2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Aydın yanıyor sıcaktan ya sürekli su içiyorum lakin idrarımda yanma geçmedi hala. Dün monurol içtim inşallah o işe yarar. Doktor yoksa antibiyotik verecek 😌 su içsek de yaramıyor ki terliyoruz bi yandan. İdrarımdaki şu enfeksiyon bir geçseydi iyiydi
Vallahı içtiğimiz su nereye gidiyor anlamıyorum ben ki 2 litreyı zor içerdim şimdi 3 içiyorum sıcaklarda ama afedersınız sabah ilk tuvalete gidersin ya öyle koyu. Cidden hiç işe yaramıyor su bu sıcakta. Persembe günü hava normale dönecek hayırlısıyla . Nefes alamıyoruz burda.

Umarım herkez iyidir 🌸
Bende artık ikizlerimi net hissediyorum kızım biraz daha az hareket ediyor yukarıda oluşuna bağlıyorum oğlum tam kasıkta o hep benimle oturmamı beğenmiyor sanırım 😂 kızım göbek deliğimin sağ tarafında detaylıdan sonra doktora gitmedim göremedim acilde kan vermiştim crp 10 a düşmüş şükür idrarda biraz vardı oda hep benimle olucak sanırım doğuma kadar yükselmesin yeter 🤷🏻‍♀️
Karnım kızımı doğurduğum karnım oldu şimdiden sezaryan karnım vardı zaten şimdi hepten büyüdü kilo aldığımı düşünmüyodum ama 5 kilo almışım bile 😢 ağırlaştım sıcaklar beni mahfediyor hemen eylüle falan ışınlanamıyomuyuz 😂

Vallahı içtiğimiz su nereye gidiyor anlamıyorum ben ki 2 litreyı zor içerdim şimdi 3 içiyorum sıcaklarda ama afedersınız sabah ilk tuvalete gidersin ya öyle koyu. Cidden hiç işe yaramıyor su bu sıcakta. Persembe günü hava normale dönecek hayırlısıyla . Nefes alamıyoruz burda.
Çarşamba özellikle çok sıcak olacak diye haber geldi 41 derece görünüyor birde nemle ne olur bilmem perşembe düzelecek olmasına çok sevindim 🥲 artık takaatim kalmadı benim gerçekten sıcak olsun ama normal bir sıcaklık olsun senin dediğin gibi nefes alamıyoruz resmen buhar 🤕

Çarşamba özellikle çok sıcak olacak diye haber geldi 41 derece görünüyor birde nemle ne olur bilmem perşembe düzelecek olmasına çok sevindim 🥲 artık takaatim kalmadı benim gerçekten sıcak olsun ama normal bir sıcaklık olsun senin dediğin gibi nefes alamıyoruz resmen buhar 🤕
Benim ev normalde eser çok böyle hissetmedim 2 senedir ama bu sene başka vantilatör var kendim kullanıyorum üzerime doğru olmasına rağmen çok etkili değil eşimle kızım içirde annemdekini onlar için getirdik annemde klima var gel burda kalın diyo ama orda rahat edemiyorum artık kendi yatağım daha konforlu geliyor bekar yatağım duruyo tek kişilik ama yastık falan koyduğumu düşünürsek rahat edemem sanırım salı gecesinden orda kalıcam ama çarşambayı düşünmek istemiyorrum 🤦🏻‍♀️

İyi akşamlar kızlar. Bu yazı biraz iç dökme üzerine olacak . Ben mi herşeyi fazla takar oldum,duygusal bakar oldum? Sizde mi böylesiniz ? Ufacık şeyler ağır gelmeye başladı. Kimse tarafından görülmemek,umursanmamak ya da ben abartıyorumdur bilmiyorum. Hamile olmasam kimsenin ne kadar değer verdiğini görmeyecekmişim meğerse. Öncelikle kayınvalidemler, varsa yoksa hep beraber yaşadıkları eşimin abisi çocukları eşi vs. Onlara. Bu bu zamana kadar hiç zoruma gitmedi de , 6. Aya girdiğim hamileliğimde bebeğime dair hiç bir şey heves edip de almadıklarına, yanlarında maddi güçlüğümüzden üstü kapalı bahsettiğim halde Birlikte tatile gitmeleri, annemin eksiklerimizi tamamlaması vs artık gücüme gitmeye başladı. Milletin çevresine bakıyorum bir de kendi çevreme. Badana yaptıracağım yarın. Herkes öğrendi kimse de yardıma geleyim demedi. Ama hadi gelin gezmeye gidelim, şuraya gidelim desem telefonu kapatmadan kapıda biterler bu insanlar . Sadece eş ailesi değil bu arada, kuzen vs. Psikolojik olarak çok yoruluyorum artık. Bu geçici gir durum mu? Ben bu zamanda hissettiklerimi ömür billah unutabileceğim sanmıyorum çünkü.

