2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Aynı şekilde eşimin ve benim şirketleri yapıyor bize. Bebek için konuştuk. Kimliği çıkartır çıkartmaz yapılıyormuş. Birazcık da şirketin hızlı aksiyonuna bağlı artık.
Bu konuda gerçekten cahilim sigorta anne babada olup çocuğa tamamlayıcı olarak mı yapılıyor, yoksa sadece çocuğa yapılabiliyor mu? Sorma sebebim şu, benim ilksan’dan dolayı İstanbul’da çoğu hastanede muayene tahlil için %20 indirimim mevcut, eşimin de barodan dolayı %25 indirimi olacak. Sigortalarla da anlaşması var iki kurumun, ona göre doğum sonrası direkt sigorta başlatmak istiyoruz bebeğe. Gerçi arkadaş hangi sigorta olduğundan ziyade poliçe içeriği önemli dedi ama hiç bilmeyince çok bilinmeyenli problem gibi geliyor bana

Eşim sormuş ama şuan hamile olduğum için çok yüksek rakam çıkıyor doğumdan sonra bide fiyat alıcaz bakalım makul bi fiyat olursa yaptırmak çok mantıklı olucak hastane kızımda ilk 6 ay ücretsiz muane sunuyodu kontrollerine ücret ödemedik şuan yok galiba aylık muanelerinide hesaplasak baya olucak aşılar gözümde büyüyo gerçekten özel aşılar çok ucuk ve önem veriyorum rota ve menenjit var zaten ikiside önemli aşılar bakalım nasıl olucak tek doz da değil gerçekten rota 2 menenjit 2 veya 3
Abimin eşi kalp kapakçığı ameliyatı olucak aağlık sigortasız 750 bin demişler sigorta yaparlarsa 350 bin gibi bi rakam sistemlerine düşmüştür mutlaka nasıl fiyat veriyolar bilmiyorum sigorta, kapalı ameliyat istediği için bi çok hastane gezdiler bebek düşünüyolarmış ondan önce olup rahatlamak istiyor karaman hacettepe aydın istanbul bütün dr lara danıştılar kafalarına sanırım istanbuldaki yattı florance nightingelede Ekosu bile 7000 tl miş yani ben ameliyatların bu kadar olduğunu bile bilmiyorum ocakta beni görmeye geliceklerdi şuan yurtdışındalar 2 hafta kalıcaklardı sanırım 1 ay olarak uzatıp ya aydında yada burda ameliyat olucak gelinimiz

Ben de aşıları karşılamaz diye biliyorum ama poliçeye bağlı oluyor tabi.
Şirketten öyle bilgi verdiler bize. Kimliği hemen çıkartıp gönderin yapalım dediler.
Ben senden önce doğurcam söylerim

Anne babada olmasına gerek yok. Çocuk için ayrıca yaptırabilirsiniz. 2 çeşit sigorta var. Biri genel sağlık diye geçiyor ikincisi tamamlayıcı sağlık sigortası. Tamamlayıcı olanlar daha uygun ama büyük hastanelerde geçmeyebiliyor. Önemli değil bence çoğu özelde geçiyor çünkü. Tamamlayıcıda genelde limit oluyor. Yılda 9 kere gibi. Genel sağlık da öyle bir limit yok ama yüzde 20 her gittiğinde ödeme yapıyorsun. Bir de bunların hepsini içeren grup sigortaları var. Onlar biraz daha pahalı poliçe çıkarır

Çok teşekkürler, baro ve ilksanın anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerini arayıp fiyat ve içerik bilgisi alayım o halde önce. Sonra da diğer şirketlerle de görüşüp doğuma kadar karar vermek mantıklı

Özel hastanelerin sayfasında anlaşmalı kurumlar diye bir sayfa oluyor. Ordan faydalanabilirsin.
Genelde maphre, allianz, anadolu en bilinen ve hepsinde geçen sigortalar.

Peki canım gebelik zehirlenmesi için sürekli yüksek çıkması gerekmez mi bilmediğim için soruyorum hani benim ara ara yükseliyor misal bu sabah ölçtüğüm bi kaç saat sonra normal çıktı
Evet öyle olur ama senin böyle yükselmeside anormal bi dengesizlik var demekki tansiyonunda. Dinlenip ölçüyorsun dimi hareket ettikten sonra ölçme şöyle bi 5 dakika dinlenip ölç tansiyonlarını hep. Ödemin varmıydı ?

