2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Ben henüz ayrıntılıya gitmedim ama ikili test için gittiğim perinatolog (şehir hastanesi, istanbul) 20-25 dk baktı, bebek doğru pozisyona gelsin de ölçüm yapabilsin diye çok uğraştı. El, kol, bazı damalar, ense kalınlığı burun kemiği ve şimdi hatırlamadığım birkaç şeye daha baktı. Ayrıntılıda da böyle detaylı bakıyordur diye tahmin ediyorum ama her devlet hastanesi aynı olmayabilir tabii.

Değerleriniz mi yüksek çıktı, riskiniz mi? Benim de yaşım ileri. T 21 normal risk 1/1035 (yaş 1/59) diğeri 1/300.000 küsur çıktı, b hcgm biraz yüksek çıktı ama tek başına bir anlam ifade etmediğini söylediler. Yaştan dolayı (usgde ek bir bulgu yoksa) fetal dna veya (varsa ve kesin tanı isteniyorsa) amniyosentez öneriyorlar.

Canım anliyomusun sonuctan

Canım anliyomusun sonuctan
Rapor çıktıysa risk oranları yazar aslında açık açık ama siz anlamadığınıza göre, muhtemelen yalnızca kan değeri sonuçlarını görmüşsünüzdür, onlar da tek başına anlam ifade etmiyor. Kan sonuçlarının en azından “mom” birimiyle ifade edilmiş olması gerek ama o da genelde raporda yazar sadece.

Yok risklerde yazıyor ama ben pap a falan anlamıyorum risk iyiyse sıkıntı yok mu demek

Yok risklerde yazıyor ama ben pap a falan anlamıyorum risk iyiyse sıkıntı yok mu demek

Bildiğim kadarıyla ideal olan o momla ifade edilen değerlerinin 1 civarında seyretmesi ama birinin düşük birinin yüksek olması da risk oluşturabiliyor. Ama zaten risk oranlarını da usg bulgularına o değerleri de katarak belirledikleri için, zaten değerlerinizde bir sıkıntı varsa risk otomatikman artıyor. 1/250 ve altı yüksek risk kabul ediliyor, 1/1250 ve üzeri düşük risk grubuna giriyor. (Sizinle birebir aynı değerlere sahip 250 kadından birinin fetüsünde anomali çıkmış demek oluyor bu yani.) benim anladığım bu.

Kızlar ben çok kötüyüm ne yapacağımı bilmiyorum dünden beri böyle kahverengi gibi akıntım vardı dün affedersiniz eşimle birlikte olduk orada da gelmiş böyle kahvrengi gibi turuncu gibi kan gibi bi ilginç yani. Doktorumu aradım haftasonu ya 1 saat buradayım gelebilirseniz bakayım dedi. Eşime söyledim işte bunda bir şey yok boşuna yapıyorsun şimdi hastaneye git üç gün sonra bir daha git özele gidiyorum diye bu arada ücret ödüyoruz ya bende tamam gitmem o zaman dedim. Hem böyle kırk cocuk doğurmuş gibi konuşmasından hiç endişelenmemesinden kötüyüm açıkçası ve yine ağlama tuttu işe falan gitmek istemiyorum hadi diyorum ki gitmeyeyim eğer gitmezsem diğer arkadas full çekecek ne yapacağımı şaşırmış durumdayım canım deli gibi anneme gitmek istiyor nolur bana bir akıl verin nolur

Kahverengi akıntı varken mi eşinle birlikte oldun keske riske atmasaydın canım bence kontrole git bi hem için rahat olur

Kahverengi akıntı varken mi eşinle birlikte oldun keske riske atmasaydın canım bence kontrole git bi hem için rahat olur
Doktoru aradım ferahlatıcı konuştu biraz sesi kötü değildi yani ama eşimin bu davranışları yüzünden gidemedim zaten 1 saat coktan doldu doktor cıkmıştır is yerinden

Kızlar sizlere bi sorum olucak cinsiyeti belli olanlar
Eğer erkek bebeğe hamileysen göğüs ucun kararırmış
Ama kız bebeğe hamileysende kararmaz meme ucun yayılırmış kenarlara doğru
Sizce doğruluk payı var mi bu hurafenin?

İşe gidip çalışsam sıkıntı olur mu acaba ayakta durmak etkiler mi
Yani öyle bir soru ki bu biz bunu nasıl söyleyelim doktora gitmelisin ve ona sormalısın. Ama lekelenmen varsa dinlenmen gerekir. Yine de doktora gitmelisin. Önemli bir konu.

Eğer progestanın varsa fitil olarak Progestan almanı öneririm doktora da gitsen aynısını verir zaten
Yok olmadı eczaneden alayım benim mesaim 13.30’da başlıyor 22.15’te bitiyor 1.5 saat mola dısında full ayaktayım etkisi olur sizce? İşe gitmeli miyim gitmemeli miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…