2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bende 9 kg aldım çok aldım gibime geliyor ama engel olamıyorum kendime aslında çok fazla yemiyorum ama hareketsizlik var bu aralar ağırlaştıgimi hissediyorum 5 6 bin adım atıyorum bı kaç gündür hareket olsun diye hemen yoruluyorum belim çok ağrıyor bizde 22+6 yız bugün

Kızlar migrosta sleepy bezlerin yine 2.si %60 indirimli olmuş ben 1-2 ve 3 numaralardan 2şer paket aldım şimdilik. 64lü 2 paket 193tlye geliyor almayı düşünen varsa bakabilir
Şu bez konusunda çok kararsız kaldım. Alerji muhabbetinden dolayı hangisinden ne kadar alsam bilmiyorum

Şu bez konusunda çok kararsız kaldım. Alerji muhabbetinden dolayı hangisinden ne kadar alsam bilmiyorum
Çok stok yapmamak en doğrusu.Hizli kilo alan bir bebek olursa mesela 1 numara uzun süre kullanılmiyor.2 ye geçtikten sonra kilo alim ve alerji durumuna göre stok yapılabilir anca.Ben şimdilik Prima premium care 1 numaradan 2 paket aldım daha doğrusu uygulama üzerinde puanım vardi onu kullandim ücretsiz almış oldum

Çevremde sleepy kullanan herkes memnun o yüzden ben eğer bebek de kabul ederse sleepyle başlıycam. Prima bence bi bez için aşırı pahalı bana göre anca bebeğim diğer bezlerde alerji olursa mecbur prima alırım

Hay maşallah valla yanlış mi okudum.diye tekrar baktim kiz bu kadar adımı nerde atiyorsun , benim değil 1000 adım heralde ev icinde saysam bir de markete gidis gelis desem ki o da hergun değil 500 ü bile bulmaz

Kızlar nasılsınız
İsim düşündünüz mü ?

İlk kızımın adı Müşerref Öykü

Allah nasip ederse bir kızım dsha olacak ama isim bulamıyoruz

Önelerilere açığım

Doktor hersey iyi dedi enfeksiyon kaynakliymis;( fitil verdi. Bu arada bende sabah 62 kilo olduğumu gordum zaten 58 /59 gibi baslamistim 55 e kadar düştü kilom ilk 3 ay simdi 62 kiloyum ama gobegim baya şiş duruyor ve goguslerim kesinlikle cigrindan cikti buyudu ve tek orasi catladi

Kizlar camasirimda islaklik mevzusundan dolayi sabah doktorla görüştüm once gece acil doktorundan turnusol kagidi aldim renk degisikligi olmadi ama yinede sabah doktorum kontrol etti enfeksiyon var dedi. Alt taraftan vajinal kultur aldi idrar sonuclarim daha cikmadi ama alttan akintidan enfeksiyon olduğunu anladi fitil verdi kesin idrarda da cikicak cunku rengi bi tuhaf;(muhtemelen antibiyotik vericek ama enfeksiyon daha zararlibu yüzden ne verirse kullanicam ;( kizlar ayaklarinizin altina sicak su torbasi yapin cok su icin sarimsak limon zencefil cayi olsun elinizin altında hamilelikte enfeksiyon riskli ve sonucları kotu olabiliyor cok dikkat edin 1 su bardagina 2 yemek kasigi elma sirkesi ile taharet alabilirsin dedi doktorum arada bunu yapabilirsiniz doktorum ara ara ben de yapiyorum onlem amacli dedi

Grip, soğuk algınlığı, öksürük, ağrı, ateş yaşayan hamiş arkadaşlar;

*Ben de 1 haftadır hasta durumdayım (2 hafta önce de grip olmuştum ama daha iyiydim), denediğim ve az da olsa işe yarayan bir kaç tavsiyem var. Dün doktora da gittim, serum olarak parol verdiler. Doktor hamilelere başka bir şey veremiyoruz dedi. Hatta damardan vitamin dahi verilmiyor dedi (Ataşehir medicana). Ama bana çam kozalağı macunu önerdi, öksürük için. Hemen eczaneden aldım, valla rahatlama var, tavsiye ederim.
*Bunun dışında lugol iyot kullanıyorum. Burnuma ve boğazıma gargara yapıyorum. Burunu açıyor, boğaz acısını alıyor. Gece yatarken sırta ve göğüse iyot kafesi yapıyoruz. Nette bakabilirsiniz (dr Hasan Hüsnü Eren uzun uzun anlatıyor).
*Öksürün krizleri için ani müdahale; bal, elma sirkesi, limon, tarçın ve karabiber karışımı. Bu da bir anda kesiyor, ama komple kesmiyor.
*Ek olarak c vitamini (askorbik), D vitamini ve meyve yiyorum. Bulabiliyorsanız kırmızı meyveler öksürük için iyiymiş. Ben dondurulmuş kırmızı orman meyveleri aldım, bu daha mantıklı geldi. Kış günü satılan çilekten pek fayda beklemem.
*Akşam yemeklerinde mutlaka et & kemik suyuna çorbamız oluyor, bağışıklık için.

