- 10 Ekim 2019
- 2.972
- 2.417
- 133
- 34
Kayinvalide yatalak mi?Sabah 7.25 te kalkıyorum, oglani okula yolluyorum, 10 a kadar yatıyorum çünkü kaynanam erken kalkmıyor, o kalkmayinca ev işine yapamıyorum. Az daha kestiriyorum. Sonra kahvaltı tabi kızım tepemde yarım yamalak kahvaltı, hızlıca bi yandan ben topluyorum, bi yandan kızım dağıtıyor, öğlen 12 de eşim yemeğe geliyor, 1 de oğlanın okul bitiyor geliyor oda yemek istiyor, bibyandan yemek softmra ser topla, bi yandan evi topla süpür, kızım ara ara tepeme çıkıyor, 3 e kadar zor bitiyor, kaynanamin kayinpederin öğle yemeği saati geliyor tekrar yemek bulaşık, hoop akşam yemeğini ocağa koy, kızı biraz sokakta gezdir, top oynat kümese baktır, eve gel yine sofra yemek bulaşık, ha arada oğlana ödevlerini yapsın diye sinir krizleri geçiriyorum falan. Bahçe varsa ekili Bahçe, oynayacak bi yeri yok, sokakta oynuyor yine, park falanda yok yakınlarda, bir sürü ıvır zıvır, inanirmisin 2 gündür banyoya girmeye çalışıyorum giremiyorum, yine yarına kaldı Allahin izniyle
okurken ben yoruldum allah yardımcın olsunSabah 7.25 te kalkıyorum, oglani okula yolluyorum, 10 a kadar yatıyorum çünkü kaynanam erken kalkmıyor, o kalkmayinca ev işine yapamıyorum. Az daha kestiriyorum. Sonra kahvaltı tabi kızım tepemde yarım yamalak kahvaltı, hızlıca bi yandan ben topluyorum, bi yandan kızım dağıtıyor, öğlen 12 de eşim yemeğe geliyor, 1 de oğlanın okul bitiyor geliyor oda yemek istiyor, bibyandan yemek softmra ser topla, bi yandan evi topla süpür, kızım ara ara tepeme çıkıyor, 3 e kadar zor bitiyor, kaynanamin kayinpederin öğle yemeği saati geliyor tekrar yemek bulaşık, hoop akşam yemeğini ocağa koy, kızı biraz sokakta gezdir, top oynat kümese baktır, eve gel yine sofra yemek bulaşık, ha arada oğlana ödevlerini yapsın diye sinir krizleri geçiriyorum falan. Bahçe varsa ekili Bahçe, oynayacak bi yeri yok, sokakta oynuyor yine, park falanda yok yakınlarda, bir sürü ıvır zıvır, inanirmisin 2 gündür banyoya girmeye çalışıyorum giremiyorum, yine yarına kaldı Allahin izniyle
Kız ne gülüyorsun.okurken ben yoruldum allah yardımcın olsun
Bir iki aydır var. Ama ben oğlumun huyuda böyle diye düşünüyorum. Kapı açmak bir eziyet . Anahtarı istiyor takmaya çalışıyor aslında başarılı da brn biraz mudahel3 ediyirum hızlı olsun diye sonra aklıma okuduklarım geliyor pişman oluyorum.2 yaş sendromuna giren var mıherşeyi kendi yapmak istiyor yapmazsa kıyamet kopuyor o yapsın die süreci başa alıyoruz en baştan yapacağı şeyi kendi başına yapıyor öyle mutlu oluyor sebepsiz yere ağlıyor ağlayınca sakinleştirmek baya zor oluyor ne bırakabiliyorum ne de yanına yanaştırıyor hırçınlaştı iyice birde bana düşkünlüğü arttı akşam evde ananeyle babayla oynamak istemiyor ne yapsam paçamda peşimde var mı böyle şeyler yaşayanlar baya bunalmış durumdayım
