- 10 Ekim 2019
- 3.077
- 2.455
- 133
- 35
Bende e bebeğe baktım tuluma 2 ya da 2.5 tog değerinde tutumlar vardı. O yüzden almadım. Bir daha da fırsatım olmadiBen bu işi tog ayarlı bi tulumla çözdüm waikikiden 1.6 tog bi tulum aldım içinde sadece kolsuz ince zıbın oda sıcak oluyor peteği açmıyorum bile üzerine örtü mörtü hiçbişey koymadan sadece tulum ve zıbınla uyuyor terleme veya üşüme yok
Doktora gidip soracağım artık. İnş kan damlasından değildir. Saçma sapan fiyatlarda ilaçlar ve elimizde patliyorYani kan damlası uykuda aniden ağlayarak uyanma şeklinde kendini gösterdi ekstra bir belirtimiz yok canım
Evet uyutup yatırıyorum ağlıyor kucağımda uyuyor yatırıyorum yine aynı sahne bi sıkıntısı var gibi diş olabilir bilemiyorum yorgunum ama çok mutluyum her halimize hamd olsunBaya bir ara verdim buralara ama aklım hep burda.
Gece ağlamaları var bir iki gündür özellikle bu gece. Uykuda ağlıyor, uyanıp tekrar uyusa da yine tekrar ediyor bu.
Yaşayan var mı kızlar
Bana kullanışlı gelmedi belki de evimde doğal gaz olmadığı için odayı hep aynı derecede tutmak da zorlandığım içindir bilmiyorumBende e bebeğe baktım tuluma 2 ya da 2.5 tog değerinde tutumlar vardı. O yüzden almadım. Bir daha da fırsatım olmadi
Bunlar tadım ya o yüzden böyle vereceğim farklı yat yutmaya alışsın sonra Blender ı bırakacağımBlenderi hiç bir dr önermiyor, yutmayı yemeyi öğrenemiyormuş bebiş, çatalla ez kaşığının ucuyla azcik azcik ver
Baya bir ara verdim buralara ama aklım hep burda.
Gece ağlamaları var bir iki gündür özellikle bu gece. Uykuda ağlıyor, uyanıp tekrar uyusa da yine tekrar ediyor bu.
Yaşayan var mı kızlar
Püre derken 2-3 sebzeyi buharda pişirip çatalla ezmeyi demek istemişdim.Osman hoca gıda olarak hiç bir şey yasak değil diyor,6.aydan kızartma,omlet yapın demiyor ki.Peynir,yumurtayı önce 3 gün kuralıyla verdinizmi?Neden bu kadar acele ediyorsunuz ben onu anlamadım.7.aya kadar tadımlar,2-3 sebze karışımı,meyveli yoğurtlar verseniz daha iyi olurdu bence.Acele etmek bebeklerin bağırsaklarını boza bilir.1 yaşdan sonra bizim yediklerimizi pnlarda artık yiye bilir,o zamana kadar dikkat etmeliyiz.Püre yi dr lar önermiyor zaten, ezerek vermek daha iyi, mücver dediğin ıçinde cam rendede rendelenmis kabak, bi cay kasigi yumurta sarisi, 1 cay kasigi un var, azcik zeytinyaginda kizartip bi tatli kasigi yogurdun icine eziyorum, çıtır çıtır yetiskin mücveri değil, omlette azcik peynir koyuyorum çeyrek yumurta ile, sıcak su damlatiyorum eziyorum yumuşacık oluyor, osman hoca 180 günü doldurduğu ve 4 kurala uygun olduğu sürece bal ve inek sutu dışında hiç bir şey yasak değil diyor
Bende öyle bizimki gibi lop lop vermiyorum canım, mücveri yoğurt ıçinde eziyorum, omlete de sıcak su damlatıp eziyorum peynirle, bugün de tarhana çorbası verdim ama bizim burda yoğurttan yapılıyor tarhana, bizde o kırmızı renkli toz tarhana kültürü yok, yoğurt tarhanası yapıyoruz, çorba pişince tuz atmadan 2 3 kasık ayırdım, bayıldı
benimki de son günler çok mızmız oldu,bu gün emdirdikten sonra uykuya geçti,emzirmesem uyumadı,benim bebiş asla durmuyor sürekli söyleniyor. dün masada oyalansın diye kabuklu mandalina verdim önce onu yiyemiyor diye ağladı. sonra dilimleyip meyve süzgeciyle verdim sonra o bitti diye ağladı. sonra kaldırmıyoruz diye ağladı. isteklerine yönelik aşırı ağlıyor mesela kucağımda sadece onun durmak istediği şekilde tutabiliyorum. gün içinde yerde maksimum 30 dk duruyor hep kucakta ve kucakta da mızmız genel olarak ağlak bi bebiş oldu yaaa. acaba artık şımarıklık yapıp bizi kullanıyor olabilir mi
