2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Bazı mahallelerde muhtarligin yerini bilmezler. Ama benim mahallemde kuş uçsa muhtarliga gelinir. Ve sabit bir saatimiz yok. Alisacagiz yeni düzene. Ben calpol için demiştim. Diğer suruplara bir şey diyemem
Ayyy bayan muhtar tebrik ediyorum
Kızlar bu balkabagini nasıl buharda psiriyorsunjz.
Ne yapacakain canim balkabagi ile? Normal pişiriyorum . Tencerenin altına su. Üstüne buhar aparatı ve dilinledigim balkabaklari. Bu kadar

Bu saydığım besinleri tatmış olan bebislerde bı tarifim var kızlar. Kızım çok sevdi. Şimdi kullanmazsaniz ilerde kullanırsınız.
1 minik soğan
1 diş sarımsak
1 küçük havuç
1 küp kıyma
1 küçük patates
1 y.k bebek irmigi

Hepsini zeytinyağında soteledim. Üzerine su ekledim ve pişirdim. Ardından hepsini blenderla çektim. Coook güzel oldu.
Bu arada bebeğim için ilk defa blender kullandım. Ben haslamis olduğumuz besinleri püre yapmadan o şekilde yediriyorum genellikle. Bu favori corbamiz oldu.

Ben de en uygun bu hanımefendiyi buldum. 1 ay diyor yumuşak geçiş diyor beni bi etkiledi. Napsam çok kararsızım
valla ben de dişi ilk çıkardığı zamanlar kafayı yemek üzereydim evdekilerle büyük tartıştım. bana yardımcı olun hem gece hem gündüz ayakta kalamıyorum diye. eşimle dönüşümlü bakmaya başladık bir tık rahat ettim
ilk günler kesin alacağım diyordum ama diş araya girince onun geçmesini bekledim. eğer şubatın başına kadar bir yol ilerleyemezsek ben de bu ikisinden birini alacağım
eğer bütçe varsa alabilirsin canım çünkü ben kendi adıma söylüyorum uyku ile ilgili hiçbir fikrim yoktu. araştırarak buldum. düzeni nasıl olmalı vs diye. şimdi de en büyük sıkıntım düzen, geceleri gündüz gibi kalkıp oturuyor 2-3 saat. şubata kadar evdeyim diye hem de diş acısı aradan çıksın diye erteledim.

çok sağol canım ben de bugün yarın çorbaya başlamaya karar verdim çünkü tadım zamanı hiçbir şey yemiyor.. bir tatlı kaşığı anca. yoğurt zaten sevmedi.
sen bunları ayrı ayrı tattırdın mı? blender kullanmadığın zaman çatalla ezip veriyordun değil mi?
valla instagramda bakıyorum süzgeçten falan geçiren var. ben hep çatalla ezdim bi ara kakasını yapamadı sonra bi yaptı af edersiniz ama full havuç muz falan ay acaba büyük mü veriyorum endişesi oldu.
çatalla ezmemin sebebi bulamaç gibi hale alışmasın diye. görümcenin anasınıfına giden oğlu hala öyle yiyor çiğnemeyi bilmiyor resmen psikolojik bi sıkıntı oluşmuş

cam rendeye gerek var mı? neredeyse her tarife ceviz koymuşlar ceviz veren var mı? bir de karışım yapanlar oldu mu ben hala tek tek veriyorum artık karışımlara geçmeliyim sanki

Ayyy bayan muhtar tebrik ediyorum

Ne yapacakain canim balkabagi ile? Normal pişiriyorum . Tencerenin altına su. Üstüne buhar aparatı ve dilinledigim balkabaklari. Bu kadar
Teşekkür ederim
Buharda pişir dedi doktor. Buhar aparatıni ilk defa duydum. Bende alayım. Siz direk pişirip ezip mi verdiniz.farkli bir şey eklediniz mi

Teşekkür ederim
Buharda pişir dedi doktor. Buhar aparatıni ilk defa duydum. Bende alayım. Siz direk pişirip ezip mi verdiniz.farkli bir şey eklediniz mi
bu arada ben de çok gurur duydum işinle allah kolaylık versin
balkabağını soyup buharda pişirip verdim ben sonra çatalla ezdim. yemedi hiç

cam rendeye gerek var mı? neredeyse her tarife ceviz koymuşlar ceviz veren var mı? bir de karışım yapanlar oldu mu ben hala tek tek veriyorum artık karışımlara geçmeliyim sanki
Ben aldım , şimdilik elma, armut rendeledim. Ben de hala tek tek tadımlık veriyorum. Önümüzdeki ay yavaş yavaş artırmayı düşünüyorum.
Avokadoyu kendim sevmemiştim siz de gördüğüm için aldım , bebeğime direk vereyim mi yoksa bir işlem yapılıyor mu?

