2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar aranızda önceden epizyotomili normal doğum yapan var mı? Bir engel olmazsa normal doğum istiyorum ama epizyotomide biraz bilinmezlikle dolu gibi geliyor bana
bende epizyotomili dogum yaptim kesi sirasinda hissederim acir diye cekiniiyosan o an igne yapiyolar hissetmiyosun zaten sancin varken ne yaparlarsa yapsinlar yeterki bitsin diye dusunuyosun

Epizyotemili normal dogumum. Yine normal doguracagim. Nasil bir bilinmezlik mesela?
Kesinin iyileşme süresi, çok ağrılı olup olmadığı ile ilgili? Oturamama gibi durumlar oldu mu mesela sizde? Bildiğim kadarıyla doktor gerekli görürse epizyotomi oluyor, her normal doğumda olmayabiliyormuş. Bilmediğim bir süreç olduğu için biraz çekincelerim var

İyileşme suresi kisiyle alakali.
Kesi iyilesene dek, dogum sonrasi kanamasi bitmiyor. Ben yaklasik 30 gun kanadim.

Dogumdan sonra 18.gunumde uzun sure ayakta kalinca agridan bayılmıştim. (Bayılma ile alakali bir rahatsizligim var bu yuzden bana ozgu olabilir bu)

Kesinin agrisi, yaklasik 5 ay sonra tamamen bitti. Cinsel iliski yasamak neredeyse imkansizlasti bu 5 ayda.

Sonra hamile kalinca pat diye agri geri geldi. Simdi ara ara yine sizliyor. Hatta ben bu agri yuzunden rahim sarkmasi yasadigimi dusunup doktor doktor gezdim. Rahmim olmasi gerektigi yerde ve saglikliydi.

Sormam doğru olur mu bilmiyorum ama neden tekrar normal doğum tercih ediyorsunuz

Allah'ım Allah'ım neler duyuyorum bir arkadaşımında hamileliği çok rahat geçmişti öyle ki hamile olduğum bile bell değildi diyordu, oda normal doğum yapmıştı ona da kesi atıldı ama extra içten de yırtıldığını söylemişti çok zor toparldı, bunu duyduğumdan beri beni de bir korku aldı şeytan diyor oran kesileceğine karnın kesilsin sezaryen ol ama işte her gebe her doğum bir değil diyorum bir yandan da , rabbim en hayırlısını versin hepimize ya

Benim de iceride yirtigim var. Bu kesi olayi bolgesel anestezi ile oluyor uzulmeyin, kesildiginizi hissetmiyorsunuz. Sonrasi sorunlu, oturup kalkarken bile ilk hafta agri oluyor. Afedersiniz ilk idrar, ilk buyuk abdest hep sorunlu...

Cati muayenesi ve rahiminiz yukardaysa benim gibi, o kisim daha agrili.

Ben epidural istemiyorum diye de tutturmustum, bebegim zarar gormesin susuz kaldi diye. 2.dogumda daha baslarken epidural isteyip keyfime bakacagim.

Son düzenleme:
şartlar el verirse inşallah epiduralle rahat rahat doğururuz, ay bi de epiduralle doğuranlara laf atanlar var doğum sancısı çekmiyorlar diye bunlar nerenin psikopatı anlamış değilim

şartlar el verirse inşallah epiduralle rahat rahat doğururuz, ay bi de epiduralle doğuranlara laf atanlar var doğum sancısı çekmiyorlar diye bunlar nerenin psikopatı anlamış değilim

Normal dogum, susuz, epiduralsiz, suni sancili, epizyotemiliyim, halen emziriyorum.

Bir gun dahi ne sezaryenliyi, ne epiduralliyi, ne de emzirmeyi tercih etmeyeni elestirmedim. Ne haddime.

Benim annem de aynı sizin gibi olmuş , annem diyor sen 5 aylıktın ben hala oturamıyordum ağrım vardı halam vakumla çıkmış bebeği mecburen o 1 sene iyileşmemiş o yüzden ben sezaryene doğru kayıyorum

Kasikli biberonu almis ve kullanamamis annelerdenim. Mama icin o biberonlarin agiz delikleri cok buyuk kaliyor, cok akiskan.

Hastaneniz zaten siringa vb birseyle getirip mamayi nasil icireceginizi gosterecektir.
Ben de oğlumda kaşık biberon almıştım asla kullanamadım. Çocuk çok hırslanıyordu ya fazla fazla süt gidiyordu ağzına ya hiç gitmiyordu. Şırınga daha rahat bence

Kızlar Alminabebeksekerleri diye bı sayfa dan kapı süsü yaptırmak istiyorum ama emin değilim sayfadan bilen var mı
Diğer adı Almina tasarım ve organizasyon

.
Ben epidural istemiyorum diye de tutturmustum, bebegim zarar gormesin susuz kaldi diye. 2.dogumda daha baslarken epidural isteyip keyfime bakacagim.

Belli bir açılma oranı olmadan epidural iğnesi yapılmıyor. Dolayısıyla sancı yine çekiliyor. Sonrasında uyuşukluktan dolayı ıkınma çok zor.
Epiduralli normal doğum da öyle keyifli denemez. Her doğum farklıdır tabi de.
Yazmak istedim keyif yazdığınızi görünce
İlk doğum tecrübeniz da çok kötü olmuş gerçekten, üzüldüm

Normal doğum düşünebilenleri tebrik ediyorum. Günümüzde istenmeyen yırtıkları önlemek ve doğumu hızlandırmak için çoğu doğumda kesi atılmak zorunda kalıyor. Ama atılmamış olsa bile gerçekten kolay değil. Rabbim herkesin doğumunu kolaylaştırsın.

Ilk dogum tecrubem kotu değildi, ben her anini keyifle hatirliyorum :) aci cekmeden mutluluk olmaz bazen, simdi yasadigim her acili gunun karsiliginda yanimda boncuk gozlu bi minnos var, onun icin bir kez daha ayni acilari cekerim, hic dusunmem :*

Epidural konusunda acilma ile alakali bilgim yoktu mesela ogrendigim iyi oldu teşekkür ederim :)

Ağrınızın 5 ay sonra geçmesi ve 5 ay cinsellikte sıkıntı yaşamanız, tekrar gebe kaldığınızda sızılar gelmesi vs kötü geldi bana.

Ağrınızın 5 ay sonra geçmesi ve 5 ay cinsellikte sıkıntı yaşamanız, tekrar gebe kaldığınızda sızılar gelmesi vs kötü geldi bana.

Realist bakinca kotu elbette, ben polyanna'yimdir, sonuc odakliyimdir, bardagin dolu tarafini severim.

Tesekkur ederim dusunceli tavriniz icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…