2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ah sen birde Spring05 çok çektiniz bunhastalıklardan inşallah son olsun her ikiniz içinde ve hepimiz sağ Salim yaza geçelim artık

Şimdi kocakarı icadı çıkarmak gibibolmasin ama
Ben iksir gözüyle bakıyorum kantoran yağına

Düşündün mü ..tabi arsstirarak uygulamak lazım ama bı fikir sadece
Yok tabi ama açık yaraya sürülmüyor sanırım kantoron halam yapmıştı kendi hiç egzoz girmeyeb yerlerden toplayıp bende güvenirim kantorana, dün çok zor bi gün geçirdim annem korktu benden ölmek istiyorum diye bağırıyodum kara merhem aldırdım acısını aldı kendime geldim uç verdi aktı iltihap onun çözümü iltihaplı bölgenin içini tamamen keserek çıkarmakmış az bişey kalsa yayılıyormuş o yüzden kurtulamıyorum şuan emzirdiğim için bunlarda mümkün değil çok çok zor Allah düşmanıma bile vermesin bu acıyı

Kızlar yaa bu doğum psikolojisini atamadım hala üzerimden hala hormonlarım tarafından yönetiliyorum bence basen çok ufak şeylere takılıyorum bazen ağlamak istiyorum filan özellikle çocuk huysuz olduğu gün duygusal çöküş yaşıyorum resmen ne zamana havalar evde olmak ruhumu patlatıyor sanki ondan belkide

Benim sırtım belim çok ağrıyo sanki pembe akıntımda var regl mi olucam dedim bel ağrım o ağrıya benziyor belden ağrıylamı geldi sizede dün çok zor bi gün geçirdim o tetikledi regl geldi galiba

Benim sırtım belim çok ağrıyo sanki pembe akıntımda var regl mi olucam dedim bel ağrım o ağrıya benziyor belden ağrıylamı geldi sizede dün çok zor bi gün geçirdim o tetikledi regl geldi galiba
Son günlerde benimde regli ağrılarım var hatta oldum sanıyorum ama gelen giden yok

Günaydın,

Bize yine kabus göz kırpıyor
Cumartesi sabah ne güzel, hastalığımız yok diye seviniyordum. Hatta sabah emzirirken büyük oğlum da geldi yanımıza, yattık biraz yan yana kucak kucağa. Ama kahvaltıdan sonra biraz rahatsızlanır gibi oldu, spora götürürken yolsa kustu, halsizliği vardı, ateşi de çıkacak gibi oldu ama 37.2 yi geçmedi, neyse ki pazar toparladı, şimdi yine canavar gibi çok şükür ama arada öksürüyor. O öksürüğü hiç kesilmediği için bilemiyorum yeni bir şeyden mi.

Bebiş de hırlamaya başladı dün akşam. Ara ara burnu tıkanıyor gibi. Nefes almasını engelleyecek bir tıkanma yok, nefes alırken poşet buruşturma sesi geliyor arada veya horlama gibi bir ses geliyor. Benim de psikolojim bozuldu, çocuğa sapık gibi serum fizyolojik verip hüp hüp çekesim geliyor sürekli, kendimi zor tutuyorum. Dört beş saatte bir sf sıkıyorum şimdilik, hırıltı geçmezse çekiyorum. Çekince pek bir şey de gelmiyor ama hırıltıyı duyuyorum genizde. Bir şey gelmeyince de zorlamamak lazım, bililiyorum da tutamıyorum kendimi. Beynini çekeceğim çocuğun.

Berikko en yakın siz yaşadınız burun tıkanıklığı galiba, sf sıktıktan sonra hırıltı geçmediği halde aspiratörle çekince bir şey gelmediği oluyor muydu? O zaman ne yapıyordun?

Şu an Bı tarafı sümük dolu, dıger tarafı açıldı.. O tarafı cekıorm ama oyle diğer tarafa uyguladgm kuvvet gibi degıl.. Bazen hani bizim de burnumuz dolunca Bi bir taraf dolar dıgerı boş kalır, Bi dıger taraf aynı sekılde.. O yuzden belkı sümük vardır diye cekıorm, ama oyle kuvvetli degıl, sumuk varsa tabı o zmn iş degısıo

Kızlar ben acayıp yoruldum.. Öyle böyle değil.. Okul başladı başlayalı okula gıtmıcem de gıtmıcem.. Her sabah uyanıorm stres sarıo her yanımı.. Servıse bındrdıysem zil takıp oynuyorum.. Yok olmuyo yanı.. Gecen sene de aynıydı, yıne Bı sekılde kandrp oyalaya oyalaya goturuyodum.. Buyuyunce bunlar da olmuyo.. Artık yıldım.. Bıktım.. Her sabah aynı sey.. Uykusunu az, uyuduysa sıçtım, sabah sınırlı huysuz oluyo, hele bir de haftasonu tatılı gırdıyse araya bıktm artık öyle böyle değil

Burnunun içinde sümük yok ama genizde bir şey varmış gibi oluyor bazen, onu çekmemiz beklenmiyor di mi aspiratörle? Emince geçiyor genelde zaten ama geniz çok dolunca Hastanede derin aspirasyon diye bir şey yapıyorlar ya ince boruyla o raddeye gelir mi acaba diye korkuyorum.

