2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Ben de seni çok iyi anlıyorum insan çok bunalıyor emzirmekten,yalnızlıktan. Keşke benim yaşadığım uerde de güzel bir kreş olsa da gönül rahatlığıyla göndersem. Akranlarıyla sosyalleşir ,bağımsızlaşır. Bana çok bağlı, çekingen de biraz. Ama seneye büyük ihtimalle annem bakacak yine evde kalacak
Hiç bir kreş bizim gibi bakamaz tabi,ama mecburum,artık işe çıkmam lazım.Onu büyütmek,daha iyi bir ev ortamı için para da lazım.

Haklısın benim eşim hiç dışarı çıkarmıyor havaların ısınmasını bekledik araya ramazan girdi. Artık biraz daha ilgilensin istiyorum. O da sanırım hep beni istediği için morali bozuluyor bazen söyleniyor ne var annende bu kadar diye pes ediyor hemen. Fazla oyalayamıyor.
Evde çocuk bakmak bir sınıf dolusu çocuğa bakmaktan kat kat zormuş bu 2 yılda onu anladım..
Benim eşim evde olunca oğlum ona sarıyor,yanından ayrılmak istemiyor,sizde de öyle olsaydı,bir az rahatlardın..Son günler ise benim oğlum kucağımda olmak istiyor,bir iş yapmama izin vermiyor,bulaşıkları o ağkaya-ağlaya yıkadım 😞

Evet,evde bir az büyük karde
Yok canım ilgiyle ilgisi yok, benim oğlumda erken konuştu, erken yürüdü ama kızım öyle olmadı, halbuki kızımla daha çok ilgileniyorum. Birde önünde bi iki yaş büyük çocuk olanlar daha hızlı öğreniyor, eltimin kızınada bakıyordum oglumdan 1 yaş büyük onunda katkısı oldu, bi çocuğun, çocuğa ogrettigini 40 alim ogretemezmis derler. Benim oğlum var ama 9 yaşına girecek aralarında fark çok, o artık çocuk gibi değil, ancak öğreniyorlar

Benim kızda kremci, ellerine minik krem sürüyorum,burnunu, alnını yanaklarını gösteriyor sürüyorum çok mutlu oluyor

Bende sendeyim, havalar ısınsın, kimi zaman popo açık gezecek üşümesin, benim kız yaptıktan sonra söylüyor, altını tutup eeh diyor

Benin kızımın maşallah anlaması çok yüksek. Bi iki defa hayır bu atılmaz böyle konulur dedim, daha atmadı gösterdiğim gibi yavaşça bırakıyor. Telefon saklanmiyor çocuktan mecbur veriyoruz teknoloji cagindayiz

Youtube kids acıyorum ben arada bir, kötü videolara giremiyor çocuk videoları var sadece ama bazılarında dikkat etmek gerek, kızım videodan görmüş bi ara yemeklerini burnuna sokuyordu hapsira hapsira bir oluyordu, bi süre ben yedirdim yemekleri unuttu Allahtan

Emzirme konusunda aynıyız çare bulursan benide bul
Evet,bence de evde büyük kardeşi olanlar daha erken konuşuyor.
Benimkine kaç defa söylesem de,yine yapıyor,bazen görüyorum ki,bilerek yapıyor,umursamazsam yapmıyor.Ben de umrumda drğilmiş gibi davranıyorum ki,tekrar yapmasın.

yesilcan86 yesilcan86 emzirme kpnuaunda 2 gündür şöyle yapıyorum. Normalde kahvaltıdan kalkar kalkmaz hüp hüp hüp diye tırmanırdı. Artık vermiyorum, memede daha süt yok sen öğlen yatana kadar dolacak o zaman vereceğim diyorum vazgeçiyor. 1 hafta böyle devam edeceğim, haftaya öğlen yemeğinden sonra istediğinde aynı şekilde akşama kadar dolacakmış diye onu bıraktıracağım. Kademe kademe artık ne azalıtırsak..
Ay ne güzel vazgeçiyormus, benimki mahalleyi inletiyor, süt bitmiş kızım deyince

