2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bende de farkli cikiyor canim hatta bitanesi 1 hafta geriden gosteriyo bi tanesi 4 gun ileride. Ortalamasi alinio galiba o haftalarin

Zamanla cikiyor diyolar canimm yukari dinlen 24 haftaya kadar üste cikiyo diyolar

Yani ne dediğini tam hatırlamıyorum ama girişi kapatmıyormuş tam. Öğrenicez bakalım ilerleyen haftalarda sıkıntı olursa da inşallah düzelir

selam kızlar. demir değeriniz kaç yani ferittin? benim 70, demir hapı da kullanıyorum. çok mu düşük? doktorum var bugün ama sizlere de sorayım dedim.
Yaa benim ferritin 26 cikti en son hala doktor demir hapi vermedi sonra vericem diye diye cocuk 9 aylik olcak ben tekrar hatirlatayim gerci ayrintilidan sonra ne zaman gitmek gerekiyor kntrole onuda bilmiyorum ben ayrintiliyi baska hastanede yaptirdim benim disimda hala demir hapi kullanmayan kalmadi heralde

Doktoruma msj attim şimdilik demire gerek yok yazmış. Ama gördüğüm kadariyla hepiniz epeydir kullaniyorsunuz.bana ozel mi dicem ama ayrintiliya gittigim perinatoloji doktoru demirini mutlaka kullan dedi.

Seninle ayniyiz, ben iki haftay once hissediyom zannediyodum icimde pit pit sanki,yok kesildi kesinlikle hissetmiyorum dinliyorum yok. En son gecen cumartesi hissettim gibi oldu dahada hicbisey yok
Benimde 1 hafta kadar kesilmisti hissedememistim ama artik cok belirgin hissettiriyo canim sende hissedersin

Doktoruma msj attim şimdilik demire gerek yok yazmış. Ama gördüğüm kadariyla hepiniz epeydir kullaniyorsunuz.bana ozel mi dicem ama ayrintiliya gittigim perinatoloji doktoru demirini mutlaka kullan dedi.
Belki doktorun gerek gormemistir canım benim akdeniz anemim var o yüzden mesela günde iki kez kullanıyorum artik yetmiyor yine hep düşük

Ferritin iyj ve demir depolarin dolusa suanda o yizden vermiyordur canim benim ferritin cok dusuktu nerdeyse 9 haftadan beri iciyorum demirtakviyesini gecen olctuler 13.50 cikti doktorum gunde 2yecikardedi

Ferritin iyj ve demir depolarin dolusa suanda o yizden vermiyordur canim benim ferritin cok dusuktu nerdeyse 9 haftadan beri iciyorum demirtakviyesini gecen olctuler 13.50 cikti doktorum gunde 2yecikardedi
Bilmiyorum valla dun perinatolog demirini d vitini multivitaminlerini ic haftada 2 gun balik ye hergun kalsiyumunu eksik etme yogurt kefir peynir ye dedi.bu arada arada olusan agrilari sordum hatta bazen cok siddetli oluyor dedim rahmin büyüyor cok normal dedi

Benim ayağa kalktığımda genital organımın üst kemiği ağrıyor gibi baskı var gibi. Çatı genişliyormuş o yüzdenmiş

Benim de 16. Haftada doktor kafatasında kistler var ama bunlar geçecek ilerleyen haftalarda dedi. 20. Hafta muayenemde geçmişti. Bazı şeyleri bize söylemeseler keşke boşuna panik yaptırıyorlar
2 tane doktor gördü ikisde % 100 kız diyor.100 binde 1 görülen hastalık bana denk geldi,annem de geçen sene en kötü olan beyin tümöründen hayatını kaybetti o da 100 binde 1 miş internete bakarsan

