• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Bebeği sabaha kadar deliksiz uyuyan var mı? Ben sinirden delireceğim artık hala sabaha kadar kaç kere uyanıyor. Hiç uyanmadan uyursa 6 buçuk gibi uyanıyor. Bu normal mi ya. Ben bittim vallahi uykusuzluktan
hiç kalkmazsa 4-5 defa kalkıyor 😔

Bebeği sabaha kadar deliksiz uyuyan var mı? Ben sinirden delireceğim artık hala sabaha kadar kaç kere uyanıyor. Hiç uyanmadan uyursa 6 buçuk gibi uyanıyor. Bu normal mi ya. Ben bittim vallahi uykusuzluktan
18 aylıkken sütten kestim ben ozamana kadar bir yada iki kere kalkıyordu sütü bırakınca sadece bazen su içmek için kalkıyor hemen geri uyuyor

Son 3-4 güne kadar ben yanındayken sabaha kadar uyuyordu,pek kıpırdamıyordu,şimdi yatakta geziyor,bazen başını ayaklarıma koyduğunu görüyorum,kalkıp yanıma koyuyorum.Yatmadan önce su ya da anne sütünü fazla içiyor mu?Bebekler çişleri geldiği zaman gece uyanırlar.Emziriyorsan onun için uyanıyor ola bilir.Sebebi bulmak lazım önce.

Kızlar nasılsınız?
Ben 7 mayıs'ta tuvalet eğitimine başladım,oğlima 1 ay önceden lazımlık almıştık,o da oturuyordu,hoşuna gidiyordu orada oturmak.Havalar ısınınca başlayayım dedim.Ben çişini,kakaaının geldiğini anlaması uzun süre alır diye düşünürken oğlum çişi geldiğini ilk günden hiss etdirdi,ama asla lazımlığa oturmuyor ve altına yapıyor.6 gündür böyle,çişi geldiğini söylüyor,ama asla lazımlığa oturmuyor,kafasıyla hayır ve nç..nç.. diyor.Kendini bezsiz dönemlerdeki gibi hiss ediyor.Gündüz lazımlığa oturmadığı için gece bez takıyorum,çünki gece 1-2 defa uyanıp çişi geldiğini söyledi,bezin var,beze yap dedikden sonra sakinleşip uyudu.Bezsiz olsaydı,altına yapacaktı,gece onu değiştirmekle filan uğraşamazdım,uykusu da kaçardı.

Kızlar nasılsınız?
Ben 7 mayıs'ta tuvalet eğitimine başladım,oğlima 1 ay önceden lazımlık almıştık,o da oturuyordu,hoşuna gidiyordu orada oturmak.Havalar ısınınca başlayayım dedim.Ben çişini,kakaaının geldiğini anlaması uzun süre alır diye düşünürken oğlum çişi geldiğini ilk günden hiss etdirdi,ama asla lazımlığa oturmuyor ve altına yapıyor.6 gündür böyle,çişi geldiğini söylüyor,ama asla lazımlığa oturmuyor,kafasıyla hayır ve nç..nç.. diyor.Kendini bezsiz dönemlerdeki gibi hiss ediyor.Gündüz lazımlığa oturmadığı için gece bez takıyorum,çünki gece 1-2 defa uyanıp çişi geldiğini söyledi,bezin var,beze yap dedikden sonra sakinleşip uyudu.Bezsiz olsaydı,altına yapacaktı,gece onu değiştirmekle filan uğraşamazdım,uykusu da kaçardı.
sanırım ilk birkaç hafta bu olaylar normalmiş🙁

Kızlar nasılsınız?
Gece çişi geldiğini söylediğinde galiba lazimliga ya da tuvalet nese götürmek lazım.

Kızlar nasılsınız?
Bizde 29 nisanda bıraktık bezi gecede baglamadik hic . Gece bağlayıp gündüz açmakta kafa karışıklığı yaparmış. Ondan mi oldu acaba.

