2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben anlamadım sezeryanın iki şekli mi var karından kesik aşağıdan kesik gibi
Kasıktan külot çizgisinin altından kesik atıyorlar. Normal doğumda da rahimde iç yırtık olmasın sarkma olmasın diye bebek tam gelecekken kesip sonra dikiyorlar dikiş sayısının anlamı yok. Bünyeden bünyeye değişiyor bu ağrılar acılar. Doğum korkusu yaşamak normal bende yaşıyorum ama önemli olan iki doğum şeklinde de sonucun sağlıklı doğum olması. Annem 1 normal 1 sezaryen ile doğurdu ki düşükte yaşamış hepsini biliyor ağrı acı olarak ve diyor ki sezaryen daha rahattı. 2 gün evvel bir akrabam doğum yaptı sancıyla gitti sezaryene döndü bazı sebeplerden. Kuzenlerim, eşim tarafı gençleri kastediyorum hep sezaryen ve hepsi sıkıntısız ayaklanıverdiler. Kendimizi şartlayıp sezaryene dönersekte sürecimiz olumsuz etkilenir. Normal doğumdan sonrada çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatanlar var sezaryende de. Baştada dediğim gibi sağlıklı doğum isteyelim. Hepimiz birbirimizden farklıyız süreçlerimiz yollarımız farklı.

Benim alintiladigim mesajda epiduralli dogumu kastediyoruz diye bir not vardi. Ben ondan yola cikarak detaylandirmak zorunda kalmistim @smmmshape 'in mesajindan alinti yapmistim.
neyse hatlar karışmadan susayım lokal anestezili ya da tam uyuşturmalı sezaryen demişsiniz ya onu açıkladım ben

İyi kuzum beklemesine sevindim inşallah fazla çıkar ama dedikleri gibi kilo olayı tamamen muamma

İkisine de bir şey deme bence :) aklında kararını ver doğum başlayınca karar verdiğine gidersin aksilik olur tatilde olur filan diğerine gidersin ama gönlün hangine yakınsa için hangisinin dediğine daha çok güveniyprsan ona karar ver.

Ya ben hep normal istiyordum. Şimdi sonlara doğru sezeryan fikrine gittikçe yaklaşıyorum. Normalde olmadık aksilikler geliyor aklıma evhamlanıyorum ama sezeryanda aksilik yok bambambam alıyorlar
Ayy bende valla normal adı üstünde diyorum anne ve bebek açısından şartlarda normalse normal olmalı, ama zaman daraldıkça korku başladı
Yaa ben bilmiyordum normalde de kesik falan atıldığını, ayy peki o sıra uyuşturucu yapılıyor mudur? ben git gide sezeryana yaklaşıyorum hatta komple bayıltsınlar

neyse hatlar karışmadan susayım lokal anestezili ya da tam uyuşturmalı sezaryen demişsiniz ya onu açıkladım ben

Yok ben size itiraz etmedim :) zehra34'un sorusuna yanit verince, kimi alintiladigimi karistirdim. Sizin mesaja bilgi eklemesi olarak yanit vereyim dedim.

Sezaryen konusunda full cahilim yani yanlis bilgi de vermis olabilirim. :)

Ben de kesiden korkuyorum sancı falan umrumda degil. Ebe arkadaşıma söyledim kesmeden önce uyusturuyoruz merak etme hissediyorsun ama aman aman acı yok sancı cok daha fena merak etme dedi.

Ben de kesiden korkuyorum sancı falan umrumda degil. Ebe arkadaşıma söyledim kesmeden önce uyusturuyoruz merak etme hissediyorsun ama aman aman acı yok sancı cok daha fena merak etme dedi.
Sağ olsun o da çok rahatlatmış şimdi daha çok korkuyorum dermişim ayy biz ne istersek isteyelim bebek kendi seçecek doğum şeklini. Sadece benim doktor normal doğumu zorlar; kendiliğinden gelmezse önce fitil sonra suni sancı halâ olmazsa sezeryan diyor. O da beni korkutuyor açıkçası bu kadar acı çekip sezeryan olacaksa baştan olsun rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah

hiç hissedilmiyor hatta acımıyormuş uyuşturuyorlar tabiki, işte bende mesela yürüyüş yapıp pilates topuyla pelvik taban egzersizleri yapıyorum hatta son aylarda yerleri eğilip silin diyorlar alaturka tuvaleti kullanmaya çalışıyorum mesela iç bacağım ve pelvisim esnesin diye, bakalım bebimiz hala ters nasıl gelmek isterse baş üstüne, ikisinden de korkuyorum korkmayın hanımlar en kötü 1 haftaya hepsi geçmiş olacak yavrularımız kucağımızda olunca hiçbir şey umrumuzda olamayacak , biz tüm acılardan güçlüyüz

Vallahi bana kızmasın sezaryen olucak anneler bazen tercih bazen mecburiyet ama literatür de normal doğumun hem anne hem bebek açısından cok daha iyi olduğunu söylüyor. Bebeğim boyle giderse max kiloya ulaşacak ben de sezaryen olucam belki ama ilk tercihim normal. Ama doktor bir sorun görür sezaryen derse de zorlamayacağım Tabiki doktora güvenip Allah’a sığınacağım.
Ben kendimi söyle şartlıyorum millet doktorsuz hemşiresiz de evde doğuruyor onlar yaparsa ben de yaparım diyorum. Kendi doktoruma da söyledim bu doğal ve evrimsel bir süreç cok anlam yüklemek istemiyorum korkmuyor muyum Tabiki korkuyorum ama tek dileğim sağlıkla yavrumu kucağıma almak en hayırlısı neyse o olsun

BuDunyaninMukafatiOlmali aa ben bilmeden sasirip sordum, ucunuz icinde hayirlisi olsun, bi avazda rahatca dogurun insallah...

Kizlar nickleriniz karisik etiketleyemedim. Normal doğumda kesik yapilirken sagli sollu uyusturucu vuruluyor, hic hissetmiyorsunuz. Sonradan da ilk idrar, ilk buyuk abdest psikolojik olarak sorun yaratiyor. Onlari da yaptiktan sonra rahatliyorsunuz.

Canım epizyotomi bizim ülkede çok yaygın nedeni ise hamilelerin ıkınmamayı bilmemesi, gerekli eğitimleri almamış olması olarak bahsediliyor. Çevremde ve okuduklarımda ilk hamilelikte hep kesik atıldığını ama 2. itibariyle kesiğe gerek duymadıklarını gördüm ve okudum. Rahim kendini hızlı toparlayan bir organ. Hiiiç korkma. Hepimizin doğumları çok pozitif geçecek inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…