2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
E benim ki gibi boşaltıyorlardır herhalde o suya bakarak bebek kaka yapmış mı filan diye tespit ediyorlar çünkü

Hadi ya.. Ben ameliyathanede uyanmıştım, hatta son dikişi, konusmaları net hatırlıyorum zaten benım ilk doğum çok travmatikti, bakalım bu yavrum nasıl dünyaya gelecek.. Bahtımıza ne düşecek

Canım nasip kısmet tabi ama 2.ye de niyetim var, bu ilk çocuk. Bu iki modeli gördüm genelde. Kiralama nasıl oluyor, fiyatlar vs. Benim göğüs ucum hiç yok, içe göçük sayılabilir. Bir de Eylül grubunda 3 anne temmuz ve ağustosta sağlıklı doğum yaptı ama bebişler ister istemez küvözdeler. Her ihtimale karşı almak mantıklı gibi duruyor. Tabi 10.ayına kadar evde olacağım için normalde belki hiç ihtiyaç da duymayabilirim ama insan her ihtimali düşünüyor ister istemez

Eklentiler

• IMG_6805.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 87
  • IMG_6804.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 78
Some erkek çocuk problems bnmde içimde kanayan yara puzzle yahu.. Aldım 4 parça 6 parça zamanında, suratına bakmadı lego da daha almadım ya, bu kış lego alcam artık koycam paraya vurcam kırbacı
Ya benimki puzzle çok seviyor ama aksi gibi onu da ben hiç sevmem içim çekilir parçalara bakarken. Lego planı varsa bir an önce almak en mantıklısı olabilir, vallahi yatırım aracı gibi oyuncak. Altın almayanları/alamayanları lego almaya davet ediyorum

Herkese günaydın,
Güneşle aranız nasıl? Güneşlenmenin ve bronzlaşmanın hamilelikte iyi bir fikir olmadığını biliyorum (sevmem de zaten) ama ne kadar dikkat edersem edeyim rengim iki ton koyulaşmış resmen. Bu kadarı ne kadar zararlı, güneş lekesi dışında bir sorun olur mu bilemedim.
Yazlık civarındayız, günde max 20-30 dk yüzmem var öğle öncesi veya akşamüstü, onun dışında güneşe çıkmıyorum, arabada alışverişe vb giderken mi yanıyorum anlamadım hiç. Gölgede de hep kremliyim güya (mustelanın aile kullanımına uygun olan kreminden almıştım).

Fikri veya çözümü olan var mı? Uzun kolluya geçiş yapacağım yoksa.

Ben de ayni durumdayim, hatta ben usendigimden ve sivilce yaptigindan gunes kremi surmeyi bile biraktim. Sabah 8, oglen 13, aksam 19 da denize giriyorum. Oglen ozellikle sadece 15 dk suda durup hemen eve geliyorum. Dedigin gibi ben de esmerlestim 2 ton. Haftasonu da hep holgede oturuyorum deniz kiyisinda. Yavas yavas rüzgarla yandigim icin sorun olacagini dusunmedim acikcasi. Insallah leke olmaz.

Normalde en etkili d vitamini emilimi gunde 15 dk ogle saatlerinde kremsiz gunese cikilmasi oneriliyor bu arada. Uzmanlar her zamanki gibi birbiriyle celisiyor

Gerçekten öyle hayat artık çok çok zor bakıcı maaşları da çok fazla ben bu sefer kesinlikle aileden birine baktırmam onlarda bakmaz zaten

Artık annem benden o kadar korkuyor ki baktırırım diye, baban sana kiralardan birini versin birini mi tutuyorsun evde mi oturuyorsun ne istiyorsan onu yap modunda Ben seneye başlarsam biri bakıcı da biri kreşte olacak bir de zaten onun gideri benim maaşımdan fazla olacak. Ya taksi indi bindi bile 70 olmuş en son 30 du ben bindiğimde hiç bir şeye yetişilmiyor ki

Benim burnumda bi tane leke çıktı güneş kremini unuttuğum zamanlar. Bir de hamilelikte en çok dudak üstü etkileniyor, ilk hamileliğimde güneş görmedim ama ondan lekeler kaldı. Burun ve dudak üstüne özellikle iyi sürün

Bence güneş lekesi dışında sorun olmaz ama şahsi fikrim

Öğle saatinde on beş yirmi dakika yüz hariç vücudu güneşe tutmaya çalışıyorum ben de ama o kadarcıkla esmerleşmiyoruzdur diye düşünüyorum. (Bikini giyiyorum ve göbeğim kollarımdan bir buçuk ton açık şu an) uzmanlar aslında o saatlerde 15-20 dakikadan fazla kalmama konusunda hemfikir sanıyorum. Çocuğu falan da çıkarmaya çalışıyorum ben o saatlerde (15 dk) ama o benim gibi yanmıyor (şimdi fark ettim bunu, gözlemleyeceğim kendimi ve oğlumu) amelelikten mi yanıyoruz acaba biz ya, yok alışverişe git, yok kumsalda çocuğun başında bekle.

Aa, aydınlanma yaşadım resmen, çocuk resmen tesettürlü bir halde şapka, deniz tişörtü ve uzun şort mayoyla (kısa sevmiyor ve inatla giymiyor) takılıyor, ben bikini ve en fazla güneş gözlüğü, bazen şapkamı bile almaya üşeniyorum çocuğun başında beklerken.

