- 19 Mayıs 2022
- 3.175
- 5.037
- 108
- 38
Haklısın kuzumHayır gelmeyin de diyemiyorum Çünkü üçünün de çocuğu oldu ve üçüne de küçükken gittik bir şey desem ee sen benim çocuğumu görmeye gelmiştin diyeceklerhata yapmışım Bundan sonra kimsenin çocuğunu görmeye gitmeyeceğim
Sağoo canım benim teşekkür ederimSıkma canını bunlar da geçecek rabbim beterinden korusun
Canım hiç üzülme canını sıkma. İnsanlar çook bencil işte. Kendine olunca çıtı çıkmaz başkasına olunca ortalığı ayağa kaldırır. Kendi işine baksın senin naptığınla ilgileneceğine. Hadsiz. Allah bildiği gibi yapsın onu. Ayrıca kimsenin yaptığı yanına kalmaz her zaman buna inanırım. Müdür de seni koruyup kollasaymış iyi olurmuş.kızlar o kadar sinirliyim ki Bugün iş yerinden bir haber geldi gıcık oldum Ya insanlar ne kadar kötüler ya. 6 gün yanacak iznim var ve 10 gün var bu hafta ile beraber bu yılın bitmesine Müdür de her hafta ikişer gün idare ederim seni dedi ne olacak yani Zaten yarım gün yarım gün Normalde süt izinlerim var Onlar boşa gidiyorlar. Müdür bey sağ olsun idare ederiz sıkıntı değil bebeğine bak vesaire dedi ama iş yerindeki geri zekalı bir kadın olay yapmış neden 3 gün izin yazmışım diğer iki gün işe mi gidecekmişim neden idare ediliyormuşum Müdür de tabii bundan sonra rapor falan al dedi bana o zaman böyle olacaksa Bana sorun olmaz ama sana sıkıntı yaparlar falan diyor müdür.. ve bu olayı yapan kadın korna döneminde bebek doğurmuştu Biz dönüşüm bir şekilde işe giderken Ben müdür demiştim ki onu yazmayalım Zaten yarım gün gelecek ne olacak biz onun yerine fazladan birer gün gidiyorduk her hafta o hiç gelmiyordu geldi gözüküyordu yani sonuçta Onun dışında da Normalde 3 saat süt izni varken 4 saat 5 saat kullanıyordu her gün 2 saat fazladan kullanıyordu geç geliyordu erken gidiyordu Biz onları idare etmiş olmuyoruz sanki.. o kadar sinirlendim ağladım ki eşim de bana kızdı sonra niye ağlıyorsun bu insanlar için diye tütün kaçacak diyor iki saat falan ağladım sonra hiç kahve içmiyordum kalktım kendime kahve yaptım Çikolata Yedim bir tane hala sinirim geçmedi sürekli içimden o kadınla konuşup onu dövmek istiyorum. Çok uzun yazdım ve sesli komutla yazdım İnşallah Anlaşılmayan bir şey yoktur şu an kontrol edemiyorum çünkü
Aynen canım kitapta öyle söylüyor 4 aydan sonra eğitim diyor ama eğer bebeğiniz müsaitse ve izin veriyorsa 3 aydan sonra da denenebilir. Bebeği ağlatmadan yapabilirsiniz diyorum Sen normalde bir dakika bekleyin diyor ağlaması için yani ağlaması için değil de hani belki susar diye ama 4 aydan Küçükler de ağlatmayın Bir 5-10 saniye bekleyin sonra hemen diğer desteğe geçebilirsiniz diyor mesela pişpiş filan. Ben mesela gündüzleri bebeğimi hep kucağımda uyutuyordum ve bundan çok memnundum hala da çok memnundum Yani hoşuma gidiyor kucağımda olması. Bu kitap da diyor ki siz Bebeğinize uyumayı öğretmiyorsunuz kendi zevkiniz için çocuğu uyumayı öğrenmesinden mahrum ediyorsunuz tarzı bir şeyler söylemiş bu mesela beni çok etkilemişti. Yani kendi zevkim için çocuğun uyumayı öğrenmesini engelliyorum diye düşündüm. 4 aydan sonra yatıracaktım yatağa aslında ama şu an birkaç gündür bebek mesela kucağımda uyurken böyle sırtını falan kıpırdatıyor Rahat olmadığını hissediyorum Hemen yanıma yatırıyorum. Yani bebek de büyümüş herhalde artık o da kucağımda uyuyor ama sonrasında biraz rahatsız olduğu oluyor. Dün gece çok geç yattığı için karar verdim Yarın hep yatağında uyutacağım dedim bir yerden başlayayım diye. Bugün 2 gündüz uykusunda yatağında yattı Hatta 1 de emerken uyumadı yatağına yatırdım orada bana baka baka uyudu çok mutlu oldum ikincide de yine emerken uyudu yatağına yatırdım uyumaya devam etti. Uyumazsa zorlamayacağım kucağımda uyutacağım ama çocuk yatağımda uyuyorsa da uyusun yani Bunu da bir şekilde öğrenmesi lazım Sonuçta