Hamilelik döneminde daha çok hassas olabiliyoruz malesef. Aslında dışardan bir göz olarak bu mesajı okuduğumda herkesin normal davrandığını görebiliyorum ama yaşarken insan bazen beklentiye girebilir. Çok fazla kişisel gelişim kitabı okudum. Hepsinin temelinde mutluluğun formülü kimseden hiçbirşey beklememek. Mesela empati kur. Gezmeye seni çağırsalar sende gidersin. Ama boya yapılacak diye seni çağırsalar gıcık olursun. Hamilelik bir hastalık değildir. ( düşük tehlikesi yada ne bileyim doktor yatmanı istemediyse eğer.) Hamileyim bana özel ilgi gösterilsin istemiyorum şahsen ben. Gücüm yettiğince kendi işimi kendim görürüm. Ayrıca bizim bebişede daha 1 tane çorap bile alınmadı. Önümüzde 3 aydan fazla vakit var. Ben 30. Haftada alışveriş yapmayı planlıyorum. Kimsenin birşey olmasına gerek yok alırlarsada torunlarına yeğenlerine almış olacaklar ama almayada bilirler tuhaf gelmiyor bana.

Şuan çok hassassın herkesi boşver elini karnına koyup bebeğinle konuş. Doğunca yapacaklarınızı anlat. Onunla iletişime geçmek çok iyi gelecektir sana annesi 💙 onun sadece annesine ve babasına ihtiyacı var. 2 takım yerine 1 takımı olur. Prima yerine baby turco kullanır bunların inan hiç önemi yok. Sevgi en büyük servet💙

Bu sıcakta yürüyüş dahi yapamıyorum İzmir alev alev yanıyo gece bile çıkamıyoruz bayılacak gibi oluyorum çünkü. Bunca yılın sıcağının bizim hamileliğimize denk gelmesi talihsizlik resmen🥺

Ayy bende ağustosta tatile gelicem izmire. İyice ağırlaşıcaz çok korkuyorum 🙈

Bu sıcakta yürüyüş dahi yapamıyorum İzmir alev alev yanıyo gece bile çıkamıyoruz bayılacak gibi oluyorum çünkü. Bunca yılın sıcağının bizim hamileliğimize denk gelmesi talihsizlik resmen🥺
Gerçekten öyle aynı şeyi diyorum bizemi denk geldi İzmir de çok sıcaktır ah bizi bitiren nem aslında Bursa çok sıcak benim evimde güneş alıyo akşama kadar ruhum daralıyor ben bırak yürüyüşü evdeki günlük işlerimi yapamıyorum yemek dışında mecburi oda gece evi toparlıyorum koltukta büyük ihtimalle bayılıyorum bu arada uyku değil o çünkü 😂
Benim ev normalde eser çok böyle hissetmedim 2 senedir ama bu sene başka vantilatör var kendim kullanıyorum üzerime doğru olmasına rağmen çok etkili değil eşimle kızım içirde annemdekini onlar için getirdik annemde klima var gel burda kalın diyo ama orda rahat edemiyorum artık kendi yatağım daha konforlu geliyor bekar yatağım duruyo tek kişilik ama yastık falan koyduğumu düşünürsek rahat edemem sanırım salı gecesinden orda kalıcam ama çarşambayı düşünmek istemiyorrum 🤦🏻‍♀️
Ah benim ev esmiyor anca işte gece balkonları açınca son kattayım bide baygın baygın akşamı bekliyorum ben bugün çok kötü oldum eşimde halime üzüldü klima baktık Şuan doğuma 3 ay kaldığı için bizi biraz aştı bütçe olarak çok pahalı özellikle güzel birşey alacaksan heleki vantinatör aldı bugün en azından biraz iyi gelir ama muhakkak kışın klima şart oldu oğlumun cildi hep tahriş oldu dayanamıyoruz ama bide şükür diyorum bu zamanlar son aylarımız değil 🤕