tam biz……2 yaş sendromuna giren var mıherşeyi kendi yapmak istiyor yapmazsa kıyamet kopuyor o yapsın die süreci başa alıyoruz en baştan yapacağı şeyi kendi başına yapıyor öyle mutlu oluyor sebepsiz yere ağlıyor ağlayınca sakinleştirmek baya zor oluyor ne bırakabiliyorum ne de yanına yanaştırıyor hırçınlaştı iyice birde bana düşkünlüğü arttı akşam evde ananeyle babayla oynamak istemiyor ne yapsam paçamda peşimde var mı böyle şeyler yaşayanlar baya bunalmış durumdayım
kesinlikle güldüğüme bakma çok haklısın. 2 yaş bebeyle ilgilenen bir kadın başka hiçbir şeyle ilgilenmemeli hem fiziksel hem mental olarak tüketiyor çünkü….Kız ne gülüyorsun.hiçbir şey yapmıyorsam aklıma o seçenek geldi
Bez bizdede eziyet ne altını açabiliyorum ne üstünü değiştirebiliyorum yeni oldu bizdede kızım zaten inat ama birde buna hırçınlık eklendi aman ağzımızın tadı bozulmasın hır gür çıkmasın die oyalamaya çalışıyorumBir iki aydır var. Ama ben oğlumun huyuda böyle diye düşünüyorum. Kapı açmak bir eziyet . Anahtarı istiyor takmaya çalışıyor aslında başarılı da brn biraz mudahel3 ediyirum hızlı olsun diye sonra aklıma okuduklarım geliyor pişman oluyorum.iceri giriyorum o daha kapıyla oynama derdinde. Sabah bez değiştirip elbise giydirmek bir eziyet oldu
Oyalamaya çalışmak mı ben artık geçtim o kısmı ne yaparsan yap diyorum. Kakasını yapacak mutfağa gidiyor beni de çağırıyor otur diyor tm oturuyorum öyle bekliyoriz sonra hadi değiştirelim yok öyle bıraksam sabaha kadar gezecek. Zorla degistiyorumBez bizdede eziyet ne altını açabiliyorum ne üstünü değiştirebiliyorum yeni oldu bizdede kızım zaten inat ama birde buna hırçınlık eklendi aman ağzımızın tadı bozulmasın hır gür çıkmasın die oyalamaya çalışıyorum
Uzun uzun yazınca ne kadar aynı şeyler yaşıyoruz dedim. Benimki masanın üstüne oturup yiyor ya da sandalyede ayakta durup kaç kere düşme tehlikesi atlattı. Anlamiyor .yüreğim hep hop ediyor vallaBenim kızım da epeydir 2 yaş sendromunda . Asansör düğmelerine o basar. bina kapısı, evin kapısını o açar.
Yolda yürürken nereden gideceğini o gösterir.
Pat diye kaldırıma oturur beni de yanına çağırır eğer uygun bir kaldırımsa ben de yanına otururum değilse yerlere yatar.
Dışarda hırka mont giymez , kediler -köpekler kürkünü giymiş diye gösterim kedi köpek yoksa kuşlar tüylerini giymiş derim ikna olur
Yemeği sofrada yemez , sofra toplandıktan 10-16 dk sonra çekmeceden kaşık alır , buzdolabının kapısını tıklatır ham ham diye. Dolabı açarım acı biber turşusu ya da salça yemek ister
Yoğurdu buzdolabından çıkarmadan tencereden kepçeyle ( onun için ayrı küçük bir tencereye koyuyorum) kuru üzümü masada tabakta çatalla yer
Bezini kirletince söyler çıkarınca kaçar , oyuncağa giydirelim diye ikna eder, giydiririm, bu sefer pijama giymez.
Sevmediği kıyafetleri var, asla giymez, hangisini giyeceğini gösterir.
Bunlar hatırladıklarım. Çok gülüyorum halimize . çoğunlukla bir iş yapamıyorum ama geçecek diye takılmıyorum .