Ben kızımı konuşmuyor diye dil ve konuşma terapistine götürdüm .
Çok küçük olduğunu , komutlara uyamayacağını ve aramızda çok güzel güvenli bağlanma olduğunu, şimdiden terapi için diretirsem güvenli bağlanmanın bozulabileceğini söyledi.
Biraz daha beklemeye karar verdim .
Onun dışında 2 yaş sendromu başladı bayağıdır . Her şeye hayır diyor ( ifade ile)
Evdeyken dışarı çıkamıyoruz, çıktık mı eve giremiyoruz.
Bu sendrom nadiren çaresiz hissettirse de genel olarak çok komik 😄.
Beni protesto ediyor pat diye yola oturuyor, ya da geri dönüp ters yöne gidiyor filan 🤣🤣🤣
Ellerini yıkamadan bir yere dokunma diyorum , kapılara camlara filan sürüyor 😄😄, tüm camlarda , aynalarda kremli minicik el izleri var . Gördükçe mutlu oluyorum .
Her hareketine çok gülüyorum.
Ahh ne çabuk büyüdü.
Her gün dışarıdaydız , mahalledeki tüm parkların yerini biliyor ama en sevdiği şey denize taş atmak, martı beslemek ☺️.
Burada yarım gün kreş var ücreti de makul ama ben pek sıcak bakamadım.

Ben kızımı konuşmuyor diye dil ve konuşma terapistine götürdüm .
Çok küçük olduğunu , komutlara uyamayacağını ve aramızda çok güzel güvenli bağlanma olduğunu, şimdiden terapi için diretirsem güvenli bağlanmanın bozulabileceğini söyledi.
Biraz daha beklemeye karar verdim .
Onun dışında 2 yaş sendromu başladı bayağıdır . Her şeye hayır diyor ( ifade ile)
Evdeyken dışarı çıkamıyoruz, çıktık mı eve giremiyoruz.
Bu sendrom nadiren çaresiz hissettirse de genel olarak çok komik 😄.
Beni protesto ediyor pat diye yola oturuyor, ya da geri dönüp ters yöne gidiyor filan 🤣🤣🤣
Ellerini yıkamadan bir yere dokunma diyorum , kapılara camlara filan sürüyor 😄😄, tüm camlarda , aynalarda kremli minicik el izleri var . Gördükçe mutlu oluyorum .
Her hareketine çok gülüyorum.
Ahh ne çabuk büyüdü.
Her gün dışarıdaydız , mahalledeki tüm parkların yerini biliyor ama en sevdiği şey denize taş atmak, martı beslemek ☺️.
Burada yarım gün kreş var ücreti de makul ama ben pek sıcak bakamadım.
Güvenli bağlanma olduğunu terapistler nasıl anlıyorlar acaba,siz anlaya bildinizmi?
Kreşe değil de oyun grubuna götüre bilirsiniz.Eğer işe çıkmaya mecbur değilseniz kreşe daha geç gide bilir bence.

Güvenli bağlanma olduğunu terapistler nasıl anlıyorlar acaba,siz anlaya bildinizmi?
Kreşe değil de oyun grubuna götüre bilirsiniz.Eğer işe çıkmaya mecbur değilseniz kreşe daha geç gide bilir bence.
Doğrusu güvenli bağlanmayı nasıl anladılar bilmiyorum çünkü sadece konuşma kısmına odaklanmıştım ben. Orada sadece kızım hakkında konuştuk . Sanırım davranışlarını incelediler .

İki buçuk senedir olmayan adetim bayramın 1.gunu başladı ama ne başlamak, ikibucuk senenin intikamını alır gibi, üç günü bitirdik inşallah yarın azalır, bi günde 9 10 tane ped değiştiriyorum yinede taşıyor hep, azaltıcı bisey bilen varmi

İki buçuk senedir olmayan adetim bayramın 1.gunu başladı ama ne başlamak, ikibucuk senenin intikamını alır gibi, üç günü bitirdik inşallah yarın azalır, bi günde 9 10 tane ped değiştiriyorum yinede taşıyor hep, azaltıcı bisey bilen varmi
Geçmiş olsun,azalır inşallah.Uzun süre olmadığın için ola bilir.

