Kızlar benim bebiş iyi, gelişiminde problemi yok çok şükürancak benim tansiyon problemim başladı. Dün yine 15/9lara çıktı. Üç günde bir kan idrar testi verip günde üç kere de tansiyon ölçeceğim.
Daha geçen haftaya kadar tansiyonu 10/6 olan biriydim bir anda neden böyle oldu bilmiyorum.
Yüksek tansiyon dışında herhangi bir gebelik zehirlenmesi belirtim yok. Ödem yok idrarda protein görünmedi ama korkuyorum tabi bir sorun olacak mı diye.
O yüzden @minikkalpp in haberi çok iyi geldi bana. Minikkalpcim bana da dua eder misin şu tansiyon problemim çözülsün hiç bir sıkıntı yaşamadan
Bana özelden anlatsın o zamanmaşallah @minikkalpp in enerjisi pozitif olarak geçti bana. Böyle iyi şeyler duymaya ihtiyacım var, sezaryen sonrasından çok korkuyorum. Kontrolüm yaklaştıkça korkum artıyor
Bende bugun bi çılgınlık yaptım gecelıgımı ve oğluşun bütün kıyafetlerını yıkadım / yıkanıyor / kuruyorbüyük adım bence sonra ütü sonrası kolay hepsı hazır olunca tak tak at valıze ..
Evet evet her kontrolde ölçer hiç atlamazYa belki de hamilelikte özellikle son dönem ödemler oluyor ya tansiyon kan akışı yükseliyordur bilmiyorum kiyarın annemlere uğrayacağım istiyim bari inş yükselmez hiç birimizin
Sayılı günümüz kaldı ya
Vallahi enteresan her kontrolde doktor da ölçüyordu dimi senin degizli tansiyon gibi bir şey bu belirtisi de yok yarın bende isticem
Ayy yok duanı dürüst dile oda sag salım gelsın bütün hersey pera gelır gelmez son bulsunEvet evet her kontrolde ölçer hiç atlamazbugün perinatolog hipertansiyon hastalığına dönebiliyor bazen gebelik kaynaklı dedi. Gebelik zehirlenmesi olmasa bile. Kaldı 2-3 haftam azcık dayansın sonra hipertansiyon hastası da olurum ne diyim
Ama bak hep doğuruyorYa dimi ben doğurcam diyenden korkacaksınbide daha hiç doğurcak gibi hissetmiyorum diyenden. Valla ben hiç hissetmiyorum ama kesin doğurcam
Yok yok Allahın izniyle hiç bir şey olmazEvet evet her kontrolde ölçer hiç atlamazbugün perinatolog hipertansiyon hastalığına dönebiliyor bazen gebelik kaynaklı dedi. Gebelik zehirlenmesi olmasa bile. Kaldı 2-3 haftam azcık dayansın sonra hipertansiyon hastası da olurum ne diyim
Takip edelim şimdilik dedi. Normal demedi korkma da demedi. Dinlen uzan bol bol dedi. Sürekli tansiyon takibi üç günde bir de kan idrar tahlili yapalım dedi. Cuma günü biticek 37 sanırım . 36+3 üm bugünBebeğin gelişimi konusunda içinin rahatlamasına çok sevindim.Tansiyon konusunda ne yorum yaptı doktorun? Yani, neyden kaynaklandığını düşünüyor? Sıkıntı yaratacak bir şey değildir eminim ve zamanında gelir bebeğin ama zaten bu haftanın ilerleyen günlerinde normal terme girmiş oluyorsun bildiğim kadarıyla.(hatta girmiş bile olabilirsin) sağlıkla geçsin kalan günler
Sorunca bana da söyler misiinnBende son dönemde 12 8lere çıktımbende ürktüm şimdi.. 10 8 falandı normalim
Yarın kontrol var. Kime gideceğim meçhul hala..
Seçenekler:
1- Eski hastanede yeni Dr.
2- Eski hastanede eskidende olan ama tanımadığım ve randevum olan Dr.
3- Artık hastanede olmayan kendi Dr
sorarım birine artık.
Bir de hala çanta, çamaşır diyorsunuzSorunca bana da söyler misiinnay güldüm ya şundadır ya bunda yap seç birini hahah
Bende son dönemde 12 8lere çıktımbende ürktüm şimdi.. 10 8 falandı normalim
Yarın kontrol var. Kime gideceğim meçhul hala..
Seçenekler:
1- Eski hastanede yeni Dr.
2- Eski hastanede eskidende olan ama tanımadığım ve randevum olan Dr.
3- Artık hastanede olmayan kendi Dr
sorarım birine artık.
