- 9 Nisan 2021
- 4.956
- 7.049
- 108
- 33
Benimde aklım onda kaldı doğuma alınmasa girerdi yazardı diye düşünüyorum. Rabbim kolaylık versin sağlıkla kavuşsunlar
Hiçbir şey demeye gerek yok bence :) bidahaki sefere randevu almazsınız biter giderArkadaşlar selam,
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Ben iki farklı doktora gidiyorum birinin bilgisine güveniyorum diğerinin de tavırları yaklaşımı çok iyi.
Kimle doğum yapacağıma henüz karar veremedim ama çok az bir süre kaldı çünkü erken doğum riski de var.
Bu arada doktorların bir tanesi (yaklaşımı iyi olan) telefon no paylaşmıyor, her ağrı döneminde ona ulaşmak çok zor oldu. İkisi de farklı özel hastanede.
Ben nasıl doktora artık sizle devam etmeyeceğim diyeceğim çok çekiniyorum
bende bu yüzden sorayım dedim başka nasıl kullanabilirim diyeHiç düşünmemiştim bunları ben direk poposunu bununla silemem uğraşamam diyip almadım alayım bari
Numara veren de hemen dönmüyor ki. Zaten yoğunlar. Kalbin gönlün hangisini bir adım önde görüyorsa onunla devam etArkadaşlar selam,
Ben iki farklı doktora gidiyorum birinin bilgisine güveniyorum diğerinin de tavırları yaklaşımı çok iyi.
Kimle doğum yapacağıma henüz karar veremedim ama çok az bir süre kaldı çünkü erken doğum riski de var.
Bu arada doktorların bir tanesi (yaklaşımı iyi olan) telefon no paylaşmıyor, her ağrı döneminde ona ulaşmak çok zor oldu. İkisi de farklı özel hastanede.
offf gerçekten öyle. Toplantıdaydım ben de. Bitse de baksam diye içim içimi yedi.Vallahi ofiste 2 iş yapıyorum hemen foruma bakıyorum haber avr mı diye ne kadar yakın olduk bu süreçte birbirimize
Arkadaşlar selam,
Yok en zaman whatsapptan yazsam hemen arıyor 15 dk içindeNumara veren de hemen dönmüyor ki. Zaten yoğunlar. Kalbin gönlün hangisini bir adım önde görüyorsa onunla devam et
Bu durum da beni çok korkutuyor mesela. O yüzden sezeryan planlamak istiyorum. Aşırı kontrol manyagı bir insanım normal hayatta da.Canım onlar izne çıksa yada başka Bir durum olsa gitmesi gerekse bize açıklama yapmıyorlar çat diye çekip gidiyorlar. Canın hangisini istiyorsa ona devam et. Ben bu inceliği İlk çocuğumda yaptım bin pişman oldum. Doğumuma 3 gün kala gitmiş. Nöbetçi doktora kaldım. Çok önemli değil onlar için Bir sürü hastaları var
Bugun 33+6 daydik. Muayenemiz vardi, kapidan girer girmez doktorumuz sezaryen için gün verdi
Bizim şafak 15 kızlar
22 agu 36+0 da kavuşuyoruz oğullara
Planlı olması daha iyi olur önceden üzülme
siz sezaryen ben normal doğuruyormuşum
Normal doğumda da vajinanıza dikiş atabiliyorlar %70 ihtimalle. Burada herkesin sezaryen dediği epidural şeklinde, yani sadece belden uyuşturma şeklinde. Yine uyanıksınız ve yine dikiş atılıyor. Ayrıca benim arkadaşım sezaryen oldu ertesi gün kendisi ayaklandı evine gitti. Her iki durumun da hem iyi hem kötü sonuçları olabilir.Valla dogumdan sonra rahat etmek isteyen, hemen ayaklanmak isteyen normal dogursun zaten bambamcat :) normal dogum en kolayi...
Sezaryen karsiti degilim yanlis anlasilmasin, sezaryenle dogumun sonraki sureci cok cileli, o yuzden diyorum.
Herkesin tecrübesi farklı sanırım geçende bir arkadaşım sakın normal doğurma diyor kötü tecrübelerini de anlattı ama hiç söylemiyim, bir şekilde doğacak bu çocuklar herkesin kısmeti neyse o olucak artık sonuna geldik, ağustos annelerinde konuşuluyor şimdi ultrasonda ölçülen son kilo ile doğum kilosu genelde az çıkmış sen motivasyonunu bozma hiç bence canımNiye 33.haftada sezaryen gununuz belirlendi bi anda?
Ya benim cok haşarı bi kizim var :) Allah'im yokluguyla sinamasino varken sezaryen dogumun sonrasini atlatamam diye korkuyorum. Bir de ben hayatimda biyopsi yapilmasi disinda hic ameliyat olmadim, ameliyat korkum da var :)))
Valla dogumdan sonra rahat etmek isteyen, hemen ayaklanmak isteyen normal dogursun zaten bambamcat :) normal dogum en kolayi...
Sezaryen karsiti degilim yanlis anlasilmasin, sezaryenle dogumun sonraki sureci cok cileli, o yuzden diyorum.
Normal doğumda da vajinanıza dikiş atabiliyorlar %70 ihtimalle. Burada herkesin sezaryen dediği epidural şeklinde, yani sadece belden uyuşturma şeklinde. Yine uyanıksınız ve yine dikiş atılıyor. Ayrıca benim arkadaşım sezaryen oldu ertesi gün kendisi ayaklandı evine gitti. Her iki durumun da hem iyi hem kötü sonuçları olabilir.