Allah yardımcın olsun.Kaynanangil hiç bir iş yapmıyor mu?Sen ev işlerini yaparken kızınla ilgileniyorlar mı?Sabah 7.25 te kalkıyorum, oglani okula yolluyorum, 10 a kadar yatıyorum çünkü kaynanam erken kalkmıyor, o kalkmayinca ev işine yapamıyorum. Az daha kestiriyorum. Sonra kahvaltı tabi kızım tepemde yarım yamalak kahvaltı, hızlıca bi yandan ben topluyorum, bi yandan kızım dağıtıyor, öğlen 12 de eşim yemeğe geliyor, 1 de oğlanın okul bitiyor geliyor oda yemek istiyor, bibyandan yemek softmra ser topla, bi yandan evi topla süpür, kızım ara ara tepeme çıkıyor, 3 e kadar zor bitiyor, kaynanamin kayinpederin öğle yemeği saati geliyor tekrar yemek bulaşık, hoop akşam yemeğini ocağa koy, kızı biraz sokakta gezdir, top oynat kümese baktır, eve gel yine sofra yemek bulaşık, ha arada oğlana ödevlerini yapsın diye sinir krizleri geçiriyorum falan. Bahçe varsa ekili Bahçe, oynayacak bi yeri yok, sokakta oynuyor yine, park falanda yok yakınlarda, bir sürü ıvır zıvır, inanirmisin 2 gündür banyoya girmeye çalışıyorum giremiyorum, yine yarına kaldı Allahin izniyle
1 ay önce başladı,şimdi azalmış durumda,sürekli kucakta olmak istiyordu,yemeği,ev işlerini zor yapıyordum..İstediği olmayınca ağlama, kendini yere atma,elindekileri fırlatma,masadakiləri yere atma ve s. devam ediyor.Hayır demeyi öğrendi,nç nç deyip kafasını yanlara doğru sallıyor.2 yaş sendromuna giren var mıherşeyi kendi yapmak istiyor yapmazsa kıyamet kopuyor o yapsın die süreci başa alıyoruz en baştan yapacağı şeyi kendi başına yapıyor öyle mutlu oluyor sebepsiz yere ağlıyor ağlayınca sakinleştirmek baya zor oluyor ne bırakabiliyorum ne de yanına yanaştırıyor hırçınlaştı iyice birde bana düşkünlüğü arttı akşam evde ananeyle babayla oynamak istemiyor ne yapsam paçamda peşimde var mı böyle şeyler yaşayanlar baya bunalmış durumdayım
Yok tembelKayinvalide yatalak mi?
Hiç iş yapmıyor diyemem tabikide, en azından hastaneye felan gittiğimde kızımın yalnız olmadığını biliyorum ama sokağa çıkarsa zapedemiyor ağır biraz, sokağın yanından anayol geçiyor bende güvenip teslim etmiyorum, bebisimle de bizzat kendim ilgileniyorum. Bazen çamaşır atıyor makineye, çamaşır asıyor, bazen bulaşık yıkıyor ama sonuçta çocuklarla beraber 6 kişiyiz evde iş yüküm yüksek gün yetmiyorAllah yardımcın olsun.Kaynanangil hiç bir iş yapmıyor mu?Sen ev işlerini yaparken kızınla ilgileniyorlar mı?
Allah yardımcın olsun vallaYok tembel
Hiç iş yapmıyor diyemem tabikide, en azından hastaneye felan gittiğimde kızımın yalnız olmadığını biliyorum ama sokağa çıkarsa zapedemiyor ağır biraz, sokağın yanından anayol geçiyor bende güvenip teslim etmiyorum, bebisimle de bizzat kendim ilgileniyorum. Bazen çamaşır atıyor makineye, çamaşır asıyor, bazen bulaşık yıkıyor ama sonuçta çocuklarla beraber 6 kişiyiz evde iş yüküm yüksek gün yetmiyor
Benimki yok diyor ama her şeye yok diyir1 ay önce başladı,şimdi azalmış durumda,sürekli kucakta olmak istiyordu,yemeği,ev işlerini zor yapıyordum..İstediği olmayınca ağlama, kendini yere atma,elindekileri fırlatma,masadakiləri yere atma ve s. devam ediyor.Hayır demeyi öğrendi,nç nç deyip kafasını yanlara doğru sallıyor.
Allah yardımcın olsun.Her zaman yemeği o yapsa,ya da bulaşıkları yıkasa,sana da büyük yardım etmiş olur,benim kayınvalidem hamarat maşallah,yemeği o yapar,eltim bulaşıkları yıkar,bahçe işlerini yapar,bebeğe bakmaya yardım eder.İş dağılım olunca 2 taraf da çok yorulmazYok tembel
Hiç iş yapmıyor diyemem tabikide, en azından hastaneye felan gittiğimde kızımın yalnız olmadığını biliyorum ama sokağa çıkarsa zapedemiyor ağır biraz, sokağın yanından anayol geçiyor bende güvenip teslim etmiyorum, bebisimle de bizzat kendim ilgileniyorum. Bazen çamaşır atıyor makineye, çamaşır asıyor, bazen bulaşık yıkıyor ama sonuçta çocuklarla beraber 6 kişiyiz evde iş yüküm yüksek gün yetmiyor
Ne güzel mutlulugunuz bozulmasinAllah yardımcın olsun.Her zaman yemeği o yapsa,ya da bulaşıkları yıkasa,sana da büyük yardım etmiş olur,benim kayınvalidem hamarat maşallah,yemeği o yapar,eltim bulaşıkları yıkar,bahçe işlerini yapar,bebeğe bakmaya yardım eder.İş dağılım olunca 2 taraf da çok yorulmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?