- 19 Mayıs 2016
- 357
- 282
- 103
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #8.241
Canim al bizden de o kadar, bizde kari koca hastayiz ben de afedersin geniz akintisi da var crp 10 cikmisti zaten ilacsiz atlatmaya calisiyorum ama gecmiyor gercekten atesin enfeksiyon iltihap vs lik bir durumun yoksa ilacsiz gecirmen daha mantikli bence...Kızlar sonunda meşhur grip salgınına ben ve eşim aynı anda kapıldıkEşim ilaç kullanıyor ama ben sıcak şeyler içmek ve buhar banyosu yapmak dışında bir şey yapamıyorum. Acaba daha fazla ilerlemeden hastaneye gidip serum mu taktırmak mantıklı ya da evde ilaçsız vs atlatmaya çalışmak mı mantıklı?
Ondan oyledir canim merak etmeİnsallah canim sagol biz kisayiz ya boylu degiliz
Ben de kurabiye tuzlu pasta turleri alip tabaga koyariz heralde diye düşündüm öyle abartili bir susleme vs yapmayi düşünmüyorum.Günaydın
ben oğlumda dağıtmışsım. çikolata, şerbet ve kurabiye vardı odamda. gelenlere ikram etmiştik. şimdi de hazırlayacağım. normalde şu an üşeniyorum ama ilkinde yaptığım için buna yapmazsam içim rahat etmez. ben kendim yapmamıştım ama sipariş vermiştik.
Ben de cikolatayi evde dagitayim hastaneye tek kurabiye vs turleri olsun diyorum.GünaydınnBenim ilk çocuğum olucak nasipse ama hastanede bir şey dağıtmayı düşünmüyorum en fazla isimli çikolata ve kolonya olabilir belki. Eve döndüğümde de gelenlere onları ikram edicem sonrasında 2 aylıkken falan mevlüt yapmayı düşünüyorum o zaman ayriyetten hediyelik dağıtırım gibi geliyor.
Eğer siz illa ki bir şey dağıtacaksanız şimdiden kurabiye hamurunu falan hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz bi de çubuklara çikolata topları falan yapıyorlar ama onlar basit son haftanızda bile yaparsınız bence, şerbet dağıtanlar oluyor o da güzel fikir
Eğer ağır geçecekse hiç ertelemeden doktora git canım. Ben evde o kadar çok çektim ki... Asla geçmedi serumla bile. Sonunda antibiyotik kullandım, dünya varmış dedim. Doktor dedi ki enfeksiyon bebeğe geçse daha mı iyi dedi. Ama benimki domuz gribiydi. CRP epey yükselmişti. Sende de CRP yükselirse antibiyotik kullanman gerekecektir.Kızlar sonunda meşhur grip salgınına ben ve eşim aynı anda kapıldıkEşim ilaç kullanıyor ama ben sıcak şeyler içmek ve buhar banyosu yapmak dışında bir şey yapamıyorum. Acaba daha fazla ilerlemeden hastaneye gidip serum mu taktırmak mantıklı ya da evde ilaçsız vs atlatmaya çalışmak mı mantıklı?
