- 18 Haziran 2017
- 773
- 1.167
- 113
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #7.061
Benim doktorum aclik kan sekerine bakip eger belli seviyenin altindaysa yükleme yapmiyor. Ama yükleme yapilmali derse bu sefer yaptiririm. 2-3 baklava yemekten farki yok deniyor ki gün icinde neler yiyoruzBunu duyduğum iyi oldu benim yaptırmaktan tedirgin olma durumumda buydu tabi herkesde aynisi olcak diye bişey yok ama daha once bi kaybim olunca tedirginlik oluyor aile hekimi 24.haftada gel yaptirmaya karar verirsen dedi. Ama sizin doktorunuz 26 dediyse onu arastirayim bende geç yaptırırım olmazsa sezeryan durumu korkutuyor Cunku.
Benim doktorum seker testini yaptir mutlaka dedi ama ankarada baya bilindik bi profa gitti arkadasim seker testine gerek yok boşuna yukleme yapmis oluruz demis ama arkadasim cok fit iyi beslenen şeker e mesafeli biriydi yaptirmadi -doktorlarin da bazen farkli görüşleri olabiliyor bnde biraz pimpirikliyim o yuzden sizlere danışıyorum doktorlarinizin yorumlarini merak ediyorum tsk ederim cevaplarınız için
Standart yapılıyor, bebeğin omuriliklerinde Aralık var mi diye bakılıyor. Rahat olun rutin bir test buKızlar merhaba benim fetal yaptırdım temiz çıktı şimdide afp denen bir test yapıldı 17. Hafta size de yapıldı mı test sonuç beklemekten fenalık geldi bana yaa bu nedir böyle bu test neden yapılır ki acaba diyorum bende birşey mi gördü de yapmak istedi
Aileninze seker hastasi olan varsa muhakkak yaptirin bende yaptirmayacaktim benim doktorumda prof babamda ve anne tarafimda seker oldugunu duyunca direk yaptur dedi iyikide yaptirmisim çünku gebelik sekerim sınirda cikti kizima hamileyken ayrica cok fazla seker yüklemiyorlarmis ictiginiz koladaki kadar demisti doktorumBunu duyduğum iyi oldu benim yaptırmaktan tedirgin olma durumumda buydu tabi herkesde aynisi olcak diye bişey yok ama daha once bi kaybim olunca tedirginlik oluyor aile hekimi 24.haftada gel yaptirmaya karar verirsen dedi. Ama sizin doktorunuz 26 dediyse onu arastirayim bende geç yaptırırım olmazsa sezeryan durumu korkutuyor Cunku.
Benim doktorum seker testini yaptir mutlaka dedi ama ankarada baya bilindik bi profa gitti arkadasim seker testine gerek yok boşuna yukleme yapmis oluruz demis ama arkadasim cok fit iyi beslenen şeker e mesafeli biriydi yaptirmadi -doktorlarin da bazen farkli görüşleri olabiliyor bnde biraz pimpirikliyim o yuzden sizlere danışıyorum doktorlarinizin yorumlarini merak ediyorum tsk ederim cevaplarınız için
Bende düsünmüstüm ama bu bir iki gündur hicbisey yokYa ben tekme hissedemiyorum hem de ikinci bebeğim olmasina ragmen 19. Hafta olmasina ragmen. Halbuki 14te falan hissettigimi düşünmüştüm
Ben daha önce 5 tam doz yaptırmıştım. Doktorum gerekli görürse yine yaptıracağım çünkü sezaryen olma ihtimalimiz var, normal doğumda epizyotomi yapılma ihtimali yüksek. Hepsinde kesi var risk var diye düşünüyorum.Kizlar tetenoz aşısı için biraz kafam karisik doğum yapmis 2 arkadasim da tetenoz aşısı olmamış. Ikisininde doktoru kendi insiyatifine bırakmış. Bugun beni aile hekimim aradi aşi için şu haftalarda gel diye. Kesin yaptırmak zorundamiyim dedim o da biz öneriyoruz sizin icin iyi olur önlem olur ama nihai kararı doktorunuza danışarak verin dedi.Asi olaylari beni bi tedirgin ediyor anlamadim gitti daha önce elim kesilmisti 1 doz yaptirdim 3 yil oluyor simdi tekrar aşi..... siz ne düşünüyorsunuz herkese tetenoz aşısını yaptircak mi?
Gebelik kolestazı şüphesi için bakıldı mi acaba ?o da son aylara doğru oluyormuş ama baktirmakta fayda varBilmiyorum canim cinsiyete mi bagli ama cidden cok yoruyor insani. Halime sukrediyorum buna razi olacak onca insan var elbet ki şükür ne diyelim dayanicaz heralde.
