Hergun yoğurt vermezsin ya.Burada her zaman günlük süte yetişemeyebiliyoruz , fazladan alsam dondursam günlük yoğur mayalasam ya da minik kavanozlara tek seferlik mayalasam hergün yeni bir kavanoz açsam olur mu?
Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Uyku bizi de bir kaç gündür feci yoruyor. Hep kucakta uyumak istiyor, umarım geçicidir
Çok sıcak mayalanınca ekşiyor . Benim de yoğurtlar hep tatlı oluyorHergun yoğurt vermezsin ya.
Bu sebepten haftada iki kere ikişer minik kavanoz mayalasan yeter canim .
Ben de bir türlü duzgun mayalayamiyorum . Ya çok eksi oluyor ya çok tatlı. Bı turlu tadını tutturamadim. Bilen bı el ativersin
benim de öyle canım bazen gece 3-4 gibi kalkıp daha uyumuyorayyy kızlar başlamışsınız hep ek gıdaya.
biz daha başlamadık.
bugün ilk kez mandalinanın ucunu alıp emdirdim, sevdi emdi ve ama bir kaç saat sonradan istemedi mesela.
yarın belki yoğurt deneyebilirim bakalım.
çok heyecanlı ya.
uyku konusunda ben de bir düzen tutturamadım.
bir kaç gün düzenli sonra yine hoop başa sarıyoruz. gece yarılarına kadar falan.
biz yoğurt bittikçe süt alıyoruz. 5 kilo falan alıp selim için 1 küçük kavanoz mayalıyorum. selim yemediği için yetiyor siz ne kadar sürede bitirdiğine göre ayarlarsınızBurada her zaman günlük süte yetişemeyebiliyoruz , fazladan alsam dondursam günlük yoğur mayalasam ya da minik kavanozlara tek seferlik mayalasam hergün yeni bir kavanoz açsam olur mu?
Uyku bizi de bir kaç gündür feci yoruyor. Hep kucakta uyumak istiyor, umarım geçicidir
bence mayanın ekşi ya da tatlı olmasıyla alakalı. benimki hep ekşi olurHergun yoğurt vermezsin ya.
Bu sebepten haftada iki kere ikişer minik kavanoz mayalasan yeter canim .
Ben de bir türlü duzgun mayalayamiyorum . Ya çok eksi oluyor ya çok tatlı. Bı turlu tadını tutturamadim. Bilen bı el ativersin
Allah yardımcınız olsun nasıl dayanıyorsunuz. Bizim ki bazen 4 ten sonra saat başı kalkıyor o günlerde 8-9 gibi bebeği babaya devredip 12-1 e kadar uyuyorum ben, yoksa dayanamıyorum uykusuzluğabenim de öyle canım bazen gece 3-4 gibi kalkıp daha uyumuyor
Biz de maya olmayınca sütçü veriyor sorun istesembence mayanın ekşi ya da tatlı olmasıyla alakalı. benimki hep ekşi olurbu seferki aşırı ekşi olmuştu. ben böyle seviyorum. ama bebişim için tatlı bir maya bulmaya çalışacağım
yaaaaa ben de yarın sarmısak vereceğim onları tamamen unutmuşumEvet canım ben hepsini ayrı tattirmistim mesela sarımsağı buhar aparatinda kabak diliminin yanına koymustum. Bu şekilde tadım yaptırmıştım.
Ben catallada ezmedim elimle koparıp elimle verdim yada kaşıkla verdim. Ama bebekler elden yemeyi daha çok seviyor. Mesela pırasa y megi pişirdim onun için. Zeytinyağı julyen kesilmiş pırasa yine bu şekilde kesilmiş havuc..önüne koydum kendisi eliyle yedi bende yardım ettim.
