2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Hanımlar merhabalar Allah nasip ederse 4 haziran bebeğimin doğum tarihi olarak gözüküyor ama sezeryan doğum olacağı için büyük ihtimalle mayıs sonu gibi gerçekleşecek. Alışveriş yapmak istiyorum ancak ne almam gerektiğini pek bilmiyorum uzun kollu kısa kollu nasıl almalıyım kaç adet olmalı kaç aylık olmalı. Doğumum İstanbulda gerçekleşecek benim gibi olan var mı acaba alışverişe başlayan fikirlerini paylaşabilirse benimle çok iyi olur

Doğal içerik yönünden sabun güzel ama göz yakma meselesi olabilir belki onu araştırmak lazım .Zaten yenidoğan o kadar hassas oluyor ki bilemedim ilk an sabun zor olur hem.Hele ilk bebeğiniz ise yıkama konusunda daha da tedirgin olunuyor

Kizlar bildiginiz kaliteli ve en dogal bebek sampuani hangisi? Bir de banyo yaptirirken sadece sampuan yetiyor mu vucudu neyle yikaniyor? Ve son olarak vucudu normal lifle mi yikaniyor?

Sebamed,mustela,Bioderma,incia bunlar benim bildiklerim epeyce de marka var.Yine Instagramda mühendisinoglu sayfasında içerik inceleme yapıp markalara göre degerlendiriyor.
Bebeği yıkarken sadece şampuan kullandım ilk kızımda bunda da aynı olur .Önce lifle vücudunu, en son başını şampuanla yıkayıp durulama aşaması :)

2 kutu hastane cikisi al alisverisinde cok fazla yenidogan alma en az 3 ay al tulum,zibin,alt,corap,al ve tercihin uzun kollu olsun vucut isilarini dengeleyemiyorlar usur. Ben aldim ama yeter mi yetmez mi hic bilmiyorum cabuk buyuyolar cunku.

sen iki buyuk valiz yap en iyisi tabak canak eline ne gecerse koy saka bi yana benim esim caysiz yasayamaz ben cay setini goturcem
yok orta boy valiz yeter ya bir arkadaşım tuvalet kağıdı falan bile götürmüş özelde doğuracak yarın daha ne detaylar vaf :))

yok orta boy valiz yeter ya bir arkadaşım tuvalet kağıdı falan bile götürmüş özelde doğuracak yarın daha ne detaylar vaf :))
Ay kararsizlik cok zor allahtan daha var doguma erken basladim ama hala birsuru eksik var yenidogan almistim hep annem fazla alma cok hizli buyuyolar dedi bi kismini degistirdim valize ne koycam hala bilmiyorum bu arada valiz ici duzenleyici aldin mi?

Ben o kadar şey yazdım yazdıklarımdan bi kısmını almadım bile daha hepsi bir anda olmuyor ne yazık ki yavaş yavaş ama nisan başında biter eksiklerim muhtemelen. kendi ve bebeğin ihtiyaçlarına öncelik verdim. Bebeğinkiler bitti kendi ihtiyaçlarım da çok az kaldı bu ay onları halledicem. En sona kapı süsü ve çikolatalarımı bırakıcam nisan başı biter.
Valiz içi düzenleyici 2 tane aldım ben iyi ki de öyle yapmışım daha iyi oldu bi sete delikli içi gözükenlere bebeğin eşyaları battaniyeler sığdı. Diğer setin delikli içi gözükenlere de kendi eşylarım sığar. Cüzdan gibi fermuarlılar kaldı kenarda. Onlara da dönüşte temizleri koyarım ayırmak için.

trendyol sepetine attim ama 1 tane diye dusundum boyutlari ne kadar kucuk mu?

trendyol sepetine attim ama 1 tane diye dusundum boyutlari ne kadar kucuk mu?
Valla benim aldıklarımın yüksekliği fazla yok o yüzden üst üste fazla koyamıyorsunuz. 1 tanesine bebek kıyafetleri bir tanesi hemşireye verilen bir tanesine de bezleri ve alt açma örtüsü koydum. Bir set böyle oldu zaten 3 boy var 1 setin içinde diğerleri cüzdan gibi olduğu için fazla bez ve kıyafet almıyor. Belki eldiven çorap şapka ayrı koymak isterseniz anca onlar ona sığar.

Oda dogru ama ven sezeryan olcagim icin ve pek destekcim olmayacagi icin bana en uygunu hastaneye az esya goturmek. Ama magdurda olmak istemiyorum.
canım oğlumda 2 takım yetmişti 1-2 defa atlet değiştirdim sadece acemeliğimden bezi yanlış bağlıyordum taşıyordu sezeryan olacaksan kendin için mutlaka kalın çorap ve yedek battaniye götür. anezteziden uyanırken çok üşüyorsun benim üstümde 3 battaniye vardı hala titriyordum bir de stil tea ve kettle götürmenizi öneririm.

Cok mantikli bende oyle dusunuyodum

aa bebek yatağı varmış süper :) benim yatak odasında kullandığım yatak bende ona bakayım :) teşekkür ederim
Canım ben yataştan aldım

Kendinden alezli geldi. Kaliteli duruyor. bir yüzü 0-2 yaş diye geçiyor.

Bir de mutlaka reflu yatağı alın üstüne ilk 4-5 ay çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…