Gece çişi geldiğini söylediğinde galiba lazimliga ya da tuvalet nese götürmek lazım.
Bizde 29 nisanda bıraktık bezi gecede baglamadik hic . Gece bağlayıp gündüz açmakta kafa karışıklığı yaparmış. Ondan mi oldu acaba.
Ben de gece bez bağlamamayı planlamıştım.Ama bizde esas sorun lazımlığa oturmak istememesi.Çişinin geldiğini biliyor,söylüyor,lazımlığa otur diyince oturmuyor ve çişini tutuyor.Pantolonsuz asla oturmak istemiyor,3 defa pantolonla oturup yaptı.Gece de kalkıp lazımlığa gitsek de yapmayacak,altına yapacak diye düşündüğüm için bez takıyorum.Çünki uyki tulumu ile uyuyor,külot da giydiremiyorum,yanımda uyuyor,yatağa yapmasından,tulumu ıslatmasından korkuyorum.Ama 2 gün önce sabah kuru uyanmıştı.Sevinmişdim tutduğu için.Havalar da bir türlü ısınmadı.Gece de bez bağlamayayım,bakalım nasıl oluyor.Düşündüğümden daha uzun süre aldı bu iş.Lazımlığa kolayca otursaydı,3-4 güne bitmişti belki de.

Sİzde tuvalet eğitimi tam oturdu mu yoksa bazen kaçaklar oluyor?

Son düzenleme:
Ben de gece bez bağlamamayı planlamıştım.Ama bizde esas sorun lazımlığa oturmak istememesi.Çişinin geldiğini biliyor,söylüyor,lazımlığa otur diyince oturmuyor ve çişini tutuyor.Pantolonsuz asla oturmak istemiyor,3 defa pantolonla oturup yaptı.Gece de kalkıp lazımlığa gitsek de yapmayacak,altına yapacak diye düşündüğüm için bez takıyorum.Çünki uyki tulumu ile uyuyor,külot da giydiremiyorum,yanımda uyuyor,yatağa yapmasından,tulumu ıslatmasından korkuyorum.Ama 2 gün önce sabah kuru uyanmıştı.Sevinmişdim tutduğu için.Havalar da bir türlü ısınmadı.Gece de bez bağlamayayım,bakalım nasıl oluyor.Düşündüğümden daha uzun süre aldı bu iş.Lazımlığa kolayca otursaydı,3-4 güne bitmişti belki de.
Bu uzun bir süreç. Belki de erken başladınız. 2 hafta da olacak iş degil

Sİzde tuvalet eğitimi tam oturdu mu yoksa bazen kaçaklar oluyor?
Yani oturdu çok şükür ama illa oyuna daliyo yada yetişemiyoruz bir iki damla kaçıyor onuda problem etmiyorum.
Simdi şöyle bizim lazimlik 1 yaşından beri bizimle. Sürekli gözünün önünde ic içe oyunlarimiza dahildi yani 18 aydan itibaren banyoya koyduk bende hep anlattım. Hatta çişi geldiği zaman banyoya koşardı dediğiniz gibi oturmazdi lazimliga. Geri bezini baglardim sonrasında işte nisan sonu köyden geldik dedim ki çok bezli durdun hadi çıkartalım. Öyle çişi gelince bu defa gitti yaptı bi daha baglamadık. Yatmadan öncede yaptırdım hep çişini ta sabah kalkincaya kadar yapmadı hiç ilk iki gün çok iyiydi lazimliga gidip yaptı sonrasinda kaçırmaya başladı gündüzleri. Bir kac gun oyle ugrastim hatta geri baglicam diye tehdit ettim çocuğu öyle böyle derken şimdi oturdu düzen.

Bu uzun bir süreç. Belki de erken başladınız. 2 hafta da olacak iş degil
Lazımlığa alıştı sanmışdım,meğer alışmamış,1 haftadır eşim evdeydi,o bir kaç kez pantolonsuz oturması için zorladı,bu da geri tepti bence.Çünki bu gün eşim işe gitti,oğlum sabah altına yaparken lazımlığa götürdüm,ora yaptığını gördü,sonraki 2 defa kendi haber verdi,lazımlığa gittik oturdu,kitaba bakarken yaptı,ama pantolonla.Aslında 3-6 aya oturuyormuş,aralarda kaçırmalar oluyormuş.Lazımlığa oturmak istememesi,korkması beklemediğim bir sorundu.Yazın annemlerde ve kayınvalidemlerde olacağımız için şimdiden alıştırmak istedim,havaların da bu kadar soğuk olacağını beklemiyordum.

