Harika canimmm umarim böyle gitsinCanım Kasım anneleri grubuçok şükür dünden beri hiç 12/8 in üstüne çıkmadı tansiyonum. En son iki gün önce gece 14/9 olmuş. Umarım böyle gider
O kadar aynı durumdayız ki sanki ben yazmışım gibi geldi:) 34+3de bebek 3450 gr.dı Gebelik kolestazı şüphem vardı o hafta ilaca başladım hemen değerler biraz düştü ama riskliymiş pzt. 37 haftamda doğum yapıcam. Bebek de zaten 38-39 haftalık kadar olmuş şeker testini sordular sürekli ama şeker testim normal çıkmıştı bilmiyorum neden önden gidiyor kolestaz la ilgisi mi var anlamadım. Ama 37 haftayı doldurunca kesin doğum önerdiler. Allah size ve bebeğiniz de şifalar versin inşallah sağ salim kucağınıza alırsınızKızlar şimdi şehir hastanesine geldim. Acil bölümüne gebelik kolestazı için. Doktor muayene etti normalde 34+6 olmam gerekirken bebek 39 haftalık. Doktor şekerden şüphelendi ama sabah açlık şekerim 88 çıkmıştı. Şimdi nst ye bağlandım sancı da çıktı. Bebeğim şuan tam 3.500 kg olmuş. Aşırı iri. Kolestaz ve şeker içinde tahlileri verdim bekliyorum inşallah bir şey çıkmaz dua edin
havlu ve corabini ütüle hemen sancinin oldugu yere uygula havluyu.bi de zeytinyag ile masaj yap mutlaka ama cok faydasini görürsün canimKızlar benim ağrım yüksek ihtimalle gaz sancısı, sırtıma ve göğsüme vuruyor. Ağlama seviyesine geldim, sıcak su torbasını da bulamadımay ne olur bana bir şey önerin
Beni de vakumla çekmişler kafam dikmiş bildiğin sarmışlar hep düzelmişKaynanam da boynuna çok takmıştı bebekken.. Yok boynu kısa, yok gıdısı olur, bılmem ne.. Ya o degıl, bnmle aynı zmnda dogum yapan arkadas bebegının kafası sekıl alsın dıye bı oturtma işlemi mi ne varmış, kafasındaki kemıklere baskı uygulayarak, kocası kabul etmemiş allahtanşekıllı oluyomusmus kafası, tövbe dedim ya, cok tehlikeli.. Bnm oğlanın kafası kuvozde tek tarafa yatırıldıgı için bıldıgın yamuktu, öyle böyle degıl.. Hemen onlem aldım, havlularla sıkıstrdm, Bi Bi tarafa Bi öbür tarafa yatırdım.. Şimdi kafası cok guzel şekıllı valla, o bıldıgın yamuk kafa duzeldı.. Onu duyunca dehsete kapılmıstm
Kızlar hepinizin mesajını okuyamadım mazur görün çok fazla da mesaj birikmiş. 2 yaşında bebeğimde var ancak toparlanabildim. Şehir hastanesinde yatış vermişti doktor red imzaladım. Açlık şekerim iyi çıkmış yalnız hemoglobin A1C sınırfa çıkmış.Kolestaz için safra asidi bir kaç güne çıkacakmış. Gelişimi çok ilerde 3.500 olduğu nst de sancı çıktığı için doktor riske atmak istememiş. Doktor ani bebek ölümü riski oluşabilir ondan dolayı yatış verdim dedi biraz korkuttu kendi doktorumu aradım hemen muayeneye gittim. Gelişimi burda da 2-3 hafta ileri çıktı. 3.100 gram olmuş. Burda da kan ve nst sonucum çıktı şeker aynı sınır nst sancısıx çıktı doktor haftaya tekrar kontrole çağırdı endokrine ve diyetisyene sevk etti. Yatış vermedi. Kolestaz içinde sonuç bekliyoruz ama her şey yolunda giderse 38-39 da doğuma alırım dedi. Sadece bizim kız biraz şişko
Beni de vakumla çekmişler kafam dikmiş bildiğin sarmışlar hep düzelmişGörümcemin oğlunun da kulağı kıvrıktı hep eliyle düzeltti filan biraz düzeldi pamuk gibi esnek oluyorlar ilk doğduğunda
