- 7 Ocak 2014
- 3.159
- 4.451
- 333
- 39
Benim oğlum 5 yaşındaydı ayrılınca, hiç zor olmadi, güzel bir oda yaptık, eşyalarını kendi seçti, hevesiyle yattı odasında sonra alıştı zaten. Niye 5 e kadar beklediniz demeyin şartlar öyleydi, maddi olarak uygun değildik, diğer odaların ısıtması yoktu yukluk seklindeydi, ancak petek taktir odalari yerlestir alci boya oyle denk geldi1 yaşında ayırınca anlar mı ki
Hiç bilmiyorum ki bu işleri2 geç oluyomuş sanırım
ah kıyamam canım gerçekten çok haklısın öyle yapmalıyız sanki biraz aceleci davranıyorum ben de. tattırdıklarımı sonraki günler de veriyorum ama yeni şeyler de deniyorum yani karışık gidiyorumCanım 1.gün yemese de 3 gün aynı şeyi teklif et,3 gün kuralıyla gidersen kabızlık da olmuyor,bizde aksine kaka sayında artım var.
Benim akrabam tatdırmadan vermiş,sütlü meyveli kaşık msması vermiş,bebeği pişik olmuş,ishal olmuş,doktor da katı besinleri durdurmuş,çünki hangi besinin yaptığını bilmiyorlar,şimdi mama ve pirinç ununu pşirip veriyor sadece
her gün kaka yapmıyorsa porsiyonu fazla ola bilir,Osman Gönülal diyor ki,ilk başlarda tattırırken 3.günü 1 çorba kaşığı olmalı,sonralar da en fazla 4-5 çorba kaşığı verin.Sonralar da bebek istemese yeneyecek onda da israr etmeyinKızlar ek gıda serüvenimi bende kısaca anlatayım
Üç gün kuralı ile başladım buharda pişirerek tabiki ,sevdikleri de oldu sevmedikleri deyoğurt sevdi,sonra meyvelere yavaştan grçtim cennet hurması,armut,muz bunları yoğurtla birliktede verdim sevdi,yoğurduda seviyor,bebe tarhanası aldım bayıldı,sebzeleri haşladım blendr yaptım çok iştahlı yemedi,irmikli meyve püresi yapıorum bayılıyo,yarın avakado denicem,yumurtayıda sabahları muzla karıştırıp veriyorum,tabiki her seferinde ardından su veriyorum gün içinde de veriyorm,bu şekilde yavaş yavaş veriyorum daha tatmadığımız çok şey var bu arada küçücük kaselerde veriyorum aslında normal bi kasede versem bitirir iştahlı ama rahatsz eder diye az tutuyorum şimdilik hergün kaka yapıyordu ama ek gıda dan sonra iki gün üç gün yapmadığı oluyor böyle kızlar emmeye devam
limonu ben de deneyeceğim canım fikir için çok sağol anladığım kadarıyla bebişim ekşiyi seviyor limon yedirdik bir defa suratını ekşitmedi bileSarımsak kabak yoğurt mükemmel üçlü. O kadar lezzetli oluyor ki genellikle bütün bebeler çok seviyor dene canim.
Benim üçüncü bebeğim..
Ben diğerlerinde bu kadar rahat değildim ellerine veremezdim hemen boğazlarına kacirirdilar. Ama bu bebeğim kendisi buna hazır. Kendi istiyor yani. Aslında bende korkan biriyim ama bana kendisi güven verdiiki kere boğazına takıldığı an oldu. Kendisi ogurerek çıkardı. Hiç müdahale etmedim. Ve normal bı ses tonuyla tamam aferin beim kizima falan dedim. Korkutmamak da gerekiyor. Ayrıca hemlick manevrasini da öğrenmek gerek .
Diğer konuya gelirsek... Balkabağı ve avakado sevmediği her seferinde reddettiği besinler oldu. Birgün kendime limon sikop avakado yiyordum. Vereyim bı bakam dedim. Anaamm sapirdatiyorşimdi çok seviyor. Yani kesin ve net olarak sevmediği besinlerde yapın. Yoksa ben hala ilk başta tek başına avakadoyu teklif ediyorum hala midesi bulaniyorsa limon sıkıp veriyorum. Her besini kendi tadini almasi damak zevki oluşması için onemli.
benimki öksürük numarası yapıyor ya da direkt kafasını çevirip ağzını kilitliyorher gün kaka yapmıyorsa porsiyonu fazla ola bilir,Osman Gönülal diyor ki,ilk başlarda tattırırken 3.günü 1 çorba kaşığı olmalı,sonralar da en fazla 4-5 çorba kaşığı verin.Sonralar da bebek istemese yeneyecek onda da israr etmeyin
Birde tuz ve yag orani var o yuzden bende vermiyorum, dr kendi yediklerinizden vermeyin onun tadını alırsa tuzsuz şekersizleri yemez diyorben de vermeye korkuyorum ama sanki biraz da akışına bıraksak daha iyi gibi yaaaben çok baharatlı yapıyorum yemekleri o yüzden evdekileri tembihliyorum vermeyin diye
ben de vermeye korkuyorum ama sanki biraz da akışına bıraksak daha iyi gibi yaaaben çok baharatlı yapıyorum yemekleri o yüzden evdekileri tembihliyorum vermeyin diye
son günler 2 saat uyusa seviniyorumArkadaşlar gece bebeğiniz en uzun kaç saat uyuyor?