Yüzüme hep sürüyorum aslında ama yüzerken ne kadar kalıyordur bilemiyorum. Bir de sırtüstü yüzüyorum ağırlıkla gölgede de süreceğim bundan sonra.

Benim de ilk gebeliğimden minik bir lekem kaldı ama güneşten mi başka şeyden mi bilemiyorum. Geçmiyor da canına yandığımın

Bu arada güneş lekeleri hemen mi çıkıyor? Yoksa bir süre (birkaç gün, hafta vb) sonra mı?

Kızlar ben hastane çıkış seti yaptırmak istiyorum ama açıkcası çok kararsız kaldım. Böyle isminin yazdığı setler sanki daha çok hoşuma gidiyor.. tuğba kuğunun setleri var onlardan yaptıran var mı? Önerdiğiniz bir marka var mı ?

Canım ben henüz yaptırmadım, Eylül gibi karar vermeyi düşünüyorum. Ama aşağıdaki sayfaları takibe aldım, genellikle birilerinin önerileriyle. Sen de bir bak istersen

Eklentiler

• IMG_6813.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_6812.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_6811.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_6810.webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_6809.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 61
Canım ben henüz yaptırmadım, Eylül gibi karar vermeyi düşünüyorum. Ama aşağıdaki sayfaları takibe aldım, genellikle birilerinin önerileriyle. Sen de bir bak istersen
Canım bence teslim tarihini sor, genelde 1 ay falanmış çünkü

Ben bir zararının olacagını düşünmüyorum . Zararı o an güneşe çıkınca yani 11-16 arası cıkmayın dıyorlar ya o zaman gunes carpar vs dıye ıstenmıyor. Onun dısında ne zararı olabılır bılemedım
Ben ne güneş kremi kullanıyorum (gözümü yakıyor denızde sevmıyorum) nede güneşleniyorum ama denıze gır cıkta bıle yanıyorsun.
Ama yanmayı sevmıyorsan uzun kollu gomlekler tercıh edebılırsın. Ama altı nasıl kapatırsın bılemedım
O dedıgın yer kalıtelı cok tutulan bir marka. Pamuk cokta guzel . Ben bır tulum şapka eldıven bırde battanıye olarak yaptıracagım. Oyle 6-7 lı setlerı sevmıyorum aynısından ne gerek var . Bakalım bu ay yaptıracagım ben ınsallah .

Ay evet sertleştiği an sanki benimde kalbim hızlı hızlı atıyor acaba panik mi yapıyorum diye düşündüm böyle garip bir his oluyor acıdan oğlumda olmamıştı pozisyondan mı acaba gerçekten benim bebeğimde makat gelişi bundan büyük ihtiamllle dün çok korktum bacağım belim resmen regli sancısıydı şükür bugün çok iyim belkide artık normal bu ağrılar yalancı sancılardır
Çok değişik bir ağrıydı ya inşallah bi daha olmaz ama sanırım artık normal yaşayacağız bu ağrıları karnımda sanki bir yeri tutuyor bebek değişik değişik ağrılar yaşatıyor bana sağolsun

Arkadasım bunu yaptırdı ama pamuk be cok guzel geldı . Benım eşim cocugu tavşana mı cevıreceksın dediği için ben böyle şeyler yaptıramıyorum Düz olanı aynen boyle bır set ıstıyorum bende

Canım bence teslim tarihini sor, genelde 1 ay falanmış çünkü
Ya ben doğum ve ertesi gün çekimi yaptırmak istiyorum ama tesettüre uygun ertesi gün ne giyebilirim hala bulamadığım için isimli takımı da yaptıramıyorum en azından aldığım elbise/gecelik vs ona uygun tonlarda bebeğin nakışlarını yaptırmak istiyorum

hiç kıyamadım bu defa hayallerindeki gibi olsun inşallah herşey

Ben kızıma tuğba kuğuda yaptırmıştım tam setti saklıyorum onu ama tulum olanın ayaklarında kesiminde bi hata vardı giydiremedim hala öylemidir bilmiyorum tabi, çok kulanmadık hastanede ilk onu giydirdiler, ikizler küvöze girer diye sadece alt üst takım yaptırıyım diyorum isimli kararsızım isimleride belli değil daha

Yaa o mine bebeğin tatlılığı nedir öyle ya, içim eridi sabah sabah

Ya nifak sokmak gibi olmasın da bir şey diyeceğim, bebek bizim değil mi, dokuz ay biz taşımıyor muyuz karnımızda? Çevirelim bence neye istiyorsak.
Benim de birtakım heveslerim kursağımda kalmıştı ilkinde, ama bu sefer kesin balkabağı yapacağım çocuğu, ahdım var
Fotoğraf temsilidir

Eklentiler

• 1326950B-F77A-433C-AE0E-CDCD601BE249.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 70
Aldıgın gecelık uzun kollu uzun yere kadar olmayacakmı ona uygun bone şallar var yada ne renk gıyeceksen ona uygun düz şal takarsın. Bak böyle örnek olarak

Ahahah bende onu kırmak istemiyorum . Şu süreçte bana çok emeği var Hastane çıkışı olarak almam sonra gıydırırım mesela
Yaa çok tatlı bir kabak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…