Detaylı ultrason farklı bişey dedi dr. Onda bebeğin organlarına bakılıyor dedi. Fetal DNA var onda da yanılma payı varmış yanlış bi sonuçta yine amniyosentez yapıyoruz dedi. Amniyosentezde bebeğin genlerine bakılıyor. Bir kaç tane genetik hastalıkların taraması yapılıyormuş. Karar verirken zorlandım düşük riskinden dolayı. Genetik doktoru: 66 hamilede 1 down sendromlu bebek olma ihtimali var dedi. Amniyosentez de ise 1000 hamile kadında 1 düşük olma ihtimali var dedi. Bende perinatoloji doktor doçenti siz yaparsanız kabul ederim dedim. O yaptı benim işlemimi.Fransa’da yaşıyorum ve buraya henüz yeni geldim sayılır pek fazla dil bilmiyorum. Doktor seçimi konusunda da tereddütlerim var . Amniyosentez dışında başka alternatif bir test sunmadılar mı acaba. Mesela detaylı ultrason yapılsa nasıl olur acaba? Amniyosenteze karar vermek konusunda zorlandınız mı
Benim kan konusunda trizomi 21 çıktı. 16,5 hastalıkken yaptırmıştım. Ama 11 hastalıkken yaptırdığım ultrason sonucum çok güzeldi herşey normaldi. Sizce de bu durum normal mi. Korkmalı mıyım. Doktor amniyosentez önerirse yaptırmalı mıyım, çünkü riskli bir testlütfen başına gelen biri varsa yardımcı olabilir mi
Bende de trizomi 18 yüksek risk çıktı fetal DNA yada amniyosentez önerdiler ama ben fetal istemedim yanılma payı var diye amniyosentez yaptırdım kesin olsun diye. Amniyosemtezden önce ayrıntıl ultrason yaptılar onda bir şey çıkmadı ama ufakta ihtimal olsa doktor ultrason normal olsa da down vs olabilir dedi ultrasona göre sağlıklı dedi. Bende sonu unu bekliyorum. Doktorunuz ve eşinizle içinize sinecek şekilde karar verirsiniz. Umarım bebeklerimiz sağlıklıdrFransa’da yaşıyorum ve buraya henüz yeni geldim sayılır pek fazla dil bilmiyorum. Doktor seçimi konusunda da tereddütlerim var . Amniyosentez dışında başka alternatif bir test sunmadılar mı acaba. Mesela detaylı ultrason yapılsa nasıl olur acaba? Amniyosenteze karar vermek konusunda zorlandınız mı
Fetal DNA testi yaptırabilirsiniz. Trisomy 21 için doğruluk oranı çok yüksek.Benim kan konusunda trizomi 21 çıktı. 16,5 hastalıkken yaptırmıştım. Ama 11 hastalıkken yaptırdığım ultrason sonucum çok güzeldi herşey normaldi. Sizce de bu durum normal mi. Korkmalı mıyım. Doktor amniyosentez önerirse yaptırmalı mıyım, çünkü riskli bir testlütfen başına gelen biri varsa yardımcı olabilir mi
Benim geniz akıntısı hamileliğimin başından beri var geçmiyor da bir türlü ama burun akıntım renkli olmaya başladı o yüzden korktum biraz dinliyim kendimi duruma göre karar vericem bakalımCanim al bizden de o kadar, bizde kari koca hastayiz ben de afedersin geniz akintisi da var crp 10 cikmisti zaten ilacsiz atlatmaya calisiyorum ama gecmiyor gercekten atesin enfeksiyon iltihap vs lik bir durumun yoksa ilacsiz gecirmen daha mantikli bence...
İşte bende bebeğe geçmesinden korkuyorum o yüzden biraz daha kötüleşirsem bi doktora gidicem bakalımEğer ağır geçecekse hiç ertelemeden doktora git canım. Ben evde o kadar çok çektim ki... Asla geçmedi serumla bile. Sonunda antibiyotik kullandım, dünya varmış dedim. Doktor dedi ki enfeksiyon bebeğe geçse daha mı iyi dedi. Ama benimki domuz gribiydi. CRP epey yükselmişti. Sende de CRP yükselirse antibiyotik kullanman gerekecektir.
Merhaba canımGunaydin kızlar
Daha erken tabi ama inşallah bebeklerimizi doğru zamanda sağlıkla kucağımıza alırız.
Siz hastane icin ikramlik düşünüyor musunuz bizim memlekette cok yapılıyor ilk cocukta dagitmamistim sanırım onu bile hatirlamiyorum 7 sene gecmis foto bile cekmemisiz hastanede. Bazi sıkıntılı durumlar da vardi.
Şimdi Allah kısmet ederse biraz ikramlik seker hamuru kurabiye vs hazirlasam mi diyorum. Sizin fikriniz nedir. Şimdiden yapip buzluga atilacak neler yapilabilir halimiz varken?
Medicalpark lohusa şerbeti ikrami yapiyor mu oğrenicem yapmiyorsa da evde hazirliycam bir de cikolata kolonya yeterli bence hediyelik isine girmem diye dusunuyorumBen de cikolatayi evde dagitayim hastaneye tek kurabiye vs turleri olsun diyorum.
