- 9 Aralık 2021
- 1.302
- 2.496
- 83
Harika bilgiler, sağol canimKızlar merhabalar ben dün benim hastanenin hamilelik ve gebe eğitimine katıldım. Çok güzel ve yararlı geldiç. KAdın doğum dr. Çocuk dr. Yenidoğan hemşiresi, ebe, çocuk gelişim uzm. ve diyetisyen girdi. Süper bilgiler öğrendim. Benim merak edip cevp bulduğum bilgileri sizede yazayım belki işinize yarar.
1- Hastane çantasında süt sağma mak. biberon emzik mama olmasın. İlla alacaksanız Kare uçlu kaşık biberon alın dedi.
Gerekçesi: Zaten hastaneden çıkmadan bebeği emzirmeyi öğrenmelisiniz. Bu nedenle biberon ve mamaya gerek yok. Sütü vermek gerekirse elle sağmayı öğreteceğiz. Makineyi evde kullanırsınız burda hemşireden makinesiz olmayı öğrenin dedi. Emzik alan bebeklerin meme reddi olma iht. olduğu için tüm dr’lar karşıymış. Bibeberonla içenler anneden süt az gelince memeyi emmiyormuş. O nedenle zorda kalırsak sadece kaşık biberon. Oda ucu kare olan. Diğeri çok akıtıyormuş. Mamaya itiyaç olursa hastane eczanesinde alınır dediler.
2- Hastaneye emzirme yastığı getirmeyin. Hem ağrınız olacak o yastık büyük geliyor. Hem sıkıntılı olcaksınız sıcak basıyor stres yapıyorsunuz. Hemde elde tutmayı bizim yanımızdayken öğrenin yastığı evde ilerde kullanın dedi.
3- Çocuk dr.’u Reflu yatağını kesinlikle öneririm imkanı olan alsın onda yatsın bebek dedi. Artı düz kafa yastığı kullanabilirsiniz dedi. 2 yaşa kadar yastık yasakmış bebeğe.
4- Yaz bebeği olacaklar (Eylül dahil) bu yüzden body alın bol bol. Hastaneye 15 tane tulum getirmeyin. Giydirmiyoruz sıcak oluyor odalar dediler. Body + Şapka + .eldiven bunlardan bol alın dediler. Genelde body + alt giydiririz dedi.
5- Önden kruvaze bir zıbın var ya göbek bağı düşene kadar giydirilen onu hiç kullanmayız almayın dedi.
6-Pişik kremi ilk günlerde sürmeyiz hastaneye getirmeyin boşuna. Bebekte alerji olcaksa iilk günlerde olsun istemeyiz daha vücudu dünyaya alışmadan alerji olmasın dedi.
7- Pamuk + su ile alt silme hastanede zor oluyor. Hem hastane ortamı hem siz yorgun ağrılısınız onunla uğraşılmaz. Islak mendil getirin dedi. İlla doğal olalım derseniz %99 olan ıslak mendili alın dedi. (water wipes diye marka var ben bakmıştım da baya pahalı :))
8- Anne için pamuk göğüs pedi getirmeyin. Yapışıyor daha çok çatlak oluyor dedi.. Ya plastik göğüs kalkanı ya gümüş kapak.
9- Yaz olcağı için kalın battaniye getirmeyin müslin yeterli dedi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırlarsam yazarım :)
Ne kadar güzelmiş tesekkurler bilgiler icinKızlar merhabalar ben dün benim hastanenin hamilelik ve gebe eğitimine katıldım. Çok güzel ve yararlı geldiç. KAdın doğum dr. Çocuk dr. Yenidoğan hemşiresi, ebe, çocuk gelişim uzm. ve diyetisyen girdi. Süper bilgiler öğrendim. Benim merak edip cevp bulduğum bilgileri sizede yazayım belki işinize yarar.
1- Hastane çantasında süt sağma mak. biberon emzik mama olmasın. İlla alacaksanız Kare uçlu kaşık biberon alın dedi.
Gerekçesi: Zaten hastaneden çıkmadan bebeği emzirmeyi öğrenmelisiniz. Bu nedenle biberon ve mamaya gerek yok. Sütü vermek gerekirse elle sağmayı öğreteceğiz. Makineyi evde kullanırsınız burda hemşireden makinesiz olmayı öğrenin dedi. Emzik alan bebeklerin meme reddi olma iht. olduğu için tüm dr’lar karşıymış. Bibeberonla içenler anneden süt az gelince memeyi emmiyormuş. O nedenle zorda kalırsak sadece kaşık biberon. Oda ucu kare olan. Diğeri çok akıtıyormuş. Mamaya itiyaç olursa hastane eczanesinde alınır dediler.
