2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
çok sevindim bebişlerin iyi olmasına gözünaydın benim değil ama görümcemin yükselmişti , gebelik kolestazı teşhisi konmuştu hatta bu yüzden sezaryen olmak sorunda kaldı ama çok Şükür ikisi de iyiydi yani bi sorun olmadı

Sagol canım kolestaz tanısı koymak ıcın sanırım bayagı yukselmesı lazım degerjerın pekı hamıleyken ne yapıldı o durumda sezeryan olcam zaten her türlü o sıkıntı degıl de

Be
Tecrübeli annelerim size sorum olacak, doğum sonrası hastanede gecelik mi daha kullanışlı alt üst pijama mı? Normal / sezeryan nasıl doğurcaz bilmiyorum tabi. Yoksa ikisinden de almak mı gerekir?
Ben özelde sezaryen oldum. Yanımda hem gecelik hem pijama takımı vardı. Hemşire ve hasta bakıcılar giydirdiler ve pijama giydirmeyi tercih ettiler. Zaten bir müddet sonda ile kaldım, sonrasında da lavaboya yardımla gittim pijama çok sorun yaratmadı bana

Sagol canım kolestaz tanısı koymak ıcın sanırım bayagı yukselmesı lazım degerjerın pekı hamıleyken ne yapıldı o durumda sezeryan olcam zaten her türlü o sıkıntı degıl de
evet tabi belirli bi değeri geçmesi lazım, ne yapıldığını hatırlamıyorum inan ama öğrenince yazarım sana

Bazı doktorlar sezaryen den sonra sonda takmıyor hiç. Bazıları (çoğunluğu) takılmasını istiyormuş.
Aynı özel hastanede iki farklı doktora doğum yapanlarda gördüm bu durumu.
Neye göre oluyor ki ?
Bir de can acıtıcı bir şey mi ?

şöyleki sezaryen de spinal anestezi yani belden aşağı uyuşturma olduğu için mesane kasları bazen geç eski haline dönüyor, bu durumda mesane dolduğu için hasta idrarını yapamıyor ve o yapamama öyle bir acıki hasta kıvranıyor, aslında tamamen hastanın konforu için takılıyor, bir de tabi böbrek fonksiyonlarını takip etmek amacıyla da takılıyor sonuçta orası da uyuşmuş oluyor bazen idrar takibi de yaptırıyor dr lar böbrekler çalışıyor mu diye damardan serum veriliyor çünkü onun da vücuttan atılması lazım, uyuşukluk tamamen geçince çekiliyorlar, bir de ben histeroskopi olunca takmışlardı operasyon öncesi o kadar kötü taktıki asistan dr resmen kıvrandım kolum kırılsa bu kadar acı çekmezdim ameliyathaneye girene kadar ecel terleri döktüm desem yeridir bu yüzden bence amelîyathende takılmasını isteyin eğer önden takılacaksa da mutlaka katajel ya da furacin gibi bi kremle kayganlaştıcı isteyin naçizane tavsiye

Arkadaşlar merhaba. Tetanos aşısı yaptıran var mı? Sağlık ocağındaki ebe yaptırman lazım dedi doktorum da yaptırabilirsin ama kararsızım…

Arkadaşlar merhaba. Tetanos aşısı yaptıran var mı? Sağlık ocağındaki ebe yaptırman lazım dedi doktorum da yaptırabilirsin ama kararsızım…

Ben yaptırdım.
Günümüzde streril ortamlarda doğum gerçekleşiyor ama doğumun nerede ne şekilde olacağı her zaman planlanan gibi olmayabilir. O yüzden ben yaptırmayı tercih ettim.

Maşallah , nerden anladılar kara ciğer enzimi yükselmiş ? Test mi verdin ? Benden hiç istemedi şimdiye kadar

Merhaba kızlar dün kontrolüm vardı her şey yolundaymış çok şükür detaylı ultrason randevusunu 2 hafta sonraya bulabildim 22. Haftada gitmiş olacağım geç değildir umarım. Ben de yavaş yavaş detaylıdan sonra alışverişe başlamayı düşünüyorum. Şu ana kadar emzirme minderi ve reflü yatağı aldım sadece onları bile gidip gelip seviyorum
Dün tetanoz aşımı oldum acı eşiğim yüksektir aslında ama çok fazla kol ağrısı ve halsizlik yaptı bende. Ne kadar sürer acaba ?

Ben 22+6da anca aşı geldide yaptırdım bir sakıncası yok ameliyathane ortamında bile kapılabilecek mikrop için koruma sağlaması amacı güdülüyor
Kişiye göre değişiyor arkadaşımın ateşi bile çıktı bende sinek ısırığı gibi bi his oldu sadece

Ooo biz çok şey aldık ya neredeyse alacak şey kalmadı ufak tefek şeyler dışında
Bende temmuza doğru herşey artar asgari ücret ile birlikte diye acele ettik .
22 de detaylı geç değil

Bünyeden bünyeye değişiyor demek ki yapcak bir şey katlancaz artık
Ooo biz çok şey aldık ya neredeyse alacak şey kalmadı ufak tefek şeyler dışında
Bende temmuza doğru herşey artar asgari ücret ile birlikte diye acele ettik .
22 de detaylı geç değil
Teşekkür ederim ben de çok almak istedim fiyat artışından dolayı almak mantıklı ama 2 düşük yaşayınca frenledim kendimi. Eşim de yaza bırakalım dedi çok ısrar etmedim. Sağlıklı olsun da halledilir inşallah aldıklarınızı güle güle kullanın inşallah

Haklısın temkinli ilerlemekte fayda var
İnsan ister istemez sakiniyor bende ilk zaman çok acaba dedim ama sonra baktım bana zarardan başka bişey getirmiyor .sakınan göze çöp batar misali kafama takmaya düşünmemeye çalıştım .Allahim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize

Yumusaticiya gerek yok diyorlar ben de yeni dogan dalın sivi deterjan aldim 1 tane.
Park yatak için yatak ben de düşünüyorum ama ince sünger değil de kalın sünger alsam taşır mı onu düşünüyorum. Cunku aşağıda kaldı bizim yataktan e o zaman da anne yani olmasının mantığı kalmadı gibi. Bir de park yatak için çarşaf nevresim takimi falan nerden aldiniz?

Bana sonda takılırken hissetmedim ameliyathanede takıldı sanırım. Çıkarılırken de herhangi bir acı yaşamadımki o süreçte artık uyuşukluğum geçmişti. Sonuçta sezeryan bir ameliyet ve hem işlem sırasında hem de sonrasında vücudunuza çok fazla sıvı yüklemesi yapılıyor. Sürekli serum takılıyor, bu sıvının çıkışını takip etmek için takıyorlar sanırım. Bu zamana kadar sezeryan olan tüm yakın tanıdıklarımda hasta e ziyareti sırasında sondalarını görmüştüm. Tercih etmeyen doktorların sebebini bilemiyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…