Aynen canım benimde 38+6 doğdu ona göre bakmak lazımAy atak matak duymak istemiyorumatak haftası sanırım şeyden hesaplanıyor demi 40 haftalık doğum üzerinden. Yani mesela 37 haftalık doğdu ama atak haftası 40. hafta üzerinden hesaplanıyor .
Canım bana kayınvalidem togsuz ince yorgan gibi kolsuz tulum almıştı. Onu giydiriyorum gece boyunca da onunla emzirdim. Kollar ve yaka açık diye o kadar sıcak yapmıyor bebeği@Redpanda11 kuzum battaniyesini iyice yanlardan sıkıştır. Ayak kısmına da yastık koy. Gerçekten çok tehlikeli.
Ben 1.6 tog tulum aldım ama alırken düşünmediğim bir sorunum var. Bebeği uyuttuktan sonra onu giydiremem o kadar geniş değil giydirirken uyanıyor.
E uyumadan önce giydirsem bizim gece uykusuna geçişimiz pek kolay olmuyor yaklaşılır bir saat sürüyor.Kucakta sıcaktan pişer. Ne yapcam bilemedim
Kızlar daha önce de yazmıştım. Hani Kaynanam daha önce bana Allah korusun ya bebek sana benzerse demişti ve bebeğim bana benziyor diye onu da kendimi de çirkin hissediyorum demiştim. Kaynanamla görüşmüyorum ama görümcem yanımda o konuşuyor tabii annesiyle. Benden sonra eltim doğum yaptı onun çocuğu sarışın ve renkli gözlü oldu. Ne zaman gorumcemle konuşsa ne güzel çocuk doğurdu bembeyaz filan diyor. Neyse onu da bizim esmer toruna alırız filan diyor. Eşime de söyledim annesiyle konuştu ama hâlâ susmuyor. Esmer diye bir çocuk çirkin mi olur ya. Görümcemi tembihledim kesinlikle oğlumun fotoğrafını filan atmayacaksin diye. Ama ben duştayken annesini görüntülü arayıp gösteriyor bebeği. Artık ne yapacağımı bilmiyorum o kadın yüzünden oğlumla olan ilişkim zedeleniyor
Kızlar bi de şey sorucam bebeğim bir bucuk saattir uyuyor. Uyandırmalı mıyım yoksa kendi kendine uyanmasını mı bekliyim kafam karıstı.
Al benden de o kadarAhh bu ilk çocuklardövmek saçını başını yolmak için kendimi çok tutuyorum Ama daha yüksek ses bile kullanmadım. Beni o kadar yıprattı ki.Allahtan gündüz kreşe gidiyor yoksa çatlayıp ölürüm sanırım.32 aylık ve gece kalkıp neden sabah olmadı diye oturdu bir saat ağladı
Ab canım benim çok çok geçmiş olsunKızlar bizde Rsv virüsü geçirdik malesef çok zor atlattık. 2 gün hastanede yattık. Oğlum kilo kaybı yaşadı çok üzüldüm o süreçte am çok şükür baya toparlandık birazcık öksürük kaldı o kadar. İnşaallah bir daha hiçbirimizin evladı hasta olmaz
Normalde nasıl olmalı acaba? Cahilliğime yanıyorum hiçbir fikrim yokBenim bebeğim genellikle hızlı nefes alıyor ama hiç saymadım dakikada kaç diye?
