• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Yarın 40 ımız çıkıyor be kızlar 🥹 nasıl geçti zaman. Ben artık doğurmak istiyorum derken dün son kez doktorcuma kontrole gittik. Veda havasındaydık. Vay be
Ablamızı ana okuluna yazdırdık. Sabahları bebem ve ben ablasını okula bırakıyoruz. Sonra alıyoruz. Biraz zod oluyor iki çocuk ama alışıcaz. Kıskançlık devam zaten. Geceleri uykusuzluj devam
Ama şükür çok şükür
Benimkini de şimdilik annem getirip götürüyor ama işe başladığımda küçüğe bakacağı için servis şart tek çocuk harbiden kolaymış ya neyse bunlarda büyüyünce rahatlayacağızzz üçüncü bebesi olan ve düşünenlere kolaylıklar diliyorum 😂

Kızlar 17. Günden selamlar.

Sayfalar birikmiş, herkesin kendine göre bir derdi var anladığım kadarıyla yenidoğan dönemi kimse için rahat geçmiyor.

Benim bebeğim sürekli meme istiyor. Uyurken ağzından meme düşünce uyanıyor sinirleniyor. Sadece kucakta uyuyor. Kucaktan indiği an uyanıyor. Gece kucağımda uyutuyorum, uykusuzluktan nevrim dönüyor. Emzirirken istemsizce gözlerim kapanıyor, rüya görmeye başlıyorum. Göğüslerim çok büyük, uyuyakaldığımda bebeğin burnunu tıkayacak diye aklım gidiyor. Hamileyken emzirmeyi çok istiyordum ama şu an tükendim, göğüslerim mahvoldu. Biberon veresim geliyor daha çok erken diye kendimle mücadele ediyorum. Gün içinde başım dönüyor, iğne ipliğe döndüm. Daha ilk haftadan hamile kaldığım kilonun altına düştüm.

Herkes 1 ay 40 gün sonra düzene girecek diyor. Gerçekten girecek mi? Giriyorsa tam olarak düzene giren ne? Bebeği kucakta uyuyan anneler neler yapıyor, tavsiyeleri var mı? Ne zamana kadar kucakta kalıyorlar?
Sen 40tan sonra düzelecek diyenlere selam söyle 😅 dost acı söyler üzgünüm ama daha dört ay atağı diye bir gerçek var öldürmüyor ama bir miktar süründürüyor ilk 6 ay maalesef 🫠🤭😂 emzik ver ben zar zor alıştırdım biraz rahatladım sallanan beşik aldık sallamaya karşıydım ama napayım vallahi tüm tuşlara basıyorum heryerim ağrıyor çünkü kucakta tutmaktan

Seninki biraz erken alışmış kucağa , bizimki 17 günlükken yatağına koydum mu uyuyordu. Şimdi anlattığın gibiyiz. Kucağımda, koynumda uyuyor. Yatağına bıraktığım da max 30 dk sonra açıyor gözünü. Ara ara emzik verdim ben zorla biraz alıştırdım. Düzene girmiyor bacım. Korkutmak gibi olmasın ama bi süre böyle sabredicez.
Biberon değil ama emzik tavsiye ederim
Doğum yaptığım gün hastanede kaldığımız ilk gece dahi beşiği reddetti, sadece mememde uyudu. Emzik de maalesef almıyor. Tükendim. Gözlerim kapanıyor emzirirken ondan korkuyorum

Kızlar 17. Günden selamlar.

Sayfalar birikmiş, herkesin kendine göre bir derdi var anladığım kadarıyla yenidoğan dönemi kimse için rahat geçmiyor.

Benim bebeğim sürekli meme istiyor. Uyurken ağzından meme düşünce uyanıyor sinirleniyor. Sadece kucakta uyuyor. Kucaktan indiği an uyanıyor. Gece kucağımda uyutuyorum, uykusuzluktan nevrim dönüyor. Emzirirken istemsizce gözlerim kapanıyor, rüya görmeye başlıyorum. Göğüslerim çok büyük, uyuyakaldığımda bebeğin burnunu tıkayacak diye aklım gidiyor. Hamileyken emzirmeyi çok istiyordum ama şu an tükendim, göğüslerim mahvoldu. Biberon veresim geliyor daha çok erken diye kendimle mücadele ediyorum. Gün içinde başım dönüyor, iğne ipliğe döndüm. Daha ilk haftadan hamile kaldığım kilonun altına düştüm.