Ay bizim tahmini günlerimiz de aynıAy sizlerden işkillenip ben de ölçtüm, 12.8 çıktıGerçi benim normalde de böyleydi galiba, gebelikte düşmüş hali 11-7falandı. Ne diyeyim, sonumuz hayrolsun
Yok kuzu ben öyle şeylerden pek etkilenmem, aa soyada oldu bende de kesin olacak demem aksine bak bana bunlar tecrübe diye aklımın bir köşesine yazarım Allah esirgesin başıma gelirse de mesela derim ki soyada da olmuştu dur bir danışayımBence mutlaka iste. Hayır benim esas şaşırdığım olay da o oldu. Hamilelik öncesi anında hissederdim bakardım 11/7 hah derdim yükselmiş. İlk ölçtüğümde tamamen tesadüftü ve hiç bir belirtim olmadı. Enseden sıcak giriyor bir de bana o da olmadı. Dün 15/9 da bile başım ağrımadı.
Çok enteresan ama bu tansiyonlar sizin için yüksek olsa da gebelik için tehlikesiz. Bence düzenli ölçmek lazım. Sizi korkutmak istemem ama benim de geçen haftalarda 11/8 11/7 oldu aa dedim enteresan ama sıkıntı yok. Geçen gün de baya baya yükseldi işte. Tabi herkes de aynı olmaz umarım sizin de olmaz.
Ben bir kutu antibiyotik de içtim ama düzelme olmadı. Her gün yeniden başa sarıyor gibiyim. Kızımın 18.günü onunda öksürüğü tam anlamıyla bitmedi. Aynı dediğin gibi baş diş vücut her yer ağrıyor benim karnımın bir yerinde öksürmekten yırtık da oluşmuş çok canım acıyordu ama yeni yeni geçiyor gibiYani normal bir grip olmadığı çok belli çünkü bu kadar baş ağrısı bana garip geldi sanki migrenim var gibi ve ağrısı dişlerime vuruyor inşallah o kadar uzun sürmezçok zorlanıyorum 2 gündür ölü gibiyim serum biraz düzeltiyor sonra aynı antibiyotiği dr zorda kalmadıkça içme dedi içime şüphe düşürdü belki daha kolay atlatırdım sanada geçmiş olsun canım doğumlarımıza az kala olması kötü oldu ama inşallah bebişler etkilenmiyordur
İnşallah sağlıkla kucağına alırsınGün geçtikçe daha bir tedirgin ve heycan kaplıyor içimi ilk gebeliğim ve tedavi sonucu olan bir gebelik çok heycalıyım
Benin bebeğimde detaylı ultrason da parmakları yumuluydu sağ 3 parmak sol 2 parmak daha sonraki muaynelerde değişiklik gösteriyordu ama hiç 5 bir açık görünmedi
Yurtdışında yaşıyorum rabbim başka dert vermesin
Başka hastalıklar vermesin inşallah bebeğim sağlıklıdır şuan kadar parmak dışında bir sorun yok gayet iyi kilo boy kalp atışı aklımıza gelebilecek herşey iyi ilerliyor
31.haftalık bir görüntü burda yine yumulu ve bileğini emiyor
Dualarınıza ihtiyacım var bizim içib dua edin
Bugün bana da bu tarih verildi 38+2 oluyor doktor 39. Haftaya girmiş oluyorsun dedi. Sizin ne kadar oluyor ? Bir de anestezi türünüz spinal mi olacak? Tarih belli olunca bir gerildim26 Ekim
MaşallahTeyzeleri bu da benim minnak kızım
Sonunda gördümMaşallahgördün sonunda demek sevindim en azından neye benziyo kime benziyo kafanda bişeyler oluşmuştur sağlıkla gelsin peramız
Ahh canım zor geçiyodur senin içinde dimi bebegin suyuda mı azdı yanlış hatırlamıyosam üst üste gelmişBen bir kutu antibiyotik de içtim ama düzelme olmadı. Her gün yeniden başa sarıyor gibiyim. Kızımın 18.günü onunda öksürüğü tam anlamıyla bitmedi. Aynı dediğin gibi baş diş vücut her yer ağrıyor benim karnımın bir yerinde öksürmekten yırtık da oluşmuş çok canım acıyordu ama yeni yeni geçiyor gibi
Ayyy ben sormayı unuttum saçlarını geçen haftaaaSonunda gördümama kimseye benzetemedik saçları da çıkmış sordum bugün
Amin inşallah hepsi sağlıkla gelsin
Ayy nasıl güzel poz vermiş Pera kuşum maşallah onaTeyzeleri bu da benim minnak kızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?