2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
ay benim bebişin bu kadar çok kelimesi yok baba anne dede vs diyor o kadar ama her şeyi anlıyor… bazı arkadaşlarım 2 yaşını doldurur doldurmaz konuşmaya başladı demişti 2 yaşı bekliyorum valla

ay benim bebişin bu kadar çok kelimesi yok baba anne dede vs diyor o kadar ama her şeyi anlıyor… bazı arkadaşlarım 2 yaşını doldurur doldurmaz konuşmaya başladı demişti 2 yaşı bekliyorum valla
Ben de çocuk psikiyatrisine götürdüm, 2 yaşı bekle dedi

Kızım artık tuvaletini bazen yapmadan önce bazen de yaptıktan sonra işaret ediyor.
Acaba tuvalet eğitimine başlasam mı diyorum.

Ben de çocuk psikiyatrisine götürdüm, 2 yaşı bekle dedi
iyi yapmışsın yine de akılda soru işareti kalıyor. geçen gün parkta konuşan 9 aylık bebek gördüm valla ben şok…. o günden beri selime konuşsun diye baskı yapıyomuşum gibi hissediyorum

Kızım artık tuvaletini bazen yapmadan önce bazen de yaptıktan sonra işaret ediyor.
Acaba tuvalet eğitimine başlasam mı diyorum.
benim planım şöyle mayısın ilk haftası memeyi bırakıyoruz ona alıştıktan sonra mayısın sonuna doğru da bezi bıraktırmaya çalışıyoruz. inşallah
şöyle okumuştum eğer merdiven inip çıkabiliyorsa, kakasını fark edip rahatsız oluyorsa, pantolonunu çıkarmaya çalışıyorsa tuvalet eğitimine hazır demektir

Benim kayinvalidem oğluma kafaya by by diyoruz diye bir kaç gün söylemiş. Bayramda yanımda söyleyince anladım. Oğlum artık kaka yaptığını söylemiyor. Eskiden hemen değiştirilmesini istiyordu . Şimdi saatlerce dolu bezle gezmek istiyor. Bilmiyorim belki de ben abartıyorum hemen etkilenecek hali yok

@mathildays

Kitapla,videoyla kakayı hatırlata bilirsin bence

Benim ki kakadan rahatsız oluyor ama pantolonu çıkarmaya çalışmıyor sadece gösteriyor.
Bir de merdivenleri tutunarak inip çıkıyor

Aynı şey bizde de var malesef, yapma de olacakları seyret, yüzüme baka baka zevkle yapıyor. Plastik tabak bardak aldım ona artık basedemiyorum
Ya en güzeli valla, çocuktan sonra koca gereksiz bisey oluyor zaten, keşke benimkide gitse başka yerde yatsa, inatla yataktan gitmiyor, horul horul onu dinle sabaha kadar, zaten akşama kadar ayaktayım, bi uyku bile haram
Kızlar günaydın. Sosyal medyada bebeğinizi paylaşıyor musunuz.bugun3 kadar 3 tane foto paylaşmışım. Bugün paylaşmak istesdim .yine kararsız kaldim
Büyüğü arada bir paylaşırım da kızımı hiç paylaşmadım
Be paylasmiyorum:) kizlar ortalama 150kelime konusmalari gerekiyormus bu sayiya ulasab var mi? Benim kiz 30/40 felandir herhalde ya ki sanki cok geldi zaten 150 gözüme
Yok canım 150 ne, benimki 20 30 ancak söylüyor, daha çok nidalarla anlatıyor derdini

Selam kızlar uzun zamandır bakamiyordum buraya, kız 1 tanecik bebeniz var ne şikayet etmişsiniz. Ya birde yanında hergun ödev yaptırmaya zorlarken sinir krizi gecirten çocuk daha olsaydı. O da yetmez gibi günde 3 öğün sofra bekleyen kaynana kayinpeder olsaydı, hergun 2 katlı evi toplasaydiniz, merdiven temizliği, tavuk kümesi, birde bahçe mevsimi başladı, ohooo yerden toplardik sizi valla. Hadi şimdi bebelere sarılın Allahimmm çok şükür diye dua edin

Benim kızın konuşmasıda gecikti sanki, kelime tekrarı hiç yapmıyor, anne, baba, dede, del(gel), dey(cay), mama, meme, emme(emir), abba(abla), havhav, üüü, meav, dihdi(gitti), akka(sapka), akki(ayakkabi), ezan okunur ve hoparlörden ses gelirse lıgı lıgı, ıpma(yapma), hayır için parmak sallayarak nö nö nö. Hatırladığım bu kadar, taklit yapıyor, ses çıkarak işaret ederek derdini anlatıyor daha cok, 14 aylık eltimin kizida benim kız kadar konuşuyor, belki daha fazla kelime biliyor benimkinden. Çokta konuşkan biriyimdir abiside gösteriyor söyletiyor ama tık yok

Son düzenleme:
Kızım az önce ilk defa, 3 kelimelik cümle kurdu, çok şaşkınım. Yemek yapıyordum ocağın başında, geldi yanıma anne mama ipmaa dedi, anne yemek yapma dedi resmen ya, Allahim çok şükür

Allah yardımcın olsun, vallatebrik ediyorum seni.
Sabah güne kaçta başladığını merak ettim.
Ben şimdiye kadar eşim ile birlikte baktım. Aylardır eşim de yoğun çalıştığı için tek başıma kaldım.
Gözümü ayırsam sandalyeye çıkıp dolapları açıyor. Koltuklara çıkıp atlıyor, muslukları falan açıyor.Başına bir iş gelmeden büyüseydi diyorum.
Siz çok şanslısınız çünkü bahçeniz var. Ben her gün dışarı çıkarıyorum yakında 4 farklı park var götürüyorum ama artık parkta oynamak istemiyor. Çimlerde yürümek filan istiyor ama maalesef yok.

Sabah 7.25 te kalkıyorum, oglani okula yolluyorum, 10 a kadar yatıyorum çünkü kaynanam erken kalkmıyor, o kalkmayinca ev işine yapamıyorum. Az daha kestiriyorum. Sonra kahvaltı tabi kızım tepemde yarım yamalak kahvaltı, hızlıca bi yandan ben topluyorum, bi yandan kızım dağıtıyor, öğlen 12 de eşim yemeğe geliyor, 1 de oğlanın okul bitiyor geliyor oda yemek istiyor, bibyandan yemek softmra ser topla, bi yandan evi topla süpür, kızım ara ara tepeme çıkıyor, 3 e kadar zor bitiyor, kaynanamin kayinpederin öğle yemeği saati geliyor tekrar yemek bulaşık, hoop akşam yemeğini ocağa koy, kızı biraz sokakta gezdir, top oynat kümese baktır, eve gel yine sofra yemek bulaşık, ha arada oğlana ödevlerini yapsın diye sinir krizleri geçiriyorum falan. Bahçe varsa ekili Bahçe, oynayacak bi yeri yok, sokakta oynuyor yine, park falanda yok yakınlarda, bir sürü ıvır zıvır, inanirmisin 2 gündür banyoya girmeye çalışıyorum giremiyorum, yine yarına kaldı Allahin izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…