- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #7.021
Benim de haftaya cuma inşallah.Sizin de ikinci gebelikti değil mi ?ilkte dozları tamamlamayinca bunda yine vuruluyor.Ebe tarihi vermemişti bana doğumdan sonrakini gittiğimde de geç kalmıştım.İlk gebeliği olanlar ozellikle tamamlasin 10 yıl gecerli oluyor o dozlarMerhaban hayırlı akşamlar kızlar bugün 21.hafta olduğu için sağlık ocağında ki ebem çağırdı tetonoz aşımı oldum,kan verdim değerlerime bakılacak kontrol amaçlı,bebeğin kalp atısını dinledi.21.haftasına gelenler haberiniz olsun paylaşmak istedim.
Ben ilk gebeligimdede yaptırmadım bundada yaptırmayı düşünmüyorum.Doktorum bu konuda bişey demedi.Kizlar tetenoz aşısı için biraz kafam karisik doğum yapmis 2 arkadasim da tetenoz aşısı olmamış. Ikisininde doktoru kendi insiyatifine bırakmış. Bugun beni aile hekimim aradi aşi için şu haftalarda gel diye. Kesin yaptırmak zorundamiyim dedim o da biz öneriyoruz sizin icin iyi olur önlem olur ama nihai kararı doktorunuza danışarak verin dedi.Asi olaylari beni bi tedirgin ediyor anlamadim gitti daha önce elim kesilmisti 1 doz yaptirdim 3 yil oluyor simdi tekrar aşi..... siz ne düşünüyorsunuz herkese tetenoz aşısını yaptircak mi?
Bence yaptirilmali zararlı olan bir aşı değil sonuçta.Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebekte yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağliyor.Kizlar tetenoz aşısı için biraz kafam karisik doğum yapmis 2 arkadasim da tetenoz aşısı olmamış. Ikisininde doktoru kendi insiyatifine bırakmış. Bugun beni aile hekimim aradi aşi için şu haftalarda gel diye. Kesin yaptırmak zorundamiyim dedim o da biz öneriyoruz sizin icin iyi olur önlem olur ama nihai kararı doktorunuza danışarak verin dedi.Asi olaylari beni bi tedirgin ediyor anlamadim gitti daha önce elim kesilmisti 1 doz yaptirdim 3 yil oluyor simdi tekrar aşi..... siz ne düşünüyorsunuz herkese tetenoz aşısını yaptircak mi?
Tüp bebek diil benimki ilk hamileligimde de 16 hafta kontrolünde alinan kanda bakilmisti simdide bakildi. Benim doktorumun rutinidir belkiNeye göre rutin dediniz acaba bende doktor hiç bahsetmedi bile de merak ettim yani tüp bebek olanlarda falan mı rutin yoksa herkeste mi?
Beeeen. Ilkini daha önceden hissedip bunu hissetmiyorum. Bugün kendimi dinledim hatta var mi bisiler diye. Sanki var yok arasi pitirtilar oldu eger yarin da aynisini hissedersem bebek dicem kismetseİkinci geveliklerde hareketler nezaman belli olur 17+1 olduk ama daha iste bebek hareketleri dedigim kesin hareket yok benim gibu olan varmı acaba
Sanırım 3 ve 4lu testler içinde yapıliyormus. Bana 3 ve 4 lü test yapılmadı ya ondan herhalde
Fetal dna temizse afp neden istendi acaba ben bu testi ilk kez duyuyorum
Ben de ilk kez duydum doktor 2li 3lu 4lu yerine fetal yaptir yeter demişti acaba ben mi yanlış hatirladim
Ben 2li ve 3lü testleri de yaptırmadım sanırım dedikleri gibi o testi yaptıranlarda bakılıyor. Ben sadece detaylı ve şeker yüklemesi yaptırıcam muhtemelen başka test istemiycekler bu yüzdenTüp bebek diil benimki ilk hamileligimde de 16 hafta kontrolünde alinan kanda bakilmisti simdide bakildi. Benim doktorumun rutinidir belki
Ben şu an için fikrim değişmezse aşıyı olucam çünkü sezaryen olma durumunda aletlerden vs kapma riskimiz olabiliyormuş o riski almak istemedimKizlar tetenoz aşısı için biraz kafam karisik doğum yapmis 2 arkadasim da tetenoz aşısı olmamış. Ikisininde doktoru kendi insiyatifine bırakmış. Bugun beni aile hekimim aradi aşi için şu haftalarda gel diye. Kesin yaptırmak zorundamiyim dedim o da biz öneriyoruz sizin icin iyi olur önlem olur ama nihai kararı doktorunuza danışarak verin dedi.Asi olaylari beni bi tedirgin ediyor anlamadim gitti daha önce elim kesilmisti 1 doz yaptirdim 3 yil oluyor simdi tekrar aşi..... siz ne düşünüyorsunuz herkese tetenoz aşısını yaptircak mi?
