2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Aynen aynen çok önemli bir konu bu tabi size bunu yazdıktan sonra benim kız iki kez daha kaka yaptı susamlar kayboldu ne kustuğu duruyo ne kakası. Çok şükür gazsız bir bebek ama yediğini hallediyor
Tecrübeli anne ben de sana bşr şey sorayım, hatta senin nezdinde diğer tecrübeli annelere de sorayım

Benim kız bu gece hiç çiş yapmadı. En son gece 12-12.30 arası kaka yaptı temizledim, sabah 8 de kaka yapıncaya kadar bezi kupkuruydu nerdeyse. Normal mi bu? Hatta nerdeyse demeyeyim, kupkuruydu. 8de de bezde sadece kaka vardı, bomboştu bez. Bir endişelendim, nette normal yazanlar da olmuş böbreklerine falan baktırın diyen de

Maalesef oluyor canım hatta çok sık görülür. Eskiden insanların şansa yaşadıklarını düşünüyorum ben alerji neymiş ki onların gözünde :) yün ayrıca çok toz tutar üstünde o yüzden de alerjiyi artırıyor. En sağlıklısı pamuk oluyor bebek için. Dilerim hiç birinin alerjisi olmaz çünkü zor gerçekten.
Hiç bir bebek hasta olmasın bu kış böyle geçsin bahar gelsin

annem benim kıza yelek ördü. Bebek ipi diye geçiyor ama hiçbiri pamuk ya da yün değil o yüzden alınan/örülen kazaklar , yelekler vs genellikle sentetik ne yazıkki

Gece yeterince beslenmiş miydi peki? Belki az beslendiği için çiş yapmamıştır ama zaten böbrek veya idrar yolu enf gibi bir nedenden ötürü yapmamışsa, gündüz de fark edersin bir sorun olduğunu, gece ile sınırlı kalmaz diye düşünüyorum.

annem benim kıza yelek ördü. Bebek ipi diye geçiyor ama hiçbiri pamuk ya da yün değil o yüzden alınan/örülen kazaklar , yelekler vs genellikle sentetik ne yazıkki

Örgüyle çok aram yok ama bebeğe/çocuğa bir şey öreceğim veya ördüreceğim zaman yüzde yüz organik pamuklu damgası olan yünlerden alıyorum. Renkleri çok canlı olmuyor gerçi ama olsun bir de alpaka satılıyor ama gerçek mi bilemiyorum onlar.

Beslendi canım, geceleri genelde 10 dk emiyor. Gece kakadan sonra 3.30, 6 ve 8de uyandı. Yine diğer akşamlar gibi 10 dk aktif emdi uyudu. Dün gündüz herhangi bir problem gözükmüyordu. Bugün de takip edeceğim bakalım

Ay benimde hiç aram yok, o yüzden hiç bilmem dediklerini annemin ördüklerinde gördüm, böyle bir seçenek olduğunu öğrendiğim iyi oldu. Gerçi benim kız hiçbirini giymiyor ama olsun

Ay benimde hiç aram yok, o yüzden hiç bilmem dediklerini annemin ördüklerinde gördüm, böyle bir seçenek olduğunu öğrendiğim iyi oldu. Gerçi benim kız hiçbirini giymiyor ama olsun
Annenin el becerisi iyiyse, organik pamuklı yün alıp amigurimi bebeklerden ördür. Mis gibi organik oyuncağı, uyku arkadaşı falan olsun bebişinin.

Uzun süre gibi geldi bana

Onlar yediğimiz içtiğimiz şeylerden kaynaklı, yünden değil ki, sırf o saglıklı yünleri kullanmayalım diye bir iki araştırma yapıp habere konu edilio, al sana asıl o zmn alerji.. Modern tıp nasıl çalışıyor, çarkın düzeni nasıl işliyor anlayınca o zmn dank ediyor bizim kafamıza..

