- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #9.561
Bende de basladi ayni sey, bunlara braxton hicks kasilmalari diyorlarmis. Bu haftalarda baslamasi gayet normalmis. Doktorum sakin ol dogumu etkileyecek bir durum yok sadece doguma hazirlik dedi. Yalniz belirli araliklarla ve belirli süre icerisinde gelirse kontrol ettirmemi soyledi. Bir de sakin olup, uzanip o bölgeye hafif hafif elinizle masaj yapinca geciyor.Genede takip etmekte fayda var sıklıgını ve ne kadar surdugunu dinlenince gecip gecmedigini gozlemleyim kontrolunuzde doktorunuza soyleyin
Oturunca ve yatınca geçiyor genelde zaten. Kontrolüme yeni gittim doktor normal dedi ama tabi sıkıntı olursa yine giderim. Normaldir inşallah herşeyGenede takip etmekte fayda var sıklıgını ve ne kadar surdugunu dinlenince gecip gecmedigini gozlemleyim kontrolunuzde doktorunuza soyleyin
Banada verdi perinatoloji yeşil akintim var dedim idrar tahlilimde enfeksion ciktiHangi fitili kullandiniz. Bana bugün perinatoloji doktoru gyno lomexin fitil ve krem yazdı.ayrica benimde idrar tahlillerim hep temız cikmisti
Canim.ne durumdasınBen şimdi bir doktora daha gözüktüm kesede bir duzensizlik olmadığını söyledi Protestana devam edip bir hafta sonra gelmemi söyledi yolk kesesi oluşmuş bir kaç güne bebek gözükecek dedi suanlik kanamam yok aynı seninki gibi etrafında kanama alani var ama doktor tutunuyor olabilir ilacını bırakma dedi.diger doktora baksam ilacı birak kese düzensiz düşük olacak dedi sabahtir hep rabbim hayırlısı dedim bende bir umutla bekliyorum canım dilerim ikimizinde güzel haberleri sağlıklı bebekleri olsun inşallah
Bu bilgi bizzat kurum tarafından yalanladı lütfen bakanlık dışındaki bilgileri burda paylasmayinArkadaşlar selam, bunun için ayrı bir konu açtım ama daha fazla insana ulaşabilmek için buradan da paylaşmak istedim. Yardımcı olabilecek kişiler ya da tanıdıklarınız varsa aşağıdaki mesajı iletir misiniz?
Dostlarınız arasında gönüllü olabilecek dostlara iletirmisiniz lütfen:
Arkadaşlar deprem bölgesinde çok fazla çocuk anasız babasız kaldı. 300 e yakın çocuk İstanbul’a gelecek. 0-3 yaş Darülaceze 3 yaş sonrası Sait Çiftçiye gidecek. 2 gün içinde gelecek. Ama buraya gönüllü olmak lazım. Ve haftada en az bir belirlediği günde düzenli gelecek. Maddi yardım kısmı henüz belli değil. 2 kere geliyor 3 kere geliyor sonra gelmeyince çocuk onu bekliyor. En baştan Gelmesin daha iyi diyorlar.
İsteyen ve yapabileceğine inanan varsa, ben Darülaceze ile görüştürürüm.
Cocuklarla ilgilenecek, anne ya da abla gibi olabilecek birileri. Oyunlar oynayacak, kitap okuyacak, ilerleyen zamanda gezmeye gidecek vs
İstanbulda öğrenci, eğitim gruplarında paylaşabilirseniz çok sevinirim gidebilecek birileri çıkar belki
Psikolog Gonca Erçegil
0533 771 01 15
Gönüllü olabilicek kişiler bu numara ile iletişime geçebilir canlar, Darülaceze ile iletişimi sağlayacak Gonca Hanım.
Nasıl bir his oluyor dediğiniz kasılmada?
Degil yani benim yasadigim o sekilde ki normalde de oyle olur diye biliyorum karin toplanir 30 sn ile 3 dk arasi surer uzaninca yada pozisyon degistirince gecerM Minnos orumcek brexton hicks kasilmalarinda agri ve sanci nasil olmuyor anlamadim? Siddetli ama gecici, duzenli bir sekilde devam etmeyen sancılar degil mi brexton hicks kasilmalari?
Gerginlik hissi ve patlayacakmış gibi bir his mi?Degil yani benim yasadigim o sekilde ki normalde de oyle olur diye biliyorum karin toplanir 30 sn ile 3 dk arasi surer uzaninca yada pozisyon degistirince gecer
Ben bunu hic yasamadim galiba cunku anlayamiyorum. Ama birkac defa benim bahsettigim gibi siddetli ufak sancilar yasadim ve bitti, ben onu odur diye dusunmustumDegil yani benim yasadigim o sekilde ki normalde de oyle olur diye biliyorum karin toplanir 30 sn ile 3 dk arasi surer uzaninca yada pozisyon degistirince gecer
Zaten kasilma ,agri,sanci vs oluyosa doktora gidilmeli sadece kasilma dogumu tetiklemez yada sadece sanci yada baska biseyDegil yani benim yasadigim o sekilde ki normalde de oyle olur diye biliyorum karin toplanir 30 sn ile 3 dk arasi surer uzaninca yada pozisyon degistirince gecer
Aynen oyle rahatsizlik verir sanki karnin agirlasmis ve ben burdayim der gibiGerginlik hissi ve patlayacakmış gibi bir his mi?
Anladım çok sık olmasa da bende yaşıyorum o durumu. En son geçen hafta oldu. Ve kendimi dışarı attım dışarıda yürümeye başlar başlamaz hafifledi ve eve dönerken geçmişti sadece 15 20 dk yürüdüm.Zaten kasilma ,agri,sanci vs oluyosa doktora gidilmeli sadece kasilma dogumu tetiklemez yada sadece sanci yada baska bisey
Aynen oyle rahatsizlik verir sanki karnin agirlasmis ve ben burdayim der gibi
Nasil bir his canim valla anlayamadim. Sadece karin mi sertlesiyorZaten kasilma ,agri,sanci vs oluyosa doktora gidilmeli sadece kasilma dogumu tetiklemez yada sadece sanci yada baska bisey
Aynen oyle rahatsizlik verir sanki karnin agirlasmis ve ben burdayim der gibi
Benim ikiz degil rahim boyunu her gittigimde ölçüyor en son 40mm 'di ptsi gunu .Doktor hersey yolunda rahim ağzın kapalı boyu iyi dedi .ama yorgunluk bana hic iyi gelmiyor;(ankazmart0 senin ikiz gebelik mi? Rahim agzi uzunlugunu olcturuyosu dimi? Ikiz gebelik herzaman tek gebelilten daha risklidir mutlaka dinlen fazla ayakta kalma ve her kontrolde rahim agzini olctur
Bunu kullanıyorumBen de diş problemi yaşamaya başladım. Süt ürünleri tüketiyorum ama yetmiyor sanırım. Kalsiyum takviyesi soracağım doktora. Kalsiyum kullanan var mı?
Yorgunluk banada iyi gelmiyo malesefBenim ikiz degil rahim boyunu her gittigimde ölçüyor en son 40mm 'di ptsi gunu .Doktor hersey yolunda rahim ağzın kapalı boyu iyi dedi .ama yorgunluk bana hic iyi gelmiyor;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?