direkt verdim ben canım şimdiye kadar en sevdiği o oldu ezilmesi falan da çok kolay. soyuyorsun ya da ben 2ye bölüp içini oyuyorum. azıcık zeytinyağı katabilirsin ama yağlı olduğu için ona bile gerek yok..
kendimi avokado satıcısı gibi hissediyorum her yerde övüyorum bunu

Akşam bir antepfıstığı attı ağzına çok korktum zor aldık versek ceviz de yer bence

Akşam bir antepfıstığı attı ağzına çok korktum zor aldık versek ceviz de yer bence
ayyyy çok geçmiş olsun bu olay korkunçmuş ya. benimki geçen gün bant yedi resmen damağından aldım. bugün bütün havuç verdim pişmiş. birazını öğürüp çıkarabildi birazını çıkaramadı.
bir de bugün eşim mandalina vermiş eline kabuğuyla. iki parça kabuk çıkardık ağzından

Büyüdüler artık hiç gözümüzün önünden ayıramayacağız

Benimki de yoğurt sevmiyor, yaş hurmayla karıştırıp verdim sevdi, avakado da pek sevmemişti onu da Labneyle karıştırınca baya sevdi, sebzeleri çatalla ezip verdim blender yapınca lifler kaybolduğundan kabızlığa sebep oluyormuş.

yaaa deneyeyim canım. labne hangisinden verdin? sevindim valla çatalla ezmek bana da mantıklı geliyordu

ayyy kızlar başlamışsınız hep ek gıdaya.
biz daha başlamadık.
bugün ilk kez mandalinanın ucunu alıp emdirdim, sevdi emdi ve ama bir kaç saat sonradan istemedi mesela.
yarın belki yoğurt deneyebilirim bakalım.
çok heyecanlı ya.

uyku konusunda ben de bir düzen tutturamadım.
bir kaç gün düzenli sonra yine hoop başa sarıyoruz. gece yarılarına kadar falan.

Burada her zaman günlük süte yetişemeyebiliyoruz , fazladan alsam dondursam günlük yoğur mayalasam ya da minik kavanozlara tek seferlik mayalasam hergün yeni bir kavanoz açsam olur mu?
Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Uyku bizi de bir kaç gündür feci yoruyor. Hep kucakta uyumak istiyor, umarım geçicidir

Teşekkür ederim
Benim eski ev sahibim de kadın muhtardı , çok çalışkandı herkesin her sorununa çözüm arardı , utanırdı kimseden devletin belirlediği evrak parasını almazdı. En azından yarı ücreti al elektrik ve su parasını çıkarsın kartuşu karşılasın derdik sadece zengin kişilerden alırdı .
Ofisi genişti.odalar vardı Sizin de öyleyse bebek için yer bile yapılabilir diye hayal ettim şimdi

Evet canım ben hepsini ayrı tattirmistim mesela sarımsağı buhar aparatinda kabak diliminin yanına koymustum. Bu şekilde tadım yaptırmıştım.
Ben catallada ezmedim elimle koparıp elimle verdim yada kaşıkla verdim. Ama bebekler elden yemeyi daha çok seviyor. Mesela pırasa y megi pişirdim onun için. Zeytinyağı julyen kesilmiş pırasa yine bu şekilde kesilmiş havuc..önüne koydum kendisi eliyle yedi bende yardım ettim.
Kaka mevzusu bizi de biraz zorladı.doktor püre yap ver dedi. Başka doktor porsiyon azalt pureye dönme dedi. Ben porsiyon azalttım. Daha iyiyiz şimdi. Bı kere bizimkiin kakasindan ıspanak çıktı ya. Nasıl verdiysem aynı şekilde çıktı
Teşekkür ederim
Çelik her tecere içine oturabilen bir apart . Çok kullanisli. Direk hasladim balkabağıni çatalla ezdim ama hiç begenmedi. Benim bebeğim püre olan herşeyden nefret ediyor şuan. Ama balkabağıni da sevmediğini düşünüyorum
Offf benimki sade yemiyor limonlu olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…