• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Tahın alıyorsun en sevdıgın markayı üstüne yağı çıkıyor ya zaten onu süzüyorsun al sana tahin yağı 😄
Bende çok kullandım benim aşırı yaraydı o yüzden ne geçirdi bilmem hatta sonra susam yağı aldım tahinin üstündeki yağı bitirince. Tahin yağı satılmaz zaten .
🤣🤣🤣 bana o kadar iyi geliyordu ki o yağ anlatamam sürüyordum emzirdikten sonra o göğüs pedinede biraz sürüyordum kapatıyordum diğer emzirmede pamuk gibi oluyordu o rahatlama hissi müthiş 🤣 çünkü kuruyor sürekli o kuruluk yakıyor ama hiç yaram olmadı benim yağa bağlıyorum olmamasını inşallah kimsenin olmaz 🥲

🤣🤣🤣 bana o kadar iyi geliyordu ki o yağ anlatamam sürüyordum emzirdikten sonra o göğüs pedinede biraz sürüyordum kapatıyordum diğer emzirmede pamuk gibi oluyordu o rahatlama hissi müthiş 🤣 çünkü kuruyor sürekli o kuruluk yakıyor ama hiç yaram olmadı benim yağa bağlıyorum olmamasını inşallah kimsenin olmaz 🥲
Peki çocuk eğer alerjikse 😅 bu dediğiniz yağı asla süremiyorsunuz. Şekil A ben 😜

Doğumda memişler içinde öneririm tahin yağını o kadar güzel ki anlatamam pamuk gibi yapıyordu hiç yaram olmadı kızarıklık bile olmadı biraz acırdı Sadece ama o yağı sürünce benden mutlusu yoktu 🥰
Peki bu tahin yağını emzirmeden siliyor muyuz ayy hiçbir şey bilmeyen yeni anne olmak ne zor 😂😂

Herkese günaydın,
Dün gece magnezyum içmeden yatmışım, sabaha karşı baldırımda krampla uyandım.🙈 hemen gittim içtim tabii. Vücut mu alışmış, nedir. Magnezyuma bağımlı olacağım bu gidişle🤣

Bu arada hatırladığım kadarıyla emzirme bitimi kendi sütünüzü elinizle hafifçe sıkıp meme ucunu nemlendirmeniz de oldukça işe yarıyordu. (Tabii memede yara falan yoksa, normal emzirmeye alışma sürecindeki kuruluklar, hassasiyetler için işe yarar sadece.)

Doğumda memişler içinde öneririm tahin yağını o kadar güzel ki anlatamam pamuk gibi yapıyordu hiç yaram olmadı kızarıklık bile olmadı biraz acırdı Sadece ama o yağı sürünce benden mutlusu yoktu 🥰

Ay hele benım İlk zmnlar meme uçlarım felaketti, direkt makınayla çektik.. Eymen kuvozdeyken.. Parça pinçik olmuştu.. Gümüş kapak toparladı valla😁

Burada her tahin konuşulunca aklıma tahin pekmez gelmesi😂😂
Meme uçları için e vitaminin kendisi de çok iyi geliyormuş. Eczaneden temin edilebilir.
Kantaron yağının doğalı ise kahverengi gibi oluyor, teyzem yapar benim ordan biliyorum. Tüm yaraları izsiz geçirir. Bir de zeytinyağı ile yapılması gerekli mutlaka.
Ben şimdi ilk çocuk diye tüm markalardan aldım nerdeyse 😂😂 ama neydi ilk çocuk zaradan 🙃

Benim eşimde egzamalı hassas bir cilde sahip oğlumuzda aynı gerçekten genetik mi bu cilt işi ya benim öyle değil bunların etine dokunsan su topluyor 🤣 bende biraz doğalcıyım tahin yağı hem göğsümde hem poposunda kullandım tabi evde yine bepantol ve sudocrem mevcuttu ama göğsüm için ek krem hiç almadım çok iyi geliyordu tahin yağı şimdide annem organik kantaron yağı getirmiş iyş gelmezse alırım artık eczaneden 😊
Aa hiç duymamıştım tahin yağını vallahi ben göğüsten çok çektim doğumdan daha acılıydı benim için emzirmek kan içindeydi memeler☹️ bu sefer deneyim bende tahin yağı ayrı mı satılıyor yoksa nasıl bir şey😂

