- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 53
Hatayı buldum. 2.ay verilerini 3e girmişler. Ekran fotosunu büyütünce gördüm şimdi. Ya gireceğin iki rakam. Onu bile yanlış yapıyorlar..pessYok, her çocuğun gelişimi ve genetik özellikleri farklı olduğu için yüzde üç-yüzde doksan yedi arası normal kabul ediliyor. Yüzde on-yüzde doksan arası olsa daha iyi tabii.
Boya zaten hiç takılma, onu doğru dürüst ölçebildiklerini pek sanmıyorum ben
Biz evde kendimiz tartıp ölçüyoruz artık eve dönünce aklımıza gelirse.Yok, her çocuğun gelişimi ve genetik özellikleri farklı olduğu için yüzde üç-yüzde doksan yedi arası normal kabul ediliyor. Yüzde on-yüzde doksan arası olsa daha iyi tabii.
Boya zaten hiç takılma, onu doğru dürüst ölçebildiklerini pek sanmıyorum ben
Herkese yapmıyorlar mıUnutuluyor bütün acılar derlerdi inanmazdımsana neden yaptılar kanaman mı olmuştu
Neyseki ilk 10gün bandajlıydı, sonra da korkumdan ilk 1 ay pek dokunamadım orayaYeni operasyon geçirmiş lohusaya söylenecek şey mi bu şimdiovalama, de. Ovalarsan dikişler açılabilir, de. Sizinkiler öyle demiştir zaten normal normal. Karnıyarık denir mi? Paylaşmak çok istedim ama kimse benim yaşadığımı yaşasın istemedim:
Şöyle ki, ben yaz kış her gün mutlaka duşa girerim, halim yok vaktim yok gibi bir gerekçem olmaz duş konusunda ama her gün yıkanmama rağmen ilk hafta çıkarılan o bandajın göbeğimin alt kısmında bıraktığı izleri çoook uzun bir süre temizleyemedim “karnıyarık” gibi açılırım korkusundan(oysa arada epey mesafe de vardı, göbekten pek göremiyordum o ayrı tabii )
Neyseki yanlışı farketmişsin. Bizim ölçülerde hemen hemen öyleydi çünkü. Doktoru gayet iyi buluyor. Bir de aslında doğum kilosu ve boyu çok önemli. Benim kız hastaneden çıkarken 2600dü. Üçüncü ayında 5600. Ortalama ayda bir kilo yapar ki bence gayet iyi.Hatayı buldum. 2.ay verilerini 3e girmişler. Ekran fotosunu büyütünce gördüm şimdi. Ya gireceğin iki rakam. Onu bile yanlış yapıyorlar..pess
Yüz karası mıYaa hiç o açıdan düşünmedim ben. Karnıyarık ben de çok severim ama bu süreçte yedim birkaç kere, hiç aklıma gelmedi vallahisadece duşlarım kabus gibi geçti.
İşte o yüzden kasım anneleri zayıflıyor grubunun yüz karasıyım galiba
Ben bakmadım o tabloya da, benim asm boyunu hep yanlış ölçüyor. 62 cmlik çocuğu 59 ölçtüHatayı buldum. 2.ay verilerini 3e girmişler. Ekran fotosunu büyütünce gördüm şimdi. Ya gireceğin iki rakam. Onu bile yanlış yapıyorlar..pess
Başka olan var mı biliyorum ama herkese yapmıyorlar mesela kardeşime olmadı. Bizim içinde ilk ve son olur umarımHerkese yapmıyorlar mıbilmiyorum ki hemşirem geldi , kanamamı kontrol etti. Sonra azcık acıtacak dedi ve karnıma masaj yaptı rahmin için bu gerekli sen de aklına geldikçe yap dedi ama ben hiç yapmadım
Burnunun içinde sümük yok ama genizde bir şey
O benım onu götürüp almamı istio.. Eskıden öyleydi diye, özlüyor.. Okul açılınca İlk 1 hafta götrdum sabah okul yakın ama 10 15dk sürüo, market seansı oluyo benle gidinceHer çocuğun gelişimi ve mizacı farklı oluyor tabii ama bizimki de böyle şeyler yapıyordu geçen sene, bu sene okul için değil ama spor için yapıyor. Ama gitmek istemediği için değil, çekişme olsun diye. Gözlemlerime göre hayır gideceksin diye diretirsek ve zaten az zamanımız kaldıysa, o yüzden de geç kalacağız telaşı içine giriyorsak o da diretiyor. Ben bizimkinin şifresini çözdüm gerçi (babası çözemedi mesela hala). Bir kere altın kural, atıyorum buçukta mı kapıda hazır olmamız lazım, ben onu çeyrek geçe hazır olacak şekilde planlıyorum kafamda, böylece vakit darlığından stres yaşamamış oluyorum. O kalan on beş dakikada da nabzını buluyorum. “Gelmiyor musun, o zaman çantanı üst komşunun oğluna vereceğim, o gidecek. Zaten kontenjan yoktu bu sene, o gidememişti, senin kaydını sildirir onu yazdırırız” diyorum, fırlıyor hemen(öyle bir komşu yok bu arada ve bunu biliyor muhtemelen)