Ah çok geçmiş olsun gerçekten önce sağlık inşallah kolaylıkla geçer ameliyatı Evet evet aşılar gerçekten pahalı nimenrix bilmem ne diye menenjit ayrılıyor bazı hastanede doktorlar 2 doz yapıyor geç başlayıp sanırım, bazıları 3 doz. O zaman da forumda konuşuyorduk her hastane ya da doktor farklı bir yol izliyor aşılarda ama hepsi aynı herhalde. Bize neyse de çocuklara şart ya özel sağlık

Kızlar bu arada Acıbadem de ilk kalça usg bilmem ne kan testi yani ilk kontrollerde para vermicez hepsi doğuma dahil öyle hatırlıyorum

Hooops Bu arada 13,8 eşim normal diyor o kendisi tansiyon hastası daha yüksek sayıları gördüğü için normal geliyor ona gebelik için normal mi ?
130/80 normal ama gebelikte bu değer bile görülmek istenmez canım . 140/90 yüksek kabul edilir. Senin tansiyonun stresle fslan daha da yükseliyo olabilir

Off yerımden kalkamıyorum ya Bi sürü iş var baslamam lazım artık yavastan ama kalkamıyorum üşenenin çocugu kızı olmazmış senin nasıl olmuş diyor annem üşenmekten bile üşeniyorum yeri geliyor

İşte gebelik takipleri yapılmadığı için doğru düzgün bebek anne karnında bebek ölümleri anne ölümleri sakat doğumlar o zamanlar çok daha fazlaymış. Hayır ben anlamıyorum teknoloji gelişmiş insan neden faydalanmak istemesin ki zararlı olsa milyonlarca bebeğe bakılıyor o zaman hepimizin sağlıksız doğması gerekirdi. Arkadaşını kusura bakma ama cahil olarak değerlendiriyorum bana fikirleri hiç normal gelmedi

Şey duymuştum özel sağlık sigortası olanlara daha fazla para söylüyorlarmış sigortadan zaten alıyorlar bide ailelerden alıyor ohh mis

Amin çok teşekkür ederim inşallah güzel geçicek burda olursa da evimiz var annem benim evim bakarız biz anneside gelir kalır abim zaten gözü gibi bakar eminim sonra bide hala olursam ne güzell olur
Evet grupları var menenjitin a ve b sanırım ben a vurdurmuştum 2 doz kızıma biri çok ateş yapıyodu korkmuştum o zaman

Ben de aşıları karşılamaz diye biliyorum ama poliçeye bağlı oluyor tabi.
Şirketten öyle bilgi verdiler bize. Kimliği hemen çıkartıp gönderin yapalım dediler.
Ben senden önce doğurcam söylerim
Bişey sorucam doğar doğmaz kimlik çıkartıp özel sağlık sigortası yaptırırsak hastaneden indirim mi alabiliyoruz o kısmı tam anlayamadım ben ?

130/80 normal ama gebelikte bu değer bile görülmek istenmez canım . 140/90 yüksek kabul edilir. Senin tansiyonun stresle fslan daha da yükseliyo olabilir
Özellikle dinlendikten sonra ölçüyorum genel anlamda iyi yüksek değil bazen baya yükseliyor evet ve anlıyorum yükseldiğini aslında böyle hareketli streslide değilim evdeyim yediğim içtiğim mi etkiliyor bilemedim ödemim hiç yok bu arada hala yüzüklerim bol bol oluyor öyle diyim tuzlu da yemem dr takip et dedi bugün

Aynen sen bi takip et bakalım 2- 3 kere ölç bi kaç gün ne çıkıcak sonuç. Çoğunlukla yüksekse ona göre önlem alınır erkenden canım.

Ben kontrolden çıktım kızlar bebek iyi suyu ne azalmış nede çoğalmış aynı hala az ama sınırın altına düşmemiş şükür şekerin var dedi ama insülin kullanacak kadar değil diyetle düzelir dedi dahiliye ye gidicem bide tansiyonu da söyledim takip et dedi onuda boyunu geçen hafta söylememişti 44 cm miş minik oğlum bı sefer yüzünü gösterdi ama net olmadığı için çıkartmadı dr suyum az olduğu için görüntü öyle oluyormuş o kadar tatlıki anlatamam bide geçen beni tartmayı unutan dr bugün tarttı valla şaşırdım kilo almamışım çok fazla hamileliğin başından beri 6,7 kg sanırım bide artık sık sık çağırıyor

Kizlar birsey soracagim biz puset aldik ama goren herkes aaa bebegi pusetlemi goturceksin her yere bebek pusette iki buklum kaliyo icine duzgun yatirsanizda gideceginiz yere kadar cocuk kayiyo tortop oluyo portbebe alsaydiniz keske diyolar siz aldinizmi portbebe puset kullanimi ilk aylarda sagliksizmi ben kimde gorsem pusete koyuyolar cocugu her kafadan bi ses geliyo ki aldigimiz puset buyukcede bi puset halbuki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…