2- Hastaneye emzirme yastığı getirmeyin. Hem ağrınız olacak o yastık büyük geliyor. Hem sıkıntılı olcaksınız sıcak basıyor stres yapıyorsunuz. Hemde elde tutmayı bizim yanımızdayken öğrenin yastığı evde ilerde kullanın dedi.
3- Çocuk dr.’u Reflu yatağını kesinlikle öneririm imkanı olan alsın onda yatsın bebek dedi. Artı düz kafa yastığı kullanabilirsiniz dedi. 2 yaşa kadar yastık yasakmış bebeğe.
4- Yaz bebeği olacaklar (Eylül dahil) bu yüzden body alın bol bol. Hastaneye 15 tane tulum getirmeyin. Giydirmiyoruz sıcak oluyor odalar dediler. Body + Şapka + .eldiven bunlardan bol alın dediler. Genelde body + alt giydiririz dedi.
5- Önden kruvaze bir zıbın var ya göbek bağı düşene kadar giydirilen onu hiç kullanmayız almayın dedi.
6-Pişik kremi ilk günlerde sürmeyiz hastaneye getirmeyin boşuna. Bebekte alerji olcaksa iilk günlerde olsun istemeyiz daha vücudu dünyaya alışmadan alerji olmasın dedi.
7- Pamuk + su ile alt silme hastanede zor oluyor. Hem hastane ortamı hem siz yorgun ağrılısınız onunla uğraşılmaz. Islak mendil getirin dedi. İlla doğal olalım derseniz %99 olan ıslak mendili alın dedi. (water wipes diye marka var ben bakmıştım da baya pahalı :))
8- Anne için pamuk göğüs pedi getirmeyin. Yapışıyor daha çok çatlak oluyor dedi.. Ya plastik göğüs kalkanı ya gümüş kapak.
Birazdan öğle arasına cikicam canım deniycem mutlakaSırtüstü yatıp karnını oksamayı denedin mi veya karnını biraz sarssan konuşup ben böyle şeyler deneyip hareketlendiriyorum
Çok kötü ya keşke yaz ayakkabısı giye bilseydinkoyu renk spor ayakkabı giyebiliyoruz. skechers cisco taban ayakkabı herşeyim oldu bu süreçte
Şuan 22+2 canım bekliyorum bakalım yatıp deneme yapicam birazdanKorkma kuzum derin uykuya dalıyorlar geçende banada oldu birkaç saat daha bekle bakalım şuan kaç haftalık
Uyuyor annesi endişelenmeKızlar bu saat oldu bebeğin hareketlerini hissetmedim bugün hiç
Kaç saat oldu kalkali
Ayy insan panik oluyor yaEndişelenmeyin dün de yazmışlardı grupta. uykuları ağır uzun süre uyuyorlar diye. enerji topluyor şimdi annesi :)
Ben o kruvaze içlikler işe yarayacak saniyordum. Hastanede kullanmazlarsa evde kesin ihtiyacimiz olur diyorum.. emzik ve biberona gelince, evet hastane cantasina almayin beyninizi emzirme disinda ki beslenmeye kodlamayin diyorlar. İlla ki hemsireler de alternatif cozüm olacaktir.. battaniye her ihtimale karsi yanimiza aliriz diyorum ya, kücücükler üşürler, bir de ben baska sehirde dogum yapacagim, elimin altinda hazir dururlarKızlar merhabalar ben dün benim hastanenin hamilelik ve gebe eğitimine katıldım. Çok güzel ve yararlı geldiç. KAdın doğum dr. Çocuk dr. Yenidoğan hemşiresi, ebe, çocuk gelişim uzm. ve diyetisyen girdi. Süper bilgiler öğrendim. Benim merak edip cevp bulduğum bilgileri sizede yazayım belki işinize yarar.
Ay teşekkür ederim gerçekten yararlıydı benim için hiç body almadım ben aliyim bariKızlar merhabalar ben dün benim hastanenin hamilelik ve gebe eğitimine katıldım. Çok güzel ve yararlı geldiç. KAdın doğum dr. Çocuk dr. Yenidoğan hemşiresi, ebe, çocuk gelişim uzm. ve diyetisyen girdi. Süper bilgiler öğrendim. Benim merak edip cevp bulduğum bilgileri sizede yazayım belki işinize yarar.
benimki, ben acıkınca çok hareketlenir. Birde aslında hiç sevmememe rağmen tatlı yiyince tepki veriyor. tatlıyı denemekte fayda varAyy insan panik oluyor ya
Bekliycrm akşama kadar en kötü akşam bı acile giderim
Canım kızlar size bir şey danışmak istiyorumm. Rahmetli dedem(hiç görmek nasip olmadı) ben doğmadan önce bana elleriyle beşik yapmış. Aşağıdaki görseldekine benzeyen bir şey. Bu beşik benden sonra kardeşimi, yeğenlerimi büyüttü. Bana yapıldığı için manevi değeri çok yüksek.. Benim de hayalim bebeğim olursa annesinin büyüdüğü beşikte büyüsündü hep :)
Kafamdaki soru şu, hem bebek odasında yatağı olacak hem bu beşiği olacak hem de anne yanı beşiğe ihtiyacı olur mu?
