2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bişey sorucam kızlar şuan fiyat yüksek çıkıyo tabi ama özel sağlık sigortasına özel aşılar giriyomu ücretsiz olarak ? Rota aşısı olmuş 1500 x2 bide benim ikiz menenjiti düşünemiyorum her ay kontroolleri falan sağlık sigortası mantıklı geldi karşılıyolarsa tabi doğumdan sonra fiyat alabilicem ama merak ediyorum

tamamlayıcı sağlık sigortası yapmanız gerekir.karrşılayanlar var epey avantajlı oluyor.büyük şehirlerde özellikle hastane fiyatları yüksek olduğu için avantajı yüksek.

Usg den bebek zarar mı görüyormuş bunu ilk kez duyuyorum öyle saçma bişey olsa biz neden sürekli doktorlarda geziyoruz o arkadaşına söyle saçmalamasın bence Allaha emanet yaşıyor resmen
Yani bilmiyorum ne kadar saglıklı yaptıgı ama kızı gayet saglıklı dogdu, ve mantıken kalp atışını bile dinletmio doktorlar bence ultrasonda da vardır bir zararı, sadece durum şu, fayda zarar ilişkisi, riskli Bi durumda ultrasonun zararıyla gebelıktekı zarar durum arasında kıyas yapınca ultrason devede kulak kalır yani.. Ama hamılelıkte sorun yoksa sürekli doktora gitmenin de bi anlamı yok bence.. Tabi bu bnm görüşüm Gecen annem yine dio ki, biz Bi hamılelıgın başında giderdik, bir de sonunda dogumda giderdik anne dedım enfeksiyon fılan napıodunuz o zmn, akıntı oluyodu fılan ama normal dioduk dio kasık agrısı işte hamılelıkten diyip gecıoduk diyo o zmnların erken dogumlarının nedeni bellı oluyo galıba

günaydin kizlar.. ay ben bi mide yanmasiyla uyandim var ya... hani corba fokurdar ya resmen oyle ses geldi midemden. hemen bi tablet renie aldim bi soda actim.. ay mide öz suyum resmen beynime fiskiriyo ya kafam agriyo

Her sabah boyleyım kahvaltı yapana kadar akla karayı seçıorum

İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama cidden prilam olmasa bende yasayamam, yazın cok beterdım, egılıp dogrulunca geberıodum, hala oyle ama en azndn sabah cocugu yollayana kadar tutuyo benı

Arkadaşlar bebek arabalarınızı nasıl aldınız? Travel sistem mi yoksa kabin boy hafif olanlardan mı?

Bnm travel sistem, bide buyuyunce baston almıstm.. Baston cok rahat, iki masraf olmasın diyorsan dırekt baston tipi al derim.. Travel de İlk zmnlar rahat, puseti de oto koltuğu gibi kullanıosun Bi süre, evde de kullanıodum puseti, rahat oluyodu.. Bazen bebek arabasına koyup, mutfakta yanımda tutup yemek koyardım ocaga.. Her türlü avantaj dezavantaj var yani

İkizlere şart bence özel sigorta.. İyi düşünmüşsünüz.. Aşıları karsılıyo mu bılemıorm

Hangi markayı aldınız?

Cybex balios aldım ben. pusette aton m di sanırım modeli.
bir de şöyle bir durum var, cybex, inglesine, doona gibi bazı markalar geri iade alıyor istediğiniz zaman.
bize mantıklı geldi atıl duracağına kabin boya geçerken iade edeceğiz kabin alacağız

Ya o bile kesin değilmiş ya.. Doktor tam yapamazsa o tüp bağlama işini, gene olabılıomus ya, valla kesin çözümü yok gibi ya
Geçen bir yerde gördüm yay burcu için 3 çocuk diyor ve üçü de kazayla oldu dedim bu işte ben haha
Bilemedim valla neden çıkmaz ki.. Kadın hastalıklarında gebe polıklınıgı sayısı mı az acaba
Olabilir canım Zeynep kandilde Göztepe de çıkıyor da bana uzak. Kartal da yok bakalım neyse ya zaten dönse de doğum anına kadar bir daha dönebilir gitmenin de bir anlamı yok