Herkesin tecrübesi farklı sanırım geçende bir arkadaşım sakın normal doğurma diyor kötü tecrübelerini de anlattı ama hiç söylemiyim, bir şekilde doğacak bu çocuklar herkesin kısmeti neyse o olucak artık sonuna geldik, ağustos annelerinde konuşuluyor şimdi ultrasonda ölçülen son kilo ile doğum kilosu genelde az çıkmış sen motivasyonunu bozma hiç bence canım
Ya ben hep normal istiyordum. Şimdi sonlara doğru sezeryan fikrine gittikçe yaklaşıyorum. Normalde olmadık aksilikler geliyor aklıma evhamlanıyorum ama sezeryanda aksilik yok bambambam alıyorlarNormal doğumda da vajinanıza dikiş atabiliyorlar %70 ihtimalle. Burada herkesin sezaryen dediği epidural şeklinde, yani sadece belden uyuşturma şeklinde. Yine uyanıksınız ve yine dikiş atılıyor. Ayrıca benim arkadaşım sezaryen oldu ertesi gün kendisi ayaklandı evine gitti. Her iki durumun da hem iyi hem kötü sonuçları olabilir.
Ben anlamadım sezeryanın iki şekli mi var karından kesik aşağıdan kesik gibiYok ben epiduralli normal dogum demiyorum. Bildiginiz lokal anestezili ya da tam anestezili karindan sezaryen benim korktugum. Ki sisko patates olursak benim basima gelecek olan anestezili, karindan dogum.
10 kusur dikis atilmis epizyotemili epiduralsiz suni sancili normal dogum yaptim ben ilk cocukta, ic dikis olayi cok zorlamiyor insani, hareketi kisitlamiyor. Bir tek ilk buyuk abdest cok sikintili oluyor o kadar, sonrasi harika. Karindan olan dikis cok kisitliyormus duydugum anladigim o...
Ya ultrason kilosu evet farkediyor, 1 gun arayla 500 gram dusuk dogmustu ilk kizim ama yuksek hali dahi 3600 gramdi yani.
Ben kendimi normal doguma hazirladim. 4100u gecmezse de normal doguracagim yine. Hali hazirda epizyotemim var zaten, bu sefer kesik atmazlar bana. :) rahatim ben.
anestezi şeklinden bahsediyor tam uyutma ya da belden uyuşturmaBen anlamadım sezeryanın iki şekli mi var karından kesik aşağıdan kesik gibi
Ben anlamadım sezeryanın iki şekli mi var karından kesik aşağıdan kesik gibi
anestezi şeklinden bahsediyor tam uyutma ya da belden uyuşturmatam anestezide tamamen uyku modunda olacağınız için uyandığınızda ağrınız çok olur ama belden uyuşturma da uyuşukluğun etkisiyle ameliyat sonrası o ağrıyı hissetmezsiniz ve doğuma şahit olursunuz zaten çoğu dr bu şekilde yapıyor
Herkesin fikri görüşü kendinedir, doğum şekli annenin psikolojisine göre şekillenir elbet. Asla yargılamıyorum ben sezaryanı da normalide tercih edenleri. Benim gönlüm normal doğumdan yana, doktorumda normal doğum yanlısı. Bebeğinde benimde sağlığı tehlikeye girmediği sürece normal doğum yapmak istiyorum. Tek korkum epizyotomi. Kayınvalidem 5 çocuk doğurmuş. İlk 4ünde kesisiz doğum yapmış. Son çocukta mecburen kesi atmışlar çünkü görümcem 4500gram doğmuşYok ben epiduralli normal dogum demiyorum. Bildiginiz lokal anestezili ya da tam anestezili karindan sezaryen benim korktugum. Ki sisko patates olursak benim basima gelecek olan anestezili, karindan dogum.
10 kusur dikis atilmis epizyotemili epiduralsiz suni sancili normal dogum yaptim ben ilk cocukta, ic dikis olayi cok zorlamiyor insani, hareketi kisitlamiyor. Bir tek ilk buyuk abdest cok sikintili oluyor o kadar, sonrasi harika. Karindan olan dikis cok kisitliyormus duydugum anladigim o...
Ya ultrason kilosu evet farkediyor, 1 gun arayla 500 gram dusuk dogmustu ilk kizim ama yuksek hali dahi 3600 gramdi yani.
Ben kendimi normal doguma hazirladim. 4100u gecmezse de normal doguracagim yine. Hali hazirda epizyotemim var zaten, bu sefer kesik atmazlar bana. :) rahatim ben.
Herkesin fikri görüşü kendinedir, doğum şekli annenin psikolojisine göre şekillenir elbet. Asla yargılamıyorum ben sezaryanı da normalide tercih edenleri. Benim gönlüm normal doğumdan yana, doktorumda normal doğum yanlısı. Bebeğinde benimde sağlığı tehlikeye girmediği sürece normal doğum yapmak istiyorum. Tek korkum epizyotomi. Kayınvalidem 5 çocuk doğurmuş. İlk 4ünde kesisiz doğum yapmış. Son çocukta mecburen kesi atmışlar çünkü görümcem 4500gram doğmuş
Her doğumda illa epizyotomi oluyor mu, okuduğum bir kaç forumda doktor gerek görürse uyguluyor gibi şeyler okudum. Ama pratikte sanırım ilk normal doğumda genelde uyguluyorlar.
Allah herkesin gönlüne göre versin, tek duam bu hepimiz sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza.
Benimde aklımkibrisss da. Umarım iyidir, dünden beri kalbimde aklımda dualarımda onunla. Güzel haberler alacağız hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?