- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #9.661
haızrlıktan kastım maddi şeyler değildi ki balım. sıkma canını, zaten çok masraf yapmaya da gerek yok hiç. o kadar hızlı büyüyorlar ki 3-5 parça bir şey yetiyor. ben de maddi hiçbir şey almadım, ilkinden sakladıklarımı kullanacağım.. temizlik yapma olsun, ufak tefek planlamalar olsun, bu tarz şeyler. sağlıkla doğsunlar, sağlıkla büyüsünler. çocuğun giydiği haram, yediği helal derler.İnanir misin tek bir çöp bile alamadim daha, eşime zam yapmadilar iş degistirme durumu var o yüzden hicbiseye girismedim. Artik son ay falan biraz kıyafet alırım bir de anne yanı uygun fiyatlı 500 600e beşik gibi seyler var ondan alcam. 1 sene önce olsa neler neler de işte Kısmet var bunda da bi hayır diyorum. O yüzden malesef hazirlik yapamıyorum
canım senin ikiz gebeliktir. eminim bizden daha zordur. sağlık ne gerektiriyorsa o. ben zorlansam anında ayrılırım. sodyumu düşük soda ödem yapmaz ama doktorun ne diyorsa o, her bünye farklı sonuçta. benimki de her gün iç dedi muhakkak. ben günde 2 tane içiyorum.Maşallah çalışırsın inşallah. Ben zorlandım rapor ile erken ayrıldım hep ayaktasın öğretmen olunca bide ikiz olunca ayrılmak daha iyi geldi. Magnezyum kullanıyorum ama ondan mı oluyor benimki sodayı yasaklamıştı ödemden dolayı.
Seker yuklemesini yapmak zorundaydim hamilelikten once insulin direncim icin ilac kullaniyodum cunku hatta iki kere yaptirdimBen de olmadim. Seker yuklemesi de yaptirmadim. Tercihen
Ya sadece bana has bisey mi bilmiyorum ama ben nedense erkek kadin dogum uzmanlarina daha cok guveniyorum sanirim daha onceki tecrubelerim yuzundenBuarada benkm oturdugum yerdeki acibadem hastanesini kapattilar ve benim doktprum baska hastaneye gitti ozel sigortamin gecmedigi ve yorumlarinda cok berbat seylerin yazdigi bir hastaneye sok icerisindeyim oyle bir doktor nasil gider bende medical parkta ümıt diye bir bayan doktor varmis ona randevu aldim giden arkadaslar cok metettiler hayirlisi bakalim nasil olacak
Doktorun önerdiği en pahalı yağlardan birini kullanıyorum 10. haftadan beri kremler, yağlar ama malesef çatladımKızlar çatlak durumlarınız nasıl? Bende henüz hiç çatlak yok, hamilelikten önce de yoktu zaten. Düzenli yağlamaya çalışıyorum kendimi. Ama bazı arkadaşlar diyor ki şimdi olmasa da doğumdan sonra olur diyorlar. Doğru mu?
ay benım kesemde 4+4 te duzensız bulundu,Benim de kesem düzensizdi. Kızım 7 yaşında şimdi. Sağlıkla gelsin yavrun.
canımmm benımde kesemde duzensızlık var ,Ben şimdi bir doktora daha gözüktüm kesede bir duzensizlik olmadığını söyledi Protestana devam edip bir hafta sonra gelmemi söyledi yolk kesesi oluşmuş bir kaç güne bebek gözükecek dedi suanlik kanamam yok aynı seninki gibi etrafında kanama alani var ama doktor tutunuyor olabilir ilacını bırakma dedi.diger doktora baksam ilacı birak kese düzensiz düşük olacak dedi sabahtir hep rabbim hayırlısı dedim bende bir umutla bekliyorum canım dilerim ikimizinde güzel haberleri sağlıklı bebekleri olsun inşallah
Çok teşekkür ederim :) perdelerimi ve koltuk yuzlerimi yikadim ben eşim yardim etti, bir de buzluğa elimden geldikçe yemek, haşlanmış bakliyat ya da doğranmış sebze atmaya calisiyorum doğum sonrasıyemek yapmada kolaylık olsun diye :)haızrlıktan kastım maddi şeyler değildi ki balım. sıkma canını, zaten çok masraf yapmaya da gerek yok hiç. o kadar hızlı büyüyorlar ki 3-5 parça bir şey yetiyor. ben de maddi hiçbir şey almadım, ilkinden sakladıklarımı kullanacağım.. temizlik yapma olsun, ufak tefek planlamalar olsun, bu tarz şeyler. sağlıkla doğsunlar, sağlıkla büyüsünler. çocuğun giydiği haram, yediği helal derler.