Arkadaşlar bebek arabalarınızı nasıl aldınız? Travel sistem mi yoksa kabin boy hafif olanlardan mı?
Canım ben çift masraf yapmak istemediğim için prego kabin boy aldım. Pusetli set halinde. En büyük avantajı pusetten sonrada nerdeyse 180derece yatış pozisyonuna giriyor. Birçok modeli pratik, zevkine ve bütçene uyanlara bakabilirsin. Benim kol kaslarım çok zayıf, bebek kilo alınca arabayla ikisini itmek benim için zor olurdu. Bir de şu an için arabamız yok ama traveller araba bagajında çok yer kaplıyor. Bunlar hem küçük, hem de genelde çekçek sistemleri mevcut

Evet canım karşılıyor o aşılar gerçekten pahalı biz hepsini oldum ve hepsini %20 ödedik. Bir de tek doz değiller 1 yaşına kadar o kadar çok var ki menenjit 2 ya da 3 dozdu her doktorun ya da hastanenin de farklı oluyor sanırım uygulama prosedürü. Bizim ki Acıbadem sigorta eşimin iş yeri yapıyor memnunuz.

Mesela bende şeyi sordum Allah korusun erken doğsa filan sigortayı hemen başlatsak yararlanabilir miyiz diye kimliği çıkarın hemen olur dedi. Bir gece hastanede kalması bile çok pahalı çünkü

Aynı şekilde eşimin ve benim şirketleri yapıyor bize. Bebek için konuştuk. Kimliği çıkartır çıkartmaz yapılıyormuş. Birazcık da şirketin hızlı aksiyonuna bağlı artık.

Günaydın herkese

Bana da her şey doğumdan sonra daha kolay geliyor, en azından asıl mesele hallolmuş oluyor yani, yenidoğan bakımı zor olsa da hamileliğin son haftaları saatli bomba gibi stresle gezmekten iyidir.

Gönül ister tabii bebek gelmeden ev, oda, yatak vb ne yapılacaksa hazır olsun, buzluk bir aylık yemekle doldurulsun, her yer ışıl ışıl parlasın, bazen hevesi ve hali de oluyor insanın ama olmayınca da olmuyor. bunları yaparak kendimizi yıpratınca faydadan çok zararı dokunur zaten.

@Hooops Bu arada 13,8 eşim normal diyor o kendisi tansiyon hastası daha yüksek sayıları gördüğü için normal geliyor ona gebelik için normal mi ?

Gebelerde 14/9 sınır. Benim doktorum da o şekilde tembihledi i. tansiyon dinlenikken (ideali yarım saatlik dinlenme sonrası) bakılıyor bu arada genelde, 14/9 çıkarsa dinlenip bir on dakika sonra tekrarlamak gerekiyor. Bir anlık öyle denk gelmiş olması sorun olmaz herhalde ama ara ara çıkıyorsa doktora muhakkak bilgi vermek gerek (benimki acile git demişti hatta). Çok yüksek değil tabii ki ama sınır sonuçta, endişelenecek bir şey yoktur muhtemelen ama varsa da erkenden önlem alınmış olur.

Ay didim çok güzel ya.. Bir kere gitmiştim, çok güzel bir yer
Bir kere gelınce güzel geliyor hep gıdınce gelmıyor
İstanbul acıbadem sanırım en pahalı acıbadem grubu ya bende kendimden daha yüksek fiyat duymadım kimsede
Yaa benı mart nısan gıbı acıbademden aramıslardı 80 bin demişti doguma Bende dedım kalsıııın cinim birde bu özel sıgortayla ındırımlı

Aynı şekilde eşimin ve benim şirketleri yapıyor bize. Bebek için konuştuk. Kimliği çıkartır çıkartmaz yapılıyormuş. Birazcık da şirketin hızlı aksiyonuna bağlı artık.
Yaa kimlik çıkar çıkmazsa harıka bız kendımız yapıyoruz ama hemen acil yapmamız lazım ki indirime dahil olsun.
Ama cogu özel sigorta karşılamıyor aşıları o çok kötü keşke karşılasa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…