çok kötü durumdayım kızlar selim aşırı huysuz oldu. hep dediğimin tersini yapıyor sinir krizleri arttı daima her yeri dağıtıyor.. yemek yerken hep bilerek döküyor her şeyi bilerek yapıyor artık deliriyorum 🙁🙁

çok kötü durumdayım kızlar selim aşırı huysuz oldu. hep dediğimin tersini yapıyor sinir krizleri arttı daima her yeri dağıtıyor.. yemek yerken hep bilerek döküyor her şeyi bilerek yapıyor artık deliriyorum 🙁🙁
2 yaş sendromu canım.Benim oğlum da yemeği bilerek döküyor,kızdığında kaşık,çatal,elinin altında ne varsa yere atıyor,son 2 haftada 2 bardak,1 tabak kırdı. Mutfakta yemek yaparken mutfağı dağıtıyor,elini her şeye atıyor,2-3 defa yumurta,sayısını unutduğum kadar su dağıtdı yere.Gece uykusu azaldı,akşam 10da yatıp,sabah 6-7 arası uyanıyor,gece yatarken beni kucaklayıp yatıyor,bu da ayrılık kaygısı yüzünden ola biliyormuş.Ben de çok zorlanıyorum.

Kız benimki yemek masasının üstünde yemek yiyor.🤣🤣sandalyeye oturmuyor. Ama gerçekten bazen çok zorlayıcı.

Kizlarrr nasılsıniz. Eşim ili ikimiz evdeyken yaz temizliğine başlayalım dedik. Oğlanı bir gün Nnemlere Birgül kayinvalidemlere bıraktık. Bugün hiç bir yere bırakamadım. Her yer dağınık. Yağmurda bizi bekliyormuş.🤣 oğlum çok hareketli biraz gitsin tek başına oynasin oyuncaklarla istiyorum .ama yok kalk kalk kalk. Sürekli eşime de bana da.

O gün oğluma helyum gazlı balon aldık. Eve kadsr sorum yoktu. Sonra evde balonu yere vura vura patlatti. .🤔Ya bir doktora götürsem mu acaba normal mi. Bu davranışı. Çok hareketli. Bir de sürekli çoraplarını çıkarıyor. Bir bakiyoirm çoraplar ıslanmış terden

2 yaş sendromu canım.Benim oğlum da yemeği bilerek döküyor,kızdığında kaşık,çatal,elinin altında ne varsa yere atıyor,son 2 haftada 2 bardak,1 tabak kırdı. Mutfakta yemek yaparken mutfağı dağıtıyor,elini her şeye atıyor,2-3 defa yumurta,sayısını unutduğum kadar su dağıtdı yere.Gece uykusu azaldı,akşam 10da yatıp,sabah 6-7 arası uyanıyor,gece yatarken beni kucaklayıp yatıyor,bu da ayrılık kaygısı yüzünden ola biliyormuş.Ben de çok zorlanıyorum.
ahhh tam benimkini tarif etmişsin🙁 hem bir zarar görecek korkusu var çünkü hiç sınırı yok dur durak bilmiyor. hem de artık bilerek yapmaları çıldırtıyor.
kendimi çok yalnız kimsesiz çaresiz hissediyorum ne zaman geçecek 😖😖
bebişler büyüdükçe normal hayata döneceğimizi sanmıştım sanki işler daha da zorlaşıyor😔

O gün oğluma helyum gazlı balon aldık. Eve kadsr sorum yoktu. Sonra evde balonu yere vura vura patlatti. .🤔Ya bir doktora götürsem mu acaba normal mi. Bu davranışı. Çok hareketli. Bir de sürekli çoraplarını çıkarıyor. Bir bakiyoirm çoraplar ıslanmış terden
hareketli olmasına bir çözüm bulacaklarını sanmıyorum muhtemelen normal diyecekler… ben de korkuyorum uçan balonlardan 🙁

Ben yanılmıyorsam 6,5- 7 ayda daha erken de olabilir (elleriyle ayaklarına ulaşabildiği zamandan ) beri çorap giydiremiyorum. Tüm kışı çorapsız, pandufsuz bitirdik.
Bence balonu yere vurduğunda çıkardığı ses için yapmıştır.

Back
X