Ben bir tek kucağımda oturtuyorum ya.. zaten kendi dayanmıyor sırtı yere geldiği an kaldırıyor kafayıKızlar 10 gündür nazenin sürekli başını kaldırıp oturmak istediği için mama sandalyesini kurduk 2. Kademeye aldık bıraksam bütün gün oturacak yadoktorda bu pozisyonda oturabilir dedi aklınızda olsun sizin de burada da başını kaldıran bebek vardı
Müdür idare edecekti ne güzel. Zaten her gün 4 saat iznim var öğle arasınında ekle.. 3 gün izin yazıp 2 gün idare edecekti ama şeref yoksunu insanlar her şeye burnunu sokuyorCanım hiç üzülme canını sıkma. İnsanlar çook bencil işte. Kendine olunca çıtı çıkmaz başkasına olunca ortalığı ayağa kaldırır. Kendi işine baksın senin naptığınla ilgileneceğine. Hadsiz. Allah bildiği gibi yapsın onu. Ayrıca kimsenin yaptığı yanına kalmaz her zaman buna inanırım. Müdür de seni koruyup kollasaymış iyi olurmuş.
Benim ki de uyumuyordu. Bir süredir emzirip yatağa yatınca gözleri açıyor bende kucağıma almadan tam yanına yatıyorum elini tutuyorum saçın okşuyorum filan dalıyor bazen uzun sürüyoe ama ağlamazsa almıyorum. Çok mıkırdanırsa kafamı onun yatağa uzatıp yanak yanağa duruyorum bir iki öyle uyudu. Böyle böyle alışacak. Bunlar gece uykusu tabi. Gündüz genelde kucaktaydı salondaydık hep. Bugün itibaren hep yatağına koyucam zamanla alışacak. Beni isterse de alırım kucağıma 4. Ve 5 ay böyle geçer o arada o da alışır. Sonra da öğrenmezse artık başlarız eğitime :)Evet canım öyle böyle 5 aya gelicez yaklaşık sonrasında artık alışkanlık vermek gerekiyo
Bende baştan beri yatağında uyuttum yani kucakta mayışıyo sonra yatağa kundak yapıyorum hafif sallıyorum dalıyo ama bunların hepsi bi destek ve bi yerde bırakmak gerekiyo bende kendimi strese sokuyodum alıltı böyle uyumaya diye ama birkaç videoda izledim daha yeni dünyaya adapte oluyolar 4.5 5 ay beklenir gbi yani zamanla olcak inş
Pış pışla yatağında uyutmayı denedim bizimki öyle uyumuyo ya hiç
Benim ki de uyumuyordu. Bir süredir emzirip yatağa yatınca gözleri açıyor bende kucağıma almadan tam yanına yatıyorum elini tutuyorum saçın okşuyorum filan dalıyor bazen uzun sürüyoe ama ağlamazsa almıyorum. Çok mıkırdanırsa kafamı onun yatağa uzatıp yanak yanağa duruyorum bir iki öyle uyudu. Böyle böyle alışacak. Bunlar gece uykusu tabi. Gündüz genelde kucaktaydı salondaydık hep. Bugün itibaren hep yatağına koyucam zamanla alışacak. Beni isterse de alırım kucağıma 4. Ve 5 ay böyle geçer o arada o da alışır. Sonra da öğrenmezse artık başlarız eğitime :)
Canım 37.7 nin üstü ateş vqr demek ama 38 üstü olunca müdahale gerekiyor sen üstünü az giydir yeterli korkma. Ben her gün kızının ateşini ölçüyorum 37-37 2 çıktı oluyor ve bunlar normal. yani 37 2 falan normal bir günde de çıkan değerler gün içinde işte ağladığımda veya sinirlendiğinde görebiliyorum Bunları ben çok sık Ateş takibi yapıyorum çünkü. Üstün hafif giydir yeterli takip etmeye devam et 37 7'nin üstünde çıkarsa biraz daha bezmez koyarsın 38 olursa Calpol verirsinKızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Kızım bütün gün huzursuzdu. Ve ateşi alından 37.2, kulak içinden 37.8. Üstün zekalı kaynanam mevlüt yapmadan kendisi hasta oldu
Kızıma da bulaştı muhtemelen.
