- 5 Haziran 2020
- 1.118
- 753
- 73
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #8.341
Hoşgeldin aramıza listeye ekledimMerhabalar bende dahil oldum bu gruba :) sat 29.08 planlanan doğum tarihi 15 Mayıs gibi istanbuldan ve ilk bebeğim :) 39 yaşındayım
Haftayi yanlis yazmisim dogrusu 20+5Kizlar merhaba;
Bu benim uzun zamandan sonra ilk yorumum ilk gebeligimde erken dogum gerceklesti ve bebeklerimi kaybettim sonra mucizemin supriz bir sekilde haberini aldim cok sukur sıkıntısız olarak 21+5 geldik yalniz hersey yolunda gidiyoken dun 2 haftada bir gittigim kontrolumde bebegimin 1 hafta geriden geldigini ogrendim canm o kadar sıkıldı ki 370 gram olmasi gerekiyoken 307 gram 20 cm cikti yedigime ictigime herseye dikkat ettigim halde bebegim yeterince beslenememis cok sukur kan akisinda plasentasinda bir problem yok ama ileriki haftalarda bir sorun olur mu gelisimi yavaslar mi haftasini yakalar mi bir sorun olusur mu diye cok korkuyorum pazartesi perinatologa gorunucez ama o zamana kadar icim icimi yiyip duruyo bebegim icin napmam lazim akil verin lutfen
Bizde 24 +2 9 kilo aldik .Merhaba hanımlarr bayadır gelmiyordum buralara naptınız nasılsınz
23+3üz biz oğluşumla iyiyizz
Ama ben şimdiden 9 kg aldımdiyetisyene göre normal dese de ben baya kendimi panda gibi hissediyorum. Sizler kaç kilo aldınız
Hamilelikte ufak idrar kaçırmaları normal. Hapşırma ,gülme, öksürme neden olabiliyor.Kizlar az önce lavaboya gittigimde camasirim resmen islanmis sanki altima kaçırmış gbiydim ama idrara sıkışık degildim. O kadar islakligi nasil hissetmedim anlamadim pijamama bile gelmis kapladiginalan avucumun ici kadar bir genislik gozume cok geldi Allah korusun amniyo sızıntısı olabilir mi sari akintidan hic kurtulamadım zaten idrar testim hep temiz cikti ama vajinadan kultur alinmadi hic bunu yasayan varmi
Hapşırırken bile kaçırıyoruz artık bu aylardan sonraFitili biraktim ben artik fitil zamani oluyordu evet doktor banada fitilden olur demişti ama neyseki dun aksamdan sonra bir daha olmadi.yine de yarin doktorla konuşcam cunku pijamaya kadar gecti anormal geldi Gerci ilk kez hamileligimde bu haftalara kadar geldimbelkide normaldir tecrubem olmadığından tuhaf geliyor
Bende 5 kilodayim ama artık hızlı almaya başlarım gerçi kizimda toplam 9 kilo almıştım ama belli olmuyor seker yuklemeleri yapılsın oda kilo aldırıyorMerhaba hanımlarr bayadır gelmiyordum buralara naptınız nasılsınz
23+3üz biz oğluşumla iyiyizz
Ama ben şimdiden 9 kg aldımdiyetisyene göre normal dese de ben baya kendimi panda gibi hissediyorum. Sizler kaç kilo aldınız
Çok alsanda etkilenmezsin normalde zayıfsın verirsin biz kilolular için çok kilo tehlike demekİyiyiz canım maşallah sizeben de 59,7 mi ne öyle biseyle başlamıştım dün tartıldım 64,5 olmuşum düz hesap 6 kilo diyelim ama sanırım ben bütün kiloyu memelerime aldım inanılmaz büyüdü ve çok ağırlastilar yalnız aşırı bi iştahım var son 1 aydır hani bi salsam kendimi eminim 20 kilo da alırım hic de zorlanmam valla
Geçmiş olsun gittiğin iyi olmuş hemen önlemini alırsın genelde tek kullanımlık veriyorlar kullanırsın biter gider insallahKizlar camasirimda islaklik mevzusundan dolayi sabah doktorla görüştüm once gece acil doktorundan turnusol kagidi aldim renk degisikligi olmadi ama yinede sabah doktorum kontrol etti enfeksiyon var dedi. Alt taraftan vajinal kultur aldi idrar sonuclarim daha cikmadi ama alttan akintidan enfeksiyon olduğunu anladi fitil verdi kesin idrarda da cikicak cunku rengi bi tuhaf;(muhtemelen antibiyotik vericek ama enfeksiyon daha zararlibu yüzden ne verirse kullanicam ;( kizlar ayaklarinizin altina sicak su torbasi yapin cok su icin sarimsak limon zencefil cayi olsun elinizin altında hamilelikte enfeksiyon riskli ve sonucları kotu olabiliyor cok dikkat edin 1 su bardagina 2 yemek kasigi elma sirkesi ile taharet alabilirsin dedi doktorum arada bunu yapabilirsiniz doktorum ara ara ben de yapiyorum onlem amacli dedi
İlk kızımızın ismi karaca şimdi ikinci kizce kumru düşünüyoruz net gibi bisiy ama değişebilirKızlar nasılsınız
İsim düşündünüz mü ?