Şimdilik aklıma gelen ve uyguladıklarım bunlar, belki birinize şifa olur diye paylaşmak istedim. Allah şifa bekleyen herkese şifa versin inşallah, amin.

Hay maşallah valla yanlış mi okudum.diye tekrar baktim kiz bu kadar adımı nerde atiyorsun , benim değil 1000 adım heralde ev icinde saysam bir de markete gidis gelis desem ki o da hergun değil 500 ü bile bulmaz
Biraz hareket olsun diye yürüyüşe çıkıyorum bir kaç gündür yoksa tabiki evin içinde o kadar adım atmam mümkün olmuyor

Cok tskler hamilelikte ne kadar az ilac o kadar iyi benimde enfeksiyonla basim dertte doktor kırmızı orman meyvelerini banada soyledi dondurulmus al kefirin icine koy mixerle ic dedi bir de yaban mersini cok iyimis enfeksiyonda migrosda satılıyor kucuk paketler halinde herkes sifa bulsun insallah

Kızlar nasılsınız
İsim düşündünüz mü ?

İlk kızımın adı Müşerref Öykü

Allah nasip ederse bir kızım dsha olacak ama isim bulamıyoruz

Önelerilere açığım
Benim ilk kızımın ismi Dicle Mira.
Bı kızım daha olacak hayırlısıyla Derin Ela düşünüyoruz henüz karar vermedik

Ne kadar cabuk vajinal kültürün sonucu cikmis. Benim her kontrolde aliniyor bikac gün sonra anca cikiyor bakteri ürüyor mu diye bekletiyoruz diyor dr. Belki sizinki hizlandirilmis versiyonudur bilemedim

Bu arada günümüz aynı.. 110 gün kalmış inşallah bebeklerimizi kucağımıza almamıza.
ay gerçekten mi:) inşallah canım benim seninkinin cinsiyeti neydi :) ya diyetisyen öyle bir liste paylaştı ki ben zaten gün içinde o kadar çok şey yemiyorum ama sıkıntı karbonhidrat ve şeker ağırlıklı beslenmem. Genel olarak protein ve sebze ağırlıklı canım liste. ara öğünlerde de meyve ceviz süt var.

Benim de kizimin adi Pera, simdi kismetse oglum olcak ve pek isim yok aklimizda. Bi iki alternatif var ama onlar da net diil

Selam kızlar, ben 20. Haftama henüz dün girdim, son iki haftadir falan rahattim ama iki gündür kasığımda ağrı var, bi yerinde tek. Arada girio geri gelio rahatsizlik veriyor. Batma gibimi desem. Normal mi ki? Öyle hastaneye gidecek kadar değil, ama öncesi rahat olduğum için endiselendim biraz

Ne kadar cabuk vajinal kültürün sonucu cikmis. Benim her kontrolde aliniyor bikac gün sonra anca cikiyor bakteri ürüyor mu diye bekletiyoruz diyor dr. Belki sizinki hizlandirilmis versiyonudur bilemedim
Yok daha kültür çıkmadı asagidan kultur alirken sari akintiyi yada ne renkse onu gördü ben enfeksiyon olduğunu görüyorum fitil gerekiyor dedi oyle verdi yoksa 1 haftyi bulur kültür. Sizde enfeksiyon çıktımı sari akinti varmıydı

Kizlar merhaba;
Bu benim uzun zamandan sonra ilk yorumum ilk gebeligimde erken dogum gerceklesti ve bebeklerimi kaybettim sonra mucizemin supriz bir sekilde haberini aldim cok sukur sıkıntısız olarak 21+5 geldik yalniz hersey yolunda gidiyoken dun 2 haftada bir gittigim kontrolumde bebegimin 1 hafta geriden geldigini ogrendim canm o kadar sıkıldı ki 370 gram olmasi gerekiyoken 307 gram 20 cm cikti yedigime ictigime herseye dikkat ettigim halde bebegim yeterince beslenememis cok sukur kan akisinda plasentasinda bir problem yok ama ileriki haftalarda bir sorun olur mu gelisimi yavaslar mi haftasini yakalar mi bir sorun olusur mu diye cok korkuyorum pazartesi perinatologa gorunucez ama o zamana kadar icim icimi yiyip duruyo bebegim icin napmam lazim akil verin lutfen

70 kg ile basladim mide bulantilarindan ekmeğe cok yuklendim 75 kg oldum bir bir bucuk aydir kg almiorum bakalim sona kadar kac alcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…