Bende bugün şeker yüklemesi oldum 50mg bir sıkıntı çıkmadı çok şükür uyuşmazlık için test verdim iğnesini yaptılar benimde çok akıntım oluyor bir kaç gündür ama ağrı kaşıntı felan yok bişi yoktur dimi yani enfeksiyon felan sadece çok ayakta kalınca vajinada batma dolgunluk hissediyorum sizde de oluyormuBen de bugün şeker yüklemesini yaptırdım gizli şeker çıkmadı.Onun dışında muayene gayet güzel geçti iki hafta sonra da kan uyuşmazlığı için sağlık ocağında kan testi vereceğim sonra iğne yapılacak .
Akıntım arttı ,kaşıntı olmaya başlamıştı onun için de fitil ve krem yazdı iyi gelir inşallah .ilk gebeligimde hiç akinti yaşamamıştım nerdeyse bunda baya fazla oluyor
Bana kalça ağrıları icin magnezyum kalsiyum içeren bir takviye baslatti doktor ama hic duzelmedi bugun sabaha karsi yine kalçanın ağrısına uyandim;( sadece kalçam ağrıyor bel bacak cok nadir. Uyandıktan sonra yavaş yavaş azalıyor geçiyor ama sabaha karsi yine çıldırdık uyandircak kadar kalça ağrısı başlıyorGünaydınlar kızlar. nasılsınız? son 3 aya girdik artık.
Bende sabaha karşı kalça ağrıları oluyor magnezyumdan kaynaklı. ufak ufak da evi düzenledim. derin temizlik yapılacak bir tek. onu da doğum iznine ayrıldığımda halledicem. ben dolapların içlerini hallediyorum.. sizlerde nasıl gidiyor hazırlıklar?
Çok zararlı değildir bence ananeme soyledim doktor sola yat dedi diye . O da saga da yatmak iyidir sen sag sola yat ama sırt üstü yatma dedi sırt üstü hic yatmazmis o da hamileliğinde. Kesinlikle hamile yastığı cok ise yarıyor cunku ben sadece yuz ustu uyuyabiliyordum sirf onun icin aldik ben cok memnun kaldim Ama surekli sola saga yatmak da olmuyor kalcam cok ağrıyor doğurur doğurmaz yuz üstü yatma hayali kuruyorum. Ama dediğim gibi doktorum bana olabildigince soluna yat uzan kan akisi daha iyi olur dediYa ben de uyuyorum uyandigimda kendimi ya yüzüstü yatar pozisyonda buluyorum ya da saga donmus sekilde. Sonra cok uzuluyorum. Cok mu zararliymis bu sekilde. Engel olamiyorum ne yapicam bilmiyorum
Ben hergun maden suyu içiyordum ödem mi yapıyormuş bana doktor daha 6 7 haftalıkken bir tane maden suyu içebilirsin dedi bende hep içtim bi daha sormadimMaşallah çalışırsın inşallah. Ben zorlandım rapor ile erken ayrıldım hep ayaktasın öğretmen olunca bide ikiz olunca ayrılmak daha iyi geldi. Magnezyum kullanıyorum ama ondan mı oluyor benimki sodayı yasaklamıştı ödemden dolayı.
