2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar emzirdikten sonra hızlı hızlı nefes alıp verme durumu oluyor mu sizde de? Biz hastanede yatarken emzirme sonrası ve uykurken aldığı nefesleri hızlı kategorisine sokmuyorlardı. Ama o hastalıkla mı bağlantılıydı yoksa normal bebeklerde de mi öyle, onu anlamaya çalışıyorum. Bize küvezde ve hastanede normal denen şeyler normal bebek normali mi yani

Bizde de dişler o kadar geç çıkmıştı ki her ağlamasını uyumamasını dişi çıkıyordur yavrumun diye yordum ama yok bir yaşında iki tane alttan dişi vardı sadece sonra hepsi birden geldi tabii bende şans yok bitirmişti o dönem beni

Ya en nefret ettiğim şey bu çocuk aç demeleri, çocuk iğreniyor öğürüyor tok yani yeni emzirmişim. Her elini ağzına soktuğunda eşim bak çocuk açlıktan elini emiyor diyor

Benim büyük kızıma benziyor seninki de sonsuz bir iştahı vardı yani hiç öğürdüğünü hatırlamam. Ağlıyor mu ver meme, gülüyor mu ver ne olursa olsun her koşulda emebilirdi. Ama Umay asla karnı toksa emmiyor hala da bir red durumu da var aslında. Galiba 4. Aydan erken oluyordu meme reddi ya ben temmuz gibi yaşamıştım orman yangınları vardı ilkinde hatta. Bu da hala ayağa kalkmadan beni emmiyor

Zannetmiyorum canım, bebeklerde hapşırma doğal bir refleks zaten. Arya için de alerjik ya da refleksle bir hapşırma olmuş olabilir. Mottomuz “iyi düşün iyi olsun, kötüyü çağırmıyoruz”
İnşallah canım üzerine bide peteğin suyu bitmiş çalışmıyodu sabah 22 derece gösteriyo ama soğuk üflüyo gibi bi yerden umarım hasta olmaz ne zamandır öyleydi bilmiyorum perada üzerini açmış kesin olucaklar hasta üst üste mi gelir ya

Normal canım emdikten sonra solunumları hızlanıyor bizimde saymıyorlardı hastanede öyle olunca ben evde kendim saydığım zaman beslemeden önce sayıyorum uykuda ağladıktan sonra da hızlanıyor onuda çok baz alma

Valla bizimki cidden aç oluyor ama Abisi de böyleydi. Ben meme reddi dönemini hayal meyal hatırlıyorum, yani bizimki bi triplendi memeye ama çok sürmedi tabii bir de başka takviye vermiyordum, kırk yılın başı bir sağılmış süt sadece. Memeyi reddedip de ne yapacaktı

Şükür ki İştah konusunda bana çekmişler, yoksa kayınvalidem eşime köfte yedirmek için muhallebinin içine saklarmış

Ay benim büyük kız gibi kara delik vardı içinde hiç bir şekilde doymazdı daha bir haftalık yoktu sütü sağıp dolaba atmıştım bir gece ağladı süt yok daha emziremem zaten kanıyor diye bende bir triplendim bir poşet sütü içti buzluktan çıkardık da ben bayıldı sandım içince kendinden geçti çünkü. Ama Umay narin bir kuzu herhalde 2 yaşa kadar emmeyecek gibi çok hevesli de değil. Kendi bilir valla emerse memesi hazır emmezse emmez

Bizim bayadır meme reddi var ama ben çok sık veriyorum belki de ondan. Sabah kalkınca cuk cuk içiyor ya da çok açsa ama saat başı verince öğürme oluyor, oturarak asla içmiyor ayakta hep

Ay o karadelik bende de var ya büyüdükçe düzelir diyorlardı bir de Beş yaşındaki oğlum daha normal şimdi, eskiye nazaran azaldı yeme miktarı ama normal bir çocuğa göre iyi yiyor yine, bazı sevdiği yemekler var, yapalım deyince gözlerinden kalpler fışkırıyor falan, ciddi ciddi seviniyor yemeye içmeye o yüzden iştahında en ufak bir azalma olunca telaşlanıyorum çünkü genelde ağır geçecek bir hastalık belirtisi oluyor. O da en son kardeşine rsv bulaştırdığında oldu. Ayakta geçirdi sayılır, halsizliği falan çok yoktu ama iştahsızdı.

Saat başı çok değil mi ya? Normal bence istememesi. Biliyorsun, bazen doymama krizleri oluyor, memeden inmiyorlar ya da günün belli saatleri aralıklarla üç dört saat emebiliyorlar ama bunlar dışında iki üç saatte bir acıkıyorlar genelde. Bir de mesela bizimki meme isteyip ama emmeyip öğürme, tiksinme anlamına gelebilecek hareketler yapıyorsa (ve eş zamanlı olarak ağlıyorsa) genelde kakasını yapamadığı için böyle yapmış oluyor. Azıcık daha emeyim kakam gelsin diyor, sonra emip emip yine yapamayınca eeh bu memede iş yokmuş falan diyor herhalde

Deneyimli annelerden bexero aşısını yaptıranlara bir sorum var. Bebeğinizde ateş çok yükseldi mi ne zaman geçti? Cuma yaptıracağız biraz gerildim yan etkisi yüksek bir aşı olunca
Aşıyı kaca aldınız piyasada fiyatı merak ettim ? Ben oğluma 1 yaş itibariyle yaptırmayı düşünüyorum ama kararsızım daha. Rotavirus u kesin yaptırcam ama inşallah çok etkili çünkü kızım aşı sayesinde rota ishal i çok hafif atlattı şükür.

