2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ay atak matak duymak istemiyorum atak haftası sanırım şeyden hesaplanıyor demi 40 haftalık doğum üzerinden. Yani mesela 37 haftalık doğdu ama atak haftası 40. hafta üzerinden hesaplanıyor .
Aynen canım benimde 38+6 doğdu ona göre bakmak lazım

Canım bana kayınvalidem togsuz ince yorgan gibi kolsuz tulum almıştı. Onu giydiriyorum gece boyunca da onunla emzirdim. Kollar ve yaka açık diye o kadar sıcak yapmıyor bebeği

Dün ilk kez bebeğimle yalnız çıktım. Açık havada yürüyüş ikimize de çok iyi geldi Arabayla da dolaştık oto koltuğu karşısına ebebekten ayna alıp takmıştım çok işime yaradı. Mis gibi uyudu akşam evde yaygara vardı ama o konuya girmeyelim

Uzun zamandır giremiyorum foruma bebeğim ciddi bir enfeksiyon geçirdi. Eski mesajlara bakarken bu yazdığını gördüm. Lütfen üzülme çocugun kızı erkeği olmasının bir önemi olmadıgı gibi sarışın esmer olmasınında bir önemi yok bunu sadece cahil insanlar problem eder. Sen evladına tüp bebek gibi zorlu bir süreçten sonra kavuşmuşun Allah aşkına esmer diye çocuguna bu muameleyi nasıl yaparlar. Benim kızım beyaz tenli mesela 2.ye hamile kaldıgımda inşallah buda esmer olur bana benzer demiştim. Evlat senin evladın kimseyi takma bence şuanın keyfini çıkar. Bu vakitler bir daha gelmeyecek

Al benden de o kadar ay aynı ay doğumlu bizimkiler ve benimki de aynı öyle. Tüm sabrım bitiyor ve gerçekten uyumasına kaç dakika kaldı filan diye kafamda hesap yapıp kendimi telkin ediyorum ben istemsizce sesimi yükseltebiliyorum zaman zaman, durduk yere kardeşini seviyormuş gibi yapıp zarar veriyor. Arkamı dönmemle yatağında yatan çocuğa bir şeyler fırlatıyor. Okul olmasa bilmiyorum ne yaparmışım

Ab canım benim çok çok geçmiş olsun çok zor bir süreç inşallah kalmayacak bir şey, hepimizde oldu o kilo kaybı. Yerine misliyle alacaklar inşallah

Normalde nasıl olmalı acaba? Cahilliğime yanıyorum hiçbir fikrim yok Benim bebeğim genellikle hızlı nefes alıyor ama hiç saymadım dakikada kaç diye?

İngilizlerin ignorance is bliss (cehalet mutluluktur) dedikleri şey bu, kıymetini bil İlk iki ay dkda 60 ı geçmemeli, sonrasında da 50 galiba sınır. Ben de ilk bebeğimden bilmiyorum hiç böyle şeyler. Şimdiki küvez ve hastane yatış öyküsü yüzünden takibimde sürekli.

Canım bana kayınvalidem togsuz ince yorgan gibi kolsuz tulum almıştı. Onu giydiriyorum gece boyunca da onunla emzirdim. Kollar ve yaka açık diye o kadar sıcak yapmıyor bebeği
Ben de onun 1 tog olanı var ama işte o az geliyor

Kızlar konulardan bağımsız biraz içimi dökmek istedim. Ben ailemden uzak başka bir şehirde evliyim eşimin ailesi burada ve çok yakın oturuyoruz. Sağolsun kaynanam çocuk bakımında bana yardımcı oluyor ama ben burada çok bunaldım ailemin yanına gitmek istiyorum. Eşim havalar soğuk çocuğu hasta edersin bahanesi ile göndermiyor ama ben bayağı bi darlıyım ve bu yüzden artık eşimden nerdeyse nefret eder hale geldim. Acaba ben mi aşırı tepki gösteriyorum yoksa onda da haksızlık var mı bilmiyorum

Sabah migren ile uyandım Acilde parol yaptırdım ama ilk defa bu kadar şiddetli ve geçmeyen mide bulantısı eşlik ediyor. Bulanırdı hep ama bu sefer ağrıda bulantıda fazla yatıyorum ama babası Defneyle başedemiyor. O ağladıkça beynim zonkluyor

Benim beş yaş bile akşama kadar okulda olmasına rağmen beni delirme noktasına getirebiliyor, bir de bu bebek onun iki üç yaşına denk gelseydi herhalde iyice kafayı yerdim.