benimki daha götürmüyor,ayaklarını kaldırıp elliyor sadeceKızlar sizin bebekler ayaklarını tutup ağzına götürüyor mu? Benimkinin ayaklarıyla hala ilgisi yok ama hep karşıma çıkıyo ayak konusu
Ben de emzirerek uyutmak istemiyorum ama başka türlü uyumuyor, özellikle kendi uyusun diyorum, uyumuyor var mı bir öneriniz? İlla kucakta olacak emecek, bazen yerine koyunca hemen de uyanıyorbenimki de son günler çok mızmız oldu,bu gün emdirdikten sonra uykuya geçti,emzirmesem uyumadı,
elini yüzüne vurarak ağladı,emzirdim uyuya kaldı,ben böyle alışmasını istemiyorum.
Vallahi o çok dert yanıyor bu durumdan,o kendi isteğiyle hamile kalmıştı,erken olsun,birlikte büyüsünler sözlerine aldanmış.Büyüyü kız ve erkek kardeşini oyuncaklarla oynamasıa izin vermediğini söylüyordu,gelip elinden alıyormuş.Kızı şimdi yürümeğe de başlamış,her yere giriyor,bu da onları bir az da zorluyor.Allah kolaylık versin şimdidenAynen en azından normal oldu şükür.22 haziran doğumlu bebeğim fırıldak gibi dönüyor emekleyecek nerdeyseikiz gibi olacaklarından annemin gelip gitmesiyle falan olacak iş değil o yüzden haftanın 5 günü yardımcı alacağım mecburen. Kardeş kıskançlığı falan olmaz diyorlar o yaş grubunda ama öyle bir sıkıntı yaşamış mı acaba? En çok da dışarı çıkarken iki bebek arabasıyla nasıl çıkıyorlar acaba birisi için kanguru mu alsam acil durumlar için diyorum kafamda binlerce soru oğlumun odası halihazırda mevcut montessori yatağı var 1 yaş gibi bebek doğmadan 2 ay önce odayı ayırabilirsem iyi olur diye düşünüyorum yoksa yatak odasında birbirlerini uyandıracaklar. eşinizinin kuzeninde gözlemlediğiniz hayatı kolaylaştırabilecek şeyler varsa yazarsanız memnun olurum
Ben bu zamana kadar gündüzleri nadiren emerek uyutdum.Şimdi böyle olunca ben de çaresiz kaldım.Eip uyuduktan sonra uuanmadı uyudu,hatta sabah 2 saat uyudu.Son günergeceleri de uzun süre emiyor.Sabah da uyumazsa uyuyana kadar bekleyeceğim emzirmeyeceğim.Katı gıdaya da başlayacağız 2 güne,onda belki eskisi gibi olur.Katı gıdaya geçme zamanı gelmiş artık belki de.Ben de emzirerek uyutmak istemiyorum ama başka türlü uyumuyor, özellikle kendi uyusun diyorum, uyumuyor var mı bir öneriniz? İlla kucakta olacak emecek, bazen yerine koyunca hemen de uyanıyor
Hayır takmıyorum,bazen gece sıcaklık 19,20,21 derecelere kadar düşse de takmadım,yalnız banyo yaptığı gün takıyorumBebeklerinize uyurken şapka takıyor musunuz? Oda sıcaklığımız 22-24 derece arası , ama bebeğim uyurken yüzü kafası buz gibi, şapkayı da pek istemiyor
ben bebek giydirme tablosuna göre giydiriyorum.Ben şu bebek giydirme tablosuna göre giydiriyordum ama eli ayağı vücudu çok soğuk, vücut ısısı en fazla 35,6 oluyor. kendimden bir fazla giydirdim onda da ısınmadı.( gündüz için yazıyorum) şimdi bir kısa kollu çıtçıtlı, bir uzun kollu çıtçıtlı, penye kazak, penye pantolon bir de normal tulum giydiriyorum. İnce pamuklu giydirmediğimde sweat ya da kazak + pantolon giydiriyorum. Üst kimi zaman 3kimi zaman 4 kat oluyor, pantolon ve çorapta 2 oluyor. Ancak ısınıyor bebeğim.
