2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kesinlikle öyle katılıyorum insan unutuyor. Ama bazen eskiden yaşadıkların şimşek gibi çakıyor beyninde sen bunları bunları yaşamıştın diyor ya bence 3.5 yaş ara filan iyi olabilir ama bizim gerçekten çok yıpratıcı oldu bu süreç. Şaka bir yana ben ilk doğumumu yaptıktan sonra da hep kardeş istemiştim. Hatta doğum dahili başlattık sigortada ama bekleme süresi altı ay olduğu için kaçırmıştım. Ben hemen olmaz diye düşünüyordum filan derken böyle oldu işte
Ben sigara da hiç içmedim bende sinirden çikolata yiyorum işte Aynı şeyleri düşünüyorum okul ocakta zam yaptı Allahtan bize yansıtmadı yeni gelenlere yansıttı ama diyorum ki fazlasıyla hak ediyorlar. Bir de devletin saatleri galiba daha az oluyor sabahçı öğlenci gibi mi onu tam bilmiyorum da. Ben elimden geldiğince özele devam, ilkokulda da. Eğitim anlamında değil devlet okulları da çok iyi eğitim veriyordur zaten benim çok büyük beklentim yok akademik olarak o mutlu olsun yeter. Sadece sınıf mevcudu, hijyen, güvenlik ve saat anlamında. Devlete giderse ben hiç işe gidemem saatler çok kısa, o yüzden mecbur özel ama öyle pahalı özeller değil bütçeye uygun

Buna tam olarak nerden bakılıyor bence kilo boy çok iyi ya ne olacak 3 aylık bebek yani

Psikolojik bişey yasadugına emınım.. Gece terörü bile oluyo arada gecen gece aklıma geldi bebekken söylediğim ninniyi söyledim sakınledi uykuya devam etti..
Sinaya biri yaklaşsın hemen yanında bitio bana emzırme fılan dio.. Ama Eymene de pür dikkat Bi izlio guluo fılan.. Eymen de hemen sebeklıkler yapıo, hosuma gidio o zmn

Haha of sonuna kadar haklısın neyse az kaldı geldi bile bahar

İnternet çok tehlikeli çocuklar için aslında, bir de ne zaman nereden çıkacağı belli olmayan reklam terörü var, telefondan uzak tutmak lazım. Netflixte yavru hayvan belgeseli gibi minnoş minnoş şeyler açıyorum ben de arada ama iki dakika arkamı dönünce babası youtube dan saçma sapan videolar açıyor. Yok bina yıkımı, yok kedi şaklabanlıkları videosu, yok doğada yemek pişirmece. Sonra çocuk oyuncak yunusunu lego kutusuna sıkıştırıp konserve balık yapmaca oynuyor evde Baktığın zaman zararlı gözükmüyor ama kesinlikle yaşına uygun değil, ayrıca her an reklam girebilir ve çocuk zarar verici görselle maruz kalabilir.

Asmye bir kez sormuştum, çocuk kan almıyoruz demişlerdi.

Bebek arabaları korunaklı oluyor ya, ben kendim üşüyorum, bebiş sıcacık uyuyor

Zaten ceksen de bısey gelmez bence.. Sf tek çözüm gibi.. Sıkcan sırtına pat pat yapıp rahatlıcak.. Hava makinesi de aldnz, kuruluk yapıo mu acaba dedm ama makıne olunca olmaz herhalde

Biz hava nemlendirici almadık, hava temileyici aldık. Nem oranını değiştirmiyor, havayı toz vb gibi partiküllerden arındırıyor. Virüslerden de arındırıyormuş, hayallerimizle oynamıyorlardır inşallah

Aynı şeyleri yaşıyor olmak hayatım kararmış gibi hissediyorum. Bi de bizimkinde kaka problemi başladı. Ara ara kaka tutma ve bunun sonucunda iç çamaşırına bulaştırma var. Minicik bir bulaştırma ama çok can sıkıcı.

Ya bebeği kendilerine ait bir nesne gibi görüyorlar aslında. Bıraksak kucaklarına güzel güzel oynarlar da, nasıl oynamak işte ayı yavrusunu severken boğarmış misali.