İlk kızımın adı Müşerref Öykü
Allah nasip ederse bir kızım dsha olacak ama isim bulamıyoruz
Önelerilere açığım
Okadar kötü bir zamanki antibiyotik kullanan bile iyilesemiyor biz hamisler çok dikkat etmeliyiz ama okuyan çocuğu olan çok zor bol bol saglikli beslenecegiz çözüm bu yogurtu ve tursuyu sofradan eksik etmeyin kızlarGrip, soğuk algınlığı, öksürük, ağrı, ateş yaşayan hamiş arkadaşlar;
*Ben de 1 haftadır hasta durumdayım (2 hafta önce de grip olmuştum ama daha iyiydim), denediğim ve az da olsa işe yarayan bir kaç tavsiyem var. Dün doktora da gittim, serum olarak parol verdiler. Doktor hamilelere başka bir şey veremiyoruz dedi. Hatta damardan vitamin dahi verilmiyor dedi (Ataşehir medicana). Ama bana çam kozalağı macunu önerdi, öksürük için. Hemen eczaneden aldım, valla rahatlama var, tavsiye ederim.
*Bunun dışında lugol iyot kullanıyorum. Burnuma ve boğazıma gargara yapıyorum. Burunu açıyor, boğaz acısını alıyor. Gece yatarken sırta ve göğüse iyot kafesi yapıyoruz. Nette bakabilirsiniz (dr Hasan Hüsnü Eren uzun uzun anlatıyor).
*Öksürün krizleri için ani müdahale; bal, elma sirkesi, limon, tarçın ve karabiber karışımı. Bu da bir anda kesiyor, ama komple kesmiyor.
*Ek olarak c vitamini (askorbik), D vitamini ve meyve yiyorum. Bulabiliyorsanız kırmızı meyveler öksürük için iyiymiş. Ben dondurulmuş kırmızı orman meyveleri aldım, bu daha mantıklı geldi. Kış günü satılan çilekten pek fayda beklemem.
*Akşam yemeklerinde mutlaka et & kemik suyuna çorbamız oluyor, bağışıklık için.
Şimdilik aklıma gelen ve uyguladıklarım bunlar, belki birinize şifa olur diye paylaşmak istedim. Allah şifa bekleyen herkese şifa versin inşallah, amin.
Çok geride değil bence kilosu gayette beslenmisKizlar merhaba;
Bu benim uzun zamandan sonra ilk yorumum ilk gebeligimde erken dogum gerceklesti ve bebeklerimi kaybettim sonra mucizemin supriz bir sekilde haberini aldim cok sukur sıkıntısız olarak 21+5 geldik yalniz hersey yolunda gidiyoken dun 2 haftada bir gittigim kontrolumde bebegimin 1 hafta geriden geldigini ogrendim canm o kadar sıkıldı ki 370 gram olmasi gerekiyoken 307 gram 20 cm cikti yedigime ictigime herseye dikkat ettigim halde bebegim yeterince beslenememis cok sukur kan akisinda plasentasinda bir problem yok ama ileriki haftalarda bir sorun olur mu gelisimi yavaslar mi haftasini yakalar mi bir sorun olusur mu diye cok korkuyorum pazartesi perinatologa gorunucez ama o zamana kadar icim icimi yiyip duruyo bebegim icin napmam lazim akil verin lutfen
Bisey diyim mi hiç oyle zayif veya çok kilolu farketmiyor benim arkadaşlarım doğumdan sonra veririz dediler sonra bu ebebekteki malt iceceklere bi dadandilar saf gibi ama nasil belki gunde 10 kutu o kadar çok şeker içtiler ki simdi eser yok o zayif hallerinden bir de veremiyorlar artık yerleşti kiloları e 30dan sonra tabi vücut da yavaşlıyorÇok alsanda etkilenmezsin normalde zayıfsın verirsin biz kilolular için çok kilo tehlike demek
Çok geride değil bence kilosu gayette beslenmisbebise ceviz muz güzel kilo aldırıyor Dr a gidene kadar bunu deneyebilirsin. Çok stres yapma lütfen kilo son haftalarda önemli şuan önemli olan vücudunun gelişmesi organlarının işlemeye başlaması
Doktor rahim agzi uzunlugun sinirda bebegin gelisimi sinirda diyince moralim cok bozuldu dunden beridir yogurt sut peynir yiyorum surekli ki haftasina ulasabilsin diye tesekkur ederim iyi dileklerin icinÇok geride değil bence kilosu gayette beslenmisbebise ceviz muz güzel kilo aldırıyor Dr a gidene kadar bunu deneyebilirsin. Çok stres yapma lütfen kilo son haftalarda önemli şuan önemli olan vücudunun gelişmesi organlarının işlemeye başlaması
Canım çok fark yok ki arada uçurum bir fark yok bende kafaya takıyorum biraz kilo meselesini araştırdım bebeğe kilo aldıran besinleri senle de paylaşayım bende dikkat edicem bundan sonra inşallahKizlar merhaba;
Ben bu arabadan aldım beğendim indirimdeydi bir ara 4 e aldımmKızlaaar travel sistem bebek arabası, buhar makinesi, süt sağma pompası alan veya önerisi olan var mı??? Bazı şeyleri yavaş yavaş tamamlayalım diyoruz
Buhar makinası nedir acabaKızlaaar travel sistem bebek arabası, buhar makinesi, süt sağma pompası alan veya önerisi olan var mı??? Bazı şeyleri yavaş yavaş tamamlayalım diyoruz
İlk kızımin adın NilayKızlar nasılsınız
İsim düşündünüz mü ?
İlk kızımın adı Müşerref Öykü
Allah nasip ederse bir kızım dsha olacak ama isim bulamıyoruz
Önelerilere açığım
20+6da benim bebis 366 gr cikti. Bence 50-60 gramin lafi olmaz öyle geriden geliyor diye düsünmeyin. Bide olmasi gereken gram diye bisi yok cünkü dr ölcüm yaparken 1 milim geri yada ileri hesaplasa baya degisir sonucHaftayi yanlis yazmisim dogrusu 20+5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?