2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yaaa bayıldım çok şık bir oyuncakmış nerden aldın :) hamileyken atsan örerdimmm ya şuan vaktim asla yok :)

Bu benim ördüğüm yumuşak amigurumi
Çok tatlı ya seninki de bacağı falan daha uygun bence sarılmaya
İkizim yaptırmış bir yere desenini seçip, instada bir sayfa heralde. İstersen öğrenirim kuzum

Bende çark çıkmadı yaa(

Kızlar benim bebe ilk defa dün hiç kaka yapmadı. Eskiden günde 4 5 kere yapardı (hepsi çook miktarda değil tabi) 3 gündür sorun. Ptesi 2 yaptı, salı 1 kere yaptı, çarşamba Sıfır neden böyle oldu ya ben buna alışık değilim beslenmemde bir değişim oldu.eşimle hep et yeriz. Hazır annemdeyim o yok diye hep benim istediğim sebze yemeklerini hamurişlerini yedim.. o sebep olabilir mi? Çok üzüldüm ya

Üzülecek bir durum değil aslında bu iyi bişey. Bağırsaklarının geliştiğini gösteriyor. Benimki de 2-3 günde bir yapmaya başladı. Bu durum çok doğal ve normal. Büyüyorlar annesi, bende üzülüyordum kötü bişey sanıyordum; aksine her gün yapmaya başlayınca acabalar oluyor

Benimki de 2 gündür yapmadı ama bir rahatsızlık yok .. bakalım bende bekliyorum bi ıkınma

Ben normalde yenidoğan ken yaptırmak istiyordum 3. Ayda bakalım dedi doktor uygun görünce yaptırdık

Haftada bir kaka yapan bebeğim
Canım hiç üzülme bu bağırsağın değiştiğini geliştiğini gösteriyor, yaptığı kıvamı keçi b.ku gibi değilse sıkıntı yok dedi doktor

Günde 4 5 kereden biranda düşünce şaşırdım. Peki ya kabız olduysa nasıl anlarım

Haftada bir kaka yapan bebeğim
Canım hiç üzülme bu bağırsağın değiştiğini geliştiğini gösteriyor, yaptığı kıvamı keçi b.ku gibi değilse sıkıntı yok dedi doktor
Bakalım bir yapsın da göreceğiz keçi boku mu değil mi sen alışıksın tabi de ben kaka görmeyince şaşırıyorum .. Peki ya kabızsa nasıl anlarım

Benim ördüğüm var kız 3 tane biri küçük boy tavşan, biri orta boy tavşan bir de kocaman bir inek ;( doğru dedin o orta boy tavşanı mı denesem? Yıkandıkça sorun olur mu acaba
Bence deneyebilirsin, baya siki orgu oldugu icin yikaninca sorun olmuyor. Bebek kiyafetleri ile birlikte temiz icerikli deterjanla yikayip sonra ekstra durulama yaptiriyorum oyuncak tarzi seyleri

Lansinoh s yenidoğan diye geçiyor
0-3 ay aslında
Bakalım bir yapsın da göreceğiz keçi boku mu değil mi sen alışıksın tabi de ben kaka görmeyince şaşırıyorum .. Peki ya kabızsa nasıl anlarım
Aşılardan sonra olmuş olabilir mi? Benimki de her gün yapardı 2 ay aşısından sonra 5 gün yapmadı. Şimdi günaşırı yapıyor. Belki 4 ay aşısından kaynaklıdır diyeceğim ama bilemedim de beslenme değişikliği de olabilir. 10 güne kadar kaka yapmaması normal diye biliyorum. Ben de panik olmuştum kabız oldu diye ancak 5.günde gayet normal bi şekilde kakasını yapmıştı.

Eveet geceyi anlatmaya geldim ilk uyanması 12.05te oldu yinr 3 saat uyumuş oldu ama arada ben emzirmekten hrlak olmamıs oldum. Benim kızım genelde son bi kakasını yapmadannuyumuyor yapmadıysa da gece yapıyor. Dun yapmamıştı o yuzden 12 dk emdi sonra ıkınfı bi suru biraz bekledim gazını cıkardım sonra kaka yaptı bezini değiştirdim sonra tekrar emdi uyuklamaya basladı 40 gece yatagına bıraktım ama koyarken eline donencenin oyuncagı takıldı uykusu acıldı biraz sanırım tekrar emzirip tekrar koydum 50 grce uyudu. Sonra 3 gibi yani 2 saat sonra tekrar uyandı emzirdim mayıştı yerine koydum ama uyandı biraz bekledim yinrie aglamaya yakın alıyorum 10 dk kadar surdu yine emzirip koydum yan dönüp uyuyodu bi ara. Sonra 5.50 grce tekrar uyandı. Aralar hala 2 3 saat. Dogdugundan beri ay sutum doyurmuyo mu noluyo falan dedim sonra kakaları çişlrri ve kilosunun normal gittiğini hatırlattım kendime. Sonra orda emzirdim yerine koydum aranmaya drvam etti tekrar aldım direkt emmeden goguste daldı tekrar koydum tekrar uyandı tekrar aldım yine emmedenndurmak istedi üzüldüm de bu sefer. Bu surec 1 saat surdu uyudu uyandı fakan en son yanıma yatırdım 8de komple uyandı.

Daha bebekken 7 saat kesintisix sonrasında ise en az 5 saat tekte uyuyabildiği için bence hu 2 saatlik uykular uyku regresyonundan cunku oturtmaya basladık ayakalrını yakalama donme calısmaları var huysuz vs değil uyandığında. Bakalım ek gıda kitabına baslamasaydım uyku kitabını okurdum biraz boyle denemeye devam edeceğim hatta gunduz emerek uyumak istediginde de deneyecegim musaitsem. Su an bjornde sallanıyo mesela kahvaltı esnasında.

Ama kızımın bi rutini var yani nerdeyse dogdugundan beri kendi 8 gibi uyuyo aralarda 12 1 partilemeleri yapsa da. Genelde 7 8 arası uyanıyo ve ilk uykuyu 1 bucuk saat sonra yapıyo sadece 40 dk 30 dk falan uyuyo ama uyku artı 1 1 bucuk saat uyanıklık suresi tekrar uyku dongusune uyuyor genelde. Gun içinde de bi tane buyuk uykusu var en fazla 4 saat olan ama genelde 2de kalan. 6 bucukta uyansa bile tekrar kendi saatinse esniyo. Kolay bebek yani
Bence beslenme duzeni değişikliğinden ama uzulme yapar ıkınma rahatsızlık vs yoksa

Genel olarak güzel geçmiş gibi anladım yazdıklarından, akşam 8 de uyuyabilmesi çok çok kıymetli çoğu anne saati öne çekmesi bile günleri buluyor.

Bizim eskiden gecemiz yine iyidi. 10-11 de uyur, gece 2-3 gibi emmeye kalkar, 5.30 da kalkar, 7.30-8 gibi uyanirdi.

2 gündür resmen uyumuyor. Altı temiz karnı tok, ama uykuları yarım saati geçmiyor ve annemlerde olmama rağmen nöbetleşe uykuları devralmamiza rağmen bu beni yoruyor. Bir de pispis yaparak uykuya gecemiyor illa meme ağza girecek, bir yandan da regl oluyorum. Ter basıyor sinir basıyor.
Bir büyü zorla uyandircam okula giderken kızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…