Günü gününü tutmuyor canim. Bazen 5 saat uyuyor bazen saat başı kalkıyor . Ama ortalama iki saat diyebilirim.Arkadaşlar gece bebeğiniz en uzun kaç saat uyuyor?
3,5 en fazla. Bazen saat 4 ten sonra her saat başı uyanıyor.Arkadaşlar gece bebeğiniz en uzun kaç saat uyuyor?
Geçmiş olsun. Mikostarin geçirirKızlar benim bebeğimin ağzı pamukçuk oldu. Yenidoğan olduğunda hiç olmamisti. Bir haftadır karbonatli su ile temizliyorum ama yine aynı. İşin kötü tarafı iki gündür meme ucunda hassasiyet başladı. Sanırım bana da geçti. Nasıl kurtulacağım bundan? Bugu eczaneden mikostatin damla alacağım.
Benim oğlum ilk defa 5 saat uyudu da kucağıma alıp emzirmeye de çalıştım uyanmayınca geri yatırdım siz emziriyor musunuzGünü gününü tutmuyor canim. Bazen 5 saat uyuyor bazen saat başı kalkıyor . Ama ortalama iki saat diyebilirim.
Ben hiç 4 leri 5 leri görmedim de dün gece 5 saat uyuyunca şaşırdım açıkçası3,5 en fazla. Bazen saat 4 ten sonra her saat başı uyanıyor.
Ben uyanmazsa dokunmamak istiyorum ama 3,5 saatte kıpırdanmaya başlıyor uykusu açılmadan emziriyorumBenim oğlum ilk defa 5 saat uyudu da kucağıma alıp emzirmeye de çalıştım uyanmayınca geri yatırdım siz emziriyor musunuz
Senin bebeginde yiyeceklere karşı bu kadar saldırgan mi?. Ben artık sütümünkötü olduğunu düşünüyorum.Sarımsak kabak yoğurt mükemmel üçlü. O kadar lezzetli oluyor ki genellikle bütün bebeler çok seviyor dene canim.
Benim üçüncü bebeğim..
Ben diğerlerinde bu kadar rahat değildim ellerine veremezdim hemen boğazlarına kacirirdilar. Ama bu bebeğim kendisi buna hazır. Kendi istiyor yani. Aslında bende korkan biriyim ama bana kendisi güven verdiiki kere boğazına takıldığı an oldu. Kendisi ogurerek çıkardı. Hiç müdahale etmedim. Ve normal bı ses tonuyla tamam aferin beim kizima falan dedim. Korkutmamak da gerekiyor. Ayrıca hemlick manevrasini da öğrenmek gerek .
Diğer konuya gelirsek... Balkabağı ve avakado sevmediği her seferinde reddettiği besinler oldu. Birgün kendime limon sikop avakado yiyordum. Vereyim bı bakam dedim. Anaamm sapirdatiyorşimdi çok seviyor. Yani kesin ve net olarak sevmediği besinlerde yapın. Yoksa ben hala ilk başta tek başına avakadoyu teklif ediyorum hala midesi bulaniyorsa limon sıkıp veriyorum. Her besini kendi tadini almasi damak zevki oluşması için onemli.
İlk başlangıç için erken evet. 3 tane sebze tattirsan zaten aradan iki hafta geçecek. Ondan sonra yoğurt falan başlarsın canim
Tekrar geçmiş olsunHipoksinin neden olduğunu bilmiyorum,bir çok nedeni var,beizde hangisi bilmiyorum,gebelikte açık havada çok olmadım,o etki ede bilir belki.Ameliyyatla oldu oğlum,normal doğumda bebek doğum kanalında sıkışırsa,hipoksi ola biliyor.
Bugün bende başlayacağım.eve geçerken alacağım bal kabağı. Umarım sever. Z.yagi filan koyuyormusun hicsebzelerden başla canım,ben şimdi 2 gündür balkabağı veriyorum,kaşığın üzerine atlıyor.17 günü geride bıraktık,sabah da balkabağı vereceğim,sonra elmaya geçeceğim inşallah
Hiç uyumuyor desem yeridirArkadaşlar gece bebeğiniz en uzun kaç saat uyuyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?