Aynı durumdayım, sırf asırı bunaldm diye cıktım gecen cocuk hasta oldu
Bizi ilk çocuklarda çok yıpratıyor bak okula gitti şimdi evde bir enkaz bırakmış resmen ee şimdi aslanla ilgileniyorum ev kaldı aslanın bakımı vs bitince uykuya geçince 1 saate ev yemek halletmeye çalışıyorum bide sanki her gün sil baştan yaşıyor gibiyim hiç bir sosyal aktivite yok geçen dışarı bir çıktım millet baya yaşıyormuş diyorum arabayı servise verdik biz yürüdük yürümeyi unutmuşum

Evet beni de saat yönünden geriyor devlet.. Aslnda okuluna alısmıs olur öbür seneye 1.sınıf olcak diyorum ama sabah 9 öğlen 1 cok kısa.. Zaten bırakıp almaya gecıcek vakıt ne kadar yakın olsada, yanımda Bı cocuk daha olcak hazırla et fılan bnde egıtımden zıyade iyi Bi öğretmeni olsun dıye hayal kuruyorum.. Bnm olmadı, olsa daha Baska olurdum emınım.. Özele veremem ben, çok iyi karar vermek lazım, parasına güç yetmeyince bu sefer özeke giden cocuk alısamıor bnce devlete.. Valla çok uçuk rakamlarda kazanmıyor eşim.. Dıgerı de gelıo geriden.. Ilerde evliliği filan dusununce.. Devletle elımızden gelen maksimum verebilcemiz kadar egıtım alcak artık ama devlette anaokullarında genelde yardımcı öğretmenler bakıomus cocuklara öyle duydum.. Eymen bu gıttıgı okulda bi sürü branş dersi alıo, piyano, kodlama, jimnastik, İngilizce.. Bunları kendım ders aldırsam dunyanın parası ve bu sene asırı gelişti Eymen.. O sessiz sakin cocuk gitti, kendını rahatlıkla ıfade edebılıo cok sukur buyuk ihtimal parada anlasırsam buraya gıder yıne

Aynen bende öyle diyorum lohusalık sezaryenden daha çok zorladı beni

Kesınlıkle ya, youtube Kids iyi gibi ama orda da önune düşüo hersey.. Kulagım hep onda ızlerken.. Ona rağmen zombi filan demeye basladı ben yabancı hiç bi kanalı actırmıorm, hepsıne basıyorum engeli, ufak tefek Bı ıkı yabancı cızgı film izlio itfaiyeci sam gibi.. Genelde onur erola taktı bu ara, onun sarkıları dinlio ama babadan alınca telefonu hersey düşüo önüne asırı sureklı telefon izleyen Bi cocuk degıl allahtan, oyun oynamayı daha cok sevıo..

Ooo virüslerden de temızlıomus, raat ol

Sen mi ben mi.. Çöp bile atmıyorum konteynere hava almıorm bıle..
Aynen bugun butun duzenı şaştı.. Guya kurabiye yapcaktm Eymene.. Bazen sipariş verip gidio iyi günündeyse.. Bu sefer ben supriz yapcaktm.. Ama ev bırbırıne girdi

Atlatacağız inanıyorum

Ah ah gerçekten bende çoğu zaman öyle hissediyorum antibiyotik verdi ya bize doktor ishal yapmış azıcık dışarı çıkmıştı babasıyla orada pırt yaptım sanarken yapmış. Eve geldi köpek kakasına da basmış anlamadım ellerini yıkadım baktım ayakta geziniyor noldu dedim sinirlendi. Çiş mi kaçırdın dedim yok dedi poposu hafif ıslak bir indirdim ki mahvolmuş. Banyoya götürdüm hemen orda da bir daha yaptı bacağına doğru deliricektim. Probiyotik kullandı da geçti çok şükür Kaka tutma bizimde vardı ama kabızlık olarak bize geri döndü özellikle okulda hiç yapmıyor, eve gelince 3 4 kere üst üste yapıyordu ama bulaşma olmamıştı. Çok zor o gün bütün gün kaka temizledim hem köpeğin ayakkabıya bulaşanı hem Bade hem küvet hem Umay

Aynen canım saatleri kısa gerçekten zorlanırsın Ya bende ya Göztepe Bostancı tarafına gidip devlete vericem ya da özele. Babam yardım eder gibi geliyor özel okul konusunda, biraz ben ona güveniyorum yoksa çok zor Dur bakalım zaman ne gösterecek belki şartlarımız daha iyi olur zamanla

Nerde oturuyordun? Bnm komsu da buyugu kolejde, artık 2.ye güç ettiremedim heralde, 2.yi devlet anaokuluna verdi ama bagımsız devlet anaokulu.. Nuriye ak var K. Bakkalkoyde.. Kuzenim de İlk öğretmenlik zamanlarında orda calısmıstı.. Guzel okul gibi bnce gerçi komsuya daha soramadım memnun mu degıl mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…