2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Sizin neden erken dogum riskiniz var suyunuz mu fazlaydı kaçıncı hafta doktor erken dogum riskinden bahsetti

Günaydın canım. çok geçmiş olsun, bol bol dua edeceğim sana. inşallah dayanacaksınız bebeğinle. kendine de o miniğe de güven tamam mı?

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah Nefes verecek olan Allah'tan hiçbir zaman ümidini kesme şimdiye kadar seninle mücadele etti devam eder inşallah

Guvendigin kendi doktorun ne diyosa onu yap sonucta caninizi ona emanet ediyosun ben yaptirma taraftari degildim doktorda pek olumlu bakmayinca ohh canima minnet dedim yapmadim hem steril hastanelerde nasil tetanoz olcaz ki
Ben yurtdisindayim ve ikiz gebeligim var. Benim doktorum bana hic tetanoz demedi. Hamileligimin 3. ayi sonlarina dogru korona oldum o yuzden asili sayiliyorum bir de grip asisi ol dedi onu oldum. Cunku bu iki hastaliga, 30. haftadan sonra yakalanildiginda erken doguma sebebiyet verme olasiliklari cok cok yüksek. Onun disinda tetanozun adi bile hic gecmedi. Bence cok elzem degil.

Hersey olacagina varir. Sen moralini yüksek tutmaya calis diyecegim ama zor bir durum senin icin ama senin su an yapman gereken güclu olmak. Anne olacaksin bebegin icin güclü olmalisin. Birakma lutfen kendini. Bulabiliyorsan hastaneye yatisin yapilsin orada kal dogumuna kadar. Hem senin kafan rahat eder sürekli gözetim altinda oldugun icin. O ufak dikis bir cok bebegin hayatini kurtariyor. insallah güzel haberlerini aliriz burada.

Beni korkutan açıklık çok olmuş,dikis tam ucunu
tutuyormuş, acikligi kapatamamislar ve rahimağzi çok yumuşamış. Beklicem artık. Bundan sonra yapacak bir şey kalmadi dedi,doğum gerisi dedi.
Amin,inşallah. Anne karnında bir gün bile fazla durması önemliymiş. Ben 28 haftayi görsede mutlu olurum artik. İnsallah erken gelmez bebeğim.
insallah canim. Ben zaten 28 i görse mutlu olacagim,suan cok kucuk. Her an suyun gelebilir dedi. Ondan korkuyorum artik 28 haftayi gorsem sevinirim diyorum.
canim 5 gün sondaylaydim zaten,sonra artik o da enfeksiyon yapar diye cikardilar. İki tarafta cikmaz oluyor. Çok sıkışmadıkça kalkmiyorum yataktan.
Ağlayarak kendinizi sıkmamaya çalışın, elbette ki her şey olacağına varacaktır ama inşallah bebeğiniz tahmin ettiğinizden daha fazla dayanır ve sizin mucizeniz olarak dünyaya gelir
aminnn inşallahhh inaniyorum kizima
Rabbim korktuklarını yaşatmasın saglıkla alırsın kucagına inşallah
amin canim insallah
Canım inşallah durabildiği kadar dursun meleğin kendini üzmemeye güçlü olmaya çalış dualarım seninle Omenlove
amin canim insallah üzmemeye çalisiyorum ama engelleyemiyorum.
Günaydın canım. çok geçmiş olsun, bol bol dua edeceğim sana. inşallah dayanacaksınız bebeğinle. kendine de o miniğe de güven tamam mı?
Kizima inaniyorum bi tarafim oyle diyor güven kızına
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah Nefes verecek olan Allah'tan hiçbir zaman ümidini kesme şimdiye kadar seninle mücadele etti devam eder inşallah
amin insallah teşekkür ederim
1 hafta yattim sonra taburcu ettiler,evde yat dediler. İstemeyerek ciktim. İnsallah benim dikisimde sımsıkı tutar. Öyle bi mucize olur ki doktorlar bile şaşırır insallay

İnşallah vaktinde sağlıkla doğar ama yine de kendinizi uzmemeye çalışın bebek hisseder hem artik teknoloji herşey o kadar gelişmiş ki 25 26 haftalık bebekler yaşıyor, birazcık kuvezde kaliyorlar ama yaşıyorlar onlar sandığımızdan çok daha güçlüler annesi

Soda yok dedi bana bende anlamadım ödem mi yapıyormuş içmiyorum o öyle dedi diye @ankazmrt0
canım bazı sodaların sodyum değeri (Na) çok yüksek oluyor o da vücutta su tutulmasına sebep oluyor. Tuz(NaCı) gibi düşünün. sodyum oranı düşük magnezyum oranı yüksek sodaları tercih ederseniz sıkıntı yaşamazsınız

Kızlar ben size biraz özel bişey sorcam, genital bölge temizliği için ne yapıyorsunuz jilet ağda hangisi bir de kendiniz mi yapiyorsunuz? Fikir arıyorum ben ergenligimden beri ağdamı kendim yapıyorum hiç kuaföre gitmedim ama artik egilemiyorum ayna falan da olmuyor siz nasil yapiyorsunuz ?