Ateşi için ne yapayım bana akıl verin. Ateşi var mı yok mu? Üstünü soydum body ile duruyor. Alnına el ve ayak bileklerine ıslak pamuk koydum. Hala aynı 37.2 alından.
Bu güzel saçlar tokalar hak ediyor anneesiiiii tokalar taçlar tak bebişe. Biz takamıyoruz bari sen takMama sandalyesindeyken bile böyle kaldırıyor;
Takıyorum süslemek için değil yüzünü kaşıyınca uykusu gelince hep gözüne giriyor saçı diyeYani
Bu güzel saçlar tokalar hak ediyor anneesiiiii tokalar taçlar tak bebişe. Biz takamıyoruz bari sen tak
Kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Kızım bütün gün huzursuzdu. Ve ateşi alından 37.2, kulak içinden 37.8. Üstün zekalı kaynanam mevlüt yapmadan kendisi hasta oldu
Ateşi için ne yapayım bana akıl verin. Ateşi var mı yok mu? Üstünü soydum body ile duruyor. Alnına el ve ayak bileklerine ıslak pamuk koydum. Hala aynı 37.2 alından.
Ben radyoloji teknikeriyim defalarca bebeklere mr çektim. İçebiliyorsa meyve suyuna ilaç karıştırıyorlar ama ayı küçük olduğu için makattan da sedasyon verebilirler bir gece önce uyutmamalarını söylüyoruz ki ilaçla birlikte iyice sersemlesin bebek. Çekim sırasında ilaç verilirse ki genelde verilir 15 dakika sürer verilmezse yedi 8 dakika.Ilay 4.ay pediatri ve noroloji randevusuna girdi bugun.
Bas olcusu cok buyumedigi halde biri 0.7 cm bir digeri 1.7 cm buyume olctu. (1.7 cm saydilar)
Ben 0.4 cm olcmuştum. Cok canim sıkıldı.
Bu sefer ek olarak benim ve babasının bas olculerini aldilar ve genetik oldugunu dusunduklerini ama 6.ay sonrasi boyle büyümeye devam ederse mr cekilecegini söylediler.
Bu yas grubuna nasil mr çekiliyor bilgisi olan var mi?
37.5 da şurup veriliyorKızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Kızım bütün gün huzursuzdu. Ve ateşi alından 37.2, kulak içinden 37.8. Üstün zekalı kaynanam mevlüt yapmadan kendisi hasta oldu
Aynı ölçüm yerinden mi farklı ölçüler aldılar.Ilay 4.ay pediatri ve noroloji randevusuna girdi bugun.
Bas olcusu cok buyumedigi halde biri 0.7 cm bir digeri 1.7 cm buyume olctu. (1.7 cm saydilar)
Bu sefer ek olarak benim ve babasının bas olculerini aldilar ve genetik oldugunu dusunduklerini ama 6.ay sonrasi boyle büyümeye devam ederse mr cekilecegini söylediler.
bu arada nazenin in kafasını sağlık ocağı 40 ölçüyor doktorum 37,5 ölçülen yere göre değişiyor sen tam sorsaydın doktora nereden ölçüleceğini sağlıklı takip etmen açısındanIlay 4.ay pediatri ve noroloji randevusuna girdi bugun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?