Her çocuğun gelişimi ve mizacı farklı oluyor tabii ama bizimki de böyle şeyler yapıyordu geçen sene, bu sene okul için değil ama spor için yapıyor. Ama gitmek istemediği için değil, çekişme olsun diye. Gözlemlerime göre hayır gideceksin diye diretirsek ve zaten az zamanımız kaldıysa, o yüzden de geç kalacağız telaşı içine giriyorsak o da diretiyor. Ben bizimkinin şifresini çözdüm gerçi (babası çözemedi mesela hala). Bir kere altın kural, atıyorum buçukta mı kapıda hazır olmamız lazım, ben onu çeyrek geçe hazır olacak şekilde planlıyorum kafamda, böylece vakit darlığından stres yaşamamış oluyorum. O kalan on beş dakikada da nabzını buluyorum. “Gelmiyor musun, o zaman çantanı üst komşunun oğluna vereceğim, o gidecek. Zaten kontenjan yoktu bu sene, o gidememişti, senin kaydını sildirir onu yazdırırız” diyorum, fırlıyor hemen (öyle bir komşu yok bu arada ve bunu biliyor muhtemelen)

Geçen sene okula gitmicem diye tuttururken oyuncak hayvanlarını konuşturuyordum. Bizimki gitmicem, bana ne, diyordu. Ben oyuncak kurdu taklit ederek sevinç şarkıları söylüyordum “oo, oley, çocuk gitmiyor, ben gideceğim” falan diye. Hemen gaza geliyordu şapşik oğluşum. Yolda oyalanınca falan da hayali hayvanlarla falan yarıştırıyordum onu. Aa bak evden çıkıp gelmişler, bizi geçecekler diye.

Aay yazarken yoruldum şimdi gerçi yani diretmek işe yaramıyorsa, kendi kararıymış gibi göstermek işe yarayabilir. Çünkü bazen bir şeyi istedikleri halde sırf biz yap dedik diye inat edebiliyorlar.

Ama tabii öncesinde okula/spora vb. Gitmek istememesinin altında başka bir neden olup olmadığını araştırmak gerek. En önemlisi o. Bazen okul kaynaklı olmasa bile ev kaynaklı nedenler de olabiliyor.

Ah sen birde Spring05 çok çektiniz bunhastalıklardan inşallah son olsun her ikiniz içinde ve hepimiz sağ Salim yaza geçelim artık
Sorma canım valla çocuklar bitti babası başladı dün gece ateşi düşmesi asla araba sürecek hali bile yoktu. Taksiye bin git dedim gitmedi, gece baktım giyinmiş ben gidiyorum dedi serum taktırıp geldi. Telefonun sesini açtım bir şey olursa ara diye öyle bir uyumuşum ki mesajları bile görmemişim Crp si yüksekmiş bir enfeksiyon var bizde ama inşallah bebeğe bari geçmeden atlatırız. Resmen kısır döngü biri bitiyor diğeri başlıyor

Biz bir gece önceden ne giyeceğine kadar hazırlayıp bak yarın okul var bunları giyinip gideceksin tamam mı diye konuşuyoruz. Kıyafetini de o seçiyor çünkü o konuda da çok sorun yaşıyoruz 5 kez üst değiştiriyorum her sabah mesela. O acıtıyo o sıkıyo o kötü diye diye bende dişlerimi sıkıyorum son 10 dk kızım sabret diyorum içimden

Sonra bugün gitmicem konusu bizde de oluyor baktı kaçış yok kahvaltımı evde yapıcam denemesine giriyor. Pankek yap patates yap vs vs. Dolapta hiç bir şey yok sen gidince sipariş vericem diyorum. Elime şekil çiz diyo öyle öyle orta yolu bulup göndermeye çalışıyorum. Ama gerçekten yıpratıcı. Bugün çok şükür kolay gitti yeni arabayla gideceği için ama bazı günler gerçekten tüm enerjimi alıyor giderken

Bir T tupbebekyolculugu atasözü der ki; uyuduğunu bırak dile getirmeyi kendi aklından bile geçirme nazar değer
Haha çok doğru Bu arada doktora biz bebekken götürdüğümüzde Badişi bu çocuk hiç uyumuyor perişanız filan demiştik isterseniz uyku eğitimi alın dedi ben o zaman çok karşıydım şuan daha ılımlıyım. Ne zaman öğrenir uyumayı dedim 3 yaştan sonra öğreniyorlar dedi. Nasıl ya nasıl 3 yaş diye şok olmuştum vallahi doğru

3 yaş mı harika motive oldum shshs
Yanlışlıkla 2. Yi yapmazsam 2 sene 8 ayım var demektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…