ay bu çok saçma olmuş ya. resmen ortalamamız düşecekBu arada güncelledim yazdığımı. Son 12 ayın maaş ortalaması imiş.
Ben dün aldım. Tam 32+0 da yazdılar raporu. 37+0 a kadar çalışır diye yazıyor.peki raporu hangi güne kadar veriyorlar 37+4 gibi mi oluyor?
toplu yatması tercihe bağlı sanıyorum ki. talep edilirse toplu olarak alınıyor diye biliyorum.Şöyle hesaplanıyormuş, 12 ay toplam brüt ücret/ toplam prim gün sayısından günlük brüt ücret çıkarılıyor.
Günlük brüt ücret 112 gün ile çarpılıyor. (Doğum öncesi 8, doğum sonrası 8 hafta olduğu için)
Ardından çıkan miktarın 2/3ü ödeniyor.
Ama ödeme tam ne zaman yapılıyor orda şüphelerim var internettede detaylı bilgi bulamadım. İşe başladığımızda toplu yatması saçmaymış çünkü biz işe başlamadan o paraya ihtiyacımız olacak
Ben öğrendim onuŞöyle hesaplanıyormuş, 12 ay toplam brüt ücret/ toplam prim gün sayısından günlük brüt ücret çıkarılıyor.
Günlük brüt ücret 112 gün ile çarpılıyor. (Doğum öncesi 8, doğum sonrası 8 hafta olduğu için)
Ardından çıkan miktarın 2/3ü ödeniyor.
Ama ödeme tam ne zaman yapılıyor orda şüphelerim var internettede detaylı bilgi bulamadım. İşe başladığımızda toplu yatması saçmaymış çünkü biz işe başlamadan o paraya ihtiyacımız olacak
teşekkürlerBen dün aldım. Tam 32+0 da yazdılar raporu. 37+0 a kadar çalışır diye yazıyor.
32+6 ya kadar yazılması gerekli aksi durumda otomatik izin başlıyormuş. Ne kadar doğru bilemedim.
özel ve devlet farkediyor mu bu anlattıklarınızdan, ben devletteyim yani her ayın 15 i normal maaşı almayacak mıyım
bunu daha önce duymamıştım.Ben öğrendim onu
Diyelim ki 32+ da rapor aldık 8 haftalık alıyoruz . Sonra bu 8 hafta dolunca toplam parayı alıyoruz sonra doğum oluyor doğum oldu diyerek doktor doğum sonrası olan 8 hafta olan raporu yazıyor onu iletiyorsun gerekli yere . Bu 8 hafta raporun doluncada onun parasını alıyorsun .
Yani 2 kere rapor yazılacak 2 kere para alınacak
Ama alınan para toplam 16 lik para
Bende aylık alınıyor sanıyordumbunu daha önce duymamıştım.
Ben 37ye kadar çalışacağım, doğum 37de oldu diyelim benim tüm hakkım doğum sonrasına kalmış oluyor o zaman doğum öncesine ait izin kullanmamış oluyorum, bu durumdada sizin dediğiniz diğer 8 haftada dolduğunda alabiliyorum parayı, çok değişikmişBen öğrendim onu
Diyelim ki 32+ da rapor aldık 8 haftalık alıyoruz . Sonra bu 8 hafta dolunca toplam parayı alıyoruz sonra doğum oluyor doğum oldu diyerek doktor doğum sonrası olan 8 hafta olan raporu yazıyor onu iletiyorsun gerekli yere . Bu 8 hafta raporun doluncada onun parasını alıyorsun .
Yani 2 kere rapor yazılacak 2 kere para alınacak
Ama alınan para toplam 16 lik para
Açılın ben mali müşavirimBende aylık alınıyor sanıyordum
4 ay boyunca ama mali müşavirimize sordum böyle imiş
Aylık olsa daha iyi olurdu
Ama rapor bittikçe aliniyormus
Ben birde 16 hafta rapor tek seferde yazılıyor sanıyordum
İnternettede doğumdan sonraki 55 gün içerisinde tüm para yatıyor diye yazıyorAçılın ben mali müşavirim
Bu şirketten şirkete değişiyor kurumsaldaysanız soruyorlar değilseniz işlerine nası gelirse diye düşünüyorum. Arkadaşım aile hekimliğinde sözleşmeli hemşire idi ona kimse sormadı aylık mı istersin haftalık mı diye.
Eğer muhatabınız varsa sorun diye yazmak istedim ben de. Bu işlerle ilgilenen insan kaynaklarınız / mali müşaviriniz varsa ben aylık almak istiyorum her ay bildirir misiniz şeklinde bir sorun bakalım belki yardımcı olurlar.İnternettede doğumdan sonraki 55 gün içerisinde tüm para yatıyor diye yazıyor
Benim yeğenim dokuz yaşında ama annem ve ablam sağolsun herşeyini saklamışlar. Ben hep ihtiyacı olan birine verin çocuğuma ben alırım yeni yeni diyordum. İyi ki vermemişler kimseye. Benek arabası ana kucağı mama sandalyesi süt sağma makinesi bir sürü kıyafet:)) çok şükür masrafımızı azalttılaren güzeli vallahi, bizimki anne tarafından ilk torun babadan 2.olacak, ben şu an almayacağım belki hediye bile gelebilir
16 haftalık demek istedim canımBen 37ye kadar çalışacağım, doğum 37de oldu diyelim benim tüm hakkım doğum sonrasına kalmış oluyor o zaman doğum öncesine ait izin kullanmamış oluyorum, bu durumdada sizin dediğiniz diğer 8 haftada dolduğunda alabiliyorum parayı, çok değişikmiş
Bu söylediğiniz özel sektörde geçerli değil mi?
Toplam para 16bin tl değil diye biliyorum, günlük brüt ücrete göre hesaplanıyor
biri kamu içinde bilgi versin lütfenşimdi kardeşimi aradım özel sektör çalışan. Aralık ayında doğum yaptı. Aylık olarak yattığını söyledi.
bence sizin de tercihinize bağlıdır. Aylık mı toplumu almak istediğinizi bildiriyormuşsunuz. Ona göre sgk tarafından ödeme yapılıyormuş.biri kamu içinde bilgi versin lütfen
Yaptım canım ama yok aynıCanım biraz yemek ye karnını kıdıkla sol tarafına uzan , sol tarafta kan akışı artıyormuş o yüzden daha fazla hareket ede biliyormuş bebek
Umarım öyledir ya yarına kadar böyle devam ederse yarın doktoruma giderim arıyıpGeceleri sen uyurken hareketlidir canım o yüzden şimdi belki uyuyordur. Benim bebiş de öyle içini rahat tut
Tatlı bir şeyler yiyip azıcık dürtün rahatsız edin. En olmadı şimdi çıkıp gitseniz hemen kalp atışına bakarlar aile hekimliğinde32+2 den selamlar geceden beri bebiş hiç hareket etmedi öğlen oldu hala tık yok merak etmeye başladım ya benim oğlan normalde hiç durmazdı fıldır fıldırdı bu haftadan itibaren bebeğin hareketlerinde azalma olabilir diyordu uygulamada ama ne bileyim bu kadar hareketsizlikte normal mi anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?