2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Çalışmayı istiyorsanız 32+0 da gidin çalışabilir raporu almaya siz . Valla son günlerimi evde geçirmek istiyorum haftam dolsada çıksam
ben mecbur izinleri doğum sonrasına aktaracğım , gurbetteyiz kendi memleketimde olsam bende direk 32 de çıkardım hatta ücretsiz izne bile çıkardım ama tayin süremin dolması için hem ücretsiz izne çıkamayacağım hemde annem kv m çocuğa bakacağı için mecbur bende 37 ye kadar çalışıp izinleri aktaracağım Allah izin verirse

bende ptesi gideceğim inşallah beni de 2 haftada 1 çağırır

Şuan oturdum ağlıyorum kızıma bir tane çorap bile alamadım korkudan sinirlerim çok bozuk kaybetmekten korkuyorum
Canım niye ağlıyorsun çok şükür herşey yolunda , bebek sağlıkla doğsun hepsi yavaş yavaş alınır ki , benim anne annemin bi lafı vardır , bebeğim sağlıklı olsun ben onu
Bez arasındada büyütürüm diye , yani boşuna üzme kendini , hepsi yavaş yavaş yada direk hepsini bi arada alınacak şeyler , benim kardeşim doğdu annemi hastaneden eve bırakıp gidip beşik aldık daha almamıştık yani

Şuan oturdum ağlıyorum kızıma bir tane çorap bile alamadım korkudan sinirlerim çok bozuk kaybetmekten korkuyorum
yapmayın böyle, tehlikeli haftaları geçirmişsiniz çok şükür bu saatten sonra doğsa bile sizinle olacaktır Allah'ın izniyle, hep iyiyi güzeli düşünün kızınıza güzel enerjinizi gönderin inanın onlar da etkileniyor siz iyi olmalısınız ki oda iyi olsun, en mutlu olduğunuz anları hayal edin onu kucağınıza aldığınızı hatta ileri yaşlarını kendinizi motive edin lütfen

Kızlar işyerimin hekimliğine gittim. 32.haftada alınan raporda 32-37. haftalar arası çalışabilir diye tarih oluyormuş. 37.haftada tekrar rapor almıyormuşuz. Direkt izne ayrılıyormuşuz. Doğum yapınca sisteme düşüyor ve o arada geçen sürenin ücreti yatıyormuş. Tabi bu son 12 aylık brüt ücretinizin 3'te 2'si kadar. Covid döneminden sonra artık 12 ayın brüt ücretinden hesaplanıyor. Önceden 3 aydı. Bir de insan kaynakları departmanı soruyormuş aylık mı toplu mu almak istiyorsun diye. Toplu dersek işe başladığımız ilk gün hepsi yatıyormuş. Tabi bu da yine her işyeri için geçerli değildir muhtemelen. Bilginize

Offf nasıl fiyatlar bunlar yeğenimin yıllar önce alınmış sandalyesi duruyor ben onu kullanacağım:) bir masraftan daha kurtulduk :)
en güzeli vallahi, bizimki anne tarafından ilk torun babadan 2.olacak, ben şu an almayacağım belki hediye bile gelebilir

ben 32+3 te randevu aldım. umarım sorun olmaz o tarihte rapor alacak olmam

özel ve devlet farkediyor mu bu anlattıklarınızdan, ben devletteyim yani her ayın 15 i normal maaşı almayacak mıyım

32+2 den selamlar geceden beri bebiş hiç hareket etmedi öğlen oldu hala tık yok merak etmeye başladım ya benim oğlan normalde hiç durmazdı fıldır fıldırdı bu haftadan itibaren bebeğin hareketlerinde azalma olabilir diyordu uygulamada ama ne bileyim bu kadar hareketsizlikte normal mi anlamadım

Bu arada güncelledim yazdığımı. Son 12 ayın maaş ortalaması imiş.
Şöyle hesaplanıyormuş, 12 ay toplam brüt ücret/ toplam prim gün sayısından günlük brüt ücret çıkarılıyor.
Günlük brüt ücret 112 gün ile çarpılıyor. (Doğum öncesi 8, doğum sonrası 8 hafta olduğu için)

Ardından çıkan miktarın 2/3ü ödeniyor.

Ama ödeme tam ne zaman yapılıyor orda şüphelerim var internettede detaylı bilgi bulamadım. İşe başladığımızda toplu yatması saçmaymış çünkü biz işe başlamadan o paraya ihtiyacımız olacak

Moralini hiç bozma,
Ben de aynı durumdayım. Kızımız biraz tontiş ama bu sorun değil biraz iri doğabilir sadece dedi. Zaten 4D ultrasona geçtiğimizde de sadece yanaktan oluşuyordu.

Yakın bir arkadaşım da geçen ay doğum yaptı onda da tamamen durum aynıydı. Şu an gayet sağlıklı :)

Değişebiliyor bebekten bebeğe, 4 hafta önce de sınırların altında gidiyordu kilosu.
Özel hastanede takipliyim ben.

Biraz tontiş olacaklar gibi sadece.

Canım biraz yemek ye karnını kıdıkla sol tarafına uzan , sol tarafta kan akışı artıyormuş o yüzden daha fazla hareket ede biliyormuş bebek

Geceleri sen uyurken hareketlidir canım o yüzden şimdi belki uyuyordur. Benim bebiş de öyle içini rahat tut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…