Yatağımın yanına bu beşiği koysam gece zorlanır mıyım sizce? Bir de bunda sallanmaya alışırsa sonra yatağında kendiliğinden uyuması konusunda zorluk yaşar mıyım..
Bu tarz beşikler gece kullanıma uygun olmaz canımCanım kızlar size bir şey danışmak istiyorumm. Rahmetli dedem(hiç görmek nasip olmadı) ben doğmadan önce bana elleriyle beşik yapmış. Aşağıdaki görseldekine benzeyen bir şey. Bu beşik benden sonra kardeşimi, yeğenlerimi büyüttü. Bana yapıldığı için manevi değeri çok yüksek.. Benim de hayalim bebeğim olursa annesinin büyüdüğü beşikte büyüsündü hep :)
Kafamdaki soru şu, hem bebek odasında yatağı olacak hem bu beşiği olacak hem de anne yanı beşiğe ihtiyacı olur mu?
Yatağımın yanına bu beşiği koysam gece zorlanır mıyım sizce? Bir de bunda sallanmaya alışırsa sonra yatağında kendiliğinden uyuması konusunda zorluk yaşar mıyım..
Canım yataktan kalkıp beşiğin içinden almak zor gelir diye düşünüyorum ama günlük kullana bilirsin benceCanım kızlar size bir şey danışmak istiyorumm. Rahmetli dedem(hiç görmek nasip olmadı) ben doğmadan önce bana elleriyle beşik yapmış. Aşağıdaki görseldekine benzeyen bir şey. Bu beşik benden sonra kardeşimi, yeğenlerimi büyüttü. Bana yapıldığı için manevi değeri çok yüksek.. Benim de hayalim bebeğim olursa annesinin büyüdüğü beşikte büyüsündü hep :)
Kalın değil de penye battaniye alırım bende. Kendinize yük yapmayın diyor. Biberon alsanız da biz enjektörle veriyoruz dedi.Ben o kruvaze içlikler işe yarayacak saniyordum. Hastanede kullanmazlarsa evde kesin ihtiyacimiz olur diyorum.. emzik ve biberona gelince, evet hastane cantasina almayin beyninizi emzirme disinda ki beslenmeye kodlamayin diyorlar. İlla ki hemsireler de alternatif cozüm olacaktir.. battaniye her ihtimale karsi yanimiza aliriz diyorum ya, kücücükler üşürler, bir de ben baska sehirde dogum yapacagim, elimin altinda hazir dururlar
ben de yenidoğana tek alt almamıştım. mutlaka tulum giydidirirm diye ama alayım body giyip bacağada alt giydiririz belki.Ay teşekkür ederim gerçekten yararlıydı benim için hiç body almadım ben aliyim bari
Benim beşik 60*120 olunca bir de örgü yer kaplasın istemedim. Sade ve pamuklu ince sünger korumalıklardan tercih ettim.Beşik için örgü korumalik yaptiran var mi. Ahşap beşigi anne yani olarak kullanacagim, ilk zamanlar ihtiyacim olmaz sanirim, ilerleyen aylar icin şimdiden yaptirmak mantikli mi ne dersiniz
Kruvazeler aşağıya bağlı değil ya kıpırdadıkça bebek yukarı toplanıyormuş göbek rahatsız oluyormuş. Çıtçıtlılar daha sabit durduğu için göbeğe zarar vermiyormuş.Ben o kruvaze içlikler işe yarayacak saniyordum. Hastanede kullanmazlarsa evde kesin ihtiyacimiz olur diyorum.. emzik ve biberona gelince, evet hastane cantasina almayin beyninizi emzirme disinda ki beslenmeye kodlamayin diyorlar. İlla ki hemsireler de alternatif cozüm olacaktir.. battaniye her ihtimale karsi yanimiza aliriz diyorum ya, kücücükler üşürler, bir de ben baska sehirde dogum yapacagim, elimin altinda hazir dururlar
Bende ki beşigin korumaliklari da böyleBenim beşik 60*120 olunca bir de örgü yer kaplasın istemedim. Sade ve pamuklu ince sünger korumalıklardan tercih ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?