Ben çoktan beri aspiratörle filan temizlemiyorum,öne geldikce alıyorum.Tırnaklarını da uyanıkken kesiyorum ki gözü görsün ve alışsın.kızlar burun temizlemekle ilgili rahat eden var mı ya? sanki etini koparıyorum gibi yapmaya başladı bizimki
Evet peynir yumurta ve kabağın tadimlarini yaptırdım, 6. Ayda başlayanlar için 7.aya kadar tadım ben 5 ayı geçince tadıma başladım zaten, omletler kızartmalar diye büyük söylemişsiniz ama, bu yaptigim gıdalar çay kaşığı ölçüsünde, 1 cay kasigi yumurta sarısı azcik kabak yarım çay kaşığı peynir olarak, 1 cay kasigi zaytinyagi zaten purede de kullanilmasi gerekiyor, 1 cay kasigi yoğurt ıçinde eziyorum zaten kabağın yanına yumurta, veya yumurtaya azcik peynir ekledim diye farklı bisey olmuyorki, osman hoca yumurta yiyebilir, peynir yiyebilir dedi, sadece bal ve inek sutu yasak, sonuçta bende tabak tabak vermiyorum hepsi birleşince 3 4 cay kasigi oluyor, sorumsuz bi anne değilim bebegimin sağlığı benim için herşeyin üzerinde merak etmeyin sizPüre derken 2-3 sebzeyi buharda pişirip çatalla ezmeyi demek istemişdim.Osman hoca gıda olarak hiç bir şey yasak değil diyor,6.aydan kızartma,omlet yapın demiyor ki.Peynir,yumurtayı önce 3 gün kuralıyla verdinizmi?Neden bu kadar acele ediyorsunuz ben onu anlamadım.7.aya kadar tadımlar,2-3 sebze karışımı,meyveli yoğurtlar verseniz daha iyi olurdu bence.Acele etmek bebeklerin bağırsaklarını boza bilir.1 yaşdan sonra bizim yediklerimizi pnlarda artık yiye bilir,o zamana kadar dikkat etmeliyiz.
Ben joie mimzy aldimMama sandaliyesi alan var mı kızlar hangisini tercih etmeli acaba?
şırıngayla serum sıkıyorsun demi canım?Ben artık kucağımda tutup başını biraz lavaboya doğru eğip öyle yapıyorum hiç ağlamıyor tabi aynaya bakarak yapıyorum daha kolay oluyor burnunu da acıtmamış oluyorum canım.
Siz bizden erken başlamışsınız, böyle yaptıklarınızı yazarsanız bana da fikir olur, yaparım . Bugün yumurta sarısı tattırdım yarın biraz daha arttırıp sonra ki gün yoğurtla birlikte vermeyi düşünüyorumEvet peynir yumurta ve kabağın tadimlarini yaptırdım, 6. Ayda başlayanlar için 7.aya kadar tadım ben 5 ayı geçince tadıma başladım zaten, omletler kızartmalar diye büyük söylemişsiniz ama, bu yaptigim gıdalar çay kaşığı ölçüsünde, 1 cay kasigi yumurta sarısı azcik kabak yarım çay kaşığı peynir olarak, 1 cay kasigi zaytinyagi zaten purede de kullanilmasi gerekiyor, 1 cay kasigi yoğurt ıçinde eziyorum zaten kabağın yanına yumurta, veya yumurtaya azcik peynir ekledim diye farklı bisey olmuyorki, osman hoca yumurta yiyebilir, peynir yiyebilir dedi, sadece bal ve inek sutu yasak, sonuçta bende tabak tabak vermiyorum hepsi birleşince 3 4 cay kasigi oluyor, sorumsuz bi anne değilim bebegimin sağlığı benim için herşeyin üzerinde merak etmeyin siz
Ben hiç düşünmedimyarın 6 aylık oluyoruz hatta saat geçmiş bugün olduk bile:) fotoğraf çekmeyi düşünen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?