2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
O kadar aynı durumdayız ki sanki ben yazmışım gibi geldi:) 34+3de bebek 3450 gr.dı Gebelik kolestazı şüphem vardı o hafta ilaca başladım hemen değerler biraz düştü ama riskliymiş pzt. 37 haftamda doğum yapıcam. Bebek de zaten 38-39 haftalık kadar olmuş şeker testini sordular sürekli ama şeker testim normal çıkmıştı bilmiyorum neden önden gidiyor kolestaz la ilgisi mi var anlamadım. Ama 37 haftayı doldurunca kesin doğum önerdiler. Allah size ve bebeğiniz de şifalar versin inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız

Kızlar benim ağrım yüksek ihtimalle gaz sancısı, sırtıma ve göğsüme vuruyor. Ağlama seviyesine geldim, sıcak su torbasını da bulamadım ay ne olur bana bir şey önerin
havlu ve corabini ütüle hemen sancinin oldugu yere uygula havluyu.bi de zeytinyag ile masaj yap mutlaka ama cok faydasini görürsün canim

Kızlar hepinizin mesajını okuyamadım mazur görün çok fazla da mesaj birikmiş. 2 yaşında bebeğimde var ancak toparlanabildim. Şehir hastanesinde yatış vermişti doktor red imzaladım. Açlık şekerim iyi çıkmış yalnız hemoglobin A1C sınırfa çıkmış.Kolestaz için safra asidi bir kaç güne çıkacakmış. Gelişimi çok ilerde 3.500 olduğu nst de sancı çıktığı için doktor riske atmak istememiş. Doktor ani bebek ölümü riski oluşabilir ondan dolayı yatış verdim dedi biraz korkuttu kendi doktorumu aradım hemen muayeneye gittim. Gelişimi burda da 2-3 hafta ileri çıktı. 3.100 gram olmuş. Burda da kan ve nst sonucum çıktı şeker aynı sınır nst sancısıx çıktı doktor haftaya tekrar kontrole çağırdı endokrine ve diyetisyene sevk etti. Yatış vermedi. Kolestaz içinde sonuç bekliyoruz ama her şey yolunda giderse 38-39 da doğuma alırım dedi. Sadece bizim kız biraz şişko

Eklentiler

• D1AA3FAF-0C93-4920-89F2-9366AC14DC0A.webp
    25 KB · Görüntüleme: 55
Beni de vakumla çekmişler kafam dikmiş bildiğin sarmışlar hep düzelmiş Görümcemin oğlunun da kulağı kıvrıktı hep eliyle düzeltti filan biraz düzeldi pamuk gibi esnek oluyorlar ilk doğduğunda

Offf burdan bile belli yanakson ya ısırcan o yanakları yiycen böle üzerine tuz serpcen, biraz limon sıkcan cok tatlı ya dengelesin, hapur hupur yiycen
Safra asidi sonucu 2 gune anca cıkıo hakkaten.. Ama sana numune barkodu verdılerse yarın kontrol et Bi, bazen cıkabılıo ertesı gun.. Bence seker de yoktur da yınede temkinli olmak iyi, cunku bazen kılolu bebek bıldıgın genetik oluyor yanı.. İnşallah da öyledir

Sen sonucun cıkınca bize yine yaz

Beni de vakumla çekmişler kafam dikmiş bildiğin sarmışlar hep düzelmiş Görümcemin oğlunun da kulağı kıvrıktı hep eliyle düzeltti filan biraz düzeldi pamuk gibi esnek oluyorlar ilk doğduğunda

Ben kulakları kepçe olmasın diye bandana taktım kaç ay.. Cunku emzirirken ne kadar dıkkat etsen de kıvrılıo, yani ılerde kepçe kulak ameliyatı olcana duzeltebılcegm şeylere dıkkat ettm hep.. Yalnız bandana cidden iyi Bi çözüm.. Arkadasa doktoru bandana takın kepçe olmasın dıye önermiş

Muhtemelen senin de sonradan yükselen şekerin var. Benim de şeker yüklemem sorunsuz çıktı ara ara açlık şekeri de verdim normal aralıkra çıkmıştı. Ama ben ilk kızımda da sonlara doğru diyet yapmak zorunda kalmıştım şeker yüklemesi normal olduğu halde. Hemoglobin A1C baktırdın mı bilmiyorum ama 3 aylık tokluk kan şekeri muhtemelen seninde yüksek. Çünkü doktor kolestaz varsa bile bebekte kilo yaptığına dair bir açıklama ya da başka bir şey söylemedi. Ya genetik ya da şekerle ilgili olabilir demişti. Bir de ultrasonla da çok ilgili. Alt ast benim normal değerde safra asidi sonucu bekliyorım.