Muhtemelen senin de sonradan yükselen şekerin var. Benim de şeker yüklemem sorunsuz çıktı ara ara açlık şekeri de verdim normal aralıkra çıkmıştı. Ama ben ilk kızımda da sonlara doğru diyet yapmak zorunda kalmıştım şeker yüklemesi normal olduğu halde. Hemoglobin A1C baktırdın mı bilmiyorum ama 3 aylık tokluk kan şekeri muhtemelen seninde yüksek. Çünkü doktor kolestaz varsa bile bebekte kilo yaptığına dair bir açıklama ya da başka bir şey söylemedi. Ya genetik ya da şekerle ilgili olabilir demişti. Bir de ultrasonla da çok ilgili. Alt ast benim normal değerde safra asidi sonucu bekliyorım.O kadar aynı durumdayız ki sanki ben yazmışım gibi geldi:) 34+3de bebek 3450 gr.dı Gebelik kolestazı şüphem vardı o hafta ilaca başladım hemen değerler biraz düştü ama riskliymiş pzt. 37 haftamda doğum yapıcam. Bebek de zaten 38-39 haftalık kadar olmuş şeker testini sordular sürekli ama şeker testim normal çıkmıştı bilmiyorum neden önden gidiyor kolestaz la ilgisi mi var anlamadım. Ama 37 haftayı doldurunca kesin doğum önerdiler. Allah size ve bebeğiniz de şifalar versin inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız
Muhtemelen senin de sonradan yükselen şekerin var. Benim de şeker yüklemem sorunsuz çıktı ara ara açlık şekeri de verdim normal aralıkra çıkmıştı. Ama ben ilk kızımda da sonlara doğru diyet yapmak zorunda kalmıştım şeker yüklemesi normal olduğu halde. Hemoglobin A1C baktırdın mı bilmiyorum ama 3 aylık tokluk kan şekeri muhtemelen seninde yüksek. Çünkü doktor kolestaz varsa bile bebekte kilo yaptığına dair bir açıklama ya da başka bir şey söylemedi. Ya genetik ya da şekerle ilgili olabilir demişti. Bir de ultrasonla da çok ilgili. Alt ast benim normal değerde safra asidi sonucu bekliyorım.
Offf burdan bile belli yanakson yaısırcan o yanakları yiycen böle üzerine tuz serpcen, biraz limon sıkcan cok tatlı ya dengelesin, hapur hupur yiycen
Safra asidi sonucu 2 gune anca cıkıo hakkaten.. Ama sana numune barkodu verdılerse yarın kontrol et Bi, bazen cıkabılıo ertesı gun.. Bence seker de yoktur da yınede temkinli olmak iyi, cunku bazen kılolu bebek bıldıgın genetik oluyor yanı.. İnşallah da öyledir
Sen sonucun cıkınca bize yine yaz
Sen bendensin şimdi lavaş peynir yedim ve karnım çok tok olmasına rağmen oğlum erişte istedi bu saatte anası kılıklı bi kaşık iki kaşık derken oğlum anne yemesene benim eriştem dediPatlasamda çatlasamda yiyorum ben
Kız kiloyu bile aynı almışız14-15 aldım doğurana kadar 17-18 net olurzaten beni uzun zamandır görmeyen akrabalarım geçen kınaya gittim gördüler ve tanıyamadılar 30 ya da 31 dedi canısı doktor bende o kadar heycanlıyım ki sana anlatamam gece başımı yastığa koyuyorum heycandan uykum kaçıyo
Doktoruna danışırsan bana da yaz canım acana kolestazla mı ilgili yoksa başka bir şeyle mi ilgili olduğunu. Belki gelişim atak haftasındadır. Ya da yediklerinde farklılık olduysa o bile etkilemiş olabilir.Bnm ast alt degerım yukseldı ama baslangıcta.. Safra asidi normal, hatta bu yuzden ılac baslatmadılar.. Bana da bu hafta 6 gun içinde 300gr almıs dedı doktor, ben ınanamadm, cunku mantıksız geldı.. Ama siz yazdıkca supheye düştüm acıkcası.. Haftaya gittgmde de 2kılo uzerı ölçüm olursa demekkı Bi ilgisi var dıye dusunmeye baslıcam
Doktoruna danışırsan bana da yaz canım acana kolestazla mı ilgili yoksa başka bir şeyle mi ilgili olduğunu. Belki gelişim atak haftasındadır. Ya da yediklerinde farklılık olduysa o bile etkilemiş olabilir.