Tahın alıyorsun en sevdıgın markayı üstüne yağı çıkıyor ya zaten onu süzüyorsun al sana tahin yağı 😄
Bende çok kullandım benim aşırı yaraydı o yüzden ne geçirdi bilmem hatta sonra susam yağı aldım tahinin üstündeki yağı bitirince. Tahin yağı satılmaz zaten .
Dimi bende duymadım hiç o zaman bende deniyorum bu sefer emzirirken🥰 annem de ayva çekirdeği yapmıştı bana ama pek işe yaramadı

Aa hiç duymamıştım tahin yağını vallahi ben göğüsten çok çektim doğumdan daha acılıydı benim için emzirmek kan içindeydi memeler☹️ bu sefer deneyim bende tahin yağı ayrı mı satılıyor yoksa nasıl bir şey😂
Tahin yağı eşittir susam yağı değil mi😂 susam yağını bulmak kolay olur. Deneyimliler aydınlatsın🙃

Meme uçları için e vitaminin kendisi de çok iyi geliyormuş. Eczaneden temin edilebilir.
Kantaron yağının doğalı ise kahverengi gibi oluyor, teyzem yapar benim ordan biliyorum. Tüm yaraları izsiz geçirir. Bir de zeytinyağı ile yapılması gerekli mutlaka.
Ben şimdi ilk çocuk diye tüm markalardan aldım nerdeyse 😂😂 ama neydi ilk çocuk zaradan 🙃
Ya aynen benim de ya. Hatta Al_pi Al_pi nin “tahini alıyorsun” diye başladığı cümle kafamda otomatik olarak “vuruyosun üstüne pekmezi” diye tamamlandı yeminle 🙈🤣

Valla annem böyle işleri sever 🤣 getirmişti dediğim gibi hiç yaram olmadı çok şükür 🙏🏻 kime söylediysemde memnun kalmıştı şimdide kantaron yaptırıyor bana doğuma ama onu kullanmadım oda pisliğe vs iyi geliyormuş ayrıca 🥰

Yaaa ordan nasıl aklına geldi pekmez 🤣🤣 evet rengi bi garip sünnette de kullandı oğluma annem şimdide doğuma hazırlatıyor 🙈 ya krem de alınabilir tabiki bunlarda yedekte durur ne olur ne olmaz çocuğa da bağlı herşey gerçekten ama ben ilk olmasına rağmen bunları kullandım başka bişey gerek kalmadı 🥰 yedekte aldığım kremleri de ben kullandım 🤣

Kızlar bu arada şekeri ölçüyorum dün ve önceki gğn çok iyi çıkardı 127 vs bugün açlık 97 tokluk 176 çıkmış çok değil mi ya baya şaşırdım pekte bilmiyorum kaç olması gerek ama

Yaaa ordan nasıl aklına geldi pekmez 🤣🤣 evet rengi bi garip sünnette de kullandı oğluma annem şimdide doğuma hazırlatıyor 🙈 ya krem de alınabilir tabiki bunlarda yedekte durur ne olur ne olmaz çocuğa da bağlı herşey gerçekten ama ben ilk olmasına rağmen bunları kullandım başka bişey gerek kalmadı 🥰 yedekte aldığım kremleri de ben kullandım 🤣
Çok severim ondan🤣 ama aklına gelmeyen oldu mu ki🤣🤣

Kızlar bu arada şekeri ölçüyorum dün ve önceki gğn çok iyi çıkardı 127 vs bugün açlık 97 tokluk 176 çıkmış çok değil mi ya baya şaşırdım pekte bilmiyorum kaç olması gerek ama

Hastanede kan verdiğimizde tokluk 140 altı olmalı ama 120 altı ideal demişti bana dahiliye. Doktorlar bir hafta takip et derken kendini de gözlemle demek istiyorlar benim anladığım kadarıyla. Yani dün ne yedin de normal çıktı, bugün ne yedin de yüksek çıktı diye not edip ona göre beslenmeni düzenlemen gerekiyor. Aynı şeyleri yemene rağmen farklı sonuçlar alıyorsan aç kalma süreni veya bir gece önce yediklerini falan gözden geçirmen (hatta not etmen) iyi olabilir. Burada bir arkadaş tam buğday ekmeğinin kan şekerini yükselttiğini fark etmişti mesela, benim hiç aklıma gelmezdi yükselteceği.

Back
X