Ama böyle zamanlarda şunu düşünüyorum, abi/abla olmayı onlar seçmedi ve aslında en çok onların düzeni bozuldu. Biz yine kaç senedir anne babayız, zaten düzenimiz kökten bozulmuş ve başka bir düzen kurmuşuz (kaosu düzen bellemişiz ya da) ama onların bildikleri tüm hayat bir anda değişti ve değişmeye de devam edecek ve bununla baş etmenin kolay bir yolu olmayacak ne yazık ki. Böyle düşününce de çok üzülüyorum, büyük oğlumu kanatlarımın altına alıp sarıp sarmalamak istiyorum.

Ama sonra okuldan geliyor, ellerini yıkayıp üstünü değiştirmesi gerektiği halde kapının önünde ayakkabılarla girdiğimiz yere yatıp yer dansı yaparak saçlarıyla yerleri süpürünce (ve hatta o halde kardeşinin yanına gitmeye kalkınca) içimden çok başka şeyler geçiyor ama tutuyorum tabii kendimi

Ama ilk çocuk olmak da çok zor ya…

Ben bu konularda biraz baskınımdır. Eşimden izin alma gereği duymam ancak her ailenin dinamikleri farklı oluyor. En iyi yolu ona kendini anlatman. Çok sıkıldığını buna ihtiyacın olduğunu belirtmen. Seni anlayacaktır. Böylelikle kimse kırılmadan çözmüş olursunuz

Aşırı tepki göstermiyorsun bence. Belli ki ortada bir sorun var (daralmışsın) ve sen kendince bir çözüm bulmuşsun (annenlere gitmek gibi) ama eşin senin sorununa çözüm önermek yerine senin bulduğun çözüme karşı çıkıyor ve tahminimce yerine bir çözüm önermiyor (mesela annenler buraya gelsin? Veya ben sizi götüreyim? Gibi).

Ortada bir sorun varsa, ona çözüm bulmaya odaklanmak gerekir. Ortak bir çözümde anlaşmazsanız sorun ortadan kalkmaz, tam tersime bastırdıkça büyür.

Ya seni çok iyi anlıyorum ben çok çektim. Korkulu rüyam migrenimin tutması oldu benim de
Bir arkadaşım bir yöntem söyledi çok enterasan ama azalttı baş ağrımı. Tarif şu.
Koyu bir filtre kahve yapıyorsun. Ilıyınca İçine bir portakal suyunu sıkıp içiyorsun.
Üstüne de 2 bardak normal su içiyorsun
İnanmadım ama geçti. Belki sende de işe yarar.

Örtmee elleri kolları çok güçlendi

Yarım örtüyorum aslında, yanlardan sıkıştırıyorum. Onda bile 21 derecede terleyebiliyor zaten, o yüzden tulum kullanmıyorum. İlk oğlumdan kalan tulum çok güzel aslında, torba model ama bir yaş için bizimki. O modeli tavsiye ederim, uyurken de giydirebilirsin. (Bizimki kolsuzdu, aslıları çıtçıtlı, torbanın altı fermuarlı. Yani uyuyunca çocuğu poşete koyar gibi içine sokup askılarını kapatabiliyordun)

İşte aynısı bende 1 tog olanı var ama ben iflah olmaz bir Türk annesi olduğum için çocuğu 26 derecede tulumla yatırmak istiyorum
1 tog az geliyor

İnan bende üzülüyorum onlar seçmedi ve seninle aynı şeyleri düşünüyorum. Ama bence ikinci çocuk olmak çok daha zor. Ben Bade de o kadar üzerine titrerdim ki yani sonsuz bir sabırla büyüttüm ve gerçekten çok çok zordu o kolik ağlamaları sürekli emmesi şimdi inatlaşması. Ama Umay ı Bade geldiği zaman kucağıma bile almıyorum sadece emzirmem gerektiği zamanlarda alıyorum ona da büyük haksızlık oluyor Annemler daha Umayı kucağına iki üç kez almışlardır Bade okuldaysa alıyor onu rahatsız edecek hiç bir şey yapmamamıza rağmen bu haldeyiz

Ya inan akşam vakti gelince kalbimde bir çarpıntı başlıyor bizim kuralda okuldan gelince ya eller yıkanıp üst değiştirilecek banyo sonra yapılacak ya da banyo yapılacak gelir gelmez ama dediğin gibi yerlerde yatıp beni perişan edince çarpıntımın sebebini hatırlıyorum bana neler yapacak diye kaygı yaşıyorum resmen ya bugün ne olacak ne sorun çıkaracak diye. Tuvaletini yaptırmak el yıkamak bu kadar zor olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…