2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
BİM’e bebek ürünleri gelmiş bişeyler alan oldu mu?

Ben bi kaç ürün aldım. Katlanabilir küvet,kova,maşrapa yer kaplamasın diye bunları tercih ettim. 3 tane 3 aylık body, 1 tanede 6 aylık body aldım. Birde ağız mendili çok kaliteli degil ama kullanır atarım en kötü diye düşündüm.

Bende aldım. Katlanabilir küvet ve maşrapa, ağız silme mendili, silikon önlük. Annemde bodylerden almış

Bende zıbın aldım beğendim yumuşaklardı 4 tane 3 aylık 1 tanede 6 aylık aldım ağız mendilini gördüm ama almadım onu

Bana da biraz imkansiz geldi ya 6 kilo aldim ben de . Önümüzdeki 3 ayi mümkün degil 3 kiloyla tamamlayamam bebek 3 kilo olcak sekilde beslenmek lazimsa bilemiyorum bebeğe ne kilo aldirir ama anneye aldirmayacak çok zor

Valla doktor eksi kiloyla bile gebelik takibi yapıyormuş.. Bu durumda bebek alırken bizim biraz vermemiz gerekebilir. Sonuç olarak sağlıksız abur cubur ve tatlıdan biraz uzak durmakta yarar var

Bir de lohusalık var o da ayrı bir olay yakim ne derse iğne gibi batıyor uykusuzluk tavan yapiyor derken eşlerin anlayışlı olmasi işi kolaylastiriyor tabi .

Hala tetanoz aşısı olmayan var mı kızlar?
Beni arayan soran yok olmadım, geç olmak da bi sorun yaratır mı acaba?
İlk doğum muydu sizin? Sezaryen olma ihtimaline karşı özellikle yapılmalı bence .Ebe size ilk kayıt için gittiginizde gün veriyordu aslında kaydınız mi oluşturmuş muydunuz saglik ocağına

Coledan d3 damlayı kullanan arkadaş var mı kullananlar nasıl kullanıyor günün hangi saatinde içiyolar ve gece magnezyum takviyesiyle birlikte alınır mı?
Sağlık ocağı verdi ama Dr daha kullanma demişti.Kontrole gittiğimde tekrar soracağım .D vitamini genelde kahvaltıdan sonra zeytinyağı ile de alırsanız daha etkili ya da portakal suyuna saklayabilirsiniz emilimi artiriyormuş.Magnezyumu ben gün içinde aklıma gelince alıyorum

Saglik ocağına gebelik izleme kayit olmuş muydunuz
Oluşturduk canım. Kiloma tansiyonuma da bakmıştı 20. Haftada arıcaz dedi ben ilaç yazdırmaya gidince sordum hemşiremiz yokmuş raporluymuş ondan arayan olmadı herhalde.
Ben olmadım canım 26. ve 30. haftalarda olucam
İyi bende azcık geç olucam bu durumda bir sıkıntı olmaz sanırım.
İlk doğum muydu sizin? Sezaryen olma ihtimaline karşı özellikle yapılmalı bence .Ebe size ilk kayıt için gittiginizde gün veriyordu aslında kaydınız mi oluşturmuş muydunuz saglik ocağına
İlk olacak evet ve yüksek ihtimalle sezeryan olacak ikiz olduğu için. Kaydım var ama hemşire raporluymuş neyse arar sanırım biraz daha bekliyim.

İyi bende azcık geç olucam bu durumda bir sıkıntı olmaz sanırım.
Olmaz canım bence, sen yinede doktoruna danış tabi. Benim detaylı ultrason doktorum 26 hafta öncesi ben tavsiye etmiyorum dedi, 26 ve 30’da yaptır dediği için bende öyle yaptırma kararı kaldım.

Coledan d3 damlayı kullanan arkadaş var mı kullananlar nasıl kullanıyor günün hangi saatinde içiyolar ve gece magnezyum takviyesiyle birlikte alınır mı?
Ben kullanıyorum kahvaltıdan sonra zeytinyağ ile karıştırıp 6 damla verdi doktorum, o şekilde kullanıyorum.

Bende küvet setinden ve tummy time kart seti gelmişti ondan aldım, küvet çok iyi oldu özellikle
Hala tetanoz aşısı olmayan var mı kızlar?
Beni arayan soran yok olmadım, geç olmak da bi sorun yaratır mı acaba?
Bende hala olmadım, bugün aradılar ellerinde aşı yokmuş 1-2 haftaya gelir diye düşünüyoruz gelince ararız sizi falan dedi

Olmaz canım bence, sen yinede doktoruna danış tabi. Benim detaylı ultrason doktorum 26 hafta öncesi ben tavsiye etmiyorum dedi, 26 ve 30’da yaptır dediği için bende öyle yaptırma kararı kaldım.
Ben danıştım yaptır dedi ne zaman derlerse dedi hafta dememişti . Yine bi sorarım olmadı.

Aramazlarsa da gidin zaten sıra alınmıyor aşı diyince direk kim varsa o kayit oluşturup aşı yapıyor

Valla doktor eksi kiloyla bile gebelik takibi yapıyormuş.. Bu durumda bebek alırken bizim biraz vermemiz gerekebilir. Sonuç olarak sağlıksız abur cubur ve tatlıdan biraz uzak durmakta yarar var
Meyve dışında şekerli tatlı veya çikolataya uzağım. Ekmekle de kahvaltı dışında çok aram yok. Abur cubur haftada bir belki o da bisküvi tarzı şeyler. Ama yine de 2 kilo aldım bu ay.

Ben ilkini 16+5 de oldum, 2.dozu da 21.haftada oldum. İlk 3 ay geçtikten sonra sorun olmuyor. Benim doktorum da 25.haftadan sonra önermiyoruz demişti kasılma yapabiliyor diye

Bana da verildi de 2 damla demiş. İnternette magnezyumun d3 emilimini arttırdığını gördüm de ondan sordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…