Arkadaşlar aranızda kalça usg de hafif bulgu olan var mı bizde bulgu var gibi tam emin olmak için bir ay sonra tekrar gelmemiz istendi

32 aylık kızım 16 kilo her yemek yedikten sonra boy ölçüyor biraz daha yemem lazım büyümem lazım diyor uyursan da büyürsün kızım diyorum yok ben yemek yiyerek büyürüm diyor Ya geçen gün 4 köfte bir tabak bezelye yedi bir saat sonra anne ben acıktım dedi. Babaannesi bizdeydi şuna vitamin verip durmayın taşıyamıyoruz çocuğu iyice iştahını açtı dedi İştahı baya iyi maşallah ama biraz abarttı bu ara bazen bizde de bana pankek yap, kek yap, çorba yap krizleri tutuyor

Ya evet belki de ben çok verdiğim için tiksiniyor ama bizimki sürekli kaka yaptığı için acıkıyor diye düşünüyorum. Bir de öyle hiç 10 dk filan emmiyor 2 3 dk da emip bitiriyor o zaman bende doymuyor mu ki diyip veriyorum işte Bir de şunu farkettim ben ilk kızı sürekli emzirdiğim için çok hızlı kilo vermiştim bu o kadar emmediği için mi sezaryen diye mi bilmiyorum hala 3 kilo var. Bade de hamile kalmadan önceki kilomun çoktan altına inmiştim

Arkadaşlar aranızda kalça usg de hafif bulgu olan var mı bizde bulgu var gibi tam emin olmak için bir ay sonra tekrar gelmemiz istendi
Canım bizim makattı ya bende erkenden yaptırdım kalça usg yi bizde sorun çıkmadı ama küçük oldukları için sanırım çift bezle filan düzeliyor. Bir de bana kundak yapmayın dedi doktoru ayaklarını düz yapmaya çalışmayın demişti. Bizim sonuçta böyle yazıyor

Geçen gün yazmıştım şu an tam hatırlamıyorum ama 1700 civarı sanırım aşıyı doktoru yapıyor. Hastaneden kullanılıyor. Çıkışta ödeme yaparken sigorta ödüyor birazını. E muayene aşı falan derken tam fiyat karışıyor

Ay çok güldüm, daha hızlı kilo vereyim diye mi dayıyorsun yoksa çocuğun ağzına memeyi gerçi benim de çocuğun iki üç saatten fazla uyumasına izin vermememde bunun payı olabilir (gündüzleri tabii)

Ben de ilkinde başta güzel kilo verdim ama sonra aşırı kilo aldım, doğuma girdiğim kiloya çıktım hatta birkaç sene içinde, öyle kaçırdım ipin ucu.

Ama yine kasımda doğan ilk oğlumda her gün yürüyüşe çıkıyordum pusetle, yağmur çamur rüzgar demeden (yani benim yürümeme imkan verecek her havada) çocuğu sarar sarmalar, pusetine koyar, gerekirse yağmurluk kılıfını geçirir sahile çıkardım. Her gün yıkanırdı üstelik. Çocuk bir buçuk iki yaşına kadar hastalık görmedi. Ama ikinci hem küvezde kaldığı hem de rsvden yattığı için hava azıcık rüzgarlıysa çıkarmıyorum, her gün yıkamaya kasmıyorum vs. iki gündür çıkarıyorum mesela ama bir derece daha soğusa çıkarmam. geçen hafta çıkmadık meSela hiç. Eşim gelince onu iki çocukla bırakıp çıkamıyorum çünkü küçük uyursa sorun yok ama uyumaz da babasının kucağında olursa büyük de hemen dibinde bitiyor.

Aman neyse, artık pilatese mi başlıyoruz evde koşu mu yapıyoruz ne yapıyorsak yapalım valla, ben gırtlağımı da tutamıyorum çünkü

Haha aklıma gelmemişti bu aslında bende kilo kaybedecek hasta olursa iyice zayıflayacak diye ne kadar emerse kâr diyorum galiba ama kesinlikle çok süt tüketimi kilo verdiriyor bu bir gerçek

Ya bende hiç çıkmıyorum dışarı bazen öyle hava almaya filan bebekte çok çıkmıyor korkuyorum hasta olur diye bizde de hapşırma sorunu var şu ara

Bende gün bitiminde bugünü de tamamladık diyerekten hadi markete git bana çikolata al gel diye bitiriyorum. Eve çok alınca kesin hepsini oturup yiyorum kendimi tutamıyorum öyle meyve filan gibi masum şeyler de değil Bence pilateslik filan durum kalmadı acil çıkış planı oluşturmalıyız ben şu makineleri araştırıyorum 20 dk da 30 bin mekik bilmem ne o tarz şeyler, umarım para tuzağı değildir çünkü kendisiyle ciddi düşünüyorum

Sabah yine cok cok sesine uyandım, ellerini emiyor, ağzı burnu da salya içinde.tam “aç bu çocuk, aç” denecek sahneydi
Ya kıyamam ben geceleri çorap geçirmeye başladım eline zaten emzirmeye kalktığımda battaniyeyi yüzüne çektiğini gördüm, nasıl korktum. Uykusu geldiğinde tulum giydirerek bölmeyeyim diye battaniye örtmüştüm ama artık geceleri battaniye örtme işi yalan oldu

kesin olucaklar hasta üst üste mi gelir ya .

Bak çaığırıyorsun bu cümlelerinle. 22 derece çok düşük bir sıcaklık değil. Tabi üzer açılmasa daha iyiymiş ama yapacak bir şey de yok. hiçbir şey olmaz Allah’ın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…