Allah sabır versin tuvalet eğitimi en zorlayıcı meseleydi benim için. Benim kızımda daha yeni 27 aylık oldu ve tam 40 gün önce tuvalet eğitimine başladık. Hala ara ara kaçırma durumu oluyor. Bazen oyuna dalıyor bazen oyunu bırakmak istemiyor ve kaçırıyor. Tam anlamıyla ne zaman normalleşir bilemiyorum ama her zaman tetikte olmak çok zor. Bir de dışarda olunca yabancı tuvalete bazen yapmak istemiyor tutuyor bu durum da beni rahatsız ediyor.
Kesinlikle zormuş özellikle ilk gün, bugün hiç kaçırmadı tutma süresi de uzadı ama ben öğlen ve gece besledim. Şimdi kontrol ettim hala yapmamış çiş 22 de uyudu eskiden olsa tutmayı hiç bilmediği için temiz bezi bağladığım an yapardı😂

Evde olsa kesinlikle öğlen bağlamazdım da annemin evindeyim alt açma örtüsünü filan istemedi bende çekiniyorum kaçak olur diye. Haftaya gece ve öğleni de keserim umarım. Benim kızımda nerdeyse 27 aylık olacak 6 Mayıs doğumlu🥰 genelde 3 6 ay kaçırmalar normal kabul ediliyor siz baya yol almışsınız artık darısı bizim başımıza🧿

Gerçekten öyle aynı şeyi diyorum bizemi denk geldi İzmir de çok sıcaktır ah bizi bitiren nem aslında Bursa çok sıcak benim evimde güneş alıyo akşama kadar ruhum daralıyor ben bırak yürüyüşü evdeki günlük işlerimi yapamıyorum yemek dışında mecburi oda gece evi toparlıyorum koltukta büyük ihtimalle bayılıyorum bu arada uyku değil o çünkü 😂

Ah benim ev esmiyor anca işte gece balkonları açınca son kattayım bide baygın baygın akşamı bekliyorum ben bugün çok kötü oldum eşimde halime üzüldü klima baktık Şuan doğuma 3 ay kaldığı için bizi biraz aştı bütçe olarak çok pahalı özellikle güzel birşey alacaksan heleki vantinatör aldı bugün en azından biraz iyi gelir ama muhakkak kışın klima şart oldu oğlumun cildi hep tahriş oldu dayanamıyoruz ama bide şükür diyorum bu zamanlar son aylarımız değil 🤕
Bende öyleyim bugün eşime 3 Ağustosa kadar yemek yapmasam olur mu dedim anca o zaman biraz rahatlıyor hava🤣🤣 27 yıllık İzmirliyim evet hep sıcak ama bu kadarını görmemiştim. Allah yardımcımız olsun🥹

Akşam 19 00 da 41 dereceyi gördüm burada resmen sıcak buhar üflüyor yüzümüze☹️

Akşam 19 00 da 41 dereceyi gördüm burada resmen sıcak buhar üflüyor yüzümüze☹️
Offf of deme sizinki daha betermiş neyseki arkadaşlarım güzel haberleri yazmış 3 ağustostan sonra biraz daha rahatmışız 🙏🏻 gebeliğimizin sonu serin şükür en azından yürüyüş vs yaparız ❤️

Benimde öyle kopkoyu. Ya ben normalde de ara ara sistit olan biriyim ama şimdi bebekten dolayı tabi tedirgin oluyorum 😌 bol bol su içiliyor sıcakta ter içinde kalkıyoruz bizde :))

Bende İzmirdeyim ve sizin gibi evden dahi çıkamıyorum, şuan izinliyim tek şansım o😥

Kesinlikle zormuş özellikle ilk gün, bugün hiç kaçırmadı tutma süresi de uzadı ama ben öğlen ve gece besledim. Şimdi kontrol ettim hala yapmamış çiş 22 de uyudu eskiden olsa tutmayı hiç bilmediği için temiz bezi bağladığım an yapardı😂

Evde olsa kesinlikle öğlen bağlamazdım da annemin evindeyim alt açma örtüsünü filan istemedi bende çekiniyorum kaçak olur diye. Haftaya gece ve öğleni de keserim umarım. Benim kızımda nerdeyse 27 aylık olacak 6 Mayıs doğumlu🥰 genelde 3 6 ay kaçırmalar normal kabul ediliyor siz baya yol almışsınız artık darısı bizim başımıza🧿
Gece beslenmesini keseli bizde neredeyse bir yıl olacak keseli. Ben bezi her aşamada bıraktım yani hiç bağlamadım. Sadece bir iki gün hafta dışarı çıkarken bağlamıştım onda da bezine hiç yapmamıştı eve gelene kadar tutmuştu.Beni en zorlayan kaka aşaması oldu ilk zamanlar çok tutuyordu. Çok şükür şimdi gayet iyi durumda. Tatilde bile bez ve mayo bez bağlamadım hep söyledi ama dediğim gibi bazen kaçaklar oluyor inş çabuk son bulur.

Back
X