Dünyada tanılanmamış binlerce çocuk sahibi olamayan insan var yeter ki sağlıklı olsun. İzlediğim bir dizide (Dr House) böyle bir vaka vardı ve durumundan bihaberdi çok zor anlamışlardı yaşadıklarının sebebini. Eğer sizin kızınızda böyle bir sendrom varsa erkenden biliyor olacaksın ve elinizden gelenleri yapacaksınız. Ama fetal sonucunun yanlış çıkma ihtimali de var şuan hiçbir şey %100 değil. Allah kaldıramayacağınız yükler vermesin bol bol dua edin ve ne olursa olsun bebeğinize sarılın ona güç verin. İnşallah güzel haberler alırsınız
Kantaron yağı sürebilirsiniz pişiğe çok iyi geliyor.
Ölçümlerde 2-3 hafta önde veya geride olduğu durumlarda doktor değerlendirmeye alır fakat 1 hafta 3-5 gün çok birşey ifade etmez sonuçta cihazlar yapılabiliyor. Kafa ölçümü önden giderken boy normal olabiliyor, karın çevresi kilolu bebeklerde ileri çıkabiliyor vs. Gönlünüzü ferah tutun
Plasenta rahim önünü kapatma durumunu ben de yaşadım 2. Gebelikte doktor yukarı çekilecek 28. Haftadan sonra dedi çekildi de . Şimdi de 3. Gebeliğim 20. Haftada yine plasentanın önde olduğunu zamanla yukarı çekileceğini söyledi. Ama çekilmediği durumlar da olabiliyormuş o zaman normal doğum çok kanamalı olacağı için mümkün olmaz dedi. Siz yine de ayakta fazla kalmamaya ağırlık kaldırmamakta dikkat edin ve kanama vs olursa hemen doktorunuza haber verin.
Ben de başlamadım henüz bu hafta verdi alıp başlıcam 5. Aydan sonra başlıyoruz dedi doktorum.

Benim ayağa kalktığımda genital organımın üst kemiği ağrıyor gibi baskı var gibi. Çatı genişliyormuş o yüzdenmiş
Evet benimde oluyor arada bide yatakta saga sola donerken kasik karin bir yerlere bir baski saniyelik bi rahatsizlik hissi oluyor agrida oluyor ama hepsine normal rahim buyuyor dedi dun 440 gram cikti cocuk nerdeyse yarim kilo olmuş. Ilk kez bu haftaları gördüm inşallah Allah saglikla 38 39 haftalarida gösterir bazi hamileliklerde hic agri sizi olmuyormus bazilarinda kasilmali agrili sancılı geçiyormuş surec

Tek tarafli küçük bir kist dedi ama ismi cok korkutucu geldi yuzde 90 gecicek dedi 3 hafta once ne kadar takmiyorum desemde baya tedirgin oluyor insan ayni seyi dedim icimden gecicek bisey keske hic duymasaydim icimde huzur var gecicek ama ... iste full yok olsunda oyle tam nefes alcam dun doktor tek tarafta cok cok kucuk kac milim olduğunu yazmicam bile o kadar onemsiz bir kac haftaya kaybolur dedi. Bu ayrintilida cikan sonuclarda da bir kac gunluk fark var ama bir tanesinde 10 gunluk fark var doktor hersey normal dedi ama özelikle bunu sormak aklima gelmedi sabah inceleyince gordum ama sizde normal diyorsunuz zaten.haftaya doktoruma gidicem belki yazar demiri cunku hep demiri duyuyorum mutlaka aksatma diyorlar insallah ikinci bebegime hamile kaldigimda buradaki tecrübelermden dolayi daha rahat bir hamilelik gecircem simdiden oburunun hayalini kuruyorum

Canım öyle olabiliyormuş. Ben 2 farklı doktora gidince ultrason için sormuştum. 3 aşağı 5 yukarı olabilir onda bişey yok, takılanacak bir durum yok demişti.

Benim detaylıda öyle bazıları 20+4 yada 20+5’ken mesela femur uzunluğu 21+1 olabiliyor yani gayet normal sende rahat ol

Son düzenleme:
Sadece bir yerde 10 gun var geriisi hep bir kac gun insallah iyidir heralde sorun olsa hem doktor yolunda demezdi hemde raporda yazardi diye dusunuyorum .bide burada cogu kisinin biyle oldugunu duyunca biraz daha icim rahatladı.

Bunlar normal şeyler bebek büyüyor rahim büyüyor organlarımız bile yer değiştiriyor bebeğe yer açmak için belirtisiz olması imkansız gibi bir şey :) şükür halimize bunlar tatlı değişimler yine de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…