- 28 Aralık 2022
- 1.422
- 3.343
- 53
Ay minik Alara'ya annesi ne güzel tulum yaptırmış.Kılzar bebeğim eşyaları geldiama açamıyorum mecbur annemi beklicem cumartesi yada pazar günü gelsin açsın
Rabbim içine sinen, sağlıklı, güzel bir doğum ve doğum süreci nasip etsin canım. O gün odaları görmeye gittiğimde bir kapıda asılı kapı süsü görüp çok heveslenmiştim ya az kaldı kavuşacağız hepimiz sağlıkla inşallah.kızlar hazırlanmış kargoya verilmiş eriyorum
Sağol canım benim inşallahAy minik Alara'ya annesi ne güzel tulum yaptırmış.Güle güle kullanmanız nasip olsun inşallah. Ben bile heyecanlandım açıp bakasım geldi.
Rabbim içine sinen, sağlıklı, güzel bir doğum ve doğum süreci nasip etsin canım. O gün odaları görmeye gittiğimde bir kapıda asılı kapı süsü görüp çok heveslenmiştim ya az kaldı kavuşacağız hepimiz sağlıkla inşallah.
amin canım hepimize inşallahAy minik Alara'ya annesi ne güzel tulum yaptırmış.Güle güle kullanmanız nasip olsun inşallah. Ben bile heyecanlandım açıp bakasım geldi.
Rabbim içine sinen, sağlıklı, güzel bir doğum ve doğum süreci nasip etsin canım. O gün odaları görmeye gittiğimde bir kapıda asılı kapı süsü görüp çok heveslenmiştim ya az kaldı kavuşacağız hepimiz sağlıkla inşallah.
Sağlıkla giydir kuzum Alara’yaKılzar bebeğim eşyaları geldiama açamıyorum mecbur annemi beklicem cumartesi yada pazar günü gelsin açsın
Amin canın teşekkür ederimSağlıkla giydir kuzum Alara’ya
Geçen günde ben sandalyeyi elimden düşürdüm buzdolabına geldi ve alt kısmı hem çizildi heöde içeri doğru göçük oldu.oyy kızlar acayip sakar olmuşum, yeni aldığım yağdanlığı düşürdüm kırdım ve dahası karabiber kavanozunu elimden düşürdüm hepsi döküldü tabi oturdum ağladım krize girdim resmeneşim çıkardı beni mutfaktan alerjim var bi de sağolsun kendi temizledi, ben ki bir bardak bile kırmayan insanım elim tutmuyor bu ara
Evet doğru diyorsun. Anne bebek ilişkilerinde bir çok olasılık olduğu için ister istemez eksik olmasın herşey elimin altında olsun ihtiyaç dahilinde kullanayım düşüncesi oluştu. Nasibimizde ne varsa yaşayıp göreceğiz rabbim hepimize tüm bu süreçlerimizi sağlıkla geçirmemizi nasip etsin.evcarshirak canım bir de şu var inan bu süt işi ne plan yaparsan yap Farklı gelişiyor ablam aldı mesela çalışıyorum diye pandemi vs. Evden çalışma olunca ancak 1 yaşından sonra ihtiyaç duydu onu da manuel ile halletti eltim çalışmıyor nasılsa evdeyim dedi bebeğinde dil bağı vardı acele aldılar mecbur sağdı dil bağı kesilene kadar çünkü yavrum memeyi tutarken çok yoruluyordu sonrada yüzüne bakmadım dedi mecbur bir tane edineceğiz gibi bakıyorum ben ablam vermeseydi de bir tane alırdım elektrikli
Canım maalesef bende de şöyle şeyler var; buzdolabını açarken göbeğime kapağı vuruyorum hala ayarlamayı beceremedim, arada evde yürürken duvara doğru yalpalayıp çarpıyorum, göbek büyüdükçede sandalyeyi masadan iyice uzaklaştırmak zorunda kaldım. Bedenimiz bize değişik şeyler yaşatıyor.oyy kızlar acayip sakar olmuşum, yeni aldığım yağdanlığı düşürdüm kırdım ve dahası karabiber kavanozunu elimden düşürdüm hepsi döküldü tabi oturdum ağladım krize girdim resmeneşim çıkardı beni mutfaktan alerjim var bi de sağolsun kendi temizledi, ben ki bir bardak bile kırmayan insanım elim tutmuyor bu ara
Kuzum inşallah herşey güzel gelişir devam ederSelam kızlar
Bugün kontrolüm vardı hemde iş için çalışabilir alıcaktım 32+0 oldum bugün
2 hafta evel gittiğimde 1425 gr çıkmştı bebek karın çevresi 1 hafta geriydi tam 2 hafta oldu 1640 gr olmuş karın çevresi 29+5 görünüyor plesantada biraz kireçlenme varmış zaten tüp bebek olduğundan kan sulandırıcı iğne ilaç kullanıyorum plesantadan beslenmede ufak sorun var gibi görünüyor
Şimdilik büyüme devam ettiğinden ve suyum kalp atışı kordondaki kan akışı iyi çıktığından takip edilecek haftaya cuma gidicem tekrar gdşata bakılcak sola yatarak dinlen dedi olabildiğince kan akışının artması için
Biraz canım sıkıldı beslenemediği noktada erken doğum ihtimali oluşacak inş hyırlısıyla haftasında doğar sağlıkla
evet tabi sağlık olsun,Geçen günde ben sandalyeyi elimden düşürdüm buzdolabına geldi ve alt kısmı hem çizildi heöde içeri doğru göçük oldu.
