2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Canım bazılarının da sonuna kadar sinirda olup gayet zamaninda ve saglikli doguyor belki seninki de öyle olacaktir kaygı etme

Azalmamış çok şükür canım belki de böyle gidecek . Sen yine dikkat etmeye devam

Azalmamasıda iyi canım enazindan doguma kadar ayni seviyede kalir insallah

Insallah canim gecer hepimiz saglikli bir sekilde kucagimiza aliriz

aah canim

Selam kızlar… Amniyosentezi perşembe günü perinatoloji doktoru izinli olduğu için dün yapıldı. Çok şükür korktuğum gibi olmadı. Yaklaşık 10dk sürdü. Sadece iğnene girerken biraz tedirgin oldum onun dışında hiç bişey hissetmedim. Koldan kan, kalçadan da antibiyotik ve kan uyuşmazlığı iğnesi yapıldı. Allahtan bebekte sakindi çabuk oldu. Sonuçlarımızın bir kısmı haftaya çıkacakmış onlarda temiz çıkarsa rahat bi nefes alacağım.

Öncelikle geçmiş olsun bana da geçen hafta yapıldı. Ön sonuç 15 güne çıkar denildi size kaç gün dendi acaba ?

Evet bizede ön sonuçta önemli demişlerdi. İnş içimizinse gönlüne göre olur. Ben çalıştığım için rapor aldım bol bol dinlendim.
Amin inşallah tez zamanda güzel sonuçlar alırız. Bu sene bende çalışmıyorum. Haber bekliyordum biyerden. Ses soluk çıkmadı üstüne düşmedim artık. kısmette hamilelik varmış

Kızlar selam dün detaylı ultrasona girdim bebeğimde arsa denen bir damar fazlalığı tespit edildi ve doktorum bazen bu tek başına da bir down sendromu bulgusu olabileceğini söyledi ve amniyosentez önerdi fakat başka bir bulgu yok downa dair.Bende amniyosentez riskli olduğu için fetal dna yaktırıcam.Merak ettiğim detaylıda böyle çıkan var mı yada daha önce çevresinden duyan doğan bebekler sağlıklı mı? Endişeliyim haliyle..

Hala hissetmeyen var dmi? Ben hala tam anlamiyla tekme hissetmiyorum.. minik minik titresimler var ama oğlum bu haftalarda gumbur gumbur tekme atiyordu ondan sasiriyorum.

benim ikili testim yüksek riskliydi. Doktorum ultrason normal ama ufak ihtimalde olsa ultrasonda sorun görüşmeyip down olabiliyor, yada sorun görünüp olmayabiliyor dendi tipine bağlı olarak ama ultrasona göre sağlıklı derim dedi ben stres yapacağımı bildiğimden Fetal yada amniyosentez önerdi ben amniyosentez yaptırdım. Bazen tek bulgu belirtisi olabiliyor da, olmayabiliyor da en iyi kararı doktorunuz eşiniz ve siz verebilirsiniz umarım hepimiz sağlıklı bebeklere sahip oluruz

Benim doktorum 12 tane down belirteci olduğunu söyledi. Mesela bizde iki tane soft marker olarak adlandırılan belirtiler varmis aslinda ama fetal yaptirdigimiz ve temiz çıktığı için içimiz rahat. Yani bazen risk çıkıp sonrasinda sağlıklı bebeklerin olmasi da bu yüzden. Tek bir belirtiye göre kesin vardir demek çok doğru değil die düşünüyorum.

Azalmamis en azindan . Sabret canim artar insallah .

Tabiki zaten benim doktorumda aynı görüşte bağırsaklarda parlaklıkta vardı amniyosentez yaparken görüldü ama doktorumuz sadece o var diye böyledir diyemeyiz ilerleyen dönemde kaybolabilir dedi. Kesin olur yada olmaz demedi doktorumda bende illa belirti var diye kesin olacak diye düşünmüyorum şahsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…