Ben tam tersi düşünüyorum.. Yünden değil zaten yaşanılan alerjiler, yedgmz içtiğimiz şeylerden kaynaklı bence.. Biraz da jenerasyon farkı, eski toprak insanlar hem daha organik beslenirlerdi hemde şehir hayatına maruzıyet fazla degıldı.. Bizler dezavantajlıyız cunku hepsını yasıyoruz ondan çıtkırıldım oluyoruz, bebeklerde aynı bizim gibi oluyo ne yazık ki.. Yoksa yün alerjik değil, buna emınım

Bugunde yapmazsa hastaneye götür panda.. İdrar yolu enfeksiyonu olabilir.. Beslenmesi iyi diosun cunku.. Kendi doktoruna randevu bak noolur olmaz.. Eger düzelirse iptal edersin

Bugunde yapmazsa hastaneye götür panda.. İdrar yolu enfeksiyonu olabilir.. Beslenmesi iyi diosun cunku.. Kendi doktoruna randevu bak noolur olmaz.. Eger düzelirse iptal edersin
Az önce temizledim canım altını, fazlasıyla doldurmuş. Değiştirme sırasında ç bir de bol kaka yaparak üstünü batırdı şimdi kucağımda süt keyfisi yapıyor

Teşekkür ederim canım araştırayım bende. Kaşık biberon aldım deniyicem bakalım. Süt sağdığımda da vermem gerekiyor.

Yani yüzyıllardır etinden sütünden faydalandığımız ineğin ürünleri bile alerjen olabiliyor demek istedim. Alerji besin alerjisi veya solunum yolu alerjisi olarak kendini gösteriyor ve maalesef komplo teorisi olamayacak kadar yaygın ve gerçek. Ha, basit bir tedavisi varsa ve modern tıp onu bizden saklıyorsa bilemem tabii

Dediğin doğru elbette. Bu çağda alerjilerin bu kadar artmış olması muhtemelen bizim doğadan bu kadar kopmuş olmamız ve kimyasal- koruyucu içerikli beslenme alışkanlıkları edinmiş olmamızla bağlantılı. Yünün veya sütün vs. Bir suçu yok elbette ama çağımızda alerjinin arttığı nasıl bir gerçekse, başlıca alerji kaynaklarının yün, polen, kedi köpek tüyü, süt ürünleri vb. Olduğu da istatiksel bir gerçek. (Alerjisi olmayana bir şey yapmıyor tabii ki bu arada o alerjenler, alerjisi olanlar için sorun teşkil ediyor ama alerjik bünyesi olanların maruz kalması da pek önerilmiyor sanıyorum) Ha, umarım biz kendimizi ve çocuklarımızı korumayı başarırız ama maalesef son gece çalışılarak geçilen sınavlardan değil alerji sınavı, genlerimiz ve yaşam boyu ( şu yaşımıza kadar) geliştirdiğimiz beslenme ve yaşam alışkanlıklarımızla bağlantılı muhtemelen. Keşke dediğin gibi, en az bir iki kuşaktır köyde, kırsalda, ormanda falan yaşıyor olsaydık da çocuklarımız da oralarda büyüseydi ama maalesef hayaller yeşil ve doğal, geçrekler beton ve kimyasal

Canım aynı sekilde banada öyle iyi geliyor ki hormonlarim dengelenmiş gibi hissediyorum pozitif enerji doğuyor içime ..

Valla ben geleneksel düşündüğüm için bu grupta hep taşlanıyorum, zaten kkda bnm gibi düşünenler hep taşlanır o yuzden bişey demek istemiyorum, herkes kendınden sorumlu, ben herkesin iyiliğini isterim, isteyen yün hırkayı giydirir, istemeyen giydirmez ama şunu demeden geçemicem, komplo teorisi diyip eleştiriler yapan herkes şu an bile çoğu şeyden pişman, öyle komplo teorisi diyip küçümseyince gerçekler değişmiyor.. Bunu da demiş olayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…