İlk cocugum 36nin bitiminde gelmişti apar topar gitmistik ne evimi detayli temizletebilmistim ne de agda vs yapabilmistimo yuzden son bir aya bir şey birakmamak lazim.
Saglik ocagina git canim bir crp baktir. Crp yuksek cikarsa enfeksiyon var demektir bebegine gecmemesi icin kbb ya da dahiliye Uzmanina gidersin ilac tedavin baslanir zaten yok crp normalse zaten endiselenecek bisey yok siradan soguk alginligidir geçerBenim geniz akıntısı hamileliğimin başından beri var geçmiyor da bir türlü ama burun akıntım renkli olmaya başladı o yüzden korktum biraz dinliyim kendimi duruma göre karar vericem bakalım
İşte bende bebeğe geçmesinden korkuyorum o yüzden biraz daha kötüleşirsem bi doktora gidicem bakalım
Hastalık zamanı ben dogru görmüyorum canim . Bahara gelecek zaten eve gelene daha dogru . Hastane ortaminda gelenlerde rahatsiz olur.Gunaydin kızlar
Daha erken tabi ama inşallah bebeklerimizi doğru zamanda sağlıkla kucağımıza alırız.
Siz hastane icin ikramlik düşünüyor musunuz bizim memlekette cok yapılıyor ilk cocukta dagitmamistim sanırım onu bile hatirlamiyorum 7 sene gecmis foto bile cekmemisiz hastanede. Bazi sıkıntılı durumlar da vardi.
Şimdi Allah kısmet ederse biraz ikramlik seker hamuru kurabiye vs hazirlasam mi diyorum. Sizin fikriniz nedir. Şimdiden yapip buzluga atilacak neler yapilabilir halimiz varken?
Karanfil yağıyla pamuk yada direk karanfil koy canim dişine. Hafifletir ağrısını .koruyucu onluk le cekiliyor aslinda ama riske atmak istememistir hekimin .Kızlar bana bir akıl verin ya dişim çok ağrıyot. Diş mi diş eti mi tam anlayamadım yayılan bir ağrı. Alt çene ile üst çenede gezinip duruyor. Agzimin icinde su tutuyorum sürekli. Anca öylr geçiyor. Dişciye gittim birsey göremedim film çekmek gerekir ama hamilesin çekemeyiz dedi. Ben nasıl dayanacam doguma kadar
Canim kan degerlerine baktir evde bisey kullanmadan cok zor. Antibiyotik serum felan versinler. Benjm crp 76 cikmisti gecen hafta sunizit olmusum . Covitken bile 33 tu en fazla hafife alma .ihmal etme hafifken baksinlar degerlerine .Kızlar sonunda meşhur grip salgınına ben ve eşim aynı anda kapıldıkEşim ilaç kullanıyor ama ben sıcak şeyler içmek ve buhar banyosu yapmak dışında bir şey yapamıyorum. Acaba daha fazla ilerlemeden hastaneye gidip serum mu taktırmak mantıklı ya da evde ilaçsız vs atlatmaya çalışmak mı mantıklı?