Ben de onun 1 tog olanı var ama işte o az geliyorCanım bana kayınvalidem togsuz ince yorgan gibi kolsuz tulum almıştı. Onu giydiriyorum gece boyunca da onunla emzirdim. Kollar ve yaka açık diye o kadar sıcak yapmıyor bebeği
Ahh bu ilk çocuklardövmek saçını başını yolmak için kendimi çok tutuyorum Ama daha yüksek ses bile kullanmadım. Beni o kadar yıprattı ki.Allahtan gündüz kreşe gidiyor yoksa çatlayıp ölürüm sanırım.32 aylık ve gece kalkıp neden sabah olmadı diye oturdu bir saat ağladı
Ben bu konularda biraz baskınımdır. Eşimden izin alma gereği duymam ancak her ailenin dinamikleri farklı oluyor. En iyi yolu ona kendini anlatman. Çok sıkıldığını buna ihtiyacın olduğunu belirtmen. Seni anlayacaktır. Böylelikle kimse kırılmadan çözmüş olursunuzKızlar konulardan bağımsız biraz içimi dökmek istedim. Ben ailemden uzak başka bir şehirde evliyim eşimin ailesi burada ve çok yakın oturuyoruz. Sağolsun kaynanam çocuk bakımında bana yardımcı oluyor ama ben burada çok bunaldım ailemin yanına gitmek istiyorum. Eşim havalar soğuk çocuğu hasta edersin bahanesi ile göndermiyor ama ben bayağı bi darlıyım ve bu yüzden artık eşimden nerdeyse nefret eder hale geldim. Acaba ben mi aşırı tepki gösteriyorum yoksa onda da haksızlık var mı bilmiyorum
Kızlar konulardan bağımsız biraz içimi dökmek istedim. Ben ailemden uzak başka bir şehirde evliyim eşimin ailesi burada ve çok yakın oturuyoruz. Sağolsun kaynanam çocuk bakımında bana yardımcı oluyor ama ben burada çok bunaldım ailemin yanına gitmek istiyorum. Eşim havalar soğuk çocuğu hasta edersin bahanesi ile göndermiyor ama ben bayağı bi darlıyım ve bu yüzden artık eşimden nerdeyse nefret eder hale geldim. Acaba ben mi aşırı tepki gösteriyorum yoksa onda da haksızlık var mı bilmiyorum
Ya seni çok iyi anlıyorum ben çok çektim. Korkulu rüyam migrenimin tutması oldu benim deSabah migren ile uyandımAcilde parol yaptırdım ama ilk defa bu kadar şiddetli ve geçmeyen mide bulantısı eşlik ediyor. Bulanırdı hep ama bu sefer ağrıda bulantıda fazla yatıyorum ama babası Defneyle başedemiyor. O ağladıkça beynim zonkluyor
Örtmeeelleri kolları çok güçlendi
İşte aynısı bende 1 tog olanı var ama ben iflah olmaz bir Türk annesi olduğum için çocuğu 26 derecede tulumla yatırmak istiyorumYarım örtüyorum aslında, yanlardan sıkıştırıyorum. Onda bile 21 derecede terleyebiliyor zaten, o yüzden tulum kullanmıyorum. İlk oğlumdan kalan tulum çok güzel aslında, torba model ama bir yaş için bizimki. O modeli tavsiye ederim, uyurken de giydirebilirsin. (Bizimki kolsuzdu, aslıları çıtçıtlı, torbanın altı fermuarlı. Yani uyuyunca çocuğu poşete koyar gibi içine sokup askılarını kapatabiliyordun)
İşte aynısı bende 1 tog olanı var ama ben iflah olmaz bir Türk annesi olduğum için çocuğu 26 derecede tulumla yatırmak istiyorum
1 tog az geliyor
İnan bende üzülüyorum onlar seçmedi ve seninle aynı şeyleri düşünüyorum. Ama bence ikinci çocuk olmak çok daha zor. Ben Bade de o kadar üzerine titrerdim ki yani sonsuz bir sabırla büyüttüm ve gerçekten çok çok zordu o kolik ağlamaları sürekli emmesi şimdi inatlaşması. Ama Umay ı Bade geldiği zaman kucağıma bile almıyorum sadece emzirmem gerektiği zamanlarda alıyorum ona da büyük haksızlık oluyorBenim beş yaş bile akşama kadar okulda olmasına rağmen beni delirme noktasına getirebiliyor, bir de bu bebek onun iki üç yaşına denk gelseydi herhalde iyice kafayı yerdim.
Ama böyle zamanlarda şunu düşünüyorum, abi/abla olmayı onlar seçmedi ve aslında en çok onların düzeni bozuldu. Biz yine kaç senedir anne babayız, zaten düzenimiz kökten bozulmuş ve başka bir düzen kurmuşuz (kaosu düzen bellemişiz ya da) ama onların bildikleri tüm hayat bir anda değişti ve değişmeye de devam edecek ve bununla baş etmenin kolay bir yolu olmayacak ne yazık ki. Böyle düşününce de çok üzülüyorum, büyük oğlumu kanatlarımın altına alıp sarıp sarmalamak istiyorum.
Ama sonra okuldan geliyor, ellerini yıkayıp üstünü değiştirmesi gerektiği halde kapının önünde ayakkabılarla girdiğimiz yere yatıp yer dansı yaparak saçlarıyla yerleri süpürünce (ve hatta o halde kardeşinin yanına gitmeye kalkınca) içimden çok başka şeyler geçiyor ama tutuyorum tabii kendimi
Ama ilk çocuk olmak da çok zor ya…
Yok terlemiyor ama 1 tog üzerine incecik beline kadar bir şey örtüyorum sadeceYa ben de iskandinav olduğumdan değil de terliyoruz biz ana oğul, ondanseninki terlemiyorsa, doğrusunu yapıyorsun demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?