2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Biz 5.5 aylığız bu hafta başlamayı düşünüyorum. Nasıl fazla verdiniz nelere dikkat edelim bazen her gün bazen 3 günde bir kaka yapar bebeğim. Ek gıda ile tökezlemeyelim.
Kızlar benim bebeğimden böyle bazen tutarken çatır çutur kemik sesi geliyo normal Mİ acaba
Garip soru oldu ama geliyo bazen böyle sesler
Bizden de geliyor özellikle kıyafet giydirirken aman diyorum hemen korku sarıyor beni

Selam kızlar bebeğim 5.5 aylık bu hafta yavaş yavaş ek gıdaya başlamayı düşünüyorum. Bebeğim yüz üstü hiç yatmayı sevmez dönmeye başladı. Döndükten sonra da savaş veriyor poposunu kaldırıyor emekleme tarzında savaş veriyor resmen. Sonra da ağlıyor sizinkiler ne durumda

Aslında dikkat ettim lifli gıdalar verdim hep çorbasını hep lifli sebzelerden yaptım, kabak, tatlı patates, brokoli, karnabahar, yulaf sütü, zeytinyağı koydum mutlaka, kayınvalidem çorbasının içine Patates, tahıl koyar getirirdi pirinç mercimek Ondan şüpheleniyorum.

4 aylıkken önden arkaya arkadan öne dönmeye başladı sonra onu bıraktı oturmak için sürekli doğrulmaya başladı ama hala desteksiz oturamıyor ama tutunup koltuğun kenarına ayakta durabiliyor 1 haftadır, benimki çok sıkılgan başlayıp devam etmiyor

Eklentiler

• 64B55962-3203-440A-B5A2-E878CAAA7BB0.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 73
Benim bebeğim dönmek için hiç çabalamıyor. Çok kucağa alıyoruz ondan mı bilmiyorum ama yatırınca da çabalamıyor. Öğrenemedi daha . Ama kucağımda emerken dönüyor .bir ara oturmayı çok istiyordu şimdi biz oturtunca oturuyor destekle. Ayakta dik çok az durabiliyor biz tutunca hemen çöküyor

Bizde çok kucağa alırdık annem her geldiğinde mindere atar evirir çevirir koltuk altından tutup adımlatırdı, biraz imkan vermek gerekiyor galiba yoksa tembelleşiyorlar

selam canım benimki de aynı. ek gıdaya 2 haftadır başladım ve sürünme çabası var gidemeyince ağlıyor. yerde hemen döndüğü ve gidemediği için çok az vakit geçiriyor

amaaaann ne gerek var direkt koşar bu bebiş

Porsiyonuda abartmamak gerek, taşımlarda 2 3 cay kasigi vermek gerekiyor

Prinç ve patates kesin yapar. Bal kabaği, armut, kayisı arnut bağırsaklara iyi geliyormuş.Eşim de tutturdu 6 aya girdiğin de başla. Kararsız kaldım.
Maşallah ona❤ Bizler hemen öğrensinler istiyoruz. Öğrenince bu sefer etrafında tur atacağız. Her ayları ayrı zor

selam canım benimki de aynı. ek gıdaya 2 haftadır başladım ve sürünme çabası var gidemeyince ağlıyor. yerde hemen döndüğü ve gidemediği için çok az vakit geçiriyor
Yerde az vakit geçirince bu sefer bizi yiyorlar

bebeğiniz kaç aylık?Tadımlara ne zaman başladınız,ne kadar süre yaptınız?Çorbalara erken geçmiş ola bilirmisiniz?hem de tahıl var içerisinde.Belki ondan olmuşdur.

Ek gıda serüvenine yeni geçmişken ilk kelimelerini beklemek biraz abartılı mı oluyor acaba, bekliyorum da. Tesadüf mü bilmiyorum ama benim kızım bi kaç defa bana bakarak annnnn diye seslendi, bi kerede kucağına almam için kollarını uzatıp annnnn dedi, oğlum 7 buçuk aylikken ilk defa innehhh demisti, bi kaç ay boyunca o şekilde hitap edince anne dediğini idrak edebilmistim

Biz de 1 ay oldu ek gıdaya baslayali ama ilk defa kabız oldu sanieim. Bugün üçüncü gün dünden beri ikiniyor ama yapamıyor. Dün sabah yumurta sarısı peynir ve dut suyu yedi. Akşamda brokoli yedi 1 çay kaşığı ayrıca z.yagi verdim. Çok uzuluyorum umarım bugün yapar.

amaaaann ne gerek var direkt koşar bu bebiş
bebeğiniz kaç aylık?Tadımlara ne zaman başladınız,ne kadar süre yaptınız?Çorbalara erken geçmiş ola bilirmisiniz?hem de tahıl var içerisinde.Belki ondan olmuşdur.
193 günlük, doktor önerisiyle verdim çorbayı, 5,5 aylıkken tadıma başladım iyi gidiyordu arttırdıkça porsiyonları oldu sanırım, Tahıllar için biraz daha bekleyebilirmişim

Baya çığlık atarak ıkınıyor ama ortada bi şey yok, kayısı püresi brokoli çorbası verdim işe yaramadı bugün sağlık ocağına fitil yazdırıcam

Baya çığlık atarak ıkınıyor ama ortada bi şey yok, kayısı püresi brokoli çorbası verdim işe yaramadı bugün sağlık ocağına fitil yazdırıcam
Az önce yaptı benimki çok şükür. Ben rahatladım inan ki. İnsaAllah bebisinde rahatça yapar.

kemik suyu çıkarıp buzluğa atacak olan var mı? hangi kemikten alınmalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…