2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Hergun yoğurt vermezsin ya.
Bu sebepten haftada iki kere ikişer minik kavanoz mayalasan yeter canim .
Ben de bir türlü duzgun mayalayamiyorum . Ya çok eksi oluyor ya çok tatlı. Bı turlu tadını tutturamadim. Bilen bı el ativersin

Çok sıcak mayalanınca ekşiyor . Benim de yoğurtlar hep tatlı oluyor

benim de öyle canım bazen gece 3-4 gibi kalkıp daha uyumuyor

biz yoğurt bittikçe süt alıyoruz. 5 kilo falan alıp selim için 1 küçük kavanoz mayalıyorum. selim yemediği için yetiyor siz ne kadar sürede bitirdiğine göre ayarlarsınız

bence mayanın ekşi ya da tatlı olmasıyla alakalı. benimki hep ekşi olur bu seferki aşırı ekşi olmuştu. ben böyle seviyorum. ama bebişim için tatlı bir maya bulmaya çalışacağım

benim de öyle canım bazen gece 3-4 gibi kalkıp daha uyumuyor
Allah yardımcınız olsun nasıl dayanıyorsunuz. Bizim ki bazen 4 ten sonra saat başı kalkıyor o günlerde 8-9 gibi bebeği babaya devredip 12-1 e kadar uyuyorum ben, yoksa dayanamıyorum uykusuzluğa

bence mayanın ekşi ya da tatlı olmasıyla alakalı. benimki hep ekşi olur bu seferki aşırı ekşi olmuştu. ben böyle seviyorum. ama bebişim için tatlı bir maya bulmaya çalışacağım
Biz de maya olmayınca sütçü veriyor sorun istesem

yaaaaa ben de yarın sarmısak vereceğim onları tamamen unutmuşum belki de hep aynı şeyleri vermeye çalıştığım için yemiyor. sen çok iyisin maşallah ilk bebiş miydi bu?
bugün havucu bütün olarak verdim birazını yedi birazını yutamadı ben korkup çıkardım. acaba korktuğum için mi böyle oluyor ya nasıl ayarlıyorsun o dengeyi ben de sevmezse limon falan mı sıksam.
bu arada püre yapmadan vermen çok iyi olmuş ben de öyle ilerlemeye çalışacağım. kabızlık konusuna gelince birden yükleme yapıldığı için bebiş şaşırıyor. porsiyon azaltmak mantıklı. bağırsakları yavaş yavaş alıştırmak lazım.
eskiden süt içince direkt aşağıdan çıkardı şimdi sebze çıkarıyorlar allahım bu hız beni öldürecek

sorarım tabii çok teşekkürler
valla uykusuzluğa ben de dayanamıyorum. bütün enerjim sıfır oluyor sinirli huysuz bir insan oluyorum ben de eşim evde olursa ona verip uyuyorum yoksa selim’in bir sonraki uyumasında onunla beraber uyuyorum

ben bugün kabak tattirdim
Sevdi yarin de kabak tattirscsgimmsonra da havuc kabak karistirir yapsrim :)

cam rendeye gerek var mı? neredeyse her tarife ceviz koymuşlar ceviz veren var mı? bir de karışım yapanlar oldu mu ben hala tek tek veriyorum artık karışımlara geçmeliyim sanki
Cam rendeyi bende almadım henüz. Cevize benim alerjim olduğu için ona da vermekten korkuyorum yanlış yapıyorum biliyorum. Ya komik gelecek ama ben oğluma ona özel ne yaptıysam yemedi. Bizim için yaptığımız sebze çorbalarını öylesine tattırıyorum acıkmış gibi yiyor mesela kıymalı pırasa yapmıştım zaten baharatlara benm de hassasiyetim olduğu için pek kullanmam sevmişti

Oğlumun 41.5 cm biraz geride dedi. Benimde sağlık açısından en taktığım konu baş çevresi. Persentil değerlerine bakınca bende telaslaniyorum
Dün başka doktora götürdüm,41.5 cm dedi.Bıngıldağı da kapanmak üzere.Sizinki de kapanmak üzeredir belki

Kızlar bu balkabagini nasıl buharda psiriyorsunjz.
ince iepler ya üçgenler şeklinde doğrayıp bişirdim,buharda sebzeler geç pişiyor.Katı gıdaya başlayacaksanız ilk kabak ve karnabahar,sonra patates,brokoli,havuç,balkabağı sırasıyla gitmenizi öneririm şahsi tecrübem.Havuç ve balkabağı bir az şekerli ona göre ilk başda vermemek daha iyi olur.

Turunçgiller alerji yapa bilir,ilk onla başlamayın.Sebzelerle ya da yoğurt sonra sebzelerle başlayın ve 3 gün kuralıyla gidin,acele etmeyin derim.

Katı gıdaya başlayacak kızlar Osman Gönülalın videolarını izleyin mutlaka,o zaman bu sureç kolaylaşıyor.6 ayı bitirip başlayanlar 7 buçuk,8.aya kadar tadım zamanı,acele etmeden her gıdayı 3 gün tatdırmak lazım,bunu unutmamalıyız.9.aya kadar da doktorlar günde sadece 2 öğün katı gıda verin diyorlar.

Akşam bir antepfıstığı attı ağzına çok korktum zor aldık versek ceviz de yer bence
Kuruyemişler de alerji yapa bilen besinler olduğundan meyve tadımlarını bitirdikten sonra meyve pürelerine,meyveli karışımlara,meyveli yoğurtlu ya da meyveli lor peynirli karışımlara serpiştirilip vermek daha iyi bence
Canım 1.gün yemese de 3 gün aynı şeyi teklif et,3 gün kuralıyla gidersen kabızlık da olmuyor,bizde aksine kaka sayında artım var.

Benim akrabam tatdırmadan vermiş,sütlü meyveli kaşık msması vermiş,bebeği pişik olmuş,ishal olmuş,doktor da katı besinleri durdurmuş,çünki hangi besinin yaptığını bilmiyorlar,şimdi mama ve pirinç ununu pşirip veriyor sadece

Dün başka doktora götürdüm,41.5 cm dedi.Bıngıldağı da kapanmak üzere.Sizinki de kapanmak üzeredir belki
E ebruvaryok bu defaki doktor nöroloji uzmanı.Benim oğlumda ultrasonda ventrikulomegali çıktı,o yüzden götürdüm,bu doktor kafasını ölçtü,bütün vücuduna da baktı,ventrikulomegali belirtileri görmüyorum dedi,bıngıldağı kapanmak üzere dedi,bir de hipoksi var dedi.Senin de tedirginliğin varsa,bir çocuk nöroloji uzmanına götüre bilirsin.

evet olur,ben de öyle yapmayı düşünüyorum,her gün süt alamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…