Herkes 1 ay 40 gün sonra düzene girecek diyor. Gerçekten girecek mi? Giriyorsa tam olarak düzene giren ne? Bebeği kucakta uyuyan anneler neler yapıyor, tavsiyeleri var mı? Ne zamana kadar kucakta kalıyorlar?
ilk 10 günü sürekli ağlayarak geçiren biri olarak söylüyorum 41. Günde iyi kötü bir düzenimiz var ümitsizliğe kapılma.
Bebeğin uykusu konusunda emzik, yarım kundak öneririm. Bir de biz yarım kundaklayıp hafif yan yatırıp arkasına rulo yapılmış müslin koyuyoruz azıcık sıkıştırıyoruz daha rahat uykuya geçiyor

Doğum yaptığım gün hastanede kaldığımız ilk gece dahi beşiği reddetti, sadece mememde uyudu. Emzik de maalesef almıyor. Tükendim. Gözlerim kapanıyor emzirirken ondan korkuyorum
Emzikle ilgili bu mesajı sonradan gördüm allah kolaylık versin ama pes etmeden birkaç farklı marka deneyebilirsin belki

Benim sütüm azalıyor sanırım düzenli sağım yapmaya başladım bi Emiyo bi emmiyodu çünkü o emmedikçe göğüslerim artık sertleşmiyor ağrımıyor sağım yapınca da az miktarda geldi çok üzülüyorum ya emsin istedikçe emmiyo sinir oluyo memeye alıştı bi kere biberona

Sen 40tan sonra düzelecek diyenlere selam söyle 😅 dost acı söyler üzgünüm ama daha dört ay atağı diye bir gerçek var öldürmüyor ama bir miktar süründürüyor ilk 6 ay maalesef 🫠🤭😂 emzik ver ben zar zor alıştırdım biraz rahatladım sallanan beşik aldık sallamaya karşıydım ama napayım vallahi tüm tuşlara basıyorum heryerim ağrıyor çünkü kucakta tutmaktan
Ay ben de karşı olduğum her şeyi deniyorum şu an ama maalesef emzik tutmadı beşiği de ise keyfi varsa 30 40 dk uyuyor 😄 nasıl alıştırdın?

ilk 10 günü sürekli ağlayarak geçiren biri olarak söylüyorum 41. Günde iyi kötü bir düzenimiz var ümitsizliğe kapılma.
Bebeğin uykusu konusunda emzik, yarım kundak öneririm. Bir de biz yarım kundaklayıp hafif yan yatırıp arkasına rulo yapılmış müslin koyuyoruz azıcık sıkıştırıyoruz daha rahat uykuya geçiyor
Maalesef emzik alıştıramadık. Kundaklıyoruz yan yatırmsyı da deneyelim. 40 günden sonra ne düzene giriyor?

Maalesef emzik alıştıramadık. Kundaklıyoruz yan yatırmsyı da deneyelim. 40 günden sonra ne düzene giriyor?
valla düzene mi girdi biz mi alıştık bilmiyorum ama nasıl uyutacağımızı az buçuk anladık %70 o şekilde uyuyor. Geceleri 3 saat gündüzleri iki saat aralıksız uyuyor. Hangi ağlama gaz hangi ağlama açlık biraz biraz anlıyoruz. Düzenden kastım artık hergün ağlamıyorum geceleri parça parça uyumak da yetmeye başladı

Ay ben de karşı olduğum her şeyi deniyorum şu an ama maalesef emzik tutmadı beşiği de ise keyfi varsa 30 40 dk uyuyor 😄 nasıl alıştırdın?
İnstagramda bir video gördüm bebeğin yanaklarına iki yandan bastırınca ( baş ve işaret parmaklarınla) alıyor emziği işe yaramaz dedim ama yaradı tuttu valla 😅😅 tutana kadar devam et alıyor bi süre sonra

Kuzuş doktorun her yenidoğana bu probiyotiği öneriyor muymuş yani?
Bebeklerin Bağırsakları geç geliştiği için her yenidoğanın ilk üç ay kullanmasını istiyorum dedi canım gaz olayını da azaltıyormuş düzenli vermeye çalışıyorum

Kızlar emzik konusunu ne yaptınız nasıl alıştırdınız Philips Avent ve Philips’in yeni doğan bir emziği var ikisini deniyorum ama tutmuyor

Benimki bere istemiyor kafasında olsun suç tabi bende ilk günler sıcaktı eşimde dedi hep kafasında az bir hava alsın iyi bende alsın dedim şimdi istemiyor takmak resmen onun için ağlıyor kafasını arkaya doğru itiyor çıkartsın diye biride kafasında durmuyor🤦🏻‍♀️emzik konusunda kızlar büyük oğlum istemedi mesela bende ısrar etmedim bu istedi ve verdim ama bütün günü ağzında diğil

Birde ben ne kadar desem bile bu oğlumu seste uyumayı alıştırıcam asla olmadı ufak bir sese uyanıyor ve uyumuyor mızmızlanıyor bu da olmadı bizde 🤷🏻‍♀️

Back
X