Ayy ablasının cicileriyle devam edicek yavrucuk ne güzelİkincimiz de kız olacağı için çok aliveris yapmamıza gerek kalmayacak1.de almayıp bunda hemen aldiigm şey gümüş göğüs kapak oldu ilk tecrubesizlikte bilinmiyor bazı şeyler de
Banada öyle dedi doktorumFetal dna temizse afp neden istendi acaba ben bu testi ilk kez duyuyorum
Ben de ilk kez duydum doktor 2li 3lu 4lu yerine fetal yaptir yeter demişti acaba ben mi yanlış hatirladim
Canım ben aynı düşüncedeydim, yaptırmayı düşünmüyordum. Ama sonra sezeryan olayları falan duyunca, tedirgin oldum. Zaten güvenli aşılar arasında yer alıyor, herkes yaptırıyor diyip yaptırıcam.Kizlar tetenoz aşısı için biraz kafam karisik doğum yapmis 2 arkadasim da tetenoz aşısı olmamış. Ikisininde doktoru kendi insiyatifine bırakmış. Bugun beni aile hekimim aradi aşi için şu haftalarda gel diye. Kesin yaptırmak zorundamiyim dedim o da biz öneriyoruz sizin icin iyi olur önlem olur ama nihai kararı doktorunuza danışarak verin dedi.Asi olaylari beni bi tedirgin ediyor anlamadim gitti daha önce elim kesilmisti 1 doz yaptirdim 3 yil oluyor simdi tekrar aşi..... siz ne düşünüyorsunuz herkese tetenoz aşısını yaptircak mi?
Evet ikinci gebeliğim sanırım iki kez olduğu için benimde 10 yıl doldu o yüzden ebe yapmayı uygun gördü ben sonraki dozları neden yaptırmadım hatırlamıyorumBenim de haftaya cuma inşallah.Sizin de ikinci gebelikti değil mi ?ilkte dozları tamamlamayinca bunda yine vuruluyor.Ebe tarihi vermemişti bana doğumdan sonrakini gittiğimde de geç kalmıştım.İlk gebeliği olanlar ozellikle tamamlasin 10 yıl gecerli oluyor o dozlar
Canım bugün kontrolüm vardı doktora sordum tetanozu ne zaman yaptırayım diye 26. Haftadan önce yaptırma dedi erken doğumu tetikliyormuş. Ben de o haftamı bekliyorumKizlar tetenoz aşısı için biraz kafam karisik doğum yapmis 2 arkadasim da tetenoz aşısı olmamış. Ikisininde doktoru kendi insiyatifine bırakmış. Bugun beni aile hekimim aradi aşi için şu haftalarda gel diye. Kesin yaptırmak zorundamiyim dedim o da biz öneriyoruz sizin icin iyi olur önlem olur ama nihai kararı doktorunuza danışarak verin dedi.Asi olaylari beni bi tedirgin ediyor anlamadim gitti daha önce elim kesilmisti 1 doz yaptirdim 3 yil oluyor simdi tekrar aşi..... siz ne düşünüyorsunuz herkese tetenoz aşısını yaptircak mi?
AryaKızlar iyi akşamlar
Hangi isim sizce daha güzel?
KİMYA - ARYA
Kimya: Maddelerin temel yapılarını, bileşimlerini, vb.ni inceleyen bilim. 2. Üstün nitelikler taşıyan, çok değerli
Arya: soyluluğu ve aynı zamanda da asaleti temsil eden bir isimdir. Aynı zamanda Arya operada yer alan bir müzik çeşidinin ismidir ve müzik eseri anlamına da gelmektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?