- 13 Mayıs 2020
- 4.251
- 5.064
- 108
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #7.041
Niye böyle dedi ki şaşırdım . 20. Haftada yapılıyor ilk dozuCanım bugün kontrolüm vardı doktora sordum tetanozu ne zaman yaptırayım diye 26. Haftadan önce yaptırma dedi erken doğumu tetikliyormuş. Ben de o haftamı bekliyorum
ikisinden birisi ise arya olsun
BENim ikinci genelliğim 16. Haftada pıt pıt hissetmeye başladım şimdilerde daha büyük zaten öyle netleşiyor insan çok şaşırıyorum ve ayırt ediyorİkinci geveliklerde hareketler nezaman belli olur 17+1 olduk ama daha iste bebek hareketleri dedigim kesin hareket yok benim gibu olan varmı acaba
Arya bir tanıdığımın ismi pek hoş geliyor kulağa beğenmişimdir hepKızlar iyi akşamlar
Hangi isim sizce daha güzel?
KİMYA - ARYA
Kimya: Maddelerin temel yapılarını, bileşimlerini, vb.ni inceleyen bilim. 2. Üstün nitelikler taşıyan, çok değerli
Arya: soyluluğu ve aynı zamanda da asaleti temsil eden bir isimdir. Aynı zamanda Arya operada yer alan bir müzik çeşidinin ismidir ve müzik eseri anlamına da gelmektedir.
Evet ilkokul yılları için riskli bir isim ama yarın birgün iş kadını olduğunda çok hoş ve farklı gibi geliyor söylenişi banaArya bir tanıdığımın ismi pek hoş geliyor kulağa beğenmişimdir hep
Kimya ismine gelince riskli olduğunu düşünüyorum maalesef ilerde sıkıntı yaşayabilir çocuklar biraz acımasız oluyor ben genelde dalga geçemeyecekleri çok anlam yüklemeyecekleri isimler taraftarıyım naçizane fikrim
Bu omurga ile ilgili bir test omurgada bir kese olan bir hastalık için herhalde anlamadım ki walla test sonucu beklemekten heba oldumNe içinmis ki bu test.20.hafta detaylı ultrason var sadece söylenmedi herhangi bir test .Fetal sonucunuz da temiz çıkmış zaten
Sanırım bende eğitim hayatım boyunca ismimle olmasa bile soy ismimle çok dalga geçildiği için hassas noktam olabilirEvet ilkokul yılları için riskli bir isim ama yarın birgün iş kadını olduğunda çok hoş ve farklı gibi geliyor söylenişi banaçocukken o isimle dalga geçmeyide en çok ben yapardım Allah affetsin
Büyük ihtimal Arya olacak. Teşekkür ederim
Yok 2li 3lü yapılmıyor zaten bu dediğim test genelde bu testleri yaptıranların içinde yapıliyormus. Bana yapılmadığı için sadece dediğim apf mi apt mi neyse o test yapıldı herhalde doktordan doktora değişiyorCanım fetal yaptıran zaten 3’lü 4’lü testlerden hepsinden muaf oluyor ki.
Sanırım bende eğitim hayatım boyunca ismimle olmasa bile soy ismimle çok dalga geçildiği için hassas noktam olabilirbelki bu yüzden kimse etkilensin istemiyor olabilirim ama arya çok güzel gerçekten saglıkla gelsin yavrunuz
Bunu duyduğum iyi oldu benim yaptırmaktan tedirgin olma durumumda buydu tabi herkesde aynisi olcak diye bişey yok ama daha once bi kaybim olunca tedirginlik oluyor aile hekimi 24.haftada gel yaptirmaya karar verirsen dedi. Ama sizin doktorunuz 26 dediyse onu arastirayim bende geç yaptırırım olmazsa sezeryan durumu korkutuyor Cunku.Canım bugün kontrolüm vardı doktora sordum tetanozu ne zaman yaptırayım diye 26. Haftadan önce yaptırma dedi erken doğumu tetikliyormuş. Ben de o haftamı bekliyorum
Benim doktorum seker testini yaptir mutlaka dedi ama ankarada baya bilindik bi profa gitti arkadasim seker testine gerek yok boşuna yukleme yapmis oluruz demis ama arkadasim cok fit iyi beslenen şeker e mesafeli biriydi yaptirmadi -doktorlarin da bazen farkli görüşleri olabiliyor bnde biraz pimpirikliyim o yuzden sizlere danışıyorum doktorlarinizin yorumlarini merak ediyorum tsk ederim cevaplarınız içinNiye böyle dedi ki şaşırdım . 20. Haftada yapılıyor ilk dozu
“Gebelik döneminde bebeğin erken doğum riskini azaltmak başta olmak üzere birçok hayati faktör açısından tetanoz aşısı oldukça önemlidir.” Hatta böyle bi bilgi var
Bende bilmiyorum valla yaptırma diyorNiye böyle dedi ki şaşırdım . 20. Haftada yapılıyor ilk dozu
“Gebelik döneminde bebeğin erken doğum riskini azaltmak başta olmak üzere birçok hayati faktör açısından tetanoz aşısı oldukça önemlidir.” Hatta böyle bi bilgi var
Teşekkürler sordugun için canım ama maalesef ki artarak yoluna devam ediyor tum vucudum kizamik gibi kasimaktan kan revan icinde hala ne dahiliye ne cildiyeci cozum bulamadiİyi misin kasintilarin ne durumda canım?