Bende bi hissediyorum diyorum bi gidiyo iki üç gün bişey yok elle tutulur bir hareket yok. Kafamı oyalamaya çalışıyorum bebek iyi diyorum. Sende öyle yap. Henüz güçlü hareket edemick kdr küçükler diye düşünüyorum.İkinci geveliklerde hareketler nezaman belli olur 17+1 olduk ama daha iste bebek hareketleri dedigim kesin hareket yok benim gibu olan varmı acaba
Katılıyorum ve yaptırmayı düşünüyorum. Lütfenn iyi araştırın kulaktan dolma hareket etmeyin kızlar. Doktorumuz bizler için en iyi snı önerir her zamanŞeker yüklemesi öyle abartıldığı kadar şekerli değil . Bildiğimiz meyveli gazoz.Gebelik şekeri gizli oluyor varsa zaten önlemi diyetle oluyor.Ama baktirilmadiginda bebeğe daha çok zararı var özellikle iri bir bebekse
Ben yaptırıcam. Çevremdeki çoğu kişi yaptırdı doktorum ve aile hekimim de öneriyor zatenKizlar tetenoz aşısı için biraz kafam karisik doğum yapmis 2 arkadasim da tetenoz aşısı olmamış. Ikisininde doktoru kendi insiyatifine bırakmış. Bugun beni aile hekimim aradi aşi için şu haftalarda gel diye. Kesin yaptırmak zorundamiyim dedim o da biz öneriyoruz sizin icin iyi olur önlem olur ama nihai kararı doktorunuza danışarak verin dedi.Asi olaylari beni bi tedirgin ediyor anlamadim gitti daha önce elim kesilmisti 1 doz yaptirdim 3 yil oluyor simdi tekrar aşi..... siz ne düşünüyorsunuz herkese tetenoz aşısını yaptircak mi?
Arya ❤Kızlar iyi akşamlar
Hangi isim sizce daha güzel?
KİMYA - ARYA
Kimya: Maddelerin temel yapılarını, bileşimlerini, vb.ni inceleyen bilim. 2. Üstün nitelikler taşıyan, çok değerli
Arya: soyluluğu ve aynı zamanda da asaleti temsil eden bir isimdir. Aynı zamanda Arya operada yer alan bir müzik çeşidinin ismidir ve müzik eseri anlamına da gelmektedir.
Valla ben kendimi iyice kuruyorum hareket hissetmeyince karnim kücüldü diyorum biseymi var diyorum esimde yine basladin diyoBende bi hissediyorum diyorum bi gidiyo iki üç gün bişey yok elle tutulur bir hareket yok. Kafamı oyalamaya çalışıyorum bebek iyi diyorum. Sende öyle yap. Henüz güçlü hareket edemick kdr küçükler diye düşünüyorum.
Kurma bebekte etkilenir sonra paniği yüksek herşeyden etkilenen bir çocuk olur biz nasış yaşarsak o kodlanıyor yapma etmeValla ben kendimi iyice kuruyorum hareket hissetmeyince karnim kücüldü diyorum biseymi var diyorum esimde yine basladin diyo
Yaa sevindim sizin adınızaMerhaba kızlar , 21 haftamdan bildiriyorumbugün ayrıntılı ultrasona girdim çok şükür her şey yolunda, doktor tek tek inceledi hep anlattı çok güzeldi öyle netti anlatamam çok hareketliymiş miniğim bir kaç poz yakalamaya çalıştı doktorumuz çok memnun kaldım Ankara’da olanlar düşünenler tecrübeleri paylaşın demişti ilgi alaka güzeldi ücreti 1000 TL Doç Dr Deniz Esinler
Darısı sizin başınıza inşallahYaa sevindim sizin adınızaSöyledikleri gibi kime benzediği falan anlaşılıyor mu ultrasonda çok merak ediyorum sizde nasıldı
Bazı bebekler fazla tekme atmaz ufak kıpırtılarla birlikte döner benim iki kızımda karnımda hiç tekme atmadılar bi kere bile ama aşırı hareketlilerdi kıpır kıpır dönerlerdi sadece yada gerneşirlerdi ilk defa bu hamileliğimde tekme ile tanıştım sürekli tekmeliyo şuan 19+4 artık tekme atarken diğer taraftan kafasınıda hissediyorum pıt diye çarpıyo dönerken de kızlarımdan daha agresif fevri dönüşler yapıyo bazen belli aralıklarla bi gün boyunca yada akşama kadar sakin kalıyo arada bir hafif kıpırtı oluyo o ilk böyle olduğunda çok korkmuştum ama çok şükür arada bir sakinleşiyomuş böyle onu anladımYa ben tekme hissedemiyorum hem de ikinci bebeğim olmasina ragmen 19. Hafta olmasina ragmen. Halbuki 14te falan hissettigimi düşünmüştüm
Ben iki hamileliğimdede yaptırdım ilkinde 3 doz 2.sinde ise tek doz yapıldı arasında 2 yıl vardı çünkü doğumlarımın bu hamileliğimdede yaptırdım 2. Dozu olucam 20. Haftada ben en başından beri sezeryan olduğum için yaptırma taraftarıyım şahsen canımKizlar tetenoz aşısı için biraz kafam karisik doğum yapmis 2 arkadasim da tetenoz aşısı olmamış. Ikisininde doktoru kendi insiyatifine bırakmış. Bugun beni aile hekimim aradi aşi için şu haftalarda gel diye. Kesin yaptırmak zorundamiyim dedim o da biz öneriyoruz sizin icin iyi olur önlem olur ama nihai kararı doktorunuza danışarak verin dedi.Asi olaylari beni bi tedirgin ediyor anlamadim gitti daha önce elim kesilmisti 1 doz yaptirdim 3 yil oluyor simdi tekrar aşi..... siz ne düşünüyorsunuz herkese tetenoz aşısını yaptircak mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?