- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 63
Çok geçmiş olsunAy kızlar ben sormayı unuttum. Ben küçükken kuyruk sokumumu kırmışım (bunu nasıl yaptığım ve nasıl fark edilmediği hakkında en ufak bir fikrim yoköylece kendiliğinden kaynamış yıllar sonra ben durduk yere orda ağrı hissedince gitmiştim doktor da sen burayı daha önce kirmissin kaynamış su an zede var ve biraz kancalaşmış o yüzden ağrı çekiyorsun dedi ben şok tabi. Neyse benim kuyruk sokumu ağrılarım hamilelik ile beraber tekrar geldi ve oturma yastığı olmadan asla oturamiyorum içimden de diyorum ki aman hiç önemli değil şu an bebek baskı yapıyor nasıl olsa doğumdansonra geçecek katlanırim hiç sorun değil fln diyorum. Doktora gittiğimde onu sordum ve duyduğum şey beni hem tedirgin etti hem de üzdü açıkçası
doktor dedi ki hamilelikle beraber kuyruk sokumu zaten minimal bir şekilde kancalaşır e senin dediğine göre bir de kırdığın zaman kanca oluşmuş eğer bu ikisi birleşip de fazla eğrilik olusturduysa zaten normal doğum yapman imkansız çocuk nereden geçecek hadi diyelim ki geçti ee bu sefer seni yirta yirta geçecek ve senin büyük operasyonlar gecirme ihtimalin olacak, ona şu an bakamayiz sen bana her geldiğinde hatırlat seni uygun gördüğümüz bir kontrolde doğum katına göndereceğiz oradaki baş ebeler el ile kuyruk sokumuna bakacak çünkü bu röntgen vs ile anlaşılacak bir şey değil dedi. Benim nutkum tutuldu konuşamadım bile. Benim gibi kuyruk sokumu ile başı dertte olan biri var mı ? (Asla sanmıyorum bu antin kuntin dertler sadece beni bulur
ama yine de sormak istedim)
Bir tanıdığın başına gelmişti ama hatırladığım kadarıyla kırılmış kaynamış, sanırım bir kere daha düşünce gitmişler. Hamilelik durumu yoktu o sırada. Çocuğu vardı. Dr el ile muayene ve kırığı elle düzeltme işleminden bahsedince böyle kalsın, nasıl kaynarsa kaynasın dedi bıraktı. Nasıl çözüldü olay hiç bilmiyorum. Sanırım o kemiğim başka türlü düzelme şansı yok. Sadece el yordamıyla.
Ama doğum üzerindeki etkisini bilmiyordum.