Geçen sene okula gitmicem diye tuttururken oyuncak hayvanlarını konuşturuyordum. Bizimki gitmicem, bana ne, diyordu. Ben oyuncak kurdu taklit ederek sevinç şarkıları söylüyordum “oo, oley, çocuk gitmiyor, ben gideceğim” falan diye. Hemen gaza geliyordu şapşik oğluşum. Yolda oyalanınca falan da hayali hayvanlarla falan yarıştırıyordum onu. Aa bak evden çıkıp gelmişler, bizi geçecekler diye.
Aay yazarken yoruldum şimdi gerçiyani diretmek işe yaramıyorsa, kendi kararıymış gibi göstermek işe yarayabilir. Çünkü bazen bir şeyi istedikleri halde sırf biz yap dedik diye inat edebiliyorlar.
Ama tabii öncesinde okula/spora vb. Gitmek istememesinin altında başka bir neden olup olmadığını araştırmak gerek. En önemlisi o. Bazen okul kaynaklı olmasa bile ev kaynaklı nedenler de olabiliyor.
Yüz karası mıcanım unuttun galiba beni
Biz bir gece önceden ne giyeceğine kadar hazırlayıp bak yarın okul var bunları giyinip gideceksin tamam mı diye konuşuyoruz. Kıyafetini de o seçiyor çünkü o konuda da çok sorun yaşıyoruz 5 kez üst değiştiriyorum her sabah mesela. O acıtıyo o sıkıyo o kötü diye diye bende dişlerimi sıkıyorum son 10 dk kızım sabret diyorum içimden
Sonra bugün gitmicem konusu bizde de oluyor baktı kaçış yok kahvaltımı evde yapıcam denemesine giriyor. Pankek yap patates yap vs vs. Dolapta hiç bir şey yok sen gidince sipariş vericem diyorum. Elime şekil çiz diyo öyle öyle orta yolu bulup göndermeye çalışıyorum. Ama gerçekten yıpratıcı. Bugün çok şükür kolay gitti yeni arabayla gideceği için ama bazı günler gerçekten tüm enerjimi alıyor giderken
O benım onu götürüp almamı istio.. Eskıden öyleydi diye, özlüyor.. Okul açılınca İlk 1 hafta götrdum sabah okul yakın ama 10 15dk sürüo, market seansı oluyo benle gidincedüşün beşikte bebegı bırakıp gittim.. İnan insan ıkısını de uzmek istemiyo, onun da gönlü olsun istio.. Servisin vakti olmasa rahat davranırım da kaçırdık mı yıne ben götürcem ve yine bebegı besıkte bırakıp cıkıorm diye koştur koştur gitcem vicdan azabı cabası servis de öyle anlayısı degıl, baksan 300mt ılerde okul nerdeyse, ne var dönsen alsan filan.. Durumumu biliyorlar aslnda.. Gecen hafta servise bindirdim, servisi beklerken asagıda yaprak topladık, kedilere salam verdık fılan.. Bu sabah yine aynı, hem uykusuz hem haftasonu tatılı girince araya hep böyle oluyo.. 2 senedir türlü hallerle gönderdim, kendım götürebilsem sorun çözülür yıne ama bu kış imkansz.. Artık bugun cinnet gecırıodum nerdeyse.. Bide dun gece uyuyamadım onun da etkısı var sanrm.. Neyse okul muduru geldi aldı da gitti.. 2 saat snra gelır bugunku planım cuvalladı, yemegı yetıstırsem bari
Kızlar yaa bu doğum psikolojisini atamadım hala üzerimden hala hormonlarım tarafından yönetiliyorum bence basen çok ufak şeylere takılıyorum bazen ağlamak istiyorum filan özellikle çocuk huysuz olduğu gün duygusal çöküş yaşıyorum resmen ne zamana havalar evde olmak ruhumu patlatıyor sanki ondan belkide
Bebişi çıkarmıyor musun hiç? Ben oğlanı almaya gideceksem mecburen bebeği de götürüyorum bebek arabasıyla. Zor oluyor tabii daracık kaldırımlarda, sokak aralarında gitmek, bebek arabasıyla sahilde parkta gezmeye benzemiyor ama oğlan çok seviniyor kardeşim geldi çıkışa diye. Ben normalde de çıkarıyorum bebeği her gün bu havalarda, İyice paket yapıp tulumun içine falan sokunca hiç üşümüyor, hemen uyuyor.