Son 2 çocuğum tetanoz olmadım canım hamilelikte de sonrasında da doğal tıp ile tedavi oluyoruz ve aşı yaptırıyorum.Soyle bir durum var tetanoz nadir rastlanan bir hastalık fakat tedavisi yok yine de risk almamak için 5 yılda bir yaptırabilirsin çocuklara önermiyorum.Cok iyi araştırın bu konuyu benim söylediklerim bile erkilemesin seni kendi araştırmanı yap.Kizlar tetenoz aşısı için biraz kafam karisik doğum yapmis 2 arkadasim da tetenoz aşısı olmamış. Ikisininde doktoru kendi insiyatifine bırakmış. Bugun beni aile hekimim aradi aşi için şu haftalarda gel diye. Kesin yaptırmak zorundamiyim dedim o da biz öneriyoruz sizin icin iyi olur önlem olur ama nihai kararı doktorunuza danışarak verin dedi.Asi olaylari beni bi tedirgin ediyor anlamadim gitti daha önce elim kesilmisti 1 doz yaptirdim 3 yil oluyor simdi tekrar aşi..... siz ne düşünüyorsunuz herkese tetenoz aşısını yaptircak mi?
Çok teşekkür ederim❤Son 2 çocuğum tetanoz olmadım canım hamilelikte de sonrasında da doğal tıp ile tedavi oluyoruz ve aşı yaptırıyorum.Soyle bir durum var tetanoz nadir rastlanan bir hastalık fakat tedavisi yok yine de risk almamak için 5 yılda bir yaptırabilirsin çocuklara önermiyorum.Cok iyi araştırın bu konuyu benim söylediklerim bile erkilemesin seni kendi araştırmanı yap.
Benim ilk gebeliğimde olmuştu öyle kaşıntı bebeğinin cinsiyeti erkek mi acaba? Biyerde okumuştum bazı kadınlarda erkek bebege hamile olunca vücutta kaşıntı yaparmış diyeTeşekkürler sordugun için canım ama maalesef ki artarak yoluna devam ediyor tum vucudum kizamik gibi kasimaktan kan revan icinde hala ne dahiliye ne cildiyeci cozum bulamadi
Bilmiyorum canim cinsiyete mi bagli ama cidden cok yoruyor insani. Halime sukrediyorum buna razi olacak onca insan var elbet ki şükür ne diyelim dayanicaz heralde.Benim ilk gebeliğimde olmuştu öyle kaşıntı bebeğinin cinsiyeti erkek mi acaba? Biyerde okumuştum bazı kadınlarda erkek bebege hamile olunca vücutta kaşıntı yaparmış diye
BENIMDE BUGUN 17 HAFTALIK OLDU IKI GUNDUR PIT PIT HISSEDIYORUM COK GUZEL BIR DUYGUBENim ikinci genelliğim 16. Haftada pıt pıt hissetmeye başladım şimdilerde daha büyük zaten öyle netleşiyor insan çok şaşırıyorum ve ayırt ediyor
Ya ben tekme hissedemiyorum hem de ikinci bebeğim olmasina ragmen 19. Hafta olmasina ragmen. Halbuki 14te falan hissettigimi düşünmüştümBENIMDE BUGUN 17 HAFTALIK OLDU IKI GUNDUR PIT PIT HISSEDIYORUM COK GUZEL BIR DUYGU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?