Kaka mevzusu bizi de biraz zorladı.doktor püre yap ver dedi. Başka doktor porsiyon azalt pureye dönme dedi. Ben porsiyon azalttım. Daha iyiyiz şimdi. Bı kere bizimkiin kakasindan ıspanak çıktı ya. Nasıl verdiysem aynı şekilde çıktı
Çelik her tecere içine oturabilen bir apart . Çok kullanisli. Direk hasladim balkabağıni çatalla ezdim ama hiç begenmedi. Benim bebeğim püre olan herşeyden nefret ediyor şuan. Ama balkabağıni da sevmediğini düşünüyorum
Offf benimki sade yemiyor limonlu olacak
Biz de maya olmayınca sütçü veriyor sorun istesem
İstersenizbence mayanın ekşi ya da tatlı olmasıyla alakalı. benimki hep ekşi olurbu seferki aşırı ekşi olmuştu. ben böyle seviyorum. ama bebişim için tatlı bir maya bulmaya çalışacağım
sorarım tabii çok teşekkürlerİsterseniz
1 yaşında ayırınca anlar mı kiSen 1 yaş diyorsun da çocuk ne diyor acaba
Cam rendeyi bende almadım henüz. Cevize benim alerjim olduğu için ona da vermekten korkuyorum yanlış yapıyorum biliyorum. Ya komik gelecek ama ben oğluma ona özel ne yaptıysam yemedi. Bizim için yaptığımız sebze çorbalarını öylesine tattırıyorum acıkmış gibi yiyor mesela kıymalı pırasa yapmıştım zaten baharatlara benm de hassasiyetim olduğu için pek kullanmam sevmişticam rendeye gerek var mı? neredeyse her tarife ceviz koymuşlar ceviz veren var mı? bir de karışım yapanlar oldu mu ben hala tek tek veriyorum artık karışımlara geçmeliyim sanki
Dün başka doktora götürdüm,41.5 cm dedi.Bıngıldağı da kapanmak üzere.Sizinki de kapanmak üzeredir belkiOğlumun 41.5 cm biraz geride dedi. Benimde sağlık açısından en taktığım konu baş çevresi. Persentil değerlerine bakınca bende telaslaniyorum
ince iepler ya üçgenler şeklinde doğrayıp bişirdim,buharda sebzeler geç pişiyor.Katı gıdaya başlayacaksanız ilk kabak ve karnabahar,sonra patates,brokoli,havuç,balkabağı sırasıyla gitmenizi öneririm şahsi tecrübem.Havuç ve balkabağı bir az şekerli ona göre ilk başda vermemek daha iyi olur.Kızlar bu balkabagini nasıl buharda psiriyorsunjz.
Turunçgiller alerji yapa bilir,ilk onla başlamayın.Sebzelerle ya da yoğurt sonra sebzelerle başlayın ve 3 gün kuralıyla gidin,acele etmeyin derim.ayyy kızlar başlamışsınız hep ek gıdaya.
biz daha başlamadık.
bugün ilk kez mandalinanın ucunu alıp emdirdim, sevdi emdi ve ama bir kaç saat sonradan istemedi mesela.
yarın belki yoğurt deneyebilirim bakalım.
çok heyecanlı ya.
uyku konusunda ben de bir düzen tutturamadım.
bir kaç gün düzenli sonra yine hoop başa sarıyoruz. gece yarılarına kada
Kuruyemişler de alerji yapa bilen besinler olduğundan meyve tadımlarını bitirdikten sonra meyve pürelerine,meyveli karışımlara,meyveli yoğurtlu ya da meyveli lor peynirli karışımlara serpiştirilip vermek daha iyi benceAkşam bir antepfıstığı attı ağzına çok korktum zor aldıkversek ceviz de yer bence
Canım 1.gün yemese de 3 gün aynı şeyi teklif et,3 gün kuralıyla gidersen kabızlık da olmuyor,bizde aksine kaka sayında artım var.çok sağol canım ben de bugün yarın çorbaya başlamaya karar verdim çünkü tadım zamanı hiçbir şey yemiyor.. bir tatlı kaşığı anca. yoğurt zaten sevmedi.
sen bunları ayrı ayrı tattırdın mı? blender kullanmadığın zaman çatalla ezip veriyordun değil mi?
valla instagramda bakıyorum süzgeçten falan geçiren var. ben hep çatalla ezdim bi ara kakasını yapamadı sonra bi yaptı af edersiniz ama full havuç muz falanay acaba büyük mü veriyorum endişesi oldu.
çatalla ezmemin sebebi bulamaç gibi hale alışmasın diye. görümcenin anasınıfına giden oğlu hala öyle yiyor çiğnemeyi bilmiyor resmen psikolojik bi sıkıntı oluşmuş
E ebruvaryok bu defaki doktor nöroloji uzmanı.Benim oğlumda ultrasonda ventrikulomegali çıktı,o yüzden götürdüm,bu doktor kafasını ölçtü,bütün vücuduna da baktı,ventrikulomegali belirtileri görmüyorum dedi,bıngıldağı kapanmak üzere dedi,bir de hipoksi var dedi.Senin de tedirginliğin varsa,bir çocuk nöroloji uzmanına götüre bilirsin.Dün başka doktora götürdüm,41.5 cm dedi.Bıngıldağı da kapanmak üzere.Sizinki de kapanmak üzeredir belki
tek-tek tattır canım, acele etmeben bugün kabak tattirdim
Sevdi yarin de kabak tattirscsgimmsonra da havuc kabak karistirir yapsrim :)
evet olur,ben de öyle yapmayı düşünüyorum,her gün süt alamam.Burada her zaman günlük süte yetişemeyebiliyoruz , fazladan alsam dondursam günlük yoğur mayalasam ya da minik kavanozlara tek seferlik mayalasam hergün yeni bir kavanoz açsam olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?