detaylı bakmamıştır. tüm iç organlar,el ve ayak parmakları dahil tüm kemikler. karaciğer kalp cinsel organ plesanta damarları dahil olmak üzere birçok şeye bakılıyor. rahim ağzı kordon plesanta inceleniyor. bebeğin yüzü de dahil olmak üzere kısa sürdüyse detaylı bakmamıştır. en az 20 25 dk sürmesi gerekir.Selam kizlar. Benim de bugün ayrintili ultrasonum vardi. Sizin dediginiz gibi yarim saat 1 saat falan sürmedi. Hatta extra video cektim toplam 5 dkGerci heryerine bakti tek tek. Sizin doktorlar arada muhabbet mi ediyor nasil o kadar uzun sürüyor merak ettim Hersey yolunda cok sükür. 25 cm ve 366 gr dedi. Kilosu haftasiyla uyumlu ama iri bi bebek diil dedi. Kizimi da 40 hafta dolumca 3080 gr dogurmustum. Benim bebisler minyon sanirim
Ateş varsa hiçbir şekilde beklemeyin bebeğe zararlı onun dışında sadece burun tıkanıklığı varsa zamanla geçer.Benim geniz akıntısı hamileliğimin başından beri var geçmiyor da bir türlü ama burun akıntım renkli olmaya başladı o yüzden korktum biraz dinliyim kendimi duruma göre karar vericem bakalım
İşte bende bebeğe geçmesinden korkuyorum o yüzden biraz daha kötüleşirsem bi doktora gidicem bakalım
Saglik ocagina git canim bir crp baktir. Crp yuksek cikarsa enfeksiyon var demektir bebegine gecmemesi icin kbb ya da dahiliye Uzmanina gidersin ilac tedavin baslanir zaten yok crp normalse zaten endiselenecek bisey yok siradan soguk alginligidir geçer
Ateş varsa hiçbir şekilde beklemeyin bebeğe zararlı onun dışında sadece burun tıkanıklığı varsa zamanla geçer.
Çok ağır geçiriyormuş gibi hissetmiyorum, sadece halsizlik ve yeşil-sarı renkli yoğun burun akıntım var yüzden doktora gitmedim ama siz böyle söyledikçe bi korktum gitmek en iyisi olucak galibaCanim kan degerlerine baktir evde bisey kullanmadan cok zor. Antibiyotik serum felan versinler. Benjm crp 76 cikmisti gecen hafta sunizit olmusum . Covitken bile 33 tu en fazla hafife alma .ihmal etme hafifken baksinlar degerlerine .
Agirlasinca gidersin ozman hafif geçerken bosuna hastaneye gidip mikrop alma canim . halsizlik artarsa Saglik ocagina gidersin . Dikkat et kendini takip et canimÇok ağır geçiriyormuş gibi hissetmiyorum, sadece halsizlik ve yeşil-sarı renkli yoğun burun akıntım var yüzden doktora gitmedim ama siz böyle söyledikçe bi korktum gitmek en iyisi olucak galiba
korkmayın. ben de geçen hafta soğuk algınlığı geçirdim sarı yeşil burun geniz akıntısı hatta ara sıra balgam vardı. ama şuan gayet iyiyim. 7 çeşit grip soğuk algınlığı hastalık kol geziyomuş şuan sağlık ocağına göründüm doktor öyle demişti. boğaz enfeksiyonu olursa ateş yapar. ateş olmadığı sürece tıkanıklık geçer. burun ve geniz temizleme suları var onlar baya iyi açıyor. burun spreyi kadar tehlikeli değil yatarken bile yapsanız hafifler. ilk 2 gece uyuyamamıştım tıkanıklıktan. çok şükür geçti ilerlemeden.Çok ağır geçiriyormuş gibi hissetmiyorum, sadece halsizlik ve yeşil-sarı renkli yoğun burun akıntım var yüzden doktora gitmedim ama siz böyle söyledikçe bi korktum gitmek en iyisi olucak galiba
Agirlasinca gidersin ozman hafif geçerken bosuna hastaneye gidip mikrop alma canim . halsizlik artarsa Saglik ocagina gidersin . Dikkat et kendini takip et canim
Teşekkür ederim kızlar inşallah benimki de daha fazla ilerlemeden atlatırımkorkmayın. ben de geçen hafta soğuk algınlığı geçirdim sarı yeşil burun geniz akıntısı hatta ara sıra balgam vardı. ama şuan gayet iyiyim. 7 çeşit grip soğuk algınlığı hastalık kol geziyomuş şuan sağlık ocağına göründüm doktor öyle demişti. boğaz enfeksiyonu olursa ateş yapar. ateş olmadığı sürece tıkanıklık geçer. burun ve geniz temizleme suları var onlar baya iyi açıyor. burun spreyi kadar tehlikeli değil yatarken bile yapsanız hafifler. ilk 2 gece uyuyamamıştım tıkanıklıktan. çok şükür geçti ilerlemeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?