Bu arada aklıma geldi, eymen in kardeş yüzünden hırçınlaşması çok normal tabii, psikolojik bir süreç yaşıyor olabilir ama demir eksikliği de çocuklarda hırçınlık yapabiliyormuş, hastalıklık vesilesiyle doktora gittiğinde değerlerine bakılmıştır belki.
Burnunun içinde sümük yok ama genizde bir şey varmış gibi oluyor bazen, onu çekmemiz beklenmiyor di mi aspiratörle? Emince geçiyor genelde zaten ama geniz çok dolunca Hastanede derin aspirasyon diye bir şey yapıyorlar ya ince boruylao raddeye gelir mi acaba diye korkuyorum.
Sezeryandan sonra sırt ve bel ağrısı yaşan var mı yayaşlı gibiyim heryerim dökülüyor sanki..
Kııız ben de genel anestezi aldım bünyeme ağır gelmiş. Ayıltamadılar beni bebekten 2.5 saat sonra odama çıktım bebeğimi emzirdim o da hala uyanık değildim bi kaldırdım kafamı ablam mememi tutuyor ebe koymuş çocuğu memeyeKızlar kimse korkmasın diye sezaryenle ilgili birbirimize itiraf etmediğimiz şeyler var bencebenim için hala zor değil ama genel anestezi aldığım için nabzım yavaşlamış ve beni entübe etmişler odaya geç gelmişim baya bide ilk ayağa kalkmamda felaket kanamam oldu sabaha kadar rahim masajı yapıp açılmam var mi diye baktılar ölüm gibi bişeydi o an dikişli dikişli ama kimse ölmedi
Bence hiç bakma onlara. Her ay farklı oluyor çünkü gelişimleri. Benimkisi zaten 2450 doğdu hastaneden çıkarken 2300 dü. Buna şükür diyorumBoya gitmiş seninkihepsine maşallah niye öyle bir tabloyla sinir bozuyorlar acaba
Hala taytlıyımÇabanı takdir ediyorum ama eski kotlarına sığan yüz karası mı olur Allah aşkına
Yüz karası dediğin benim gibi taytla gezer
Bizimki de zoraki gidiyor her gün bir yerim ağrıyor diyor babasından biraz çekiniyor o uyardı bahane yok gidilecek diye ondan sonra baktım sesi çıkmıyor şimdi hadi yollamayalım ama sonuçta seneye 1 gidecek o zamanda bu bahanelere sığınmasın diye babamız devreye girdi belki sizinki de babasından çekiniyorsa. Veya senden uygun bir dille uyarınKızlar ben acayıp yoruldum.. Öyle böyle değil.. Okul başladı başlayalı okula gıtmıcem de gıtmıcem.. Her sabah uyanıorm stres sarıo her yanımı.. Servıse bındrdıysem zil takıp oynuyorum.. Yok olmuyo yanı.. Gecen sene de aynıydı, yıne Bı sekılde kandrp oyalaya oyalaya goturuyodum.. Buyuyunce bunlar da olmuyo.. Artık yıldım.. Bıktım.. Her sabah aynı sey.. Uykusunu az, uyuduysa sıçtım, sabah sınırlı huysuz oluyo, hele bir de haftasonu tatılı gırdıyse arayabıktm artık öyle böyle değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?