Bende olmadım banada doktorum 1 doz 30ncu hafta icin ol dedi aslinda 2 doz demisri ama asi toplatilinca 1 doz yeter dedi ama aile hekimim olma dedi 30ncu haftada bi daha konuscamKizlar bu arada ben tetanoz asisi olmadim doktoruma sordum olma dedi yaptirmadim bende
Ayakta fazla kalmissam fark ediyor benim de evet ama kaşıntı çok rahatsız etmeye başlayınca söyledim doktora.Bir de adet günü yakinlasinca akıntı artiyor benim o rahatsiz etmiyordu.Enfeksiyon olunca idrarda yanma,sızlama,lavaboya sık çıkma belli eder zaten kendini.Bugun verdiğiniz kan testinde de çıkardı olsaydı lökosit değerine bakınBende bugün şeker yüklemesi oldum 50mg bir sıkıntı çıkmadı çok şükür uyuşmazlık için test verdim iğnesini yaptılar benimde çok akıntım oluyor bir kaç gündür ama ağrı kaşıntı felan yok bişi yoktur dimi yani enfeksiyon felan sadece çok ayakta kalınca vajinada batma dolgunluk hissediyorum sizde de oluyormu
Benim aile hekimim soguk nevalenin teki mecbur kaldigimda ilac yazdirmak icin gidiyorum sadece bir kere muatene oldum ona bi daha olmadim kendi doktorum olma dedi bana zaren 2021te tek doz olmustum
Benimde 3 yıl once tek dozum var 5 yil korur dediler atilirken ama kadin doğum doktorum artik korumaz diyor. Yani 5 yıl korur diyen de doktor. Aşı olma diyen de doktor. Mutlaka ol diyende doktor hepsi doktor hangisine gore hareket edeyim bilemedimBenim aile hekimim soguk nevalenin teki mecbur kaldigimda ilac yazdirmak icin gidiyorum sadece bir kere muatene oldum ona bi daha olmadim kendi doktorum olma dedi bana zaren 2021te tek doz olmustum
Kızlar çatlak durumlarınız nasıl? Bende henüz hiç çatlak yok, hamilelikten önce de yoktu zaten. Düzenli yağlamaya çalışıyorum kendimi. Ama bazı arkadaşlar diyor ki şimdi olmasa da doğumdan sonra olur diyorlar. Doğru mu?
Doktorun önerdiği en pahalı yağlardan birini kullanıyorum 10. haftadan beri kremler, yağlar ama malesef çatladımkarın alt bölgemde çatlaklar oluşmaya başladı. Genetik zaten çatlak durumu, anne kardeşlerde olduysa oluyor.. Benim anneminde ablamında çok fazla çatlağı var. Yapacak bir şey yok sonuçta kızımın hatırası :)
Guvendigin kendi doktorun ne diyosa onu yap sonucta caninizi ona emanet ediyosun ben yaptirma taraftari degildim doktorda pek olumlu bakmayinca ohh canima minnet dedim yapmadim hem steril hastanelerde nasil tetanoz olcaz kiBenimde 3 yıl once tek dozum var 5 yil korur dediler atilirken ama kadin doğum doktorum artik korumaz diyor. Yani 5 yıl korur diyen de doktor. Aşı olma diyen de doktor. Mutlaka ol diyende doktor hepsi doktor hangisine gore hareket edeyim bilemedim
Hastane konusunda bende kolay kolay tetanoz olmayız diye düşünüyorum ama geçen gün sağlık ocağında tansiyonum düştü pansuman yapılan sedyeye yatırdılar yanımda pansumanda kullandıkları makas vs vardı bi baktım paslıydı hepsi. Öyle görünce bi korktum açıkcası hatta şikayet etsem mi diye düşünüyorum halaGuvendigin kendi doktorun ne diyosa onu yap sonucta caninizi ona emanet ediyosun ben yaptirma taraftari degildim doktorda pek olumlu bakmayinca ohh canima minnet dedim yapmadim hem steril hastanelerde nasil tetanoz olcaz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?