canımız sağolsun ya ne yapalım. Nasıl olsa geri gelmeyecek.
ayy çıldırdım resmenCanım maalesef bende de şöyle şeyler var; buzdolabını açarken göbeğime kapağı vuruyorum hala ayarlamayı beceremedim, arada evde yürürken duvara doğru yalpalayıp çarpıyorum, göbek büyüdükçede sandalyeyi masadan iyice uzaklaştırmak zorunda kaldım. Bedenimiz bize değişik şeyler yaşatıyor.O döküntü ve kırıklar kim bilir gözüne nasıl geldi eşin iyi ki o an yanındaymış.
Çok hareket ettiğinde bende çok halsiz hissediyorum kuzu artık baya büyüdüler minnoslarımıž, artık yorucu olmaya başladıKızlar selam,
Bir şey soracağım.
Bebek inanılmaz hareketli ve bu hareketler artık beni rahatsız etmeye başladı. Bi kasıklarımda baskı olarak hissediyorum, bi göbek deliğimin kenarında ağrı. Geceleri hareketlerinden uyuyamaz oldum. Pazartesi günü ağrı ile doktora gitmiştim nstde sıkıntı cıkmadı. Rahim ağzı kapalı ve 4.5 cmye yakın çıktı. Bebek birazcık iri olduğu için normal gibi konuştu doktor ama içim rahat değil.
Bu hareketler bir tek bana mı garip geliyor başka aynı durumu yaşayan var mı ?
Çok gerilmeye başladım
Bunu yazman iyi olmuş kuzu, bende buna göre bakım, hastaneden çıkılacak kıyafet aklıma gelmemişti hiçKapı süsü istiyorsan trendyolda vs 1 haftada kargolayanlar var inceleyebilirsin.
Benimde listemde de kendim için;
Gecelik, sabahlık ve pijama takımı
Terlik
Çorap
Depend
Havlu
Taburcu günü kıyafetleri
2şer emzirme sutyeni ve külot
Göğüs ucu kremi
Pompa
Göğüs pedi
Gümüş kapak
Kirli torbası
Bebek için;
Hemşireye verilecek takım(içine bez, battaniye felanda koydum)
3 yedek takım
Ağız mendili ve diğer yedekler(eldiven vs)
Müslin, penye ve kalın battaniye
Alt değiştirme örtüsü
Bebek bezi
Islak mendil
Pamuk
Pişik kremi
Kaşık biberon, şırınga, kaşık
Puset
Kapı süsü
Bunlara ek kişisel koyacağım eşyalarda var. (Tarak, cüzdan vs) Eşimde inşallah yetişirse doğuma onun içinde eşofman koyacağım.
Hediyelik yaptırmıyorum ama o gün ailem 1 kutu tatlı alır, hastane çalışanlarınada verilir.
İlk gebelik ne yaşarım bilmiyorum kendimce lazım olabileceğini düşündüklerimle böyle hazırladım.
Hazırlıgıni yap kuzu nolur nolmaz, erken doğumlar ağrısı olan arkadaşlar olunca ben korktum biraz.Merhaba canım , uzandığım sürece iyim bi tuvalete gidiyorum , sabah kalktım dedim yumurta yapıp yiyim yine ağrı girdi , hiç kalkamamam gerekiyor , bu gidişle 35 zor görücem heralde
Canım benim heryerde var böyle sinsi pislik tipler Allah uzak etsinayy bugün ben de işyerindeki bazı kendini bilmezler yüzünden sinirlendim ağladım. Bir işi yaptılar bin laf söylemişler arkamdan. Çalışabilir raporum varsa her işi yapmalıymışım. Yapamıyor olcak olsam doktor İŞ görmez raporu verirmiş. İş yapmayacaksam gideymişim. Bir dünya iş yapıyorum gören yok, bir tane sağlık sorunu yaratabilecek işi o yaptı diye olay oldu. İşin evrak kısmını da yine ben yaptm o ayrı. Neyse yarın da geçsin de 3 hafta kalıyor. 18 ağustosu iple çekiyorum
Kuzu sağma yapmayı düşünüyorsan sürekli bırakmak için vs elektrikli daha iyi diye düşünüyorum, ama ben sagmadim hiç mesela ilk 2 ay sütüm azdı mama destekli ilerledik sonra arttı. Sagmadim hiç yani o yüzden el pompası yetti bana, istersen doğumdan sinra karar verElektrikli göğüs pompası alınmalı mı? Vakumlu tip manuel var bende. Bu konuyu pek netleştiremedim.
Süt iyi geliyor diyorlardı soğuk soğuk, ama son aylara dogru bu hep olur, az az yemeye calış kuzu ve yüksek uyu yastığı yüksekt mutlaka, çok çaresiz kalirsan mide şurubu iç benceKizlar icimde bir ejderha var sanki midem felaket yaniyor dunden beri 3 kez safra cikardim bebek çok büyüdü ve mideme ayaklarıyla baskı yapıyor artık rahatsizliktan ağlamaya başladım çok kötü ne yesem midem agzimda geziyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?