Ama çooook tatlıKızlar hepinizin mesajını okuyamadım mazur görün çok fazla da mesaj birikmiş. 2 yaşında bebeğimde var ancak toparlanabildim. Şehir hastanesinde yatış vermişti doktor red imzaladım. Açlık şekerim iyi çıkmış yalnız hemoglobin A1C sınırfa çıkmış.Kolestaz için safra asidi bir kaç güne çıkacakmış. Gelişimi çok ilerde 3.500 olduğu nst de sancı çıktığı için doktor riske atmak istememiş. Doktor ani bebek ölümü riski oluşabilir ondan dolayı yatış verdim dedi biraz korkuttu kendi doktorumu aradım hemen muayeneye gittim. Gelişimi burda da 2-3 hafta ileri çıktı. 3.100 gram olmuş. Burda da kan ve nst sonucum çıktı şeker aynı sınır nst sancısıx çıktı doktor haftaya tekrar kontrole çağırdı endokrine ve diyetisyene sevk etti. Yatış vermedi. Kolestaz içinde sonuç bekliyoruz ama her şey yolunda giderse 38-39 da doğuma alırım dedi. Sadece bizim kız biraz şişko
Bu gelicek olanlarda iştahlı olur umarımBen hala yürüyüşe başlamadım bebek iyice oturur dedi diye ilkinde çok fazla yürüyordumbiz uyanır uyanmaz kahvaltı yapıyoruz. Boğa burcu çocukta hiç fena değil en azından iştahı var bir de o konuyla uğraşmıyoruz
Çok önemli bir bilgi oldu şu an duymamıştım. Okuyayım iyice bu konuyu :)Biz ilk alt değiştirmeyi hastanede gösterdiklerinde bebek çiş yapmıştı ve o kadar çok ıslak mendil harcayıp silmiştim ki hemşire şaşırmıştıBen pamuk olayını yapacak enerji bulamıyorum kendimde ve birazda iğrenebilirim ilk zamanlar olmasa da sonrasında özellikle kaka yaptığında. O yüzden ben hep ıslak mendil kullandım nerdeyse hiç pişik olmadık ek gıda sürecinde alerji dolayısıyla olmuştu biraz. Doktor bana her çiş yaptığında ıslak mendille silme florayı bozma dedi. Genelde kakalarda sil dedi.
Bir de kız bebeğe sahip olacaklar vajinal yapışık diye bir şey var o konuyu bir okuyun öncesinde. Çok fazla pişik kremi kullanmak yapışmasını sağlıyor. Bir de bende dahil genital bölgesi silerken insan korkuyor o dudak kısımlarını açmaya filan ama elinle ayırman gerekiyor ki yapışıklık olmasın. Eğer olursa kortizonlu krem veriyorlar ya da doktor müdahale ediyor travmatik bir şey. Bizde hafif yapışıklık oldu ama elimle yağlayıp açtıkça geçti çok şükür
Islak mendil 90 lı bence beş gün bir hafta arası yeter stok yapabilirsiniz biraz kurumaz
Ya çok tatlı tontişşKızlar hepinizin mesajını okuyamadım mazur görün çok fazla da mesaj birikmiş. 2 yaşında bebeğimde var ancak toparlanabildim. Şehir hastanesinde yatış vermişti doktor red imzaladım. Açlık şekerim iyi çıkmış yalnız hemoglobin A1C sınırfa çıkmış.Kolestaz için safra asidi bir kaç güne çıkacakmış. Gelişimi çok ilerde 3.500 olduğu nst de sancı çıktığı için doktor riske atmak istememiş. Doktor ani bebek ölümü riski oluşabilir ondan dolayı yatış verdim dedi biraz korkuttu kendi doktorumu aradım hemen muayeneye gittim. Gelişimi burda da 2-3 hafta ileri çıktı. 3.100 gram olmuş. Burda da kan ve nst sonucum çıktı şeker aynı sınır nst sancısıx çıktı doktor haftaya tekrar kontrole çağırdı endokrine ve diyetisyene sevk etti. Yatış vermedi. Kolestaz içinde sonuç bekliyoruz ama her şey yolunda giderse 38-39 da doğuma alırım dedi. Sadece bizim kız biraz şişko
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?