Bnm ast alt degerım yukseldı ama baslangıcta.. Safra asidi normal, hatta bu yuzden ılac baslatmadılar.. Bana da bu hafta 6 gun içinde 300gr almıs dedı doktor, ben ınanamadm, cunku mantıksız geldı.. Ama siz yazdıkca supheye düştüm acıkcası.. Haftaya gittgmde de 2kılo uzerı ölçüm olursa demekkı Bi ilgisi var dıye dusunmeye baslıcam

doğsun bir nasıl yicez belli değil. Yaramaz şişko şey biraz bizi korkuttu. İnşallah genetiktir eşim 4 küsür doğmuş belki de babasına benzedi Sonuçtan haberdar edicem muhakkak

Redpanda11 canım ne durumdasın ay gebelikten önce olurdu bilirim o ağrıyı kalp krizi gibi hissettiriyo insana acile gidip eko bile çekilmiştim, sırtına sıcak bi havlu koy dursun biraz sonra eşin masaj yapsın, şöyle söyleyim ne kadar çıkarıyorum desende demekki gaz birikmiş soda içip yürümeyi dene ne kadar çıkarırsan o kadar rahatlarsın

Patlasamda çatlasamda yiyorum ben
Sen bendensin şimdi lavaş peynir yedim ve karnım çok tok olmasına rağmen oğlum erişte istedi bu saatte anası kılıklı bi kaşık iki kaşık derken oğlum anne yemesene benim eriştem dedi sonra da diyorki neyse kardeşim mi istiyor biraz ye

Kız kiloyu bile aynı almışız

Doktoruna danışırsan bana da yaz canım acana kolestazla mı ilgili yoksa başka bir şeyle mi ilgili olduğunu. Belki gelişim atak haftasındadır. Ya da yediklerinde farklılık olduysa o bile etkilemiş olabilir.

Doktoruna danışırsan bana da yaz canım acana kolestazla mı ilgili yoksa başka bir şeyle mi ilgili olduğunu. Belki gelişim atak haftasındadır. Ya da yediklerinde farklılık olduysa o bile etkilemiş olabilir.

Yazcam mutlaka.. Ya ben seker yuklemesi yaptırmadım, acıkcası zamanı ters vakıt tı vaktım olunca da 28 haftayı bıtırıodum.. Ama açlık sekerım hep normal çıkıodu.. Beslenmeme de hiç dikkat etmıorm, ne bulursam yiyorum.. Hatta ılkınde cok dıkkat etmiştim, bunda hiç dikkat etmedim, cunku vakıt yok enerjı yok yarı aç yarı tok yasıorm dıyebılırım dur bakalım haftaya perşembe gitcem, o zmn ne dicekler kılosua eğer 2 kılodan fazla derse sorcam mutlaka

Ama çooook tatlı inşallah sizin genetik yapınızla alakalıdır ya her tombiş bebekte sıkıntı olacak değil ya maşallah ona sağ Salim alın kucağınıza inşallah

Ben hasta olacak gibi hissediyorum vücudumda bi kırıklık boğazımda hafif bi ağrı var. Ateşim çıkacak gibi hissediyorum.Ama ayırt edemiyorum hasta mı olcam diye bu diş çektirmem yüzünden o kadar ay dikkat ettim son dk hasta olursam varyaaaa çok küfür ederim

Bu gelicek olanlarda iştahlı olur umarım yürüyüşü yapma bencede şimdi haftaya gidicektin dimi sende kontrole ?

Çok önemli bir bilgi oldu şu an duymamıştım. Okuyayım iyice bu konuyu :)

Ya çok tatlı tontişş Sen bu kızı 40 a kadar doğurmazsan doğurur doğurmaz okula yazdırırsın gibi gözüküyor zaten canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…