Tamam canım bi araştırayım hangileri oluyor diye.
Ben ağdaya gidiyordum . Fakat hamileyken jilete döndüm ne yazıkki ilk haftalar enfeksiyon olmasın diye şimdide çok kasarım kendimi diye korktum jilete devam o da zor olur ama birşekilde ayna karşısında falan yapılıyor.

Evet jiletten ağdaya dönmek çok zor oluyor hele şimdi acılı olabilir haklısınız

Ben de bir süredir jiletle idare ediyordum ama artık zor oluyor. Hiç duydunuz mu bilmiyorum eldivenle de alınabiliyor. Jiletten önce öyle hallederdim. Biraz oyalıyor ama öyle denemeyi düşünüyorum. Doğumdan sonra da ilk fırsatta iğneli epilasyon düşünüyorum. Üniversite zamanı iğneli epilasyon yaptırdığım kişi; bi kadın için en önemlisi genitali yaptırmak demişti ama o zaman önceliğim başkaydı, yaptıramamıştım. Keşke yaptırsaymışım diyorum. Ağdaya da hiç gitmedim. Olabildiği kadar lateks eldivenle denemeyi düşünüyorum. Sonuçta elimiz yetişiyor çok şükür. Son haftalarda da olur mu bilmiyorum.

Sizin neden erken dogum riskiniz var suyunuz mu fazlaydı kaçıncı hafta doktor erken dogum riskinden bahsetti
Yok suyumda sorun yok bu benim ikinci hamileligim ilki erken dogum oldu yasamadilar rahim agzi kisaligi yuzunden bundada 2.5 mm ile hamile kaldim sonraki haftalarda 3.2 mm ole devam etti gecen k9ntrolumde 4.1 mm cikti serklaj olmasi lazimdi ama ben tehlikeleri yuzunden cok sicak bakmadim hatta tetaylida 2.5 mm cikti bayaa stres oldum o donem acilma dahi olmustu sukir suanda iyi toparladim cuma kontrolum var insallah bi aksilik yoktur

Ben bu hamilelikte kuafore gidiyorum ondan once kendim yapabiliyodum ama3. Sefer olcak bu gidisim mecbur napiyim egilemiyorum agri giriyo egilince jilette kasinti yapiyo hem cabuk uzuyo. Ayrica temiz olmazsa mikrop kapabiliyo uzamasina izin vermiyorum 15 gunde bir gidiyorum napim dogumdan sonra lazere gidicem

Eldiveni ilk defa duydum deneyeceğim bunu kesinlikle, iğneli epilasyon ne bilmiyorum ama biraz korkutucu geldi oraya iğne yaptirmak acidan ölürüm kesin

Ben de egilemiyorum kasiliyorum karnimin bi tarafina toplanıyor bebek. Peki size yeni agda mi açıyor nasıl oluyor? Bu spatulalari falan degistiriyordur heralde degil mi

Eldiveni ilk defa duydum deneyeceğim bunu kesinlikle, iğneli epilasyon ne bilmiyorum ama biraz korkutucu geldi oraya iğne yaptirmak acidan ölürüm kesin
Dediğim gibi eldiven biraz oyalıyor ama ağda için yer araştıracaksanız o zamana kadar idare eder. Hatta güvenilir yer bulursanız haberim olursa çok iyi olur. Belki mecbur ben de giderim. Lokman hekime yakındınız diye hatırlıyorum. İğneli epilasyon yaptırdığım kişi küçük iğne ile yüzeyi uyuşturduğu için o esnada hissedilmiyordu. Bir de kalıcı çözüm olunca insan dayanıyor

Ben gorebildigim zere kadar jiletle aliyorum. Agdaya gitmek istemiyorum cunku mikrop kapma olasiligim var ve ilac kullanmak istemiyorum bu donemde öyle bir sey olursa. Jiletle alip dogum sonrasi lazere giderim bir süre diye dusundum. Acikcasi jiletle de cok sik almiyorum, cok da takmamaya calisiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…