2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım hiç üzülme canını sıkma. İnsanlar çook bencil işte. Kendine olunca çıtı çıkmaz başkasına olunca ortalığı ayağa kaldırır. Kendi işine baksın senin naptığınla ilgileneceğine. Hadsiz. Allah bildiği gibi yapsın onu. Ayrıca kimsenin yaptığı yanına kalmaz her zaman buna inanırım. Müdür de seni koruyup kollasaymış iyi olurmuş.

Evet canım öyle böyle 5 aya gelicez yaklaşık sonrasında artık alışkanlık vermek gerekiyo
Bende baştan beri yatağında uyuttum yani kucakta mayışıyo sonra yatağa kundak yapıyorum hafif sallıyorum dalıyo ama bunların hepsi bi destek ve bi yerde bırakmak gerekiyo bende kendimi strese sokuyodum alıltı böyle uyumaya diye ama birkaç videoda izledim daha yeni dünyaya adapte oluyolar 4.5 5 ay beklenir gbi yani zamanla olcak inş
Pış pışla yatağında uyutmayı denedim bizimki öyle uyumuyo ya hiç

Ben bir tek kucağımda oturtuyorum ya.. zaten kendi dayanmıyor sırtı yere geldiği an kaldırıyor kafayı

Müdür idare edecekti ne güzel. Zaten her gün 4 saat iznim var öğle arasınında ekle.. 3 gün izin yazıp 2 gün idare edecekti ama şeref yoksunu insanlar her şeye burnunu sokuyor

Benim ki de uyumuyordu. Bir süredir emzirip yatağa yatınca gözleri açıyor bende kucağıma almadan tam yanına yatıyorum elini tutuyorum saçın okşuyorum filan dalıyor bazen uzun sürüyoe ama ağlamazsa almıyorum. Çok mıkırdanırsa kafamı onun yatağa uzatıp yanak yanağa duruyorum bir iki öyle uyudu. Böyle böyle alışacak. Bunlar gece uykusu tabi. Gündüz genelde kucaktaydı salondaydık hep. Bugün itibaren hep yatağına koyucam zamanla alışacak. Beni isterse de alırım kucağıma 4. Ve 5 ay böyle geçer o arada o da alışır. Sonra da öğrenmezse artık başlarız eğitime :)

3 numara geldi bunda da bel lastiği yok. Ve 4 le arasında pek fark yok sanki boyutta. Bağlayınca görürüm şuan tam inceleyemedim de esdia

Eklentiler

• 20231221_153938.webp
    101,5 KB · Görüntüleme: 66
  • 20231221_153906.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 70
Kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Kızım bütün gün huzursuzdu. Ve ateşi alından 37.2, kulak içinden 37.8. Üstün zekalı kaynanam mevlüt yapmadan kendisi hasta oldu
Kızıma da bulaştı muhtemelen.

Ateşi için ne yapayım bana akıl verin. Ateşi var mı yok mu? Üstünü soydum body ile duruyor. Alnına el ve ayak bileklerine ıslak pamuk koydum. Hala aynı 37.2 alından.

Evet cnm sabırla denemek gerekiyo ama zorlamadab 5.aya kdr vaktimiz var gbi olmadı destek alıcaz mecbur

Canım 37.7 nin üstü ateş vqr demek ama 38 üstü olunca müdahale gerekiyor sen üstünü az giydir yeterli korkma. Ben her gün kızının ateşini ölçüyorum 37-37 2 çıktı oluyor ve bunlar normal. yani 37 2 falan normal bir günde de çıkan değerler gün içinde işte ağladığımda veya sinirlendiğinde görebiliyorum Bunları ben çok sık Ateş takibi yapıyorum çünkü. Üstün hafif giydir yeterli takip etmeye devam et 37 7'nin üstünde çıkarsa biraz daha bezmez koyarsın 38 olursa Calpol verirsin

Ilay 4.ay pediatri ve noroloji randevusuna girdi bugun.

Bas olcusu cok buyumedigi halde biri 0.7 cm bir digeri 1.7 cm buyume olctu. (1.7 cm saydilar)

Ben 0.4 cm olcmuştum. Cok canim sıkıldı.

Bu sefer ek olarak benim ve babasının bas olculerini aldilar ve genetik oldugunu dusunduklerini ama 6.ay sonrasi boyle büyümeye devam ederse mr cekilecegini söylediler.

Bu yas grubuna nasil mr çekiliyor bilgisi olan var mi?

 Yani

Bu güzel saçlar tokalar hak ediyor anneesiiiii tokalar taçlar tak bebişe. Biz takamıyoruz bari sen tak
Takıyorum süslemek için değil yüzünü kaşıyınca uykusu gelince hep gözüne giriyor saçı diye
Ben çocuklarını tatlı göstermek için türlü bandanalar takan kız analarına çok salladım çocuğum yokken o yüzden o toplara girmiyorum pek

Çok geçmiş olsun canım. Ilık kompres gece boyu sık sık ateş takibi yaparsın zaten. Bodynin üstüne istersen ince müslin koyabilirsin gece çünkü bu seferde çok soğuk oluyor. Ben kızım ateşlendiği zaman sadece body ile durmuştu. Ertesi gün çok kötü kustu. Yine bir aklında bulunsun bir bakarsın

Allahım etraf hastalıktan kırılıyor. Kiminle konuşsak ses gitmiş, boğazlar kötü herkes çok hasta ya. Biz de bu hafta annemlere geldik onlar da geldiğimiz gün kötüleştiler ama allahtan bize bulaşmadı. Herkes o kadar öksürürken bi şekilde kurtulduk.

Ben radyoloji teknikeriyim defalarca bebeklere mr çektim. İçebiliyorsa meyve suyuna ilaç karıştırıyorlar ama ayı küçük olduğu için makattan da sedasyon verebilirler bir gece önce uyutmamalarını söylüyoruz ki ilaçla birlikte iyice sersemlesin bebek. Çekim sırasında ilaç verilirse ki genelde verilir 15 dakika sürer verilmezse yedi 8 dakika.
Geçmiş olsun bu arada umarım hiçbir şey çıkmaz.

37.5 da şurup veriliyor
Kulak içi ölçüm en doğrusu
Takip et ateş için çokta bekletme muayene ettir canım
Geçmiş olsun

Aynı ölçüm yerinden mi farklı ölçüler aldılar.
Şu an baş çevresi kaç cm oldu? Eğer genetik değilse ne olabilirmiş? Umarım dert edecek bir şey yoktur da zamanla normale döner.

bu arada nazenin in kafasını sağlık ocağı 40 ölçüyor doktorum 37,5 ölçülen yere göre değişiyor sen tam sorsaydın doktora nereden ölçüleceğini sağlıklı takip etmen açısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…