Ne ile alakalı olduğunu kesin bilemem ama genetik çok etkili bence, doğduğundan beri hep konuşuyorum, onu köşede tutup sadece yanımdaki diğer kişilerle konuşmuşluğum bile yok ona da bakarak ona da sorarak sohbet ederim, evet çok kitap okudum, çok şarkı dinledik, bence şarkıların etkisi çok oldu ve tekerlemelerin ama bunların hepsini yapıp yine geç konuşan çocuklar var o yüzden kendinizi suçlamayın, mizaç ve genetik çok etkili, ben oğlumda hiperaktivite bozukluğu olduğunu da düşünmüştüm çünkü hiç hareket etmeden durduğunu görmedim doğduğundan beri ve sürekli sesler çıkarıyordu hiç susmuyordu,hatta bi gün 2 aylık falandı kafam şişti bu çocuk niye hiç susmuyor diye söylenmiştim çocuk hasta oldu sonrasında, babası bak söylendin şimdi çocuk hasta hiç sesi çıkmıyor demişti çok üzülmüştüm şikayet ettiğime,bi sorun var diyordum hep, şimdi anlıyorum ki mizacı böyle sürekli aktif olmak istiyor, ben öğretmediğim halde kendi kendine renkleri öğrendi, yani özellikle öğretmedim, mesela alışverişe gidiyoruz 3 tane muz alalım, 4 tane süt alalım diyorum, 10 a kadar bazen karıştırsa da sayabiliyor. Bu arada bizimki de kitapları çok yırtıyordu neredeyse hepsi bantlı durumda artık hiç yırtmıyor, yani öyle sakin sakin yanımda oturup dinlemiyordu