Lazımlığa alıştı sanmışdım,meğer alışmamış,1 haftadır eşim evdeydi,o bir kaç kez pantolonsuz oturması için zorladı,bu da geri tepti bence.Çünki bu gün eşim işe gitti,oğlum sabah altına yaparken lazımlığa götürdüm,ora yaptığını gördü,sonraki 2 defa kendi haber verdi,lazımlığa gittik oturdu,kitaba bakarken yaptı,ama pantolonla.Aslında 3-6 aya oturuyormuş,aralarda kaçırmalar oluyormuş.Lazımlığa oturmak istememesi,korkması beklemediğim bir sorundu.Yazın annemlerde ve kayınvalidemlerde olacağımız için şimdiden alıştırmak istedim,havaların da bu kadar soğuk olacağını beklemiyordum.
Evet havalar ısınmadı. Altına kaçırma çocukluk döneminde hep oluyor ilkokulda bile sınıfta olmuştu bir arkadasttta çocuk bu bizim gibi tutamaz. Ama uzun bir süreç kolay gelsin. Her şey hallolur. Örneğin 2 ay önce oğlum iki kelime yan yana kullanamıyordu kafama takıyordum. Bu hafta susturamiyirim artik😅 canını sıkma sen siktikca bebeginde ters tepr

Benim kızda uyumuyor deliksiz, çok uyusa 2 defa yine uyanıyor, gunduz uykusunuda bıraktı, bir tek memeyi bırakmıyor, bende bu yüzden çıldırıyorum

Benim kızda uyumuyor deliksiz, çok uyusa 2 defa yine uyanıyor, gunduz uykusunuda bıraktı, bir tek memeyi bırakmıyor, bende bu yüzden çıldırıyorum
Benim kızım da memeye çok düşkün.
Nasıl bırakacak Bilmiyorum. Yavaş yavaş sütü bitecek, artık süt gelmeyecek dediğimde hemen gözler doluyor.

Evet havalar ısınmadı. Altına kaçırma çocukluk döneminde hep oluyor ilkokulda bile sınıfta olmuştu bir arkadasttta çocuk bu bizim gibi tutamaz. Ama uzun bir süreç kolay gelsin. Her şey hallolur. Örneğin 2 ay önce oğlum iki kelime yan yana kullanamıyordu kafama takıyordum. Bu hafta susturamiyirim artik😅 canını sıkma sen siktikca bebeginde ters tepr
Bu hafta haber verdi ve lazımlıkta oturdu,günde 1 defa kaçırdığı oluyor,öğle uykusundan durunca oluyor daha çok.Şimdiki sorunumuz pantolonla oturması.Eğitimi yarıladık diye bilirim,bir pantolonsuz oturması ve gece bezini bırakma kaldı.Hakikaten çok uzun süreçmiş.Desteğin için teşekkür ederim.

Gece uykusuz kalmak sizi çok yoruyordur.
1 gece uykusuuz kaldım ertesi gün çok yorgun ve halsizdim
Biz bile her zaman deliksiz uyumuyoruz.Sadece bebekler desteksiz uyumayı bilmiyorlar.Sizde de destek meme.Bizde gece uykusuna geçmek için desteğimiz meme.Benim oğlum da bazen uyandığı oluyor,ben de uyandıysam,sarılıp uyuyoruz.Ben günde 1 defa gece uyumadan önce emziriyorum,ben de sütü kesince kötü repki vermesinden korkuyorum.Ben de artık büyüdün,süt te bitiyor,artık olmayacak,vedalaşacağız diyorum,ama pek anladığını sanmıyorum,ya da işine gelmediği için vurdumduymazlık yapıyor🤭
ıyor🤭

Valla doktor bitkisel bir uyku damlasi önerdi. Onunla düzene soktum uykuyu. Ha gece bir sefer uyanıyor. Hemen 3 ölçek mama veriyorum sonra devam

Back
X