2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim de size bir acayip sorum var. Şimdi bebeğin hareketlerini hissediyoruz ama sizin anlattıklarınız benim hissettiğime göre daha şiddetliymiş gibi geliyor. Mesela sabahtan öğlene hiç oynamamıştı. Öğlen bir kaç vurdu, şimdi yine sakin. Mesela siz şiddetini nasıl tarif edersiniz?

Seninle aynıyız canım benim kızda sürekli hareket halinde değil bir kaç kere sert vurduğunu hissediyorum diğerleri daha hafif oluyor.. gün içinde çok hareketliysem genelde akşamları uzandığımda daha net hissediyorum

Benim de aynı canım, hatta burada okuduklarımdan dolayı endişelenip detaylı ultrasonda doktoruma soracağım sanırım :) uzandığımda bazen 2-3 hafif bit tekmemsi bişi hissediyorum sadece ama brnş uyandıracak rahatsız edecek boyutta bir his değil bence hiç merak etme (21+0 haftalık)

Benimde böyle şiddetli değil yani canımı acıtacak, uykudan uyandıracak kadar değil. Ama tabiiki hissediyorum elimi koyduğumda hele vuruşu daha net hissediyorum. Benim bebek ben hareketli olmadığım zamanlarda daha çok coşuyor. Ama en nette sırt üstü yattığımda hissediyorum.

Özellikle su içince yada tatlı yiyince genelde aynı saatlerde bide çok kuvvetli hissediyorum ben . Geceleride hareketli oluyor. Ama mesela öğlenleri daha az hissediyorum. Bence zamana ve yemeğe içmeye göre herkesin hareketleri hissetmesi farkıdır diye düşünüyorum. Ben bazen dışarıdan fark edebiliyorum mesela vuruşları.Ama bazen hareket edip vurmasını bekliyorum yapmıyor:)

Benimde aynı bu şekilde

Kızlar örnek veriyorum diyelim ki bebek 3500 gram. Doğuma gittiğimizde 70 kiloyuz mesela. Doğumdan iki gün sonra falan tartıldığımızda mesela kaç kilo gitmiş olur tahmini?

Benimde aynı bu şekilde
Benim de dışardan belli böyle inip kalkıyor hafif. Ben haraket etmediğinde dürtüyorum resmen benim de genelde akşamları coşuyor. Ben hiç tatlı yemediğimden benim bebe börek gibi şeylere deliriyor
İyi olsunlar da işte tekmesinin şiddeti az mı acaba diye evham yapıyorum. Nasıl kıyaslayabilceksem gerçi

Oh çok rahatladım sağ olsun kızlar bir çok nedeni vardır elbet. İç karın genişliği, bazılarının daha hassas olması. Ama insan burda okuyunca benim niye öyle değil diye düşünüyor. Ben gece hiç uykumdan uyanmadım mesela.

Kızlar akıntım var ama su gibi resmen hafif beyazımsı normal mi acaba ama iç çamaşırımı ıslatacak kadar gelmiş korktum da bi doktora gitsem mi
Benim başından beri akıntım çamaşırımı ıslatacak kadar geliyor. Seninki de normaldir yüksek ihtimalle, endişe etme

17.-18.haftalarda daha net ve sert hissediyordum hareketlerini. Şimdilerde daha sakin ya da hareketi derinden hissediyorum. Bunda 1 haftadır sıcaklar sebebiyle evde olmam da etkilidir belki bilmiyorum ama şiddet ve sıklığı azaldı ve de daha derinden

Kızlar örnek veriyorum diyelim ki bebek 3500 gram. Doğuma gittiğimizde 70 kiloyuz mesela. Doğumdan iki gün sonra falan tartıldığımızda mesela kaç kilo gitmiş olur tahmini?
Kilo olarak bilmiyorum ama eltim doğum yaptığında e sen hiç doğurmuşsun gibi durmuyorsun demişti eşi, çünkü göbek öyle bir anda balon gibi sönmüyor. Şimdi 6 ay geçti doğumundan ve maşallah incecik oldu

Kızlar akıntım var ama su gibi resmen hafif beyazımsı normal mi acaba ama iç çamaşırımı ıslatacak kadar gelmiş korktum da bi doktora gitsem mi
Ben progestan fitil kullandığım için gün içinde yaşıyorum sıkça, enfekfiyon da olabilir dönem dönem akıntı şekillerimiz artış veya azalışta gösterebilir, yinede doktorunuza danışırsınız

Hepimiz aynı şeylere kaygılanıyoruz emin ol. Mesela en son kahvaltıdan sonra hissettim sonra pek hareket etmedi, muhtemelen uyuyo ve yemekten sonra durmayacak artık daha güçlü bi şekilde hissedicez hepimiz. Büyüyorlar

Bende oğlumu hissediyorum üst üste pozisyondalar alttaki erkek üstteki kız üste bi toplanma hissettim hafif ama bi kaç gündür yok ama oğlum sol kasığıma kafa atıyo başı orda ve oturduğumda rahatsız oluyo şiddetli olmasada ben burdayım diyor kızım henüz daha tepki vermiyo aslında kız daha büyüktü belkide üstteki alan daha fazladır diye düşünüyorum göbekte vardı ilk sezaryandan sonra kalmıştı ondanda olabilir tabi

Doğumdan 2 gün sonra çok fark olmuyor.Sonrasında 40 çıkana kadar eski kiloma dönmüştüm ben hiçbir şey yapmadan.

Sana katılıyorum benimde öyle 23.hafta oldum mesela okadar net deil hele ki dışardan hiç belli olmuyor

Hemen hemen 2 ay içinde eski kilona dönüyorsun ama süt yapsın diye yağlı yağlı yersen, her bulduğunu ağzına atarsan doğum yaptığın kiloyu bile geçme ihtimalin var canım. Zaten doktorlar su ve uyku en çok süt yapan iki önemli öge diyor.

Benimki sanırım içeride hiç uyumuyor uyusa bile hareketli uyuyor diye tahmin ediyorum çünkü uyandığım andan itibaren vurmaya başlıyor gece de tekmelemesinden uyutmuyor şiddetini de şöyle tarif edeyim parmaginla karnına bastırıp çekmiş gibi düşün öyle bir şiddet henüz çok fazla canımı yakmiyor he bu arada her zaman da şiddeti aynı olmuyor mesela ben bazen hiç tekme attığını hissetmiyorum ama